Pomoc s výběrem repro.
Re: Pomoc s výběrem repro.
Dobrá, zkusím to trochu upřesnit. Ale ty technicko odbormé věci ne, opravdu jsem víc posluchač než odborník. Mám samozř. povědomí o existenci titanových nebo textilních membrán, co je však lepší netuším.
Začnu u vzhledu. Líbí se mi prostě dýhovaná skříň, hranatá. Velká. Se zakrytými repráky. Tolik ke vzhledu. Prostor, tedy obývák, je cca 9x7 metrů
Nové bedny opravdu nechci, jednak kvůli ceně a také jsou vzhledově moc moderní. Mám nakoukaný ten vintage. Včera jsem našek zajímavé bedny, Magnat vintage 770. Neumím sem vložit obrázek, tak odkaz.
https://www.springair.de/en/magnat-vintage-770/h63937
To by vypadalo skvěle. Otázka, jestli se dají sehnat a jak to hraje. Gramec i CD mám dobré, a k takovým bednám, netuším, jaký zesilovač.
U té ceny, za samotné bedny, dají se pořídit do 50 tisíc?
Začnu u vzhledu. Líbí se mi prostě dýhovaná skříň, hranatá. Velká. Se zakrytými repráky. Tolik ke vzhledu. Prostor, tedy obývák, je cca 9x7 metrů
Nové bedny opravdu nechci, jednak kvůli ceně a také jsou vzhledově moc moderní. Mám nakoukaný ten vintage. Včera jsem našek zajímavé bedny, Magnat vintage 770. Neumím sem vložit obrázek, tak odkaz.
https://www.springair.de/en/magnat-vintage-770/h63937
To by vypadalo skvěle. Otázka, jestli se dají sehnat a jak to hraje. Gramec i CD mám dobré, a k takovým bednám, netuším, jaký zesilovač.
U té ceny, za samotné bedny, dají se pořídit do 50 tisíc?
Oprava, překleep, mělo tam být 30tisíc...
za 30t ten Quadral Vulkan, Titany urcite ne
A ty jsou v jaké relaci?
Řada Mk3
V Markách, tak to bych jich pár v hrnku ještě našel
. Hledal jsem na ebay a tam nic není. Ale koukám na názvy a a už vím, kde se inspirovala &Škodárna s koncovkami. Tady mají všechno na N. 
No v každém případě by mě zajímalo, jak ty velké hrajou.
A ještě jeden dotaz, dají se takové bedny třeba navrhnout a vyrobit?
A troufne si někdo odhadnout cenu??
No v každém případě by mě zajímalo, jak ty velké hrajou.
A ještě jeden dotaz, dají se takové bedny třeba navrhnout a vyrobit?
A troufne si někdo odhadnout cenu??
To byla cena za 1 kus. Tak, že krát dvě.
A je to vyřešené. Stačilo napsat, sháním kvalitní fullrange bedny do 30 000.- a dalo se ušetřit plno návrhů.
Takže je to zase jako vždy
Je to v korunách nejsou to Eura?
Takže je to zase jako vždy
Je to v korunách nejsou to Eura?
Jj, v KČ. Ale tak striktní to není. Samozř. můžu přihodit i na těch 50tis. Pokud to tak bude. Dal jsem cenu, neboť netuším, jak se ty statší pohybují. Tak ani nevím, jestli můj požadavek není úplně mimo mísu.
Naposledy upravil(a) Carpediem dne 02 lis 2024 12:48, celkem upraveno 1 x.
Koupě starých beden, které za třicet let prošly většinou vícero rukama nezřídka vykazují kromě případného opotřebení na závěsech měničů a elektrolytických kondenzátorech i vyložené závady v podobě přepólování některého z měničů a nekompetentní opravy spálených cívek a podobně. Přikládám tři takové příklady, na frekvenčních charakteristikách je krásně vidět nesoulad v páru.
Bez možnosti změření je to vždy nákup zajíce v pytli. Často ani prodávající netuší, že bedny nejsou v pořádku.

Bez možnosti změření je to vždy nákup zajíce v pytli. Často ani prodávající netuší, že bedny nejsou v pořádku.

Noble Audio - výroba a prodej
Mě celkem pobavila rychlost změny z "Perte to do mě pod tlakem!" na "Můžu do toho investovat až 30k"
Vyvoj nezastavis - pred 30 rokmi to bolo vyborne auto. Chcel by si ho dnes?
Rovnako ako QUadraly boli na danu dobu dobre repro, aj ked ani vtedy to nebola ziadna topka. Taky nemecky nadpriemer.
Ale odvtedy je uz hifi uplne inde, aj cenovo, aj moznostami. Ked chces nieco lacnejsie [a 30k naozaj nie je vela] tka by som pozeral nieco z druhej ruky, tak max do 5 rokov, idealne skus nejakeho predajcu, co ma veci odkupene na protiucet.
Díky za odpověď. U tebe předpokládám, že tomu rozumíš(-tím se nechci nikoho ostatního dotknout). A dají se starší bedny uvést do dobrého stavu? Vyplatí se to? Nebo dají se bedny podle těch starších postavit??NA píše: ↑02 lis 2024 21:16Koupě starých beden, které za třicet let prošly většinou vícero rukama nezřídka vykazují kromě případného opotřebení na závěsech měničů a elektrolytických kondenzátorech i vyložené závady v podobě přepólování některého z měničů a nekompetentní opravy spálených cívek a podobně. Přikládám tři takové příklady, na frekvenčních charakteristikách je krásně vidět nesoulad v páru.
![]()