Nejlepší lampový zesilovač?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Machalík
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší lampový zesilovač?

Příspěvek od Machalík »

Vyhráls půl milionu dolarů ve sportce?

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Podle ceho soudis, ze je nejlepsi na svete? Kdybys rekl nejdrazsi, to uz by byla jina. Mas nejakou moznost poslechu a posouzeni vykon/cena. Jinak hodne stesti pri vyberu. Hlavne se neukvap pane.

brvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brvr »

Čau Michal, ja by som toto asi neriešil bez poriadného vypočutia pred kúpou. Je to drahé jak hovado a výsledný efekt.... ? Mne osobne sa asi najviac z lampových zosíkov páčil Conrad-Johnson, prípadne spomínaný Mcintosh. Ale viac Conrad. Moc som ich ale nepočul.

boxer

Příspěvek od boxer »

Docela by mne zajímalo,když má tyto výsledky,v čem je nejlepší? Fakt.

Obrázek
Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Musel jsem rychle odjet tak jsem nestačil podat zásadní info a to že ho budu moci poslechnout koncem června než zadám objednávku.
To Boxer.Některé věci se nedají měřit ale to vy nikdy nepochpíte.Fakt je ten když to někdy uslyšíš tak teprve zjistíš o co přicházíš.Vím to od lidí kteří když to slyšeli tak už nechtěli nic jiného.Majitel tohoto stroje nechce chodit ani spát.Mně stačil Almarro který je vlastně konstrukčně podobný ale je to jako porovnávat mravence s dinosaurem.A Almarro mi už ted nedá spát,fakt nádhera.Koncem června mi to sem přiveze a budeme to poslouchat.Nevím ale jak to pak vydržím než ho budu mít doma napořád.Co se týče otázky záruky tak je doživotní.Je to udělané tak kvalitně že si jsou jistí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

v čem je nejlepší?
Pomer cena za 1Watt je bezkonkurenčný, rovnako rýchlosť rastu skreslenia s výkonom (čo W to 1%).

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

BVa píše:
v čem je nejlepší?
Pomer cena za 1Watt je bezkonkurenčný, rovnako rýchlosť rastu skreslenia s výkonom (čo W to 1%).
Na toto odpovím asi takto.Nevím jestli mám tedy věřit technikovi který pravděpodobně nemá hudební sluch a hudbu nebere vlastně až tak vážně a nebo hudenimu skladateli a muzikantovi který má hudební sluch od přírody a hraje na několik nástrojů a je k tomu jěště i mnohaletou praxí vyškolený.Člověk který se pohybuje ve studiích i jako producent je pro mne bohužel tedy vlastně bohudík určitě věrohodnější zdroj pravdy jak má hudba znít at měrěna tak nebo jinak.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zappadaddy
Ver komu chceš (sú to Tvoje peniaze..), tie merania som nerobil ja, aleJohn Atkinson. Len som odpovedal na otázku boxera. Ešte jedno prvenstvo, hmotnosť.. Ak som dobre počíta, tak cca 240kg na kanál. A príkon nebude zanedbateľný,radšej ani nie je uvedený. K tej doživotnej záruke, trafo a pár odporov sa nepokazí (nič viac tam totiž nie je..), na lampy určite záruka nie je, a cena bude ako za menšie auto.
Inak hudobníkom niekdedy najlepšie "hrá" partitúra, nepotrebujú ani zvuk..Problém je ten, že hľadajú hudobný nástroj na nesprávnom mieste.A ten technik,čo nemá hudobný sluch, hrával ako aktívny muzikant, cez muziku sa dostal k technike.

boxer

Příspěvek od boxer »

technikovi který pravděpodobně nemá hudební sluch a hudbu nebere vlastně až tak vážně

Moc mě mrzí,že toto nezaznělo na Slovanetu co by replika na obdobný dotaz BV,ale od Kazzatele. :D

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to BVa :

souhlas ! Ale jej nepřesvědčíte, on už se rozhodnul. Marketing zapracoval.
Prostě se rozhodnul a chce to a pokud mu to budete vymlouvat, tak se bude zlobit :)

tohle je taky perla :
Některé věci se nedají měřit ale to vy nikdy nepochpíte
anebo :
Je to udělané tak kvalitně že si jsou jistí.
tohle se musí překládat jinak. Správný překlad té věty je : Je to natolik předražené, že si to mohou dovolit.

Slyšel jsem více elektronkových jednočinných zesilovačů s přímožhavenými lampami a s různými širokopásmy. Dříve jsem ten zvuk považoval za vyjímečně dobrý.
Dokonce mám známého v NL, který si takový zesilovač vyrobil sám a ladí jej v podstatě celý život, a provozuje je s nějakými velikými širokopásmy Tannoy. Myslím, že je tam 15" repro. Krmí to z CD playeru Accuphase. Hraje to dobře, ale pořád tam, alespoň pro mne, zůstávají drobné nedostatky. Výborně to hraje pokud tam je málo nástrojů a pokud jsou akustické. Rock to nehraje.
Také existovala česká firma, která vyráběla podobné monstra. Její majitel je jezdil svým klientům osobně instalovat, případně opravovat. Dokonce se mu běžně dostupné elektronky zdály špatné a slabé a tak začal vyrábět své vlastní. Bohužel jejich spolehlivost byla "příslovečná". Ta firma už neexistuje. Uděláme malý kvíz. Ví někdo jak se ta firma jmenovala ?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tipuju KrAudio.
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jediný a jedinečný argument takzvaných techniků. Zkreslení. Páááne bože. Opravdu již velice trapné to číst stále dokola. Kdy už uznáte, že o THD to není? Není zkreslení tohoto lampáče ještě stále nižší než těch 5% THD co jste minule nepoznal pán Bunta mezi dvěmi nahrávkami?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to PMA :

nene, KR Audio snad pořád existujem alespoň myslím. Tahle firma skončila tak před pěti lety

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Renown píše: Dokonce se mu běžně dostupné elektronky zdály špatné a slabé a tak začal vyrábět své vlastní. Bohužel jejich spolehlivost byla "příslovečná". Ta firma už neexistuje. Uděláme malý kvíz. Ví někdo jak se ta firma jmenovala ?
Tři písmena ???

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

*thumbs up* Ano zesilovače tři písmena a elektronky samotné čryři písmena

Odpovědět