K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)
Re: K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)
To není žádné maskování chyb DACu. Preamp je standardní součást (mého) řetězce. DAC potom jede bez digitální regulace hlasitosti, preamp se stará o analogové zeslabení jak užitečného signálu, tak šumu, což zvyšuje reálný dynamický rozsah. Co je na tom špatně? Existuje snad nutnost nebo předpis řídit hlasitost DACem?
Pavel Macura Audio
Ještě pro pobavení: Představte si situaci, že sedíte v kvalitním Hifi studiu a posloucháte velmi kvalitní aparaturu a točí se tam smyčcové kvarteto. Když dohraje skladba, tak se Vás prodejce ptá: tak co co, jak to hraje? Vy odpovíte: já nevím, divné, že nevíte jestli se Vám to líbilo, či né a požádáte prodejce o graf měření. Pak konečně víte, jestli ty housle, viola a violončelo hrálo dobře a celkově to byl vysoce věrný zvuk, jako na tom koncertu. Není to divné?
No prostě, já jsem sluchař.
Ale to jsou řeči, to si vymýšlíš nějakou virtuální a neexistující osobu. Kolikrát za rok chodíš na koncerty klasické hudby, pro srovnání živého a reprodukovaného zvuku?
Pavel Macura Audio
PíP
Oldear
Neexistuje žiadny spôsob normálne vysvetliť niečo človeku, čo chce hodnotiť (rozlišovať) zvuk ( zmyslový podnet) na základe mimozmyslových ("nesluchových") podnetov .Neexistuje zadny zpusob, jak by clovek mohl eliminovat podvedome nesluchove podnety.
Oldear
Na tej prvej , ktorá meria dobre, znejú tie husle bližšie k realite, ako na tej druhej, ktorá meria horšie, pretože ich zvuk bude viac zmenený. Ale nič to nehovorí o tom, čo bude kto preferovať..Je to tak nepochopiteľné??Napiš jak zní housle na aparatuře, která dobře měří a pak na jiné. V čem vidíš rozdíl a je to vždy ve prospěch té která dobře měří? A jak Tě zvuk houslí zní z aparatury, kterou nemáš změřenou, nebo se vždy vyjadřuješ až po změření?
Zejména, pokud ten člověk zvuk houslí v reálu moc nezná .
Pavel Macura Audio
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jini lide zase maji DAC standardne zapojeny do koncaku. Co je na tom spatne? Existuje snad nutnost nebo predpis pouzivat jeste preamp?PMA píše: ↑04 říj 2019 19:08To není žádné maskování chyb DACu. Preamp je standardní součást (mého) řetězce. DAC potom jede bez digitální regulace hlasitosti, preamp se stará o analogové zeslabení jak užitečného signálu, tak šumu, což zvyšuje reálný dynamický rozsah. Co je na tom špatně? Existuje snad nutnost nebo předpis řídit hlasitost DACem?
Obe cesty jsou stejne ok. Jen ta s preampem zlepsi vystup DACu prave tim, co popisujete, resp. eliminuje jeho objektivni nedostatek. Je to jen o tom byt schopen si to priznat, coz jste udelal, takze no prob. Bez zapojeni preampu by rozdil mezi DM a treba kychtaxovym ADI-2 Pro byl zretelnejsi. Proto je to v mem vnimani "cistejsi" srovnani.
Je to marný, je to marný - takže zbytečný. Raději to jdu už zapnout.
BTW: na koncerty klasické hudby chodím pravidelně, mám předplatné a "za mlada" jsem 12 let hrál na housle v tzv. dětském symfoňáku.
Tak nějak vím, jak to má znít. Sice dle grafu přesný, ale zvuk např. pilky na železo, fakt né.
Sorry, ale tak to vidím a hlavně slyším.
BTW: na koncerty klasické hudby chodím pravidelně, mám předplatné a "za mlada" jsem 12 let hrál na housle v tzv. dětském symfoňáku.
Tak nějak vím, jak to má znít. Sice dle grafu přesný, ale zvuk např. pilky na železo, fakt né.
