Návrat k muzice, aneb co pořídit k pořízenému
Návrat k muzice, aneb co pořídit k pořízenému
Nedávno jsem se po letech postupně vrátil k polsechu muziky. K zesilovači Onkyo A-9211 (stáří 19 let) jsem pořídil síťový přehrávač Denon DNP-800NE https://www.salonydenon.cz/sitove-prehr ... 800ne.html
Bedny maďarské výroby (stáří 32 let) a nějaké ruské (stáří asi 23 let) oboje zapojené v Onkyu, jsem nahradil bednama Dynavoice DF-6. Mají nahráno asi 60 hodin a snažil jsem se jim dávat všemožné žánry mimo techna a hiphopu. Někteří prodejci k nim píší, že je doporučují na poslech rockové a elektronické muziky. Rockové možná, ale na metal apod. docela zklamání. Ovšem také hodně záleží na kvalitě nahrávky. Také dost laboruju s umístěním a nastavováním. Dříve jsem na loudness nedal dopustit, ale df-6 z Onkya to jaksi nedávají. Snad se ještě rozehrají, ale tokový ten spodek, kerý je i cítit, nejen slyšet, tam zatím prostě není. Asi lepší volbou by byli DF-8. Ale teď spíše hledám náhradu za Onkyo. Poslechovou místnost nemám, jen klasický obývak narvanej nábytkem 24m2.
K přehrávači Denon DNP-800NE zvažuji pořídit zesík Denon PMA-800NE https://www.salonydenon.cz/zesilovace-a ... 800ne.html
A jak se v tom více šťourám, shlídnul jsem se v aparátech Marantz.
Zesík PM6007 https://www.marantz.com/cs-cz/shop/amplifier/pm6007
popřípadě vyměnit Denona přehrávač za NA6006 https://www.marantz.com/cs-cz/shop/netw ... yer/na6006
Ale co mě přitahuje nejvíce je Marantz PM7000N https://www.marantz.com/cs-cz/shop/amplifier/pm7000n
A teď, jak z toho ven. Nějaké recenze (jen v češtině) jsem si přečetl, ale zajímá mě názor zkušenějších diskutujících, co v tom mají více jasno, než já, a mají i více zkušeností.
Bedny maďarské výroby (stáří 32 let) a nějaké ruské (stáří asi 23 let) oboje zapojené v Onkyu, jsem nahradil bednama Dynavoice DF-6. Mají nahráno asi 60 hodin a snažil jsem se jim dávat všemožné žánry mimo techna a hiphopu. Někteří prodejci k nim píší, že je doporučují na poslech rockové a elektronické muziky. Rockové možná, ale na metal apod. docela zklamání. Ovšem také hodně záleží na kvalitě nahrávky. Také dost laboruju s umístěním a nastavováním. Dříve jsem na loudness nedal dopustit, ale df-6 z Onkya to jaksi nedávají. Snad se ještě rozehrají, ale tokový ten spodek, kerý je i cítit, nejen slyšet, tam zatím prostě není. Asi lepší volbou by byli DF-8. Ale teď spíše hledám náhradu za Onkyo. Poslechovou místnost nemám, jen klasický obývak narvanej nábytkem 24m2.
K přehrávači Denon DNP-800NE zvažuji pořídit zesík Denon PMA-800NE https://www.salonydenon.cz/zesilovace-a ... 800ne.html
A jak se v tom více šťourám, shlídnul jsem se v aparátech Marantz.
Zesík PM6007 https://www.marantz.com/cs-cz/shop/amplifier/pm6007
popřípadě vyměnit Denona přehrávač za NA6006 https://www.marantz.com/cs-cz/shop/netw ... yer/na6006
Ale co mě přitahuje nejvíce je Marantz PM7000N https://www.marantz.com/cs-cz/shop/amplifier/pm7000n
A teď, jak z toho ven. Nějaké recenze (jen v češtině) jsem si přečetl, ale zajímá mě názor zkušenějších diskutujících, co v tom mají více jasno, než já, a mají i více zkušeností.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Návrat k muzice, aneb co pořídit k pořízenému
DF-8 jsou dost velký repro, ale umíš jim dát to co potřebují (aby neduněly, nejsou spíše k DK )? No a co všechno chceš vyměnit? Jaký máš prostor (tvar) a co akustiku budeš řešit na ty velký repro? A jaký na to máš navržený rozpočet? A hlavně jaký od toho očekáváš zvuk?
