PLAZMA nebo LCD?
Re: PLAZMA nebo LCD?
Mám SHARP AQUOS LC 52D65E LCD již 4 roky a denně je v provozu mimimálně 6 hod. Prozatím jsem nezaznamenal žádné výše jmenovné problémy,šednutí obrau ap.Zdroj signálu ze sat., případně BR.Obraz je z těchto zdrojů je stále výborný.Až na tu spotřebu,266W.
To hidefan, mám tu samou ale 46 letos 4roky a v provozu od 6h do 24h,občas malá přestávka a vše na 1*-
Zajímalo by mne, jestli jsou plazmy ještě důstojným soupeřem LCD, anebo už je vývoj zcela převálcoval. Kdybych si dnes chtěl jít koupit novou TV, má cenu ještě vybírat plazmu? Je v kategorii do řekněme 35 tisíc v 50ti palcových obrazovkách už definitivně plazma poražená? Rešili jste někdo podobné dilema v poslední době?
Řešil jsem to před rokem a něco. Tehdy jsem koupil Full HD plazmu LG 50PN6500 o uhlopříčce 127 cm a nelituji.
A stála pakatel - cca 13.000.- Kč
A stála pakatel - cca 13.000.- Kč
Jednoznačne plazma ....
Mám tu samou plasmu,kterou zmiňuje Aleska.Taky nelituji-koupil jsem ji ještě levněji-12499Kč,to mi k tomu dali ještě kameru do auta(nějaký čínský shit).Je to přes rok,asi se to nebude opakovat.
No já mám Panasonic TX-P50G30E , stála asi 24k. Statický obraz dobrý, ale v pohybu a to i u projekce BD to trochu vázne. Otázkou je, jestli to vůbec může být lepší, že?
Tak tyhle problémy nemám, nebo je neregistruji.
No jde o to, že jakmile je obraz o něco méně kvalitní, začnou se dopočítávat body a to je pro zobrazení pohybu hrob. Nemluvím o DVD nebo horším rozlišení, tam se s tím počítá, že to nebude eňo něňo. Jde třeba o BD ripy, kde sice udávané rozlišení je 1080p, ale je vidět, že tam ta kvalita obrazu není, pak se obraz seká při pohybu. Otázkou je, jak optimalizovat tu projekci, aby to bylo co nejlepší. Jeden otazník je, zda nechat převzorkovávat BD player a zároveň i TV. Defaultní nastavení převzorkování v TV je střední, přičemž je ještě nižší a vyšší
. Nevím, zda ta televize něco vůbec dělá, jelikož jsem při změně nastavení toho moc nepozoroval. Možná by bylo lepší dát v té TV nějaký Source direct, aby nedělala nic, nevím....Dal jsem tam režim THX, což mi přijde, že to nejméně zasahuje do obrazu ze zdroje...
To je vlastně důvod, proč jsem se ptal, jestli už jsou dnes TV, které by to uměly lépe...plazma či LCD...
To je vlastně důvod, proč jsem se ptal, jestli už jsou dnes TV, které by to uměly lépe...plazma či LCD...
Z exkrementu bic neupletes, takze podle toho vypada ruzny vylepsovani obrazu asi na vsech TV.
Mne teda to doostrovani a opetovne rozmazavani obrazu hodne vadi a unavuje, takze mam vetsinu "vylepsovatek" stazeno na minimum a radsi koukam z vetsi dalky na mensi obrazovku, kdy to tolik nevadi. Nechapu jak si nekdo dneska muze na bezne sledovani TV a filmu z DVD nebo stazenych z internetu koupit obrazovku kolem 50" a koukat na ni ze 2-3 metru ..
Mne teda to doostrovani a opetovne rozmazavani obrazu hodne vadi a unavuje, takze mam vetsinu "vylepsovatek" stazeno na minimum a radsi koukam z vetsi dalky na mensi obrazovku, kdy to tolik nevadi. Nechapu jak si nekdo dneska muze na bezne sledovani TV a filmu z DVD nebo stazenych z internetu koupit obrazovku kolem 50" a koukat na ni ze 2-3 metru ..
Obávám se, ze vám ty problémy nedělá televize, ale hlavně to, z čeho do ní pouštíte obraz.
Já s TV žádný problém nemám, a to mám myslím nároky opravdu dost vysoké, rozdíly jsou ve zdrojích. Samozřejmě jakákoliv vylepšování na plynulý pohyb mám vypnutá, protože to je nekoukatelná hrůza. Taky pouštět do tv signál z PC bez speciálního nastavení grafické karty, pokud to vůbec umí, není zrovna highend. Spíše jako mp3 přehrávač se zaplým replay gain.
Navíc problematika trhání pohybu je velmi složitá, záleží na spoustě faktorů a to většinou už v okamžiku natáčení.
Já s TV žádný problém nemám, a to mám myslím nároky opravdu dost vysoké, rozdíly jsou ve zdrojích. Samozřejmě jakákoliv vylepšování na plynulý pohyb mám vypnutá, protože to je nekoukatelná hrůza. Taky pouštět do tv signál z PC bez speciálního nastavení grafické karty, pokud to vůbec umí, není zrovna highend. Spíše jako mp3 přehrávač se zaplým replay gain.
Navíc problematika trhání pohybu je velmi složitá, záleží na spoustě faktorů a to většinou už v okamžiku natáčení.
Máš nejspíše problém s očima, nebo soustředěním.bh69 píše:... Nechapu jak si nekdo dneska muze na bezne sledovani TV a filmu z DVD nebo stazenych z internetu koupit obrazovku kolem 50" a koukat na ni ze 2-3 metru ..
Optimální pozorovací vzdálenost HDTV
Mám ji na dlouhé stěně klasického panelákového bytu a nikdo nemá sebemenší problém.
mam problem s tim, ze vnimam pri takove velikosti jak je ten obraz nekvalitni ..Aleska píše:Máš nejspíše problém s očima, nebo soustředěním
jasne - psal jsem pro bezne sledovani TV (DVB-T) a beznou kvalitu filmu stazenych v divx nebo mkv.noaid píše:Obávám se, ze vám ty problémy nedělá televize, ale hlavně to, z čeho do ní pouštíte obraz.