Sorry, ale tak to vidím a hlavně slyším.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nic takoveho jsem nenapsal. Opravdu bys mel zvazit pusobeni na zahranicnim diskusnim foru, kdyz nezvladas chapat vyznam textu v pro tebe nesrozumitelnem jazyku.Neexistuje žiadny spôsob normálne vysvetliť niečo človeku, čo chce hodnotiť (rozlišovať) zvuk ( zmyslový podnet) na základe mimozmyslových ("nesluchových") podnetov
V cestine je obrovsky vyznamovy rozdil mezi poslechem NA ZAKLADE podvedomych podnetu a poslechem OVLIVNENYM podvedomymi podnety. O prvem jsem nenapsal ani carku. Psal jsem o druhem. Jen podsouvas sve dojmologie s nulovou oporou v mem textu.
At uz prekrucujes zamerne (coz je krom urazek a sprostych nadavek tvuj princip "argumentace") ci opravdu z absence schopnosti chapat vcelku jednoduchym byt cizim jazykem psany text, diskvalifikujes se tim z rozumne diskuse.
Co tohle je zas za somarinu. Každej rozumnej člověk přece ví, že ta situace "pro pobavení" snad probíhá ve studiu přesně obráceně, ne. Kupující si nejdřív zmapuje co možná nejlépe měřící přístroje podle stavu svojí peněženky, pak si jde svoje favority poslechnout a teprve potom z nich vybere stroj, kterej bude jeho uchu znít nejlíp. Všichni to ví, ale dělaj jako že ne.Oldear píše: ↑04 říj 2019 19:09Ještě pro pobavení: Představte si situaci, že sedíte v kvalitním Hifi studiu a posloucháte velmi kvalitní aparaturu a točí se tam smyčcové kvarteto. Když dohraje skladba, tak se Vás prodejce ptá: tak co co, jak to hraje? Vy odpovíte: já nevím, divné, že nevíte jestli se Vám to líbilo, či né a požádáte prodejce o graf měření. Pak konečně víte, jestli ty housle, viola a violončelo hrálo dobře a celkově to byl vysoce věrný zvuk, jako na tom koncertu. Není to divné?
Naposledy upravil(a) Bazi 36 dne 04 říj 2019 19:42, celkem upraveno 3 x.
PíP
Ak tu niekto niečo nechápe, ja to nie som. Určite lepšie rozumiem českému jazyku ako ty elementárnej logike..A to posúdenie možnosti rozumne so mnou diskutovať nechaj láskavo na iných.. Pretože rozumne diskutovať s narcistickým ........ a technickým analfabetom sa jednoducho zjavne nedá. A poviem ti to česky" Na hrubý pytel, hrubá záplata". Aby si tomu rozumel.
Ak tu niekto niečo nechápe, ja to nie som. Určite lepšie rozumiem českému jazyku ako ty elementárnej logike..A to posúdenie možnosti rozumne so mnou diskutovať nechaj láskavo na iných.. Pretože rozumne diskutovať s narcistickým ........ a technickým analfabetom sa jednoducho zjavne nedá. A poviem ti to česky" Na hrubý pytel, hrubá záplata". Aby si tomu rozumel.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tzn. tve prekrucovani, jen abys mel proti cemu se vymezovat, je zamer. To je jeste ubozejsi, Bunto. Stejne jako zamerne komoleni nicku.
A ano, vim, ze mas velmi oblibeny tenhle rys chovani 4letych deti - rozdupani babovicky na oplatku. Infantilni mysl to potesi, dospely clovek se nad tim jen shovivave pousmeje.
A to, ze me pouhe konstatovani faktu, ze clovek neni fyziologicky schopen vedome odstinit mimosmyslove podvedome vlivy na sve vnimani, chapes jako "hruby pytel", na ktery citis nutkavou potrebu reagovat "hrubou zaplatou" a tim cosi oplacet.... To jako respekt....
A ano, vim, ze mas velmi oblibeny tenhle rys chovani 4letych deti - rozdupani babovicky na oplatku. Infantilni mysl to potesi, dospely clovek se nad tim jen shovivave pousmeje.
