Nejlepší lampový zesilovač?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší lampový zesilovač?

Příspěvek od Zappadaddy »

pasul píše:Ty překrásné UNISON RESEARCH ABSOLUTE 845 hrály v Polsku na výstavě s Focal Scala Utopia tuším. Mark Levinson určitě napíše více. Já jako majitel Lebena CS300 musím říct, že je to naprosto špičkový integráč se zvukem, který je prostě famózní a za výbornou cenu. U tohoto vedlejšího systému trávím víc času než u mého hlavního systému. Je ovšem jasné, že těch 12W pro ty Tanoy jsou málo. Zappa - Ty ještě stále hledáš k těm Tanoy zesík?
Jo jsem teprve začal.Tyhle bedny si zaslouží to nejlepší.Nemůžu se jich stále nabažit.Po poslechu Almarro na ten zvuk nemohu zapomenouti.jěště chci vyzkoušet pár zesilovačů Pass Lab,Audio Research a nějake ty lampáče.Rád bych vyzkoušel tu legendu McIntosh MC-2000 to má být jeden z nejlepších.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ty woe, to jso nestvůry :-) Já bych se toho v noci, kdybych šel kolem na hajzlik, bál, že bych cvrknul :-)

Jinak lampy dobře udělané asi ano, ale ty starosti s tím.... Život je změna.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jaké jsou starosti s lampama? To by mě zajímalo. Když odejdou, vyměním je. Nastavení kliďáku má leben automatické. Pokud to nějaký přístroj nemá, nastavení je naspáno v manuálu. Žádné jiné starosti mě nějak nenapadají. Pokud jde o zvuk, tak to můžeme probrat jinde. Ovšem výlsedek je již předem jasný...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Tady se přesně ukazuje kdo má vkus chladný a kdo teplý. :D Bryston vs lampy,Krell vs lampy.Lampy mají své kouzlo a romantiku a tranzistory mají svojí analytiku a výkon.Po poslechu dobrého lampáče už se těžko zbavujete pocitu že je prostě lepší.Almarro prostě změnilo můj náhled na tuto problematiku.Je tedy pravda že jsem neslyšel Dartzeel,Lamm,Halcro atd.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

S lampami nějaké starosti jsou. Ony neodcházejí tak jednoduše jako tranzistory (ačkoliv i tranzistory zhoršují časem svoje parametry, ale to lidi nezjistí, protože tranzistory se nemění, dokud "fungují" ;) ) Hledání nejlepších lamp může být záliba sama pro sebe, každopádně není jednoduché ani laciné. Nové lampy hrají hůř než stará výroba. Zvuk se po výměně vždycky trochu změní a ani stejná značka lamp nezaručí stejný výsledek.

mario kempes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mario kempes »

Lampy sú lampy, ale nad hybridmi si neuvažoval? Zvuk s lampovým charakterom, výkon bez
problémov. Skús sa pozrieť na stránky napr.PATHOS.
http://www.pathosacoustics.com/
Ešte som si spomenul na jednu lampovú značku, ale to je skôr pre arabských šejkov :
http://www.audionote.co.uk/

Martinp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinp »

Renown: Myslíš že by bylo vhodný vyměnit Solfege za Opera?? KT88 za EL34? 10let starej za 3 roky starej??
Neměl by někdo zájem o ten SOLFEGE? Uvažuji o omlazení, že bych koupil tu OPERU..

Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Martinp píše:Renown: Myslíš že by bylo vhodný vyměnit Solfege za Opera?? KT88 za EL34? 10let starej za 3 roky starej??
Neměl by někdo zájem o ten SOLFEGE? Uvažuji o omlazení, že bych koupil tu OPERU..

Obrázek
Tak to přines ke mně a poslechnem si co to umí.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

