PLAZMA nebo LCD?
-
Roman2
PLAZMA nebo LCD?
Chtěl bych koupit novou televizi a nevím zda Plazmu nebo LCD.
Televizi budu pozorovat ze vzdálenosti 3m,zdrojem bude DVD přehrávač a pozemní digi vysílání.
Převážně na ní budu sledovat filmy a hudební DVD.
Prosím o radu,kterou zvolit, jakou úhlopříčku,značku,případně konkrétní model.
Děkuji všem za rady.
Televizi budu pozorovat ze vzdálenosti 3m,zdrojem bude DVD přehrávač a pozemní digi vysílání.
Převážně na ní budu sledovat filmy a hudební DVD.
Prosím o radu,kterou zvolit, jakou úhlopříčku,značku,případně konkrétní model.
Děkuji všem za rady.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: PLAZMA nebo LCD?
Tohle už se probíralo tady http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... LCD+Plasma nebo tady http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... sma#p31907.
Snad Ti to pomůže, ať se tady pořád neopakujeme.
Snad Ti to pomůže, ať se tady pořád neopakujeme.
kdyz vyrobci konstatuji, ze se pomalu rovnaji plasmam... tak proc lcd kdyz se shazuji sami ???
bych bral plasmu a pokukal bych po netu po novejsim ekonomictejsim modelu a ne co je v akci - pac vetsinou to jsou stare sroty a navic kolega chtel plasmu a prodavac mu porad nabizel lcd a nechtel pochopit, ze u lcd neni cerna jako cerna apod.. a kdyz pristoupil teda konecne na plasmu tak se zjistilo ze to jsou starsi modely...
chces kvalitu tak plasmu, nebo oled, ale oled zrejme skonci...(nakladny a dost poruchovy)
ale s plasmou nemuzes kukat na gerlachu... pac nad 2000m plasma nefacha jak ma. (to kdyby jsi chtel ji brat sebou na dovcu
)
bych bral plasmu a pokukal bych po netu po novejsim ekonomictejsim modelu a ne co je v akci - pac vetsinou to jsou stare sroty a navic kolega chtel plasmu a prodavac mu porad nabizel lcd a nechtel pochopit, ze u lcd neni cerna jako cerna apod.. a kdyz pristoupil teda konecne na plasmu tak se zjistilo ze to jsou starsi modely...
chces kvalitu tak plasmu, nebo oled, ale oled zrejme skonci...(nakladny a dost poruchovy)
ale s plasmou nemuzes kukat na gerlachu... pac nad 2000m plasma nefacha jak ma. (to kdyby jsi chtel ji brat sebou na dovcu
Plazmu!
LED LCD - dej si pozor aby to byla full HD a aby měla plné podsvícení a ne okrajové!
-
Roman2
LED LCD se mi nezdá taky špatné,ale to rozlišení Full HD no nevím,nebude na něm klasické pozemní digi vysílání horší než na HD ready díky většímu rozlišení.Jinak se mi víc líbí plazma než klasické LCD.Jediné co mi u plazem vadí je že se mi zdá jakoby obraz blikal jinak s obrazem s DVD s rozlišením 720p nebo 1080i jsem byl spokojený,nejsem nějak moc náročný.Když už LED LCD co třeba SHARP AQUOS?A ještě by mne zajímalo jakou zvolit úhlopříčku na vzdálenost cca 3,5 metru.Dík.
Na takovou dalku je naproste minimum 40", na full hd signal aspon 50". Pokud se ti zda, ze plazma blika, tak mas smulu a rozhodne kup lcd, protoze ti budou blikat vsechny. Ale i bez toho bych ti doporucil lcd s plnym led podsvicenim. Jeden cas jsem mel Samsung 786 a Pioneer KURO soubezne doma a kdyz pionyr odesel do vecnych lovist tak ho nahradila dalsi lcd.
záleží trochu na tom na co se budeš dívat - SD signál spolu s HD signálem snese i 47". Pokud výraznou většinou bude SD, tak stačí 42".
-
Roman2
Signál bude zatím SD,prioritou bude sledování DVD filmů a hudby.Zkusím mrknout na ten Sharp LC-40LE705E.