A to, ze me pouhe konstatovani faktu, ze clovek neni fyziologicky schopen vedome odstinit mimosmyslove podvedome vlivy na sve vnimani, chapes jako "hruby pytel", na ktery citis nutkavou potrebu reagovat "hrubou zaplatou" a tim cosi oplacet.... To jako respekt....
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...deklarujes svou schopnost rozumne diskutovat, povazujes se za logicky uvazujiciho.....a zaroven prosazujes halucinacii, ze clovek vedome umi vypnout treba svuj endokrinni system (ten produkuje mj. hormony, ktere patri k latkam, ktere vyznamne ovlivnuji schopnost cloveka vnimat)
...deklarujes svou schopnost chapat text psany cesky, ale zcela postradas dovednost rozlisit vyznam slov ZALOZENY NA NECEM vs OVLIVNENY NECIM....
....argumentujes "nutnosti" oplacet neco za neco, pricemz to, co chces tak vehementne oplacet, je pouhy konstatovani vseobecne znameho faktu, o kterem te ucili uz v prirodopise na zakladni skole....
A jako argument jsi tu predvedl jen komoleni nicku a urazky v osobni rovine (sproste nadavky jsi dnes vynechal, temi oblazujes Slovanet).
Opravdu mas pocit, ze jsi na koni? Ze tohle tve ubohe vystupovani ti doda uznani a respekt, po kterych tolik touzis? A cim min s ti ho dostava od stale se zmensujiciho poctu lidi napric vsemi fory, tim frustrovabejsi reakce mas.....
...deklarujes svou schopnost chapat text psany cesky, ale zcela postradas dovednost rozlisit vyznam slov ZALOZENY NA NECEM vs OVLIVNENY NECIM....
....argumentujes "nutnosti" oplacet neco za neco, pricemz to, co chces tak vehementne oplacet, je pouhy konstatovani vseobecne znameho faktu, o kterem te ucili uz v prirodopise na zakladni skole....
A jako argument jsi tu predvedl jen komoleni nicku a urazky v osobni rovine (sproste nadavky jsi dnes vynechal, temi oblazujes Slovanet).
Opravdu mas pocit, ze jsi na koni? Ze tohle tve ubohe vystupovani ti doda uznani a respekt, po kterych tolik touzis? A cim min s ti ho dostava od stale se zmensujiciho poctu lidi napric vsemi fory, tim frustrovabejsi reakce mas.....
Posledný pokus..Ak niekto nedokáže rozlíšiť zvuk čiste na základe zvukového, zmyslového podnetu,ale potrebuje k tomu "nesluchové", dokonca aj mimozmyslové podnety, na základe čoho je to "rozlíšenie" zvuku po "poslechu"( ktorý sám osebe nerozlíši ani...)potom urobené ? To nie je "ovplyvnenie" , to je rozhodnutie "na základe". To len aby bolo jasné, kto tu prekrucuje.
Vieš, slovný"průjem", ktorý s obľubou predvádzaš, nemá argumentačnú hodnotu, resp. iba takú, aký je jeho obsah.A to je pri "průjme" vždy iba .....o. A rešpekt ľudí ako ty nepotrebujem. To by ma urazilo. A v slove "hlucinacii" máš jedno i navyše.
Vieš, slovný"průjem", ktorý s obľubou predvádzaš, nemá argumentačnú hodnotu, resp. iba takú, aký je jeho obsah.A to je pri "průjme" vždy iba .....o. A rešpekt ľudí ako ty nepotrebujem. To by ma urazilo. A v slove "hlucinacii" máš jedno i navyše.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
necetl jsem to zdaleka vsechno, ale slusna sestava bez preampu neni zvukove ono (a je jedno jestli je naprimo dac s regulaci hlasitosti nebo cd s variabilnim vystupem). Nebudu se hadat, ale preamp dle mne ma zasadni vyznam pro zvuk sestavy.
Ten význam je v tom, źe regulácia v preampe za DACom zoslabuje spolu s užitočným signálom( ktorý si zachováva bitovú hĺbku, rozlíšenie) aj rušenie, šum a všetok "bordel", ktorý na výstupe DACu vždy nejaký je. Pri regulácii v digitálnej doméne v DACe sa zoslabuje( znižovaním bitovej hĺbky.) len užitočný signál.