PLAZMA nebo LCD?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Roman2

Re: PLAZMA nebo LCD?

Příspěvek od Roman2 »

winelover,JFI.
Ano máte pravdu,já vlastně momentálně fakt nevím co chci.Určitou představu jsem měl když jsem založil toto vlákno,ale postupem času jak pročítám vaše příspěvky,kdy jeden doporučuje plazmu,druhý Led LCD,další pak vyšší řadu a to nemluvím o tom když jsem procházel obchody tak v každém preferovali jinou značku a technologii.
logickým vyústěním toho všeho je ,že jsem zmatený jak Goro před Tokiem.Něco,ale stejně musím vybrat a pak dám vědět.

mfr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mfr »

Roman2 píše:jsem zmatený jak Goro před Tokiem
hele Goro, o projektoru jsi nepremyslel?

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Řekl bych že s rozpočtem max. 20k si ani velkou,ani kvalitní TV nepořídíš.Jestli uvažuješ o kvalitní 46",budeš muset přitlačit hodně na pilu.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Projektor, platno, zatemneni je za dvacet taky blbost.

mfr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mfr »

Donuts píše:Projektor, platno, zatemneni je za dvacet taky blbost.
jasne, za 20k je to nerealne. Ale jak pise tazatel: "já vlastně momentálně fakt nevím co chci"
takze je klidne mozne ze i ten jeho fin. strop bude posleze nekde jinde (tzn. vyse)

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Nehrotil bych to, vzhleden k předpokládanému příjmu (DVB-T) a filmy BR nebo i běžné DVD bych zvolil Panasonic TX - P42S20E (kol. 18t. Kč) s Full HD.
Navíc nic není konečné, v Praze probíhají zkoušky DVB-T2, přechod na tento signál má začít po r. 2012...

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Pokud budeme všichni vyčkávat na to co v budoucnu možná přijde,zemřeme všichni bez TV.Navíc zkoušení čehokoliv u nás v blbákově neznamená že se to někdy zrealizuje (jako příklad třeba DAB který se sem tam testuje už 15 let)

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Jasně, ale pro Radiokomunikace (vysílače) to nepředstavuje nijak horentní sumy ale pro diváky již ano. Panasonic již TV s DVB-T2 má v sortimentu (pro UK) ale zde nejsou v prodeji, STB mají stát cca 1x více než ty, co se používají nyní.
Dobrá zpráva je, že to poběží souběžně několik let se stávajícím vysíláním.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

AM píše:
Asket píše:ale jak bylo tu psano prvni uspesne kroky v 3D zaznamenala i ma mamka kdysi v kine s papirovymi brejlemi s cervenym a modrym plastem a efekt byl podobny.

kdyby kutil neco nekde... mam doma program aj k te karte s grafarnou....
pac dnes je to neprodejne protoze za to vyvali jsem 12k a dnes to neprodam ani 1/3

PS pokud mate vadu zraku tak ani ten efekt neuvidite a pokud mate jedno sklenene, tak zapomente...
nemyslis, ze se za tech 12 let polarizacni bryle taky nejak zlepsily ? me teda hlava z 3D lcdka nebolela. kdyz jsem videl prvni 3D film v imaxu, tak to byl sakra zazitek. s pseudo 3D barevnyma brylema na tutti frutti se to neda vubec srovnavat.
Mno jak ti to rict, zalezi jake 3D brejle jsi mel v imaxu... a neco jineho je kino a neco telka a ty ci ony brejle... to je jako rict, ze auto je srot a ja budu mit trabanta a ty Bentley - tudiz co nazor to jiny pohled na jinou vec. :ugeek: Dale pokrok je pokrok, mozna se zlepsily, ale ja pochybuji, pac kdysi byli skvele kvalitni veci a dnes to proste osizuji...

