JBL TLX 40 vs Dynaudio Contour 1.8 MK II

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: JBL TLX 40 vs Dynaudio Contour 1.8 MK II

Příspěvek od lechos »

pořiď si obě bedny a střídavě dva páry přepínej podle žánru muziky, co takhle dělat jiného ?!

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ramones píše:
12 kvě 2020 14:30
Pocuvaj, Zdeny, kto je to ten Mr. Šeb??? 😁
What???

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Pomp: dle mého názoru máš něco špatně s ušima, pokud píšeš o Gemini, to, co píšeš :-) Naopak Gemini vynikaly výbornou lokalizací a na své rozměry překvapivým basem se skvělou rychlostí. je jasné, že máš jiné preference, takže ti DA nesedí. Ale rozhodně bych se neodvážil ani o jedné z těchto dvou beden tvrdit, že jsou to nejhorší...

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Zdeny píše:
12 kvě 2020 17:02
Ramones píše:
12 kvě 2020 14:30
Pocuvaj, Zdeny, kto je to ten Mr. Šeb??? 😁
What???
No, ty to samozřejmě píšeš bez teček, já s tečkami: Mr.Šba, Mr.Šby :D

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Čoveče, furt jsem mimo :-( Kde to čteš? :-)

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

pompo píše:
12 kvě 2020 14:43
Co je ve zvuku správně ,tak na to nemá pokud vím zatím patent žádná firma a posouzení tohoto bych nechal každému a to výlučně na jeho vkusu.
... problematiku "zvukovej pravdy" Dynaudio "filozoficky" riešilo už dávno vo svojej legendárnej "book of truth"

Keď niekto dokáže počúvať/obhajovať lacné "JBL-mršby", je to jeho voľba a jeho pravda ... logicky sa ale potom nachádza na "úplne opačnej strane barikády" :lol:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Zdeny, třeba tady :
Zdeny píše:
12 kvě 2020 13:31
Pompo: kolik beden od DA jis vlastnil? Vyplývá mi, že žádný, protože jinak bys snad ani nemohl naspat to, co jsi napsal. DA a zahalená reprodukce??? Naopak, všechny modely bez výjimky včetně těch nejlevnějších z řady Audience vynikají velmi prokreslenými, detailním a agilními středovýškami a výškami, což právě řadě lidí nesedlo a tvrdí pak o DA, že jsou uječené. Dynamika že není???Tato věta mě ujištuje, že jis DA opravdu nemohl slyšet a pokud ano, pak na sestavě, kde byla chyba, zásadní chyba, jinde, než v bednách. právě že C1,8mkII hrají tak přirozeně, že uchu zvyklého na
mršby
JBL nyní pocitově něco chybí - to proto, že u zvuku JBL něco silně přebývá. Právě DA jsou po světě oblíbené pro svoji linearitu, otevřenost, obrovský smysl pro detail a parádní prokreslené, ale nebučící basy. Pro mnoho lidí však DA neplňuje představy o tom, jak by cokoliv z jejich produkce mělo hrát ten "bigbít". I já jsem si od DA odskočil asi na 3 roky jinam, ale dodnes tvrdím a tvrdit budu, že ve slušné konfiguraci a zejména místnosti mají DA potenciál zahrát výtečně i ten bigbít. A to o to lépe, čím váš v modelové řadě stoupáš. S jednou výjimkoui a to byly Confidence 5. Absolutně nedostižné ve výškách a středech, ale objemově strádají na basech, ač hrají až někam k 30Hz, leč objem na bigbít je nedostačující. A to byl důvod, proč jsem práve od C5 skočil na chvíli jinam, ale po těch zkušenostech tvrdím, že ani tak C5 nebyly průser na basech a jiné žánry, jak třeba jazz, akustická hudba a pd. to bylo opradu božské a skoro lituji, že jsem se nechal unést a své C5 prodal.

Pokud dotyčnému Contour 1,8mkII nehrají dle jeho představ, velmi pravděpodobně to znamenám, že to není bedna pro něj a je zvyklý na jiné podání. C1,8mkII je výborná bedna, nikoliv však TOP, a ve správné konfiguraci dokáže divy. Dyk jsme je měl, tak vím, o čem píšu....Vina není definitivně v zesilovač Pioneer A66, znovu opakuji měl jsem a dodnes mám v xté sestavě stařičký model Pio A60 a komukoliv jej s chutí předvedu. Natrhne řiť mnohem zvučnějším a xnásobně dražším značkám.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

O zvukové pravdě a přiblížení se originálnímu soundu akustických nástrojů toho ví většina hifistů, myslím si, dost. Ale co když někdo nepreferuje věrnost a rovnost a radši dává přednost líbivosti, kulatosti, příjemnosti? Mě se kupříkladu na progrock a rock obecně, líbí víc třeba typický "tannoy zvuk" než ty přesnější DA.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Velmi hezky a v širší souvislosti to popsal Zdeny tady. Čiší z toho zkušenost a nadhled *palec* .

Hodnotit (a vybírat) zesilovač jen podle parametrů nebo dokonce podléhat nesmyslnému dojmu, že zesilovač s jediním parametrem marginálně menším než u jiného zesilovače, automaticky znamená, že je lepší, je pitomost na n-tou. A platí to pro všechny komponenty. Výdy záleží na celku.

Mr. Šeb? No to jsme se tedy nasmáli..... :?

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

@Bazi36: ale to je úplne v poriadku ... pre zvuk v zásade platí, že čo človek to iný názor ... a navyše máme údajne aj "demokraciu"...
... bohužiaľ problém demokracie je v tom, že vôbec nezaručuje prítomnosť pravdy

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Bacil
Otázne je, jestli vubec nejakou "pravdu" hledám a dávám jí přednost před osobní preferencí. Třeba při takovém "měření" typické modelky 90-60-90, musí krása střídat nádheru, o tom žádná, jenže......kdo mi dá záruku, ze mi při milostném sblížení s takovou akurátní děvou houpne? Zvlášť, když preferuju holky krv a mlieko.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Při konstrukci všech JBL, a to i těch nejlevnějších modelů, se už dlouhá léta aplikuje skutečná zvukověda, a většinou mají repro v typické místnosti ten správný a šťavnatý zvuk s dostatkem basu tak, jak jej většina zkušených posluchačů preferuje. Co aplikují při tvorbě svých beden DA nevím, ale co jsem zatím slyšel, byla anemická bída vhodná leda tak na audiofilské tu žblunk, tu cink nahrávky a nehrálo to ani s NADem který sám o sobě šťavnatý zvuk má nijak zázračně. Přimlouval bych se nekřísit mrtvolu s nízkou citlivostí, náročnou výhybkou a ve finále nic moc zvukem investicí do zesilovače za desítky tisíc, ale poslouchal bych ten zvuk, který se mi u mě doma zamlouvá.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Při konstrukci všech JBL, a to i těch nejlevnějších modelů, se už dlouhá léta aplikuje skutečná zvukověda ...
S tým plne súhlasím, ale to vôbec neznamená že by "skutečnú zvukovědu" nepoužívalo aj Dynaudio, naopak!

Zásadný rozdiel je v aplikácii "zvukovědy". Hlavný problém Dynaudia je v tom, že "pravda" je už dnes komerčne prakticky nepoužiteľná. Zvuková filozófia JBL je podstatne "efektívnejšia" ... ale tiež evidentne nevyhovuje úplne každému poslucháčovi!

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Teď jde o to co je pravda, jestli rachetické žbluňkání nebo plnohodnotná těla nástrojů a muzika co má šťávu...

Odpovědět