PLAZMA nebo LCD?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PLAZMA nebo LCD?

Příspěvek od winelover »

Na 3,5m je 42" opravdu málo. Já koukám na 42" Pioneer 720p ze zhruba 2m a něco a taky bych snesl 50". Jestli máš ten finanční limit fakt nepřekročitelný, tak bych asi vzal tu 50". Je to dilema s omezenými zdroji.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Padesátku HD ready bych asi nebral. Uvažuj, že to kupuješ na delší dobu, neznám ten model, ale asi bude starší než ten S20. Nejsem si jist, ale měl by to být letošní model podobný jako G20, ale s ořezanou funkčností a menšími možnostmi připojení, mi osobně by hodně chyběl USB vstup (přehrávání AVI i s titulky a fotek) a LAN (možnost přehrávání avi z PC přes DNLA, VieraCast pro někoho může být taky důležité, update firmware). Těžko říct, jaká je odrazivost toho skla, to může být docela zásadní problém. Nové modely Panasonicu mají prý lepší černou, menší vypalování.
Jestli máš zatím strop, tak doporučuji možná trochu počkat a přišetřit, ono to taky za chvíli patrně slevní. Já taky měl původně v úmyslu si koupit něco levnějšího a nakonec jsem skončil u G20. Taky jsem to chtěl jen tak na občasné pokoukání, ale setkání s HD vysíláním a filmy či koncerty to zvrátilo ;)
Záleží na tvých prioritách, ale hlavně nesmíš mít pocit, že ses vzdal něčeho, co bys rád, protože to pak štve.

Pro výběr je ještě hodně důležité jaký a odkud budeš mít signál, jestli satelit, kabelovku UPC analog či digitál, pozemní vysílání analog či DVB-T. O tom ještě něco napiš.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Oprava : Tak to je vlastně v prvním příspěvku. Jestli máš signál multiplexu Telecomu, kde se vysílá ČT1, ČT2 a Nova ve FullHD, tak HD ready bych nebral určitě. Je to pak jen otázka peněz - S20 nebo G20.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

*offtopic*
3D lze provozovat i na vašem monitoru http://www.2i.cz/088f94be6d ;)

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Jestli jsem to dobře pochopil, tak zdroj TV příjmu bude DVB-T...

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Mih
Ano bude,neuvažuju o satelitu ani kabelovce a zatím ani o Blue Ray.Ceny disků jsou vysoké a nabídka nic moc a o hudbě ani nemluvím.A Abych řekl pravdu spokojený jsem byl docela i s obrazem s DVD 720p na HD Ready plazmě.I když samozřejmě Blue Ray byl někde jinde na Full HD,ale zase na druhou stranu ze vzdálenosti těm 3.5 metru jsem nebyl schopný určit jestli hrale Full HD nebo HD Ready.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

No proti gustu... nicmene koupit si plazmu, ktera ti blika je jako koupit si sluchatka ktera ti budou piskat.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

*offtopic*
3D brejle na grafarne agp Asus Riva TNT2 Ultre DeLuxe 32mb

takze brejle maji 3.5 jack (jako stereo) na brejlich neni nic jineho nez plast 2 pruhledne krystaly ktere pritmavi ten ci druhej krystal (skla)
tudiz dane sklo je bud cire nebo pritmavle (jako by kourove a ne cerne -tudiz vidite)

Na grafarne je vstup a ovlada se to programem VRViewer kde si navolite na jakou frekfenci si navolite zobrazeni a zda display ci full screen. (vse se odviji od monasu kolik vam utahne Hz (blikani) muj notas svedl 150Hz pri 800x600 coz bylo relativne prijatelny pac pak na oko jede 75Hz lichych radku a 75hz sudych) a pri aktivovani v programu VrViewer se aktivuji stridave blikaci procesy ve sklech (krystalech) jako na semaforu, ale 150x za sec. na oci pri ktere ztmavuje a je cire sklo cik cak... mezitim obrazovka se rozhodi do radku take se stridavym blikanim, ale sudych a lichych radku... tudiz bez bryli nic neprectete a dany efekt je na svete,pac vse vyleze ven
Asi 1m hlavou od obrazovky vam objekt vyleze (hra obrazky film....) asi 30cm... spise pred obrazovku. Takze u telky muze to byt i vetsi vzdalenost....

Verim po delsim cuceni budete na ocnim protoze budete muset se divat pred obraz taksi priblbe, aby jste neco videli a do toho ten blikaci blbec.... uprimnou soustrast.... ja to zkousel na stihacce a nemohl jsem nic sejmout dlouho.... vypl jsem brejle a sejmul jsem behem chvile plno cilu.... to fakt nejde, ale apon jsem si overil ze ve stihacce ty zamerovaci body naskadat do chlivecku pro sejmuti neni fakt sranda.....

tak vam rozhodi obraz... a kdo ma aktiovane bryle tak ted by mel videt jak kytka leze mimo - pred obraz a zbytek je ve vnitr...
Obrázek dalsi fotky

Pro kutilstvi.... cim vice obraz rozhodite tim vice vam vyleze....
V programu by melo jit nastavit "rozostreni" mezi radkama a popripade inverze ci posun obrazu... pac pokud neco nesedne dobre treba o blbem objektu- s pruhy nebo jine... muze se stat, ze objekt nevyleze tolik ven.. poposunuti o radek ihned povyskoci pred obrazovku ve vsech smerech asi 1/3 a 2/3 je v obrazovce.... tot cely efekt... brejle se daji koupit myslim za 700kc (tehda) a kam to vrazite to nevim... ja na to mel kartu a ty brejle tam byli jako bonus se 2 hry...

