Návrat k muzice, aneb co pořídit k pořízenému
Re: Návrat k muzice, aneb co pořídit k pořízenému
"Děkovat" netřeba, nebyla to reakce na tebe. Šlo o srozumitelné vysvětlení diskutovaného parametru pro méně orientované pocházející ze seriozního zdroje. To je vše.
V tom odkaze je všetko podstatné, aj tá požadovaná odpoveď....
Lenže treba čiítat a pochopiť.effect of source resistance on Qe is simple and straightforward. From Small(3):
where Qec is the new electrical with the effect of source resistance, Qe is the electrical Q assuming 0 ohm source resistance (infinite damping factor), Re is the voice coil DC resistance, and Rs is the combined source resistance.
Další rozbor (resp. diskuze) navazující a rozšiřující předchozí text z odkazu je zde: http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?pid=212895#p212895
Pochybuju,že v roce 1947 nebyli schopni si to spočítat taky,ale přesto se polemiky vedou dodnes,takže to asi nebude tak jednoduché,což mi říká,že to tady asi nevyřešíme.
Někdo věří,někdo ne,každý ať dělá,jak se mu zdá nejlepší.
To Denkez
O přechodových odporech,není sporu,ale pochybuju,že mám na na reprobanánkách a fastonech v bednách tak brutální odpory,že DF klesne na tebou uváděné hodnoty,to by v mém případě znamenalo pokles o 97%.
Ovšem bez měření se můžem dohadovat do aleluja,což nemá žádnou cenu pro nikoho.
Někdo věří,někdo ne,každý ať dělá,jak se mu zdá nejlepší.
To Denkez
O přechodových odporech,není sporu,ale pochybuju,že mám na na reprobanánkách a fastonech v bednách tak brutální odpory,že DF klesne na tebou uváděné hodnoty,to by v mém případě znamenalo pokles o 97%.
Ovšem bez měření se můžem dohadovat do aleluja,což nemá žádnou cenu pro nikoho.
darken76
Pozri si ten vzorec vyššie.. Do toho Rs patrí aj odpor reprokábla a impedancia výhybky (napr. sériovej cievky pri basovom reproduktore ). A tam , kde to " delí", je to porovnateľné s impedanciou reproduktora, čo znamená reálne DF na svorkách blízko 1. Inak by to "nedelilo"
Pozri si ten vzorec vyššie.. Do toho Rs patrí aj odpor reprokábla a impedancia výhybky (napr. sériovej cievky pri basovom reproduktore ). A tam , kde to " delí", je to porovnateľné s impedanciou reproduktora, čo znamená reálne DF na svorkách blízko 1. Inak by to "nedelilo"
Pánové hezky diskutujete, a zatím se tu nerafete, ale myslím, že tahle debata k mému dotazu je zcela zbytečná a pro mně jako obyčejného uživatele k ničemu. Nic ve zlém, ale narad bych aby se to tu zvrhlo ve vědeckou diskuzi, které stejně nerozumím, v horším případě pak k nějakému poměřování.... jak to bývá jinde
Nějak mně hlava nebere, jak souvisí individuální, a tedy nepřenositelné sluchové vnímání zvuku s tématem této diskuse.PítrsPraha píše: ↑18 pro 2020 16:20Pořád Denkezi neslyšíš rozdíly mezi diametrálně jinak hrajícími DACy...
Další zoufalec, který nerozumí tomu, že DF zesilovače sám o sobě je parametr vypovídající zhola o ničem, a že DF prakticky všech reálných sestav zesilovač-basový (středobasový) reprák stěží přesáhne hodnotu 20-30.PítrsPraha píše: ↑18 pro 2020 16:20Faktem zůstává, že zvlášť u reprosoustav s divočejšíma propadama impedance je DF zesilovače potažmo jeho reakce na "odpověď" beden dost podstatný údaj ovlivňující zvuk.
Kolik jich ještě bude?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bohuzel, jak vidno vyse, mnohym pro nedostatek vlastnich realnych zkusenosti s audiotechnikou nezbyva nic jineho nez off-topic, googleni a osobni vypady...
Jinak pridavam se s pozitivnim hlasem pro PM7000N, na mych bednach hral jako z praku . Pomer cena/vykon spickovej.
PítrsPraha:
Tak, já mám tak minimální a mizerné znalosti a zkušenosti, že bych se tady za to měl i možná stydět. Ale neudělám to, páč jsem zvědavý a od toho tu jsem
I tu pitomou zkratku DF jsem si musel vygůglit, neb pánové z nějakého důvodu nejsou schopni rovnou napsat činitel/faktor tlumení
PM7000N je zatím hlavním kandidátem, I když u ostatních bych si také nešel důvod proč do nich jít, ale pak se vrátím k sedmitisícovce, a je, zdá se, hotoho.
