K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)
Re: K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)
kychtax
jak nakonec dopadli tvé dlouhodobé poslechové testy napájecích koncovek u tvé kabeláže? Vybral sis ty ultra přesné nebo muzikálnější?
jak nakonec dopadli tvé dlouhodobé poslechové testy napájecích koncovek u tvé kabeláže? Vybral sis ty ultra přesné nebo muzikálnější?
Pitrs
"Rabbit´s brain in your head.."
Napriek tomu "to" skús použiť. Nikto ti nebude suplovať elementárne vzdelanie v technickom obore, o ktorom sa chceš "fundovane" baviť. Je mi fuk tvoj názor na môj prístup k tebe, pristupujem ku každému tak, ako si dotyčný svojím vystupovaním zaslúži. Hovorí sa tomu reciprocita.. Kto ma pozná, ten to vie. Servítky si brať nebudem.
Jiri
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 68&start=0
"Rabbit´s brain in your head.."
Napriek tomu "to" skús použiť. Nikto ti nebude suplovať elementárne vzdelanie v technickom obore, o ktorom sa chceš "fundovane" baviť. Je mi fuk tvoj názor na môj prístup k tebe, pristupujem ku každému tak, ako si dotyčný svojím vystupovaním zaslúži. Hovorí sa tomu reciprocita.. Kto ma pozná, ten to vie. Servítky si brať nebudem.
Jiri
Tak neviem, merania toho zosilňovača zverejnené boli, aj bola debata na slovanete, kde sa zúčastnil aj konštrultér, , čítal a vyjadroval sa tam aj PMA a žiadne také hodnotenie tam nezaznelo. Skôr to boli dosť priemerné merania s hodnotením "konštantná nelinearita". A ten pôvodný zosilňovač som počul viackrát, žiadny zázrak sa nekonal.původní zesilovač Sroll Lyric zřejmě konstrukční vadu typu "šunka" něměl, když byl pozitivně hodnocen laickou i odbornou veřejností (včetně slavného PMA výroku o nejlepším měřícím zesilovači).
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 68&start=0
To je pod Jiriho rozlišovací schopností, spíš pod jeho schopností rozlišit ke kterému výrobku patřilo které měření a komentář k němu .
Ještě k LŠ. Nikdy bych mu neupíral talent a vizi. Jenže .... jaké jsou reálné výsledky? Začátky, prvních několik let by to nefungovalo bez tatínkových finančních dotací v šestimístných číslech. Což mělo být korunováno nějakým komerčním úspěchem, který se nedostavil. Průnik za hranice, nutný pro tak ambiciózní projekt, se nekonal a nedopadl. Byl by nutným předpokladem, česká scéna je moc malá pro generování zisku nutného pro další vývoj. Takže zbyla jediná cesta, malá komunita příznivců v ČR a nejbližším okolí (SR), schopná zaplatit ceny ve statisících a ochotná inovovat. Je to malá skupina a je potřeba ji udržovat při životě a tudíž ochotě dále nakupovat, takže vzniknou nové filozofie výrobku podpořené potřebným příběhem. A nové je, pochopitelně, zvukově úplně jinde, než předchozí. Samozřejmě, když otočená pojistka udělá takový rozdíl, tak aby ji neudělal nový typ. To by nemělo logiku. Bohužel chybí schopnost dotáhnout jednu filozofii do konce, jelikož mezitím vznikl nápad na novou, takže komerční průlom můžeme těžko očekávat. To vše nemění nic na tom, že je nápaditý a talentovaný.
Ještě k LŠ. Nikdy bych mu neupíral talent a vizi. Jenže .... jaké jsou reálné výsledky? Začátky, prvních několik let by to nefungovalo bez tatínkových finančních dotací v šestimístných číslech. Což mělo být korunováno nějakým komerčním úspěchem, který se nedostavil. Průnik za hranice, nutný pro tak ambiciózní projekt, se nekonal a nedopadl. Byl by nutným předpokladem, česká scéna je moc malá pro generování zisku nutného pro další vývoj. Takže zbyla jediná cesta, malá komunita příznivců v ČR a nejbližším okolí (SR), schopná zaplatit ceny ve statisících a ochotná inovovat. Je to malá skupina a je potřeba ji udržovat při životě a tudíž ochotě dále nakupovat, takže vzniknou nové filozofie výrobku podpořené potřebným příběhem. A nové je, pochopitelně, zvukově úplně jinde, než předchozí. Samozřejmě, když otočená pojistka udělá takový rozdíl, tak aby ji neudělal nový typ. To by nemělo logiku. Bohužel chybí schopnost dotáhnout jednu filozofii do konce, jelikož mezitím vznikl nápad na novou, takže komerční průlom můžeme těžko očekávat. To vše nemění nic na tom, že je nápaditý a talentovaný.