Mno jestli jsi byl na toho modreho v modrem...ted ti nevim jak se to jmenuje... pac me to odradilo driv nez to slo do kin (odrazen dejem) a ani jsem to nesosal ani nejevim o to zajem.... znam jine lepsi (pro me) filmy, anime atd..., ale nikomu toho modreho v modrem vyvracet nebudu, ze to je skvele.... me to proste nesedlo uz v recenzi a z obrazku... a z 3D veci jsem jaksi vyrostl.... postaci se porozhlidnout okolo sebe a mate nejlepsi UHDTV, ktere vam zadna telka neukaze a neudela se vsemi detaily, vuni, vibraci atd..... Tot asi muj nazor na telku na kterou mi vedle kouka jen mamca obcas a ja kouknu uz jen na formule, pac motorky uz nechytam a jine veci me nezajimaji. Filmy zkukavam pres notas. A modreho v modrem v 3D fakt nemusim ci jine zviratka apod..
Kazdopadne bych dal prasule do placu a dle tech prasuli vybral nejlepsi telku v dnesni dobe, popripade vzal na splatky..... ale ja mam blbou smlouvu, praci nejistou tak nic na dluh.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Už patnáct let si každé tři roky kupuju novou televizi. Nejdřív nějaké CRT JVC a Grundig, pak jsem přešel na TV Panasonic. Vzhledem k tomu, že vím, že za tři roky půjdu do další telky, kupuju vždycky čerstvě dobíhající modely, díky čemuž se vejdu pohodlně do 20 tisíc. Momentálně mám 50" Panasonic TX-P50G30E. Plazmy se držím proto, že jsem zatím neviděl v mé cenové kategorii lepší obraz z LCD. :ugeek: Bydlím ve sklepním bytě, tzn. naprostá tma při sledování. Věřím, že drahé LCD TV se plazmě v pohodě vyrovnají, ale levné mne vůbec nepřesvědčily. Většina mých známých je má, kvůli spotřebě, říkají. :roll: Pouštím si hlavně BD a DVD + mkv 720 a 1080p. Televizi nesleduji. 8-) Kriticky ovšem musím podotknout, že ani má nová plazma nedokáže zobrazit pohyb v obraze k mé plné spokojenosti. :shock: Sledování SD na Full HD tv bez upsamplingu je opravdu rozmazané utrpení, takže když náhodou pustím telku, vzpomínám vděčně na svou předchozí HD ready, kde byl obraz opravdu lepší. :cry: Na BD je to ovšem moc dobré pokoukání *2thumbsup*

Vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vagi »

Obrazově valitní LCD začínají na dost vysokých částkách, takže na dané účely také doporučuji plazmu. Byť i tato technologie má své mínusy.
Největší plus LCD vidím ve spotřebě.
Každý nechť TV vybírá hlavně svýma očima ;)

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Spotřeba plazmových televizí je pořád největším úskalím, ale musím říct, že má minulá 42" brala 330W, nová 50" bere tuším 140W. To už je znatelný pokrok. Další věcí je vypalování stálých objektů. Není sice trvalé, je ovšem ale fakt, že když mám na plazmě puštěný desktop z PC tak mi tam ty ikonky ještě notnou chvíli vydrží i během následujícího filmu. :lol: Naštěstí časem mizí. *hura* Btw, jako staromilce mě docela překvapil úpadek Sony na světových trzích. Sice jsem Sony nikdy neměl rád, ale nikdy bych nečekal, že budou mít někdy takové potíže. Draví vlci z Koreje přeorali zaběhnuté vazby a vzorce v televizním průmyslu opravdu dokonale. No, už těch starých značek ubývá *fnuk*

Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

No vidíš doktore, já zase včera na montáži zapojoval k hdboxu novou Sony LCD a lepší obraz jsem ještě neviděl. Byla to 46" osmičkové označení. Dokonalý obraz!

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Franta píše:No vidíš doktore, já zase včera na montáži zapojoval k hdboxu novou Sony LCD a lepší obraz jsem ještě neviděl. Byla to 46" osmičkové označení. Dokonalý obraz!
Vývoj jde dopředu ;) Nevím jestli se ovšem vešla do té ceny o níž píšu. Už Vagi tu uváděl, že kvalitní LCD jsou "malinko" dražší. Nevíme ale ani přesný typ ani kolik stála (napadá mne třeba tahle Sony Bravia KDL-46HX850), tak to nemá cenu rozebírat. Já vždycky v prodejnách zírám, jak jim to pěkně ukazuje, a zase u různých známých už to takový není. Je to o nastavení, světle atd. Opakuji znovu, že nepochybuji, že vyšší typy LCD jsou lepší než plazmy, ale do 20 tisíc asi ne ;)

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

U LCD je jeden, pro mne poněkud nečekaný problém - stárnutí hmoty obrazovky-panelu. Začne postupně šednout. Jestli vliv teplot nebo UV záření mikro-škrábance netuším, možná vše dohromady. Trpí tím i drahé modely.

Do těch zmíněných 20 tis. Kč bych dal také přednost plazmě.

Odpovědět