K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)

Příspěvek od Jiri »

Miero píše:
08 říj 2019 10:53
Mozno by stacil jeden slepy test Rhythm mk3 vs. PRE1+PA300SSE... a bolo by jasne :)
Já se těším na den, kdy se na webu objeví "super truper" měření čínského zesilovače digitálu za 400,-USD, které bude plně srovnatelné s měřením co BVa nabízí za 1.100EUR. Třeba se potom začne, řešit kde je ta hranici slyšitelnosti.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Jiri píše:
08 říj 2019 10:25
PMA
Nevím ale posledních cca 10let se expozice Sroll objevovala pravidelně na výstavách Highend Praha a Audio Video Show. Vždy byla nepřeslechnutelná a srovnatelná s jakoukoliv expozicí věhlasných zahraničních výrobců.
Celých 10let jsem tam marně hledal expozici PMaudio.
Je mi tě opravdu líto, že se musíš snižovat k tomu, že L.Š. vyčítáš bohatého tatínka a BVa, že je rentierem. Opravdu je to ten jediný důvod, proč o PMaudio nikdo v CZ/SK kromě pár bastlířů neví? Kdy přijde ten komerční průlom?
Jiří , dej si zase radši trošku studenej obklad a uber na adoraci - není to pravda, co píšeš - např. expozice se Soundgarden bednama s páskem byla zvukově průser, což přiznal při rozhovoru i Luděk sám - mám na to i svědka, kdyby zase někdo chtěl namítat, že jsem si to vymyslel nebo ho pomlouvám...

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

skypi píše:
08 říj 2019 10:58
To : Kocmeister - a Ty nějaké tajné technické znalosti -něco jako high-end hermetismus - , co se o nich bude psát v knížkách až za 50 let teď máš ? 😄 Tak to neváhej a vyprávěj , nějakou tu hifi bajku ještě vydržím...
To asi mělo být vtipný, žejo? Tak snad příště.

Jinak diskuze klasika - běžnej přesun těžiště od "všechny dacy hrajou stejně" přes "všechny zesilovače hrajou stejně". U repro to naštěstí napsat nemůžou, ale rádi by :lol:
kabelguru.cz

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Jiri píše:
08 říj 2019 11:06
Miero píše:
08 říj 2019 10:53
Mozno by stacil jeden slepy test Rhythm mk3 vs. PRE1+PA300SSE... a bolo by jasne :)
Já se těším na den, kdy se na webu objeví "super truper" měření čínského zesilovače digitálu za 400,-USD, které bude plně srovnatelné s měřením co BVa nabízí za 1.100EUR. Třeba se potom začne, řešit kde je ta hranici slyšitelnosti.

Nekličkuj.. Čína spínák fakt není na pořadu dne..

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Kocmeister píše:
08 říj 2019 11:17
skypi píše:
08 říj 2019 10:58
To : Kocmeister - a Ty nějaké tajné technické znalosti -něco jako high-end hermetismus - , co se o nich bude psát v knížkách až za 50 let teď máš ? 😄 Tak to neváhej a vyprávěj , nějakou tu hifi bajku ještě vydržím...
To asi mělo být vtipný, žejo? Tak snad příště.

Jinak diskuze klasika - běžnej přesun těžiště od "všechny dacy hrajou stejně" přes "všechny zesilovače hrajou stejně". U repro to naštěstí napsat nemůžou, ale rádi by :lol:
Neplácej a vybal to, jestli nějaký takový znalosti teda máš ? Nebo jen pindàš ? :D

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

skypi píše:
08 říj 2019 11:10
např. expozice se Soundgarden bednama s páskem byla zvukově průser, což přiznal při rozhovoru i Luděk sám - mám na to i svědka, kdyby zase někdo chtěl namítat, že jsem si to vymyslel nebo ho pomlouvám...
Tak super, že si před 10lety u Šrolla zjistil, že tudy cesta k perfektnímu domácímu poslechu nevede a vydal ses jinou cestou až sem ...
Jiri píše:
29 srp 2019 19:56
Skypi, je to stále tvůj aktuální systém nebo ses ještě posunul?
Notebook
LUTADac
KV2 audio preamp
BVaudio PA300SSE
Pro-ject Speaker Box 5
nearfield poslech - cca 80cm