Pavel Macura Audio
Koukám, že PMA se za posledních 8-9let vyposlouchal, tak že to co dřív u Sroll Lyric považoval za excelentní, tak už dnes je z jeho pohledu běžné. Souhlasím také a proto doporučuji návštěvu v Náchodě a porovnání s Sroll Rhythm mk3.
BVa
OK, takže se asi shodneme na tom, že Sroll Lyric nebyla "šunka" s konstrukční vadou, ne? A tím pádem je asi i uvěřitelné, že když jsem měl možnost slyšet Lyric proti Rhythm mk1 a Rhythm byl jasně lepší, tak asi ještě bylo možné posunout hranici technických možností a měření dál. Stejně tak Rhythm mk1 vs mk3.
jiri, mně se libí sroll už od mk.1, ale teď si myslím, že bude fantastický. A už bych do něj šel .. kdyby .. .. kdyby
Naposledy upravil(a) kychtax dne 08 říj 2019 10:22, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Co je na tom k nepochopení? Zkrátka novější verze se líbí poslechově víc? To se nesmí? To by bylo hodně divný, kdyby tomu tak nebylo. Jasně, že byla mkI top, pak mkII a teď je top mkIII. Stejně tak bude příští top mkIV.skypi píše: ↑07 říj 2019 22:40Nebo že má pochybnosti, jak to vlastně s těmi mklll je? - když už mkl byla " the best" - a mklll je "okamžitě rozpoznatelná" , o kolik je lepší? To měla mkl nějakou konstrukční vadu? , když je teda podle vás mklll okamžitě rozpoznatelná a posun k lepšímu ? Víš co se tedy zlepšilo technicky - že je ten rozdíl "tak slyšet"?
Na co potřebují čtenáři fóra, posluchači hifi znalosti, o kterých tady píšete? Ve skutečnosti nepotřebují znát ani parametr THD+N ani nic jiného. Vaším největším koníčkem, jak jsem si stihnul všimnout za ta léta, je neustálé poukazování na to, že někdo nemá vzdělání, "kapacitu", je odborníkem na něco a na něco zase ne tudíž by se neměl k ničemu vyjadřovat a raději vůbec nic nedělat. Trapné a není divu, že si o Vás polovina fóra myslí, že jste arogantníPMA píše: ↑08 říj 2019 08:49Takhle můžeme pokračovat i u dalších parametrů nebo průběhů. Jsem si jistý, že 99% čtenářů fóra detailní definice nezná. Tak o čem se chcete bavit? Na jaké "hranice" se to ptáte? Fórum nemůže suplovat znalostní databázi ani vlastní studium a znalosti. Jen odkrývá opak, tj. hloubku neznalostí. Musíte mít o komponentu komplex informací a dat, kterým detailně rozumíte, jinak je lepší se odmlčet.
To je právě ten problém, problém dnešního školství a úrovně znalostí, kterou zde s PMA prezentujete. Zkrátka berete jako fakt, že to co je známo nyní je finální a nic dalšího tedy neexistuje. Není to ve skriptech, tedy neexistuje to. Hotovo, vymalováno. Za 50 let budete k smíchu, ale to Vám už bude jedno...BVa píše: ↑08 říj 2019 07:11Poviem to asi tak .. Ak prístroj 3 je zvukom skutočne (počuteľne) výrazne iný ako prístroj 2 a ten bol zase výrazne iný ako prístroj 1, tak ich vlastnosti (technické parametre ) sa musia výrazne líšiť, pretože žiadne "nemerateľné" ale počuteľné zmeny zvuku neexistujú, to je holý fakt..
kabelguru.cz
PMA
Nevím ale posledních cca 10let se expozice Sroll objevovala pravidelně na výstavách Highend Praha a Audio Video Show. Vždy byla nepřeslechnutelná a srovnatelná s jakoukoliv expozicí věhlasných zahraničních výrobců.
Celých 10let jsem tam marně hledal expozici PMaudio.
Je mi tě opravdu líto, že se musíš snižovat k tomu, že L.Š. vyčítáš bohatého tatínka a BVa, že je rentierem. Opravdu je to ten jediný důvod, proč o PMaudio nikdo v CZ/SK kromě pár bastlířů neví? Kdy přijde ten komerční průlom?
Nevím ale posledních cca 10let se expozice Sroll objevovala pravidelně na výstavách Highend Praha a Audio Video Show. Vždy byla nepřeslechnutelná a srovnatelná s jakoukoliv expozicí věhlasných zahraničních výrobců.
Celých 10let jsem tam marně hledal expozici PMaudio.
