Napájecí kabel - kde má největší přínos ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
jogr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jogr »

JIstě to každý zkoušel, výměna napájecího kabelu. U mě byla největší změna u napájení streameru. Jak to máte vy ?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Napájecí kabel - kde má největší přínos ?

Příspěvek od FS »

U mne digitální přístroje (streamer, DAC, switch, audio PC) těžily vždy z lepšího kabelu více, než analogové (zesilovač), byť jsem to intuitivně čekal spíše naopak.
V každé případě, svou první napájecí Valhallu 2 jsem umístil při prvotním výběru na DAC a tam dlouho zůstala. Ale pak, s odstupem času jsem ji přesunul do pozice mezi zeď a napájecí lištu, kde je doteď (mimochodem, přesně to mi říkal prodejce, když jsem ji kupoval, ale já měl svoji hlavu...).

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

no ja by som povedal ze pred listou zo steny, kedze ovplyvnuje aj vsetko za listou

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Zajímalo by mě, jestli by měl kabel vliv i před spínaným zdrojem. Pokud ano, tak jestli směrem do zdroje nebo ze zdroje ven, třeba rušení.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jay (Jays Audio Lab) říká před zdrojem a před zesilovačem. Já se přidám i s kabelem do lišty, jako píše FS. Ale neřešit pouze jeden kabel. Buď řešit (např. postupně) všechny nebo neřešit a např. udělat z jedné metráže. Rozhodně vliv kabelu ale nepřeceňovat. *sunglases*

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Najviac je vplyv kábla poznať, keď sa vytiahne zo zásuvky.. ;)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Podla viacerych studii je prinos napajaciaho kabla na 14 tom mieste v poradi vplyvu na vysledny zvuk zostavy. (15 te miesto, ak zaratame aj kvalitu nahravky) s predpokladanym vplyvom v rozmedzi 0.1 az 0.0%. Pre porovnanie posun repro o 12 palcov/1 stopu zmeni parametre cca 10x viac. (alebo inac, vystriet a naklonit sa v kresle)

Inac, ide to v poradi Akustika, nahravka, repro, umiestnenie repro, zosilovac, zdroj zvuku, ktore davaju dokopy viac ako 95%.

A nastastie dnesne pristroje maju velmi dobre zvladnutu zdrojovu cast, cize su odolne voci ruseniu zo siete. Je tam samozrejme aj kvalita siete, ale to sa mysli vsetko od rozvodnej skrine k zasuvke.

jogr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jogr »

Otázka zněla jinak

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

v kazdem pripade solidnim napajecim kabelem nic nepokazite

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Odpoved znie- v mojej zostave (ktoru urcite nikto necharektizuje ako “malo rozlisujucu”) 3 respondenti, ktori v podla vlastnych tvrdeni pocuju aj rozdiel v napajani NAS servera, popripade vymenu podloziek pod DAC, ziadny rozdiel po vymenach kablov nepoculi.

Jedno z moznych vysvetleni, je to ze nemali moznost vidiet aky kabel prave hra. Ale to len hadam.

Edit: mam naprojektovanu elektriku specialne pre audio miestnost. Potom to je jedno.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Fidji99 napsal
Podla viacerych studii je prinos napajaciaho kabla na 14 tom mieste v poradi vplyvu na vysledny zvuk zostavy. (15 te miesto, ak zaratame aj kvalitu nahravky) s predpokladanym vplyvom v rozmedzi 0.1 az 0.0%. Pre porovnanie posun repro o 12 palcov/1 stopu zmeni parametre cca 10x viac. (alebo inac, vystriet a naklonit sa v kresle)

Inac, ide to v poradi Akustika, nahravka, repro, umiestnenie repro, zosilovac, zdroj zvuku, ktore davaju dokopy viac ako 95%.

A nastastie dnesne pristroje maju velmi dobre zvladnutu zdrojovu cast, cize su odolne voci ruseniu zo siete. Je tam samozrejme aj kvalita siete, ale to sa mysli vsetko od rozvodnej skrine k zasuvke.
Máš svatou pravdu *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

na to si již jistě každý udělal obrázek dostatečně :)
Naposledy upravil(a) kychtax dne 15 srp 2022 16:42, celkem upraveno 2 x.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

*Fidji99: Inac, ide to v poradi Akustika, nahravka, repro, umiestnenie repro, zosilovac, zdroj zvuku, ktore davaju dokopy viac ako 95%.
*thumbs up*

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Ty by mne chlapi zajímalo, jak ta procenta měříte. V každém případě oceňuji přesnost *2thumbsup*

Nicméně, otázka v prvním postu je docela jasná, tak co tady řešíte?

Odpovědět