Mno ted si zjistete kolik vam da televize Hz a zda jste schopni akceptovat od 2x 50hz vyse.... ja osobne bych do toho fakt nesel. blba sranda za drahy peniz, ktery muzete investovat do kvality, pac pochybuji, ze ty telky jsou kvalitni. Podotykam ja tu kartu bral hlavne kvuli HW grabovani videa ci vysilani...v roce 1998.......

ale jak bylo tu psano prvni uspesne kroky v 3D zaznamenala i ma mamka kdysi v kine s papirovymi brejlemi s cervenym a modrym plastem a efekt byl podobny.

kdyby kutil neco nekde... mam doma program aj k te karte s grafarnou....
pac dnes je to neprodejne protoze za to vyvali jsem 12k a dnes to neprodam ani 1/3

PS pokud mate vadu zraku tak ani ten efekt neuvidite a pokud mate jedno sklenene, tak zapomente...

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

Roman2 píše:Děkuji všem za názory a rady,vypadá to na Full HD plasmu i přes to blikání.Prostě líbí se mi víc než LCD.A filmy z Blue Ray jsou na plasmě fantastické. *hura*
ty se mi jen zdáš! Chceš se dívat hlavně na Sd a rozhodneš se podle HD :lol:

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

JFI
Možná jsem omezený,ale nepochopil jsem co jsi tím chtěl říct!

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

Zřejmě tím myslel, že tvé příspěvky jsou poněkud nekonzistentní. Jednou píšeš, že budeš sledovat DVD a DVB-T, pak zase píšeš, že asi vybereš Full HD plazmu, protože na ní bude krásný obraz BD. Nakonec ale píšeš, že vlastně ani nemáš nebo nechceš mít finance ani na pořádnou plazmu HD Ready. Vyjasni si to - zejména svoje požadavky a potřeby - a pak se zeptej.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

To máš jedno. Hlavně, že sis vybral.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

Aby ten guláš v TV vysílání byl úplný:

http://www.financninoviny.cz/zajimavost ... ize/480173

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

winelover píše:Na 3,5m je 42" opravdu málo. Já koukám na 42" Pioneer 720p ze zhruba 2m a něco a taky bych snesl 50". Jestli máš ten finanční limit fakt nepřekročitelný, tak bych asi vzal tu 50".
ano, na velikosti záleží.
četl jsem dokumentaci z konference o vysílání velkoplošné TV - tím se myslí skutečně velkoplošných televizí, jaké jedou v Japonsku, televizí přes celou zeď, proti kterým je 50" mikro do garage. vyjadřovali se k tomu technici, psychologové, odborníci na reklamu, zástupci natáčení a výroby programů atd.
zajímavé postřehy.
např. marketing už se současným vysíláním není spokojen, při kolektivním (rodinném apod.) vysílání člověk opravdu pozorně sleduje max. 50% pořadu, při reklamách to klesá na sotva 20%.
psychologové zatím neví, jaký bude mít nový formát dopad na diváky, nicméně se zdá, že to nebude nic moc, protože vcelku dokáže pohltit - tj. naprosto pasivně strávený čas.
výrobci pořadů upozorňovali na změny v postupech: protože je obraz obrovský, je nutno značně omezit střih a hlavně detail (takové ty akční scény postava jde chodbou, střih na kliku kterou mačká ruka v rukavici (á to bude padouch,), střih koupelnový kout ze kterého vychází pára (helemese, oběť!) atd. nepřipadají v úvahu), záběry musí být hodně statické, aby se divák mohl svobodně brouzdatobrazem a nacházet si to svoje ...
no, bude to ještě zamotané.

co mně osobně na minulých a současných tv sere je to jak brutálně zkreslují - dívat se na golf nebo běžecké lyžování je bez 3D úplně o hovně - greeny jsou placky a běhá se po rovině. kdo někdy viděl pořádný green asi chápe...

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

Asket píše:ale jak bylo tu psano prvni uspesne kroky v 3D zaznamenala i ma mamka kdysi v kine s papirovymi brejlemi s cervenym a modrym plastem a efekt byl podobny.

kdyby kutil neco nekde... mam doma program aj k te karte s grafarnou....
pac dnes je to neprodejne protoze za to vyvali jsem 12k a dnes to neprodam ani 1/3

PS pokud mate vadu zraku tak ani ten efekt neuvidite a pokud mate jedno sklenene, tak zapomente...
nemyslis, ze se za tech 12 let polarizacni bryle taky nejak zlepsily ? me teda hlava z 3D lcdka nebolela. kdyz jsem videl prvni 3D film v imaxu, tak to byl sakra zazitek. s pseudo 3D barevnyma brylema na tutti frutti se to neda vubec srovnavat.

Odpovědět