pasul píše:Ty překrásné UNISON RESEARCH ABSOLUTE 845 hrály v Polsku na výstavě s Focal Scala Utopia tuším. Mark Levinson určitě napíše více.
Obrázek
Zappo, tak jak píše Pasul, v Polsku byly ke slyšení JM-Lab Focal Utopia Scala s Unison Research Absolute 845, na Focaly jsem byl hodně zvědavý. Ač nejsem lampofil, tak musím uznat, že UR je úžasný stroj a ve skutečnosti vypadá ještě lépe než na fotkách, je mnohem větší než se zdá z fotky. Nicméně zvukově mne to neohromilo, nevím jestli to bylo nerozehranými Focal Scala (byla to totiž premiéra Focal-Scala) nebo nevhodnou kombinací kompopnentů. Nerozehrané Focaly jsou hodně znát a taky jejich impedanční křivka místy padá až na 2,8 ohmu, což nemají lampáče rády.
Jak už Tě znám, tak mohu jen schválit tuto cestu. Už vím jaký zvuk se Ti líbí a Almarra jsem Ti doporučoval vyzkoušet už dávno. Myslím, že lampové mononbloky jsou k Tvým Tannoy správná volba. Vůbec nezkoušej Pass labs, to není "Tvůj zvuk", spíše Audio Research apod..
Na závěr jeden tip, který by neměl uniknout Tvému zájmu, monobloky Ancient Audio k tomu jejich vynikající CD player s regulovaným výstupem a máš to vyřešené *sunglases*.
http://www.ancient.com.pl/e_single_six.htm
Zde je test na sixmoons: http://www.6moons.com/audioreviews/anci ... prime.html
Obrázek
Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Mark Levinson píše:
pasul píše:Ty překrásné UNISON RESEARCH ABSOLUTE 845 hrály v Polsku na výstavě s Focal Scala Utopia tuším. Mark Levinson určitě napíše více.
Obrázek
Zappo, tak jak píše Pasul, v Polsku byly ke slyšení JM-Lab Focal Utopia Scala s Unison Research Absolute 845, na Focaly jsem byl hodně zvědavý. Ač nejsem lampofil, tak musím uznat, že UR je úžasný stroj a ve skutečnosti vypadá ještě lépe než na fotkách, je mnohem větší než se zdá z fotky. Nicméně zvukově mne to neohromilo, nevím jestli to bylo nerozehranými Focal Scala (byla to totiž premiéra Focal-Scala) nebo nevhodnou kombinací kompopnentů. Nerozehrané Focaly jsou hodně znát a taky jejich impedanční křivka místy padá až na 2,8 ohmu, což nemají lampáče rády.
Jak už Tě znám, tak mohu jen schválit tuto cestu. Už vím jaký zvuk se Ti líbí a Almarra jsem Ti doporučoval vyzkoušet už dávno. Myslím, že lampové mononbloky jsou k Tvým Tannoy správná volba. Vůbec nezkoušej Pass labs, to není "Tvůj zvuk", spíše Audio Research apod..
Na závěr jeden tip, který by neměl uniknout Tvému zájmu, monobloky Ancient Audio k tomu jejich vynikající CD player s regulovaným výstupem a máš to vyřešené *sunglases*.
http://www.ancient.com.pl/e_single_six.htm
Zde je test na sixmoons: http://www.6moons.com/audioreviews/anci ... prime.html
Obrázek
Obrázek
Myslím že Focaly nejsou dobrou kombinací s lampovými zesilovači.Na ten Audio Ancient se už ptám Pavla Dioka.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ancient Audio je výborný. Ale určitě by jsi měl vyzkoušet i tento stroj. Když už tedy tak hledáš a měníš všechno od základu. Zrovna taky něco takového řeším na Audiogonu a je tam jeden člověk, co má i Ancient Audio Lektor V a tento AMR CD-77. Osobně asi zůstanu u Ancient Audio a Letor V. Samozřejmě vše je otázka ceny. Test u Paculy v Polsku dopadl neskutečně, což znamená špičkový stroj. Je tady dokonce jeden majitel. Ovšem... Škoda mluvit! Vedle v blbákově byl ještě nenápadný inzerát na Wadii 302. Což bych taky rád vyzkoušel.

http://www.highfidelity.pl/!ev/artykuly ... 8/amr.html
http://www.6moons.com/audioreviews/abbi ... ngdon.html

Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

pasul píše:Ancient Audio je výborný. Ale určitě by jsi měl vyzkoušet i tento stroj. Když už tedy tak hledáš a měníš všechno od základu. Zrovna taky něco takového řeším na Audiogonu a je tam jeden člověk, co má i Ancient Audio Lektor V a tento AMR CD-77. Osobně asi zůstanu u Ancient Audio a Letor V. Samozřejmě vše je otázka ceny. Test u Paculy v Polsku dopadl neskutečně, což znamená špičkový stroj. Je tady dokonce jeden majitel. Ovšem... Škoda mluvit! Vedle v blbákově byl ještě nenápadný inzerát na Wadii 302. Což bych taky rád vyzkoušel.

http://www.highfidelity.pl/!ev/artykuly ... 8/amr.html
http://www.6moons.com/audioreviews/abbi ... ngdon.html

Obrázek
Nic od základu neměním .Základ který vždy zůstane je Naim CDS2 cd přehravač tam není co řešit a bedny Tannoy taky není co řešit.Potřebuji pouze zesílení.Naim cd přehravače patří mezi nejelpší analogicky hrající!!!Ceny jejich top modelů jak CDS2,CdS3 a CD555 tomu také odpovídají.Je zajímavé že jsi to jěště nezjistil.Podle mého Naim nasadil latku hodně vysoko i pro Audio Ancient.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Takže přehrávač neměníš? Aha. Ale psal jsi, že na Ancient Audio se budeš ptát Pavla. Myslel jsem, že měníš i to.

Pokud jde o mě, tak já jen zatím pokukuju po nějakém přehrávači do mého druhého lampového systému. A samozřejmě Naimu se nebráním. Proč ne. Ale nemířím tak vysoko. Chtěl jsem něco lampového k Lebenu a Referenckám. Uvidíme, vyzkoušíme.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Možná jsem přehlédl, chybí mi tu zesilovače Manley, tuto kultovní značku u nás prodává Hifi Store Praha. Určitě doporučuji k poslechu.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Na audiomarktu je pár kousků nejen ke zhlédnutí ale vzhledem k ceně i ke koupi...

Odpovědět