Je mi tě opravdu líto, že se musíš snižovat k tomu, že L.Š. vyčítáš bohatého tatínka a BVa, že je rentierem. Opravdu je to ten jediný důvod, proč o PMaudio nikdo v CZ/SK kromě pár bastlířů neví? Kdy přijde ten komerční průlom?
Naposledy upravil(a) Jiri dne 08 říj 2019 10:26, celkem upraveno 1 x.
Teda abych byl konkretnejsi, pro mne by prisel v uvahu max jeho zesilovac v MK3. Bedny, dac, ani kabely zatím ne. Možná s vyjímkou USB kabelu. Který má myslím super cena/výkon poměr. A když se podívám na největšího srollistu v Praze, má to právě tak (má pouze zesilovač).
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bunta:
Jen výhovorky a morální prázdnota....
Faktická čistě věcná otázka a jaká je reakce? Urážky, nadávky, a naprostá degradace sama sebe. Na co nemáš argumentačně, to alespoň rozšlapeš, jako tu bábovičku.... Memento, jak nedopadnout na stará kolena. Díky za něj, je to velmi poučné - to myslím upřímně. Vyzrálý muž.
Máš děti? Manželku? Žijí tví rodiče? Dej jim přečíst své mnoho let trvající urážky a sprosté nadávky kde komu, zdaleka ne mířené jen na mě... Budou na tebe pyšní?
Bunto, chlapi mívají své démony, ale tohle, ta beznadějná frustrace, která čiší z většiny tvých příspěvků, to ti od nich nepomůže. Naopak.
A se smutkem zírám na to, že dehonestace druhých, jejich znalostí, schopností, výsledků práce atd., tak nějak jde ruku v ruce s kvalifikací "technik".
Jen výhovorky a morální prázdnota....
Faktická čistě věcná otázka a jaká je reakce? Urážky, nadávky, a naprostá degradace sama sebe. Na co nemáš argumentačně, to alespoň rozšlapeš, jako tu bábovičku.... Memento, jak nedopadnout na stará kolena. Díky za něj, je to velmi poučné - to myslím upřímně. Vyzrálý muž.
Máš děti? Manželku? Žijí tví rodiče? Dej jim přečíst své mnoho let trvající urážky a sprosté nadávky kde komu, zdaleka ne mířené jen na mě... Budou na tebe pyšní?
Bunto, chlapi mívají své démony, ale tohle, ta beznadějná frustrace, která čiší z většiny tvých příspěvků, to ti od nich nepomůže. Naopak.
A se smutkem zírám na to, že dehonestace druhých, jejich znalostí, schopností, výsledků práce atd., tak nějak jde ruku v ruce s kvalifikací "technik".
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 08 říj 2019 10:33, celkem upraveno 1 x.
Jiri
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... ic&start=0
Prečítaj si..
Ak si skutočne počul jasný rozdiel (slepý test, presne rovnaká hlasitosť, spoľahlivá identifikácia, nie hádzanie mincou..) tak tam musí byť výrazný rozdiel technických vlastností (uši a ich rozlíšenie) a teda obidva prístroje nemohli byť "dokonalé".. Technické možnosti a meranie je možné posunúť ďalej (to sa snažím aj ja stále robiť, určite nestojím 15 rokov na mieste, to je dosť "naivná" predstava..), ale ty o ničom z toho nevieš objektívne absolútne nič, pretože neexistujú žiadne verejne dostupné ,relevantné , objektívne informácie. Len dohady, fámy a "viera". To mi ako konštruktérovi s chladnou hlavou a striktne racionálnym prístupom ako dôkaz kvality nestačí. Môže to stačiť nadšenému poslucháčovi a fanúšikovi. To je všetko.
Neviem, či sa my zhodneme, ale všetci taký názor nemajú..OK, takže se asi shodneme na tom, že Sroll Lyric nebyla "šunka" s konstrukční vadou, ne? A tím pádem je asi i uvěřitelné, že když jsem měl možnost slyšet Lyric proti Rhythm mk1 a Rhythm byl jasně lepší, tak asi ještě bylo možné posunout hranici technických možností a měření dál. Stejně tak Rhythm mk1 vs mk3.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... ic&start=0
Prečítaj si..
Ak si skutočne počul jasný rozdiel (slepý test, presne rovnaká hlasitosť, spoľahlivá identifikácia, nie hádzanie mincou..) tak tam musí byť výrazný rozdiel technických vlastností (uši a ich rozlíšenie) a teda obidva prístroje nemohli byť "dokonalé".. Technické možnosti a meranie je možné posunúť ďalej (to sa snažím aj ja stále robiť, určite nestojím 15 rokov na mieste, to je dosť "naivná" predstava..), ale ty o ničom z toho nevieš objektívne absolútne nič, pretože neexistujú žiadne verejne dostupné ,relevantné , objektívne informácie. Len dohady, fámy a "viera". To mi ako konštruktérovi s chladnou hlavou a striktne racionálnym prístupom ako dôkaz kvality nestačí. Môže to stačiť nadšenému poslucháčovi a fanúšikovi. To je všetko.
