JBL TLX 40 vs Dynaudio Contour 1.8 MK II

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Romix64
Kontaktovat uživatele:

Re: JBL TLX 40 vs Dynaudio Contour 1.8 MK II

Příspěvek od Romix64 »

A co rikate na tohle:
Advance Acoustic X-i125

Udajne ma korekci basu, vysek, i loudness. Ten by se snad dal nekde i poslechout...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Bohuzel co znam kamarada z fora, tak Mel od teto znacky monobloky a oba odesly (ne jeho vinou). V nejakem vlakne nebo sousednim slovenskem hifi foru se resil dalsi silene odrbany integrac stejne znacky co jsi uvedl, cili bych byl minimalne opatrny.

BTW: mas pekny rozpocet, nech si poradit od zdejcich DA majitelu ;). Ale jak bylo zmimene, tyto kousky nemusi byt pro kazdeho a nez se trapit, existuje tisice jinych reprosoustav.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

nikto sa tu neopytal aku hudbu a z akeho zdroja autor vlakna pocuva. Ak je to bigbit budu naroky ine ako na kvalitne nahratu vaznu hubu. (nemyslim tym ze bigbit je spatne, len tie korekcie a stare Pio bednicky napovedaju na iste navyky s ktorymi si Dynaudio C. 1.8mk2 asi nerozumeju. (neni to bedna urcite moc na bigbit ani metal ci rockove priemerne a horsie nahrate veci

Romix64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romix64 »

blesk666:
Analogove nahravky posloucham pres Pioneer PLX 1000 s prenoskou Ortofon M2 red, digitalni nahravky pres OPPO UDP-203. Posloucham hlavne 80.leta.. Rock,pop. Z umelcu Phil Collins, M.Jackson, Elton John,Genesis, Elvis, Queen,... :)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

tak je to vcelku jasne, tie Dynaudio sa na tomto nijak pozitivne neprejavia

Romix64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romix64 »

Takze upgrade zesiku by podle tebe bylo k nicemu? Co je na te sestave spatne?

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Contour 1.8 Mk II jsem kdysi několik let vlastnil. Byly to výborné bedny s ohledem na svou cenu. Nejsou vhodné pro žánry typu buch-buch-břink-břink, ale s přehledem zvládly i kapely jako Tool apod.

Tvoje JBL neznám, ale dej Contour šanci a poslouchej je po delší dobu. Jde totiž i o návyk. Pokud jsi například zvyklý na bedny se zdůrazněnými basy, pak ti jakékoli bedny s vyrovnanou kmitočtovou charakteristikou budou připadat bez basů. Zbytečně nepospíchej a teprv až budeš poslouchat nové bedny po delší dobu, pak se teprv rozhoduj.

V každém případě experimentuj s umístěním beden. To je mnohem důležitější než měnit kabely a posun třeba jen o několik centimetrů v prostoru může být slyšitelný.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-Romix64
Možná že až vyměníš toho pincka za mnohem lepší ( DRAŽŠÍ ) stroj a seženež si přesně ty doporučené kabely ,tak třeba zjistíš : že je to sice o něco lepší ,ale že se ti ten neživý zvuk stále nelíbí. Já ti jednoznačně doporučuju NIC nekupovat dokud si to důkladně neposlechneš a neporovnáš s předešlou sestavou. Na cenu těch beden se vůbec NEDÍVEJ ,podívej se kolik se jich použitých prodává (kolik lidí se jich zbavuje). Vím že mýty a legendy se těžko boří a Dynaudio je přece prestižní značka ,ale za mě osobně je právě 2-pásmo tohoto osazení snad nejhůře hrající bedna co jsem kdy slyšel ,asi je do slova i písmene pravda co o tomto "set-upu" tvrdí konstruktéři na slovanetu viz. dělení nízkou strmostí 6dB/oct. + použitá impedanční korekce atd...
Bylo to i tady místní "znalci" ale konstruktéry překřičeli a přebyly nadávkami ,no to už je pryč ,ale faktem asi zůstává že pokud se ti ten zvuk NE a NE a NELÍBÍ tak si na něj ASI nezvykneš ,nechej ho raději těm kterým se to poslechově líbí. Jinak levné (kompromisní) třípasmo které jasně přehraje prestižní dražší dvou pásmovku je zářný do očí (uší) bijící příklad nezvládnuté a předražené konstrukce - MRŽBA .

... Nejsou vhodné pro žánry typu buch-buch-břink-břink ... to nejspíš proto ,že hrají vyloženě zahaleně ,kterákoli slušně postavená bedna ti oproti ní okamžitě odhalí množství detailů a otevře prostor ,o živosti a dynamice ani nemluvě.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Kazde forum ma sve modly, na ktere se nesmí ani krive podivat. Tady treba Xavian, DA, Focal, Project. V autech TDI a v politice ANOfert 😤

vav
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vav »