Ten Marantz je parádní (7000N).
60 hodin hraní? To se ty bedny sotva zbavily nejhorších pazvuků. Já rozehrával bedny možná tak 10x v životě. Několikrát jsem to nezvládl, ale podle mě tak 500 hodin, aby dávaly už celkem stabilizovaný a konečný zvuk. Dalších 1000 hodin a budou definitivně rozehrané...
(jinak pro upřesnění na žádné rozehrávání nevěřím (zesilovače, kabely atd.) a ani jsem ho neslyšel, možná když něco donesete zvenku domů, tak bych tomu dával hodinu na prohřání stabilizaci atd., ale víc ani náhodou. Bedny, to je prostě jiná...)
(jinak pro upřesnění na žádné rozehrávání nevěřím (zesilovače, kabely atd.) a ani jsem ho neslyšel, možná když něco donesete zvenku domů, tak bych tomu dával hodinu na prohřání stabilizaci atd., ale víc ani náhodou. Bedny, to je prostě jiná...)
PMA-800NE,NA6006 i PM7000N,mají stejnou síťovou část,tak co se týká síťových funkcí je to to samé,ve třech baleních.Obě značky jsou součástí jednoho holdingu,tak používání společných součástí je u nižších řad logické.Pokud se chceš posunout,tak buď k vyšším modelům,nebo k jiné značce.
Onkyo A-9211 nemá s DF-6 šanci,na tylhe bedny je zesík 40W/8 ohmů s faktorem tlumení 60(do 6 Ohmů DF-6 to bude tak 45)prostě málo.Může je rozhučet,ale ne rozehrát.A pokud chceš hrát metal,tak Marantz PM7000N ani Denon PMA800NE se na to nehodí,jejich přednosti jsou v jiných žánrech,A rozhodně s jinýna bednama.
V podstatě máš dvě možnosti,buď si pořídíš zesík s dostatečným výkonem(nějaké 200-300W monstrum),nebo s výkonem nižším(80-100W),ale vysokým faktorem tlumení(>200,čím víc tím líp) který si dokáže udržet kontrolu i nad takovýma bednama,jako DF-6.Něco takovýho se dnes moc nevidí a už vůbec ne,mezi zesíkama za rozumný peníz.Jedna z možností je Emotiva BASX TA100 ta ti nepustí žilou.Asi budou i jiné,ale bude to chtít pátrat.Takové věci dřív dělal Kenwood,Rotel,nebo Yamaha.
Mimo jiné poslouchám i metal,mám to vyzkoušené v praxi:-).
Onkyo A-9211 nemá s DF-6 šanci,na tylhe bedny je zesík 40W/8 ohmů s faktorem tlumení 60(do 6 Ohmů DF-6 to bude tak 45)prostě málo.Může je rozhučet,ale ne rozehrát.A pokud chceš hrát metal,tak Marantz PM7000N ani Denon PMA800NE se na to nehodí,jejich přednosti jsou v jiných žánrech,A rozhodně s jinýna bednama.
V podstatě máš dvě možnosti,buď si pořídíš zesík s dostatečným výkonem(nějaké 200-300W monstrum),nebo s výkonem nižším(80-100W),ale vysokým faktorem tlumení(>200,čím víc tím líp) který si dokáže udržet kontrolu i nad takovýma bednama,jako DF-6.Něco takovýho se dnes moc nevidí a už vůbec ne,mezi zesíkama za rozumný peníz.Jedna z možností je Emotiva BASX TA100 ta ti nepustí žilou.Asi budou i jiné,ale bude to chtít pátrat.Takové věci dřív dělal Kenwood,Rotel,nebo Yamaha.
Onkyo A-9211 nemá s DF-6 šanci, na tylhe bedny je zesík 40W/8 ohmů s faktorem tlumení 60 (do 6 Ohmů DF-6 to bude tak 45) prostě málo.
V podstatě máš dvě možnosti, buď si pořídíš zesík... nebo s výkonem nižším (80-100W), ale vysokým faktorem tlumení (>200, čím víc tím líp), který si dokáže udržet kontrolu i nad takovýma bednama, jako DF-6.
Další zoufalec, který si myslí, že DF zesilovače má na kvalitu zvuku nějaký vliv.
