Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
JIstě to každý zkoušel, výměna napájecího kabelu. U mě byla největší změna u napájení streameru. Jak to máte vy ?
Re: Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
U mne digitální přístroje (streamer, DAC, switch, audio PC) těžily vždy z lepšího kabelu více, než analogové (zesilovač), byť jsem to intuitivně čekal spíše naopak.
V každé případě, svou první napájecí Valhallu 2 jsem umístil při prvotním výběru na DAC a tam dlouho zůstala. Ale pak, s odstupem času jsem ji přesunul do pozice mezi zeď a napájecí lištu, kde je doteď (mimochodem, přesně to mi říkal prodejce, když jsem ji kupoval, ale já měl svoji hlavu...).
V každé případě, svou první napájecí Valhallu 2 jsem umístil při prvotním výběru na DAC a tam dlouho zůstala. Ale pak, s odstupem času jsem ji přesunul do pozice mezi zeď a napájecí lištu, kde je doteď (mimochodem, přesně to mi říkal prodejce, když jsem ji kupoval, ale já měl svoji hlavu...).
no ja by som povedal ze pred listou zo steny, kedze ovplyvnuje aj vsetko za listou
Zajímalo by mě, jestli by měl kabel vliv i před spínaným zdrojem. Pokud ano, tak jestli směrem do zdroje nebo ze zdroje ven, třeba rušení.
Jay (Jays Audio Lab) říká před zdrojem a před zesilovačem. Já se přidám i s kabelem do lišty, jako píše FS. Ale neřešit pouze jeden kabel. Buď řešit (např. postupně) všechny nebo neřešit a např. udělat z jedné metráže. Rozhodně vliv kabelu ale nepřeceňovat.
Najviac je vplyv kábla poznať, keď sa vytiahne zo zásuvky..Napájecí kabel - kde má největší přínos ?
Podla viacerych studii je prinos napajaciaho kabla na 14 tom mieste v poradi vplyvu na vysledny zvuk zostavy. (15 te miesto, ak zaratame aj kvalitu nahravky) s predpokladanym vplyvom v rozmedzi 0.1 az 0.0%. Pre porovnanie posun repro o 12 palcov/1 stopu zmeni parametre cca 10x viac. (alebo inac, vystriet a naklonit sa v kresle)
Inac, ide to v poradi Akustika, nahravka, repro, umiestnenie repro, zosilovac, zdroj zvuku, ktore davaju dokopy viac ako 95%.
A nastastie dnesne pristroje maju velmi dobre zvladnutu zdrojovu cast, cize su odolne voci ruseniu zo siete. Je tam samozrejme aj kvalita siete, ale to sa mysli vsetko od rozvodnej skrine k zasuvke.
Inac, ide to v poradi Akustika, nahravka, repro, umiestnenie repro, zosilovac, zdroj zvuku, ktore davaju dokopy viac ako 95%.
A nastastie dnesne pristroje maju velmi dobre zvladnutu zdrojovu cast, cize su odolne voci ruseniu zo siete. Je tam samozrejme aj kvalita siete, ale to sa mysli vsetko od rozvodnej skrine k zasuvke.
Otázka zněla jinak
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
v kazdem pripade solidnim napajecim kabelem nic nepokazite
Odpoved znie- v mojej zostave (ktoru urcite nikto necharektizuje ako “malo rozlisujucu”) 3 respondenti, ktori v podla vlastnych tvrdeni pocuju aj rozdiel v napajani NAS servera, popripade vymenu podloziek pod DAC, ziadny rozdiel po vymenach kablov nepoculi.
Jedno z moznych vysvetleni, je to ze nemali moznost vidiet aky kabel prave hra. Ale to len hadam.
Edit: mam naprojektovanu elektriku specialne pre audio miestnost. Potom to je jedno.
Jedno z moznych vysvetleni, je to ze nemali moznost vidiet aky kabel prave hra. Ale to len hadam.
Edit: mam naprojektovanu elektriku specialne pre audio miestnost. Potom to je jedno.
Fidji99 napsal
Máš svatou pravduPodla viacerych studii je prinos napajaciaho kabla na 14 tom mieste v poradi vplyvu na vysledny zvuk zostavy. (15 te miesto, ak zaratame aj kvalitu nahravky) s predpokladanym vplyvom v rozmedzi 0.1 az 0.0%. Pre porovnanie posun repro o 12 palcov/1 stopu zmeni parametre cca 10x viac. (alebo inac, vystriet a naklonit sa v kresle)
na to si již jistě každý udělal obrázek dostatečně
Naposledy upravil(a) kychtax dne 15 srp 2022 16:42, celkem upraveno 2 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
*Fidji99: Inac, ide to v poradi Akustika, nahravka, repro, umiestnenie repro, zosilovac, zdroj zvuku, ktore davaju dokopy viac ako 95%.
Ty by mne chlapi zajímalo, jak ta procenta měříte. V každém případě oceňuji přesnost
Nicméně, otázka v prvním postu je docela jasná, tak co tady řešíte?
Nicméně, otázka v prvním postu je docela jasná, tak co tady řešíte?