JBL TLX 40 vs Dynaudio Contour 1.8 MK II

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: JBL TLX 40 vs Dynaudio Contour 1.8 MK II

Příspěvek od Bazi 36 »

No, ono je to furt tak trochu dokola. Ideální by byly bedny, co mají plnohodnotná těla nastroju, šťávu a jeste k tomu priblizeni se originálnímu zvuku aku. nástrojů. To by ale pri dnesni situaci na trhu asi znamenalo stovky tisíc korun, ne-li víc. A to by mohla být ta pravda. U techto dvou znacek beden jsme ale ve sféře kompromisu. Buď ten objem,plnohodnotnost a drajf a nebo sušší, analystictejsi, presnejsi zvuk, na úkor drajvu a hutnosti. Na to, co je mensi zlo, si musi kazdy prijit sam podle vkusu. Takze pravdu bych nehledal ani u jednoho kousku.

Romix64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romix64 »

Me v podstate o "pravdu" ani moc nejde. Hudbu posloucham tak, jak se mi libi... I za predpokladu, ze takhle to skladatel, ci hudebnik vylozene nemyslel. Musi to proste lahodit uchu. A kazde ucho je proste jine. Mam bratrance, ktery dava prednost presne typu zvuku, ktery vydavaji Dynaudio. A vubec nechape zvuk, ktery se libi me... :D Ve finale se na ty Dynaudio nedivam, jako na spatne hrajici repro, ani JBL nejsou zadne smejdy. Mam pocit, ze je to jako kdyz si nekdo koupi silnicni kolo a pritom ho bavi jizda nekde v lese. A naopak. Zadne z tech kol neni spatna volba. Spis jde o to, co od nich cekame. Tady je to asi stejne... Ve finale jsem se rozhodl ty Dynaudio prodat. Dat je nekomu, komu budou hrat skvele a bude s nimi spokojeny. U me by to postradalo smysl... Idealni zvuk neexistuje. Idealni ho tvorime my sami, tim jak si ho predstavujeme znit.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Zdeny píše:
12 kvě 2020 17:05
Pomp: dle mého názoru máš něco špatně s ušima, pokud píšeš o Gemini, to, co píšeš :-) Naopak Gemini vynikaly výbornou lokalizací a na své rozměry překvapivým basem se skvělou rychlostí. je jasné, že máš jiné preference, takže ti DA nesedí. Ale rozhodně bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...
Zdeny promiň ale
za 1. já se odvážil napsat ... ZA MĚ OSOBNĚ je právě 2-pásmo tohoto osazení snad nejhůře hrající bedna co jsem kdy slyšel...
CÍTÍŠ TEN ROZDÍL OD tvého : bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...

za 2. že mám něco z ušima už je jasně osobní narážka na mé orgány nebo cítění - přesně tyto provokativní projevy vedou na tomto fóru k neustálým slovním přestřelkám ,hádkám a urážkám.
Zůstaň prosím tématicky u hifitechniky a nech stranou kdo má jaké uši atd. nijak se mě to nedotklo ,ALE je rozdíl debatovat o vlastnostech neživého předmětu, od toho co jsi napsal ty : dle mého názoru máš něco špatně s ušima.

Prosím přemýšlej nad tím.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2- Romix64
rozumný přístup *palec* ideálně zhasnout nevidět bednu nevidět značku jen pustit Hudbu a vnímat zda poslech baví a "vtahuje" , nebo irituje či rychle omrzí.
I tak jednoduše to jde (v tomto případě) rozhodnout.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Zdeny píše:
Pomp: Naopak Gemini vynikaly výbornou lokalizací a na své rozměry překvapivým basem se skvělou rychlostí. je jasné, že máš jiné preference, takže ti DA nesedí. Ale rozhodně bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...
Gemini to je malinko jiný příběh
tam je ALE zase jen ( PODLE MĚ !) zcela špatně celé D'Appolito ,neslyším tam žádný udávaný -bodový zdroj- spíš naopak ale to u žádného D'Appolita. Se skvělou rychlostí bych byl taky opatrný snad v porovnání s tou 1.8-čkou (asi z důvodu menšího vnitř. objemu) ,jinak celkově začínám pochybovat zda jejich firemní měniče vůbec lze honorovat ozn. "skvělá rychlost" . Nemám ten dojem.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

pompo píše:
14 kvě 2020 10:10
Zdeny píše:
Pomp: dle mého názoru máš něco špatně s ušima, pokud píšeš o Gemini, to, co píšeš :-) Naopak Gemini vynikaly výbornou lokalizací a na své rozměry překvapivým basem se skvělou rychlostí. je jasné, že máš jiné preference, takže ti DA nesedí. Ale rozhodně bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...
Zdeny promiň ale
za 1. já se odvážil napsat ... ZA MĚ OSOBNĚ je právě 2-pásmo tohoto osazení snad nejhůře hrající bedna co jsem kdy slyšel...
CÍTÍŠ TEN ROZDÍL OD tvého : bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...

za 2. že mám něco z ušima už je jasně osobní narážka na mé orgány nebo cítění - přesně tyto provokativní projevy vedou na tomto fóru k neustálým slovním přestřelkám ,hádkám a urážkám.
Zůstaň prosím tématicky u hifitechniky a nech stranou kdo má jaké uši atd. nijak se mě to nedotklo ,ALE je rozdíl debatovat o vlastnostech neživého předmětu, od toho co jsi napsal ty : dle mého názoru máš něco špatně s ušima.

Prosím přemýšlej nad tím.

Seš cíťa :-) Hledáš něco jiného, než co jsem napsal. Ale budiž po tvém. Stejně tak budiž po mém. Gemini považuji za jedny nejpřesněji lokalizující soustavy této cenové kategorie - na tom nic nezmění ani slovíčkaření. To tak prostě opravdu je.

Odpovědět