Naposledy jsem (v klidu, ne na výstavě) slyšel zesilovač od LŠ u p. Fialy na Vinohradech, před pár lety. Výstavy nepočítám, to je poslech k ničemu a o ničem.
https://exaudio.cz/
byl to typ Rhythm. Ale zdá se, že p. Fiala už nemá výrobky Sroll v portfoliu. Víte o tom někdo něco?
https://exaudio.cz/
byl to typ Rhythm. Ale zdá se, že p. Fiala už nemá výrobky Sroll v portfoliu. Víte o tom někdo něco?
Pavel Macura Audio
BVa
Dokážeš pochopit, že konstruktér před 10lety stvořil něco, co považoval za vrchol svého dlouholetého snažení a považoval to ve své době za dokonalé? Následně po dalších 5 letech vývoje se dostal zase o kus dál a opět to považoval za dokonalé. A dnes je zase o kus dále díky svému vývoji, měření, objevování, testování.
Já vím, že je to těžké pochopit konstruktérem, který udělal před 15lety skvěle měřící zesilovač a ten je víceméně v nabídce do dnešní doby a přitom je stále stejně skvěle měřícím zesilovačem. Prostě jste tehdy měl asi nápady a talent a tím pádem jste se potom mohl věnovat nekonečným diskuzím na hifi webech a komentovat vše co se ve světě hifi událo.
Konstruktéři jako L.Š., D.Vrána (Casea), p.Stranka (PSaudio) prostě jen dál zdokonalují své výrobky bo to prostě nedali na první dobrou jako ty.
Dokážeš pochopit, že konstruktér před 10lety stvořil něco, co považoval za vrchol svého dlouholetého snažení a považoval to ve své době za dokonalé? Následně po dalších 5 letech vývoje se dostal zase o kus dál a opět to považoval za dokonalé. A dnes je zase o kus dále díky svému vývoji, měření, objevování, testování.
Já vím, že je to těžké pochopit konstruktérem, který udělal před 15lety skvěle měřící zesilovač a ten je víceméně v nabídce do dnešní doby a přitom je stále stejně skvěle měřícím zesilovačem. Prostě jste tehdy měl asi nápady a talent a tím pádem jste se potom mohl věnovat nekonečným diskuzím na hifi webech a komentovat vše co se ve světě hifi událo.
Konstruktéři jako L.Š., D.Vrána (Casea), p.Stranka (PSaudio) prostě jen dál zdokonalují své výrobky bo to prostě nedali na první dobrou jako ty.
Nemiesat "PS Audio" a "SPaudio" !!!
Jiri, a dokazes tiez pochopit, ze iny konstrukter pred "desiatimi" rokmi vyrobil nieco "takmer dokonale" a odvtedy nenasiel ziaden dovod, preco to vylepsovat?
Mozno by stacil jeden slepy test Rhythm mk3 vs. PRE1+PA300SSE... a bolo by jasne
Jiri, a dokazes tiez pochopit, ze iny konstrukter pred "desiatimi" rokmi vyrobil nieco "takmer dokonale" a odvtedy nenasiel ziaden dovod, preco to vylepsovat?
Mozno by stacil jeden slepy test Rhythm mk3 vs. PRE1+PA300SSE... a bolo by jasne
To : Kocmeister - a Ty nějaké tajné technické znalosti -něco jako high-end hermetismus - , co se o nich bude psát v knížkách až za 50 let teď máš ? Tak to neváhej a vyprávěj , nějakou tu hifi bajku ještě vydržím...
Miero
"Jiri, a dokazes tiez pochopit, ze iny konstrukter pred "desiatimi" rokmi vyrobil nieco "takmer dokonale" a odvtedy nenasiel ziaden dovod, preco to vylepsovat?"
Miero, potom můžeš jedině smeknout, že BVa je Mozartem mezi všemi stovkami Salierů v HIFI oboru.
Ne, já to nechápu.
"Jiri, a dokazes tiez pochopit, ze iny konstrukter pred "desiatimi" rokmi vyrobil nieco "takmer dokonale" a odvtedy nenasiel ziaden dovod, preco to vylepsovat?"
Miero, potom můžeš jedině smeknout, že BVa je Mozartem mezi všemi stovkami Salierů v HIFI oboru.
Ne, já to nechápu.