V podstatě máš dvě možnosti, buď si pořídíš zesík... nebo s výkonem nižším (80-100W), ale vysokým faktorem tlumení (>200, čím víc tím líp), který si dokáže udržet kontrolu i nad takovýma bednama, jako DF-6.
Další zoufalec, který si myslí, že DF zesilovače má na kvalitu zvuku nějaký vliv.
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi si myslel DNP-800NE (nie PMA-800NE) a nemaju rovnaku sietovu cast (napr. aj prevodniky maju rozne).
Úplně nejhorší je, když se sejde faktor tlumení DF-60 s bednama DF-6, to je pak přeci jasný, že to nemůže hrát .
Právě proto jsem vzal DF-6, místo DF-8. Před koupí mi bylo řečeno, že df-6 v pohodě ozvučí 40m2 a basů bude dost.Dinosaurjr píše: ↑16 pro 2020 14:30DF-8 jsou dost velký repro, ale umíš jim dát to co potřebují (aby neduněly, nejsou spíše k DK )? No a co všechno chceš vyměnit? Jaký máš prostor (tvar) a co akustiku budeš řešit na ty velký repro? A jaký na to máš navržený rozpočet? A hlavně jaký od toho očekáváš zvuk?
Včeara jsem zase trochu laboroval s umístěním a možná už našel pro ně to pravé místo,kde už tak nějak slyším to co chci. Pochopitelně zase dle kvality nahrávky i žánru.
Už jsem psal, ža poslechovou místnost nemám, jen klasický obývak narvanej nábytkem 24m2. Možná to bude 25m2. Takže akustiku moc řešit nebudu, a ani nevím zda-li to má smysl. Jestli jde o nějaké tlumící prvky, tak krámů v obýváku je dost. Do hloubky bychto řešil až v poslechové místnosti, kterou stejně nemám. Rozpočet? Takové věci neřeším. Myslím tím ve smyslu, že když na to mám, tak si to koupím, ale to neznamená, že mám na hračky za statisíce. Nebo jinak. Zesík za 5 tisíc nechci. 30 tisícz za zsesík jsem ochoten dát, ale za 50 tisíc už ne.
A jaký od toho očekávám zvuk? Na to umím odpovědět jen, že takový, který se mi bude líbit a budu s ním v nějakých mezích spokojen
Ano, vím, že 60hodin je málo. Včera dostali dalších 5 hodin a malinkaté zlepšení tam již slyšet je. Jsou to teprve druhé bedny v mém životě. 32 let jsem honil maďarské Orionky doplněné ruskejma Hi-fi technika, nebo jak se jmenujou. Někdo uvádí , že na zahoření 200-300 hodin. 1000 hodin? Tohle může být běh na dlouhou trať až do konce životadadaft píše: ↑16 pro 2020 19:1460 hodin hraní? To se ty bedny sotva zbavily nejhorších pazvuků. Já rozehrával bedny možná tak 10x v životě. Několikrát jsem to nezvládl, ale podle mě tak 500 hodin, aby dávaly už celkem stabilizovaný a konečný zvuk. Dalších 1000 hodin a budou definitivně rozehrané...
A co jsi několikrát nezvládl? Rezehrávání beden? Jak se to stane, a co se stane bednám?
100 hodin na rozehrání stačí. Pak již budou rozdíly velmi nepatrný. Samozřejmě je to individuální, ale obecně těch 100 hodin.
Děkuji za obsáhlejší vysvětlení. Člověk se stále učí, a tak jsem si musel vyhledat co je to ten faktor tlumení.darken76 píše: ↑16 pro 2020 21:57PMA-800NE,NA6006 i PM7000N,mají stejnou síťovou část,tak co se týká síťových funkcí je to to samé,ve třech baleních.Obě značky jsou součástí jednoho holdingu,tak používání společných součástí je u nižších řad logické.Pokud se chceš posunout,tak buď k vyšším modelům,nebo k jiné značce.
Onkyo A-9211 podle papírů má 60W/4 ohmů a 45W/8 ohmů. Při nižších hlasitostech je Onkyo celkem v pohodě, ale při přidání hlasitosti, kde jsem dříve poslouchal Oriony 32 let staré už to nedává.
Ta Emotiva BASX TA100 vypadá slušně, zamyslím se nad ní.
Ještě se mi líbí Advance Acoustic PlayStream A7
https://www.l-e.cz/advance-acoustic-playstream-a7
Co znamená DK? Nevím co tím myslíš.