Plasmu Panasonic
Nejvyšší model řady.
Rohodně ne samsung, lg, philips....
Mimochodem....Před 2 dny jsem zapojil oled lcd LG k stereo sestavě. jako zobrazovač kombajnu.
co mi z repráků lezlo za pazvuky!! neuvěřitelné!!!!!
Připojím lcd eizo, ticho po pěšině.
Připojím lcd lg... to je šumů a pískotu. "lg se opět předvedlo v plné kvalitě"
Nejvyšší model řady.
Rohodně ne samsung, lg, philips....
Mimochodem....Před 2 dny jsem zapojil oled lcd LG k stereo sestavě. jako zobrazovač kombajnu.
co mi z repráků lezlo za pazvuky!! neuvěřitelné!!!!!
Připojím lcd eizo, ticho po pěšině.
Připojím lcd lg... to je šumů a pískotu. "lg se opět předvedlo v plné kvalitě"
nechápu, proč by měl kupovat plazmu, když mu blikají...
hlasuju pro 3D led tv samsung, tenka jako obraz, lehka, malo zere a je to proste novy rozmer tv 
po pravdě ta reklama je super - už to někdo viděl v reálu?
Ano, já viděl jak 3D Samsung, tak 3D Panasonic. Viděl jsem i i simulaci 3D ze standartního vysílání - docela jsem koukal, co se jim podařilo z toho vykouzlit. Nicméně to byla jen taková technická zajímavost, nedalo se na to koukat víc než jen chvilku, obraz byl dost deformovaný v prostoru.
Standartní 3D obraz jsem viděl na každé tv jiný
- na Samsungu to byl animovaný film, pokud se nic nepohybovalo, bylo to perfektní, při pohybu to hodně trhalo, bylo to náročné na oči.
- na Panasonicu byly dema z přírody a měst, bylo to velmi působivé, netrhalo to při pohybu zdaleka tolik, aly byl to úplně jiný film, tak se to těžko porovnává. Nebyl problém na tu tv koukat z jakékoliv strany, zblízka či zdálky.
Na základě prvních dojmů bych si vybral Panasonic. Ale ve skutečnosti nic, protože je to velký nápor na mozek a oči, na 3D Avatarovi mne po 5 min. začala trochu bolet hlava a skončila až dlouho po konci filmu. Takže jako zajímavost k ukazování sousedům asi vhodné, ale trvalé koukání má své mouchy.
Kde si ale 3D tv dokážu představit, je prohlížení 3D fotek, až na to budou foťáky. To bude pravdě podobně dobré díky statickému obrazu. To jsme ale zažili už před 40 lety, určitě si pamatujete na stereokotoučky a přerovskou Mikromu nebo jak se to jmenovalo.
Standartní 3D obraz jsem viděl na každé tv jiný
- na Samsungu to byl animovaný film, pokud se nic nepohybovalo, bylo to perfektní, při pohybu to hodně trhalo, bylo to náročné na oči.
- na Panasonicu byly dema z přírody a měst, bylo to velmi působivé, netrhalo to při pohybu zdaleka tolik, aly byl to úplně jiný film, tak se to těžko porovnává. Nebyl problém na tu tv koukat z jakékoliv strany, zblízka či zdálky.
Na základě prvních dojmů bych si vybral Panasonic. Ale ve skutečnosti nic, protože je to velký nápor na mozek a oči, na 3D Avatarovi mne po 5 min. začala trochu bolet hlava a skončila až dlouho po konci filmu. Takže jako zajímavost k ukazování sousedům asi vhodné, ale trvalé koukání má své mouchy.
Kde si ale 3D tv dokážu představit, je prohlížení 3D fotek, až na to budou foťáky. To bude pravdě podobně dobré díky statickému obrazu. To jsme ale zažili už před 40 lety, určitě si pamatujete na stereokotoučky a přerovskou Mikromu nebo jak se to jmenovalo.
Stereo/video 4/2010 (myslím) se problematikou 3D zabývá poměrně obsáhle.Je dobré si to přečíst.