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Kocmeister
To je právě ten problém, problém dnešního školství a úrovně znalostí, kterou zde s PMA prezentujete. Zkrátka berete jako fakt, že to co je známo nyní je finální a nic dalšího tedy neexistuje. Není to ve skriptech, tedy neexistuje to. Hotovo, vymalováno. Za 50 let budete k smíchu, ale to Vám už bude jedno...
Nepochopil si , že nejde o úroveň techniky, ale o možnosti ľudského sluchu. A evolúcia je dlhodobá záležitosť (za 50 rokov sa nezmení nič, možno tak za 5tisíc, ak tu ešte ľudia budú..), sluch je dosť preskúmaný (limity a hranice rozlíšenia rôznych zmien ako hlasitposť, frekvencia, maskovanie, skreslenie..) a existuje o tom veľa serióznych štúdií, určite serióznejších ako argumentácia ezoterikou a mimozmylovým vnímaním zvuku. Že ich nepoznáte (nechcete..) nie je môj problém. A niekto je "k smíchu" už dnes, ale PMA ani ja to nie sme..

Jirí
Nievem, čo si to hľadal, ale ak si myslel BV (nie PM), tak na výstavách WATT v Blave a Top audio v Prahe som sa cca 5-6 x zúčastnil, naposledy asi pred 15 rokmi. A vykašľal som sa na to z dvoch príčin- zvuk sa tam predviesť nedá (akustika, hluk, pohyb ľudí..) a druhá vec boli reakcie "konkurencie", rôzne zákulisné intrigy a vyhrážky. Ono sa totiž ťažko obkecáva reakcia ľudí, ktorí prejdú z jednej expozície do druhej a pýtajú sa " prečo to hrá tak blbo a je to 10x drahšie?". A potom reagovali inak.. Kto nezažil, nepochopí..
A toto
BVa, že je rentierem. Opravdu je to ten jediný důvod, proč o PMaudio nikdo v CZ/SK kromě pár bastlířů neví? Kdy přijde ten komerční průlom?
je smiešne a úbohé.. "Rentierom" (normálnym dôchodcom..) som preto, koľko mám rokov. A posledných 30rokov som sa živil výlučne tým, o čom píšem, z toho čo som štátu zaplatil a čo som si zarobil, aj žijem. Žiadneho sponzora som nemal a nemám, asi tak..Zákazníkov vo svete mám od Hong-Kongu po LA pár desiatok (tých, čo boli najviac "neodbytní"..), ale nikdy som nemal ambície robiť "masovku", žiadny komerční průlom som nikdy nechcel. Ide potom aj o obchodnú a servisnú sieť a množstvo iných súvislostí. V mojom prípade ide o kusovú produkciu typu "one man show" , na objednávku , sklad hotových výrobkov" nemám. A nenudím sa, len sa občas "rozptýlim" na fórach..Stále fungujem preto, že je dopyt. ..Preto sa orientujem na lokálny trh, maximálne ešte na individuálnych zákazníkov v rámci EU(Grécko, Taliansko, Poľsko..).A napriek tom je medzi ľuďmi pár stoviek hifi výrobkov, v profi to budú cca 2-3 tisícky, množstvo funguje aj po 25rokoch. A "niečo" sa na webe zo sveta dohľadať dá, ak sa chce..
á vím, že je to těžké pochopit konstruktérem, který udělal před 15lety skvěle měřící zesilovač a ten je víceméně v nabídce do dnešní doby a přitom je stále stejně skvěle měřícím zesilovačem.
Z toho pôvodného je to len rovnako vyzerajúca krabica, trafá a chladiče (hovorí sa tomu unifikácia a znižuje to výrobné náklady, inovácia pre inováciu nemá zmysel..). "Vnútornosti" sa obvodovo a súčiastkami vyvíjajú kontinuálne (lebo ma to baví, nie že by to bolo všetko počuť..), rovnako aj objektívne vlastnosti (merania) . Ale nie je zlepšenie o niekoľko "levelov" .. ;) Viem, že toto je zase ťažké pochopiť laikovi..
A toto by stačilo...

