Nejlepší lampový zesilovač?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší lampový zesilovač?

Příspěvek od Zappadaddy »

To BVA.Jste jedna z mála vyjímek a tak se vám omluvám.nemělo být na vás ale na spoustu jiných kterým moje odpověd patřila.nevím jaké máte vy zkušenosti a jaký hudební sluch ale vy jste zrovna tak zhodnotil hudebníka tak že jste je hodil do jedné kopy.viz:Inak hudobníkom niekdedy najlepšie "hrá" partitúra, nepotrebujú ani zvuk..Problém je ten, že hľadajú hudobný nástroj na nesprávnom mieste.A to že jste hrával jako aktivní muzikant jěště nemusí znamenat že jste opravdu ......

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jak si rád poslechnu dobrej elektronkáč, tak tohle už je čirá magořina...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Renown píše:to BVa :

souhlas ! Ale jej nepřesvědčíte, on už se rozhodnul. Marketing zapracoval.
Prostě se rozhodnul a chce to a pokud mu to budete vymlouvat, tak se bude zlobit :)

tohle je taky perla :
Některé věci se nedají měřit ale to vy nikdy nepochpíte
anebo :
Je to udělané tak kvalitně že si jsou jistí.
Nemusel bys tu zesměšnovat kolegy s jiným poslechovým gustem či názorem(tím myslím věty typu:tohle je taky perla atd:)!!!Myslím si že hlavně jako jeden z administrátorů bys tohle nemusel dělat.Styd se.Za další vůbec bych se nezlobil kdyby někdo napsal jiný názor ale nesmí být založený bud na závistí(to se celkem dobře pozná) a nebo názoru technika který pohrdlivě a povýšeně tvrdí že to nemůže hrát protože je tam takové a takové zkreslení anebo známí výrok poměr výkon/cena anebo :Pomer cena za 1Watt je bezkonkurenčný, rovnako rýchlosť rastu skreslenia s výkonom (čo W to 1%). .Na to jsem už opravdu alergický!BVA to ví a proto mi to vždy dělá *headbang* .Dále žádný marketing nezapracoval.Co zapracovalo je vlastní poslech a moje pocity z hudby které jsou hlavním cílem každého člověka který má rád hudbu proto že mu dává právě ty emoce.a je jedno jestli to má zkreslení nebo ne.Nevím proč by mi to měl někdo vymlouvat?Můžeš ale dej tedy doporučení z vlastních zkušeností.Nevím tedy jestli jsi slyšel zminovaný stroj a můžeš mi doporučit něco jiného,to vážně pochybuji ale jestli se mýlím rád si tvé doporučení poslechnu.A na závěr mám jedno velké tajemství které tu nemohu říct možná někdy v budoucnosti takže je potřeba zachovat chladnou hlavu týkajícího se názoru"jak je možné že si tady někdo dovolí koupit tak drahý stroj.Ono to není tak jak to vypadá.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Merhaut.To máš pravdu.Ono taky takovéto stroje mají pouze magoři.Ale já jím snad nejsem. :D

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ohledně těch peněz to je pouze závist. Nic víc. Na to opravdu lépe nereagovat. *thumbs down*

Jinak se vším co jsi napsal jednoznačně souhlasím. Renown je ovšem v pohodě. Stačí až se potkáte. A vůbec není moderátor. Klidně mu můžeš nadávat jak je libo. :mrgreen:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zappadaddy
Nie je to ani o závisti ( ak by som chcel, tak podobný "generátor" hudby si dokážem vyrobiť), ani o znevažovaní hudobníkov( to s tou partitúrou je pochvala, imaginácia a predstavivosť sú dobrá vec..)ani o odhováraní..
Je to len taký úžas nad naivitou a "nerozumom", ale každý je strojcom svojho šťastia.
Pasul
Prečítaj si to vlákno o skreslení lepšie (5%..), a tie merania v Stereophile nehovoria len o skreslení (+-6dB podľa impedancie boxu je slušný "ekvalizér"

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

BVA.Děkuji za vysvětlení,ne vše bylo míněno vám.Jáké je zkreslení u běžného poslechu řekněme 8 wattů z těch plných 150w čistého áčka u tohoto stroje?Slyšel jsem ty výše zminované Almarro monobloky z 40w v čistém áčku a všem i i tranzistorovým lidem se to moooc líbilo.jaké pak má top Almarro zkresení to jen abych měl představu co mohu očekávat u tohot 3.5x výkonějšího stroje?

boxer

Příspěvek od boxer »

POPIS VÝROBKU Almarro A 340

Přesné specifikace zatím nejsou známé.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Jeste jednou: o cem ze se to tady bavime? Ty budes objednavat zesilovac za sedm milionu korun? Nekdo ti ho priveze na naslech ted v cervnu - kamionem z EU nebo lodi z Ameriky? Prodavas barak?

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Koncem června ti někdo doveze Wavaca k poslechu do ČR? Osm krabic, 250 kg na kanál? A kolik musíš zaplatit dopředu jako zálohu? Neprodává ti ho náhodou nějakej borec z Maďarska nebo Dánska?
To snad není pravda. A o čem se tady vy ostatní vlastně bavíte? To snad někdo bere vážně? Já budu od příští středy mít Wilson WAMM, nechcete si o tom promluvit?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Machalík píše:Koncem června ti někdo doveze Wavaca k poslechu do ČR? Osm krabic, 250 kg na kanál? A kolik musíš zaplatit dopředu jako zálohu? Neprodává ti ho náhodou nějakej borec z Maďarska nebo Dánska?
To snad není pravda. A o čem se tady vy ostatní vlastně bavíte? To snad někdo bere vážně? Já budu od příští středy mít Wilson WAMM, nechcete si o tom promluvit?
Ty jediný používáš zdravý selský rozum.Bohužel zatím nemůžu prozradit jak to všechno přesně je.Ale doufám že čekání bude stát za to. *thumbs up*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Pro odborniky.Co říkáte na tuhle lampu:Typical operating conditions

Plate current 40 ma
Plate Voltage 150 volts
Grid Voltage - 2 volts
Transconductance 45,000 umho (45 ma/V)
µ 52
Interelectrode capacitance:
input 11 pf
output 1.9 pf

Maximum Ratings

Plate voltage 150
Heater/cathode voltage 100
Cathode current 52ma
Plate dissipation 7.8 watts
DC grid circuit resistance 150K ohms
Filament voltage 6.3 volts
Filament current 440 ma

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Co to je zač? Ač neodborník, překvapuje mě na výkonovou lampu příliš nízké anodové napětí a kvůli tomu velký proud. Typický pracovní bod je prakticky na hranici parametrů. Asi nebude mít velkou životnost.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

skoro to vypadá, že to není trioda, ale pentoda podle anodového napětí. Byly nějaké triody, které měly takhle nízké Ua a semtam je někdou použil v OTL zesilovačích. Protože se tam uvádí napětí mezi žhavením a katodou, tak se jedná o nepřímožhavenou lampu
Ty parametry ale nevypovídají vůbec o ničem a na jejich základě se nedá posuzovat absolutně nic o zesilovači ve kterém budou použity.
Kdyby sis prohlédl katalogový list elektronky 833A, kterou jsi tu zmínil, tak jsou to sice na elektronku impozantní parametry, ale zase to nevypovídá nic o tom jak to bude hrát.
Mimochodem jsou elektronky ještě mnohem mnohem větší a výkonější než tahle 833A.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Obrázek
Pavel Macura Audio

Odpovědět