Prvý dojem z posluchu bol sklamaním.Neznásilňuj to ďaľším posluchom a nesnaž sa sám seba presvedčiť, že sa ti ich prejav začína páčiť.Nebude to fungovať.Ja som menil JBL L880 za Nuberta a hneď som vedel, že nuvero ostanú u mňa.Ako?Možno sa to stalo aj niektorým z vás.Jednoducho slzy v očiach už pri prvých tónoch.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Pompo: kolik beden od DA jis vlastnil? Vyplývá mi, že žádný, protože jinak bys snad ani nemohl naspat to, co jsi napsal. DA a zahalená reprodukce??? Naopak, všechny modely bez výjimky včetně těch nejlevnějších z řady Audience vynikají velmi prokreslenými, detailním a agilními středovýškami a výškami, což právě řadě lidí nesedlo a tvrdí pak o DA, že jsou uječené. Dynamika že není???Tato věta mě ujištuje, že jis DA opravdu nemohl slyšet a pokud ano, pak na sestavě, kde byla chyba, zásadní chyba, jinde, než v bednách. právě že C1,8mkII hrají tak přirozeně, že uchu zvyklého na mršby JBL nyní pocitově něco chybí - to proto, že u zvuku JBL něco silně přebývá. Právě DA jsou po světě oblíbené pro svoji linearitu, otevřenost, obrovský smysl pro detail a parádní prokreslené, ale nebučící basy. Pro mnoho lidí však DA neplňuje představy o tom, jak by cokoliv z jejich produkce mělo hrát ten "bigbít". I já jsem si od DA odskočil asi na 3 roky jinam, ale dodnes tvrdím a tvrdit budu, že ve slušné konfiguraci a zejména místnosti mají DA potenciál zahrát výtečně i ten bigbít. A to o to lépe, čím váš v modelové řadě stoupáš. S jednou výjimkoui a to byly Confidence 5. Absolutně nedostižné ve výškách a středech, ale objemově strádají na basech, ač hrají až někam k 30Hz, leč objem na bigbít je nedostačující. A to byl důvod, proč jsem práve od C5 skočil na chvíli jinam, ale po těch zkušenostech tvrdím, že ani tak C5 nebyly průser na basech a jiné žánry, jak třeba jazz, akustická hudba a pd. to bylo opradu božské a skoro lituji, že jsem se nechal unést a své C5 prodal.

Pokud dotyčnému Contour 1,8mkII nehrají dle jeho představ, velmi pravděpodobně to znamenám, že to není bedna pro něj a je zvyklý na jiné podání. C1,8mkII je výborná bedna, nikoliv však TOP, a ve správné konfiguraci dokáže divy. Dyk jsme je měl, tak vím, o čem píšu....Vina není definitivně v zesilovač Pioneer A66, znovu opakuji měl jsem a dodnes mám v xté sestavě stařičký model Pio A60 a komukoliv jej s chutí předvedu. Natrhne řiť mnohem zvučnějším a xnásobně dražším značkám.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

tujatuja píše:
12 kvě 2020 10:25
Contour 1.8 Mk II jsem kdysi několik let vlastnil. Byly to výborné bedny s ohledem na svou cenu. Nejsou vhodné pro žánry typu buch-buch-břink-břink, ale s přehledem zvládly i kapely jako Tool apod.

Tvoje JBL neznám, ale dej Contour šanci a poslouchej je po delší dobu. Jde totiž i o návyk. Pokud jsi například zvyklý na bedny se zdůrazněnými basy, pak ti jakékoli bedny s vyrovnanou kmitočtovou charakteristikou budou připadat bez basů. Zbytečně nepospíchej a teprv až budeš poslouchat nové bedny po delší dobu, pak se teprv rozhoduj.

V každém případě experimentuj s umístěním beden. To je mnohem důležitější než měnit kabely a posun třeba jen o několik centimetrů v prostoru může být slyšitelný.
To přesně mu radím i já - dát uchu čas, aby odvyklo od zvuku mršeb JBL...A konečně zvyklo si na to, co je správně...

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pocuvaj, Zdeny, kto je to ten Mr. Šeb??? 😁

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-Zdeny
... aby odvyklo od zvuku mršeb JBL...A konečně zvyklo si na to, co je správně...

Co je ve zvuku správně ,tak na to nemá pokud vím zatím patent žádná firma a posouzení tohoto bych nechal každému a to výlučně na jeho vkusu. Zvykání si na nějaký zvuk však za mě - nedoporučuji, NEFUNGUJE TO.
Co se JBL týká nedělám jim reklamu ,faktem však je že drží velmi solidní standard i v nízké cenové což je tak nějak opakem DA.
K otázce kolik DA beden jsem vlastnil ,tak asi nebude překvapením že žádnou.
Pomiň přece si nekoupím drahou bednu která vyžaduje ještě dražší zesilovač a přitom mi stejně nehraje jak má. Další obsáhlý popis vyjímečných zvukových kvalit všech možných DA je zbytečný. Slyšel jsem jich poměrně dost a trvám na tom že jmenované Contour 1.8 MK II spolu s modelem gemini - (D'Appolito) bylo alespoň pro mě ( zvukově) s přehledem to nejhorší co kde bylo k poslechu.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

A já teď koukám, ze stejne vlakno běží i na highend fóru. Tam pise tazatel, narozdíl od hifiroomu, ze u prodejce na svem zesiku nezkoušel. Prodejce předváděl na svem zesilovači NAD s tim, ze tato kombinace se Romixovi libila. Nač teda ta šaráda tady? Vyzkousej nejakej prijemnej NAD a neřeš.

Odpovědět