JBL TLX 40 vs Dynaudio Contour 1.8 MK II
Re: JBL TLX 40 vs Dynaudio Contour 1.8 MK II
No, ono je to furt tak trochu dokola. Ideální by byly bedny, co mají plnohodnotná těla nastroju, šťávu a jeste k tomu priblizeni se originálnímu zvuku aku. nástrojů. To by ale pri dnesni situaci na trhu asi znamenalo stovky tisíc korun, ne-li víc. A to by mohla být ta pravda. U techto dvou znacek beden jsme ale ve sféře kompromisu. Buď ten objem,plnohodnotnost a drajf a nebo sušší, analystictejsi, presnejsi zvuk, na úkor drajvu a hutnosti. Na to, co je mensi zlo, si musi kazdy prijit sam podle vkusu. Takze pravdu bych nehledal ani u jednoho kousku.
Me v podstate o "pravdu" ani moc nejde. Hudbu posloucham tak, jak se mi libi... I za predpokladu, ze takhle to skladatel, ci hudebnik vylozene nemyslel. Musi to proste lahodit uchu. A kazde ucho je proste jine. Mam bratrance, ktery dava prednost presne typu zvuku, ktery vydavaji Dynaudio. A vubec nechape zvuk, ktery se libi me... Ve finale se na ty Dynaudio nedivam, jako na spatne hrajici repro, ani JBL nejsou zadne smejdy. Mam pocit, ze je to jako kdyz si nekdo koupi silnicni kolo a pritom ho bavi jizda nekde v lese. A naopak. Zadne z tech kol neni spatna volba. Spis jde o to, co od nich cekame. Tady je to asi stejne... Ve finale jsem se rozhodl ty Dynaudio prodat. Dat je nekomu, komu budou hrat skvele a bude s nimi spokojeny. U me by to postradalo smysl... Idealni zvuk neexistuje. Idealni ho tvorime my sami, tim jak si ho predstavujeme znit.
Zdeny promiň aleZdeny píše: ↑12 kvě 2020 17:05Pomp: dle mého názoru máš něco špatně s ušima, pokud píšeš o Gemini, to, co píšeš Naopak Gemini vynikaly výbornou lokalizací a na své rozměry překvapivým basem se skvělou rychlostí. je jasné, že máš jiné preference, takže ti DA nesedí. Ale rozhodně bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...
za 1. já se odvážil napsat ... ZA MĚ OSOBNĚ je právě 2-pásmo tohoto osazení snad nejhůře hrající bedna co jsem kdy slyšel...
CÍTÍŠ TEN ROZDÍL OD tvého : bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...
za 2. že mám něco z ušima už je jasně osobní narážka na mé orgány nebo cítění - přesně tyto provokativní projevy vedou na tomto fóru k neustálým slovním přestřelkám ,hádkám a urážkám.
Zůstaň prosím tématicky u hifitechniky a nech stranou kdo má jaké uši atd. nijak se mě to nedotklo ,ALE je rozdíl debatovat o vlastnostech neživého předmětu, od toho co jsi napsal ty : dle mého názoru máš něco špatně s ušima.
Prosím přemýšlej nad tím.
2- Romix64
rozumný přístup ideálně zhasnout nevidět bednu nevidět značku jen pustit Hudbu a vnímat zda poslech baví a "vtahuje" , nebo irituje či rychle omrzí.
I tak jednoduše to jde (v tomto případě) rozhodnout.
rozumný přístup ideálně zhasnout nevidět bednu nevidět značku jen pustit Hudbu a vnímat zda poslech baví a "vtahuje" , nebo irituje či rychle omrzí.
I tak jednoduše to jde (v tomto případě) rozhodnout.
Gemini to je malinko jiný příběh
tam je ALE zase jen ( PODLE MĚ !) zcela špatně celé D'Appolito ,neslyším tam žádný udávaný -bodový zdroj- spíš naopak ale to u žádného D'Appolita. Se skvělou rychlostí bych byl taky opatrný snad v porovnání s tou 1.8-čkou (asi z důvodu menšího vnitř. objemu) ,jinak celkově začínám pochybovat zda jejich firemní měniče vůbec lze honorovat ozn. "skvělá rychlost" . Nemám ten dojem.
pompo píše: ↑14 kvě 2020 10:10Zdeny promiň aleZdeny píše: ↑12 kvě 2020 17:05Pomp: dle mého názoru máš něco špatně s ušima, pokud píšeš o Gemini, to, co píšeš Naopak Gemini vynikaly výbornou lokalizací a na své rozměry překvapivým basem se skvělou rychlostí. je jasné, že máš jiné preference, takže ti DA nesedí. Ale rozhodně bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...
za 1. já se odvážil napsat ... ZA MĚ OSOBNĚ je právě 2-pásmo tohoto osazení snad nejhůře hrající bedna co jsem kdy slyšel...
CÍTÍŠ TEN ROZDÍL OD tvého : bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...
za 2. že mám něco z ušima už je jasně osobní narážka na mé orgány nebo cítění - přesně tyto provokativní projevy vedou na tomto fóru k neustálým slovním přestřelkám ,hádkám a urážkám.
Zůstaň prosím tématicky u hifitechniky a nech stranou kdo má jaké uši atd. nijak se mě to nedotklo ,ALE je rozdíl debatovat o vlastnostech neživého předmětu, od toho co jsi napsal ty : dle mého názoru máš něco špatně s ušima.
Prosím přemýšlej nad tím.
Seš cíťa Hledáš něco jiného, než co jsem napsal. Ale budiž po tvém. Stejně tak budiž po mém. Gemini považuji za jedny nejpřesněji lokalizující soustavy této cenové kategorie - na tom nic nezmění ani slovíčkaření. To tak prostě opravdu je.