Tak, já mám tak minimální a mizerné znalosti a zkušenosti, že bych se tady za to měl i možná stydět. Ale neudělám to, páč jsem zvědavý a od toho tu jsem
I tu pitomou zkratku DF jsem si musel vygůglit, neb pánové z nějakého důvodu nejsou schopni rovnou napsat činitel/faktor tlumení
PM7000N je zatím hlavním kandidátem, I když u ostatních bych si také nešel důvod proč do nich jít, ale pak se vrátím k sedmitisícovce, a je, zdá se, hotoho.
Co si budeme nalhávat - většina z nás (a já nejsem výjimkou) má z 50% motivaci tady na fóru najít zdůvodnění, proč to, co mám nebo plánuju pořídit, je ta nejlepší volba a kombinace. Takže pokud tenhle topic pomohl tomu, že ses utvrdil ve vhodnosti PM7000N pro Tvoje účely a navíc se Ti bude líbit, jak to hraje, je to super!
P.S. Já už doma zahlídnul krabici s mašlí a nápisem A-S701, takže zřejmě po Vánocích budu moct posloužit osobní zkušeností Dynavoice/Yamaha.
P.S. Já už doma zahlídnul krabici s mašlí a nápisem A-S701, takže zřejmě po Vánocích budu moct posloužit osobní zkušeností Dynavoice/Yamaha.
Vihrada:
Trefa do černého. Tak to prostě na fórech obecně je, že lidi chtějí jisté potvrzení/shválení toho, co si vyhlídli a nějakým spůsobem je to přitahuje
Ale pravdou je, že jsem začínal u nižších řad a zhruba jsem už vybráno měl, ale pak jsem se shlídnul v PM7000N a více a více po ní toužím Ale, je tu jedno ale. Jak píšeš, že se mi bude líbit jak hraje. To zatím na vlastní uši nevím, jen oči co četli a co vidí mé centrum vnímání krásy tohoto aparátu. Pokud vyrazím do nějakého poslechového studia, a zalíbí se mi jak bude hrát, doma to může být buď potvrzení, nebo nic překvapujícího, nebo v horším případě zklamáním, A toho se trošku bojím. Ale jak říká kámoš, časem si zvykneš a nejlepší je, když nemáš zrovnání.
Jsem pak zvědav na tvé refernce Yamahy. Až pořídím svoje, také dám vědít.
Trefa do černého. Tak to prostě na fórech obecně je, že lidi chtějí jisté potvrzení/shválení toho, co si vyhlídli a nějakým spůsobem je to přitahuje
Ale pravdou je, že jsem začínal u nižších řad a zhruba jsem už vybráno měl, ale pak jsem se shlídnul v PM7000N a více a více po ní toužím Ale, je tu jedno ale. Jak píšeš, že se mi bude líbit jak hraje. To zatím na vlastní uši nevím, jen oči co četli a co vidí mé centrum vnímání krásy tohoto aparátu. Pokud vyrazím do nějakého poslechového studia, a zalíbí se mi jak bude hrát, doma to může být buď potvrzení, nebo nic překvapujícího, nebo v horším případě zklamáním, A toho se trošku bojím. Ale jak říká kámoš, časem si zvykneš a nejlepší je, když nemáš zrovnání.
Jsem pak zvědav na tvé refernce Yamahy. Až pořídím svoje, také dám vědít.
Ještě tu mám jeden, pro někoho jasný, pro někoho hloupý, pro někoho nepochopitelný dotaz. Neb nejsem elektrikářem vyučen, tak se více než poníženě amatérsky ptám. Když mám u zasilovače 2x60 W při 4Ω a 2x45 W při 8Ω, bude při 6Ω třeba 55W? (nic nepočítám, neumím to, jen plácám od voka). Ptám se proto, že dost často čtu, že 60W do 4Ω a 45W do 8Ω. Takže 6Ω spadá do těch 8Ω, když uváději to slůvko "do"?
Prosím jen jednoduché objasnění, vysvětlení bez sáhodlouhých teoretických vědeckých diskuzí se vzorečky na dvě A4
Prosím jen jednoduché objasnění, vysvětlení bez sáhodlouhých teoretických vědeckých diskuzí se vzorečky na dvě A4
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Baj voko to tak nejak je. Ale rozdil 45 vs 55 W je nula nula nic. Podstatnejsi jsou jiny veci, kombinace citlivosti repro a jeho impedancniho prubehu vs vykon zesilovace, ale predevsim zvuk te dane konkretni kombinace. Ten se z elektrickych parametru tipnout neda. Mereni neumi popsat charakter zvuku komba zes+bedny.
A ještě mě napadá otázka. Má ten Marantz PM7000N na displeji českou diakritiku?
Odpovím si sám. Má. Ale nebylo myšleno menu. Špatně jsem se zeptal, myslel jsem, jestli umí pracovat s českou diakritikou. Umí.