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

To Jiří : Zase došly argumenty ? 😁 to už tady bylo - k poslechu u počítače OK, nebo se pletu ?
A ad. p. Bunta - může kdykoliv dokázat, že mu jeho výrobek splňuje co deklaruje... A co můžeš dokázat Ty - leda tak "vysoce high-end pocity" a to ještě nevíme, jestli třeba nejsi nahluchlej...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

inovácia pre inováciu nemá zmysel
Cim konkretne se lisi ZVUK buntofonu posledni verze od predchozi?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jiri píše:
08 říj 2019 10:25
PMA
Nevím ale posledních cca 10let se expozice Sroll objevovala pravidelně na výstavách Highend Praha a Audio Video Show. Vždy byla nepřeslechnutelná a srovnatelná s jakoukoliv expozicí věhlasných zahraničních výrobců.
Je mi tě opravdu líto, že se musíš snižovat k tomu, že L.Š. vyčítáš bohatého tatínka a BVa, že je rentierem. Opravdu je to ten jediný důvod, proč o PMaudio nikdo v CZ/SK kromě pár bastlířů neví? Kdy přijde ten komerční průlom?
To bude asi tím, že mě audio nikdy neživilo, že to byla jen zábava a že jsem prodával jen desky a moduly do diykomunity jako hobby aktivitu. Narozdíl od jiných po celém světě, Evropa, USA, Japonsko a Austrálie, bylo to víc než 500ks. Pořád jen kapka v moři. To se na high end výstavách nevystavuje :D . Před 7 lety jsem s tím skončil, je to víc práce než efektu. Malá výjimka byl rok 2011, kdy se vyrobily a prodaly 4 velké zesilovač Big Brother. Vyrobil se a prodal přesně stejný počet kusů. Bylo to finančně v plusu, ale pracné a neperspektivní, takže průlom nepřijde - byl bych hlupák, kdybych se tomu oboru upsal. Jako konzultant pro US firmu jsem si vydělal/vydělám mnohonásobně víc. Audio je hobby, takže i v dalších letech hledání na výstavách bude marné ;) . Jediná výjimka byl rok 2004, kdy na High End 2004 v Corinthia Towers si vzalo studio Luxtone můj preamp do sestavy s monobloky Classé CAM350 a repro Wilson Sophia, ale k preampu se naprosto rozumně žádné informace nerozdávali - kdo by se zajímal o nějaký noname :D . Pokud jsi tam byl, tak jsi to mohl slyšet.

Obrázek
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jiri - tohle je staré rok a čtvrt a už to asi neplatí, že?
Pokud by jste měl zájem tak já bych si rád nechal změřit ten zesilovač Rhythm. Tam měření nemám žádné a docela by mě to zajímalo opět vzhledem k tomu, že zvukově nemám výhrady.
Pavel Macura Audio

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2PMA
Ospravedlňujem sa za nepochopenie toho "PMaudio" v príspevku od Jiřiho..

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Není vůbec za co :D
Pavel Macura Audio

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

PMA píše:
08 říj 2019 12:28
Jediná výjimka byl rok 2004, kdy na High End 2004 v Corinthia Towers si vzalo studio Luxtone můj preamp do sestavy s monobloky Classé CAM350 a repro Wilson Sophia, ale k preampu se naprosto rozumně žádné informace nerozdávali - kdo by se zajímal o nějaký noname :D . Pokud jsi tam byl, tak jsi to mohl slyšet.
PMA
Ne, před 15lety jsem na výstavě opravdu nebyl.
V té době jsem s kvalitním poslechem byl zcela na začátku a vypadalo to u mě asi podobně jako u tebe před 2 lety (zdroj: hififorum.sk).
Nemáš nějakou retro fotku, jak si doma poslouchal v r.2004, kdy se ti tak dařilo prorazit v oblasti konstrukcí audio přístrojů?
Přílohy
poslech1.jpg

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

PMA píše:
08 říj 2019 12:38
Jiri - tohle je staré rok a čtvrt a už to asi neplatí, že?
Pokud by jste měl zájem tak já bych si rád nechal změřit ten zesilovač Rhythm. Tam měření nemám žádné a docela by mě to zajímalo opět vzhledem k tomu, že zvukově nemám výhrady.
A jedná se o to měření nebo o to že dřív k mkl zvukově nebyly výhrady a teď už k mkl zvukově jsou výhrady ?

Odpovědět