Pomoc s výběrem repro.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s výběrem repro.

Příspěvek od Carpediem »

Fidji99 píše:
03 lis 2024 13:00
Leony5 píše:
02 lis 2024 09:40
Quadral-Palette_1987-1.jpg Řada Mk3
Vyvoj nezastavis - pred 30 rokmi to bolo vyborne auto. Chcel by si ho dnes?
Rovnako ako QUadraly boli na danu dobu dobre repro, aj ked ani vtedy to nebola ziadna topka. Taky nemecky nadpriemer.

Ale odvtedy je uz hifi uplne inde, aj cenovo, aj moznostami. Ked chces nieco lacnejsie [a 30k naozaj nie je vela] tka by som pozeral nieco z druhej ruky, tak max do 5 rokov, idealne skus nejakeho predajcu, co ma veci odkupene na protiucet.

1988-1991_Volvo_240_GL_station_wagon_(2011-06-15)_01.jpg
Tak zrovna tohle auto je super. Mám několik aut a shodou okolností starou V70. A to je vážně opravdu skvělé auto. Bez běžných výměn má najeto přes milion a bez závad nebo náznaku koroze. Tihle auto se povedlo. A pokud jde o ten vývoj, chápu. Proto jsem se ptal, jestlitakové starší sloupy budou dobře hrát nebo jestli je jde nějak upgradovat, "onovit", aby dobře hrály.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Aha. A díval jsi se na to VMaudio nebo to vyložené musí být bazarové repro s nejasnou minulostí?

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

@Carpediem ja by som sa nenechal odradit. Quadral boli vyborne repro v ich dobe a su dobre aj v tejto, hlavne vzhladom k svojej cene na bazarovom trhu.. Sam som po roznych obmenach modernych repro v obyvaku skoncil s 30 rocnymi almarami a nelutujem. NIc nieje ciernobiele. Kupa bazaroviek samozrejme prinasa rizika ako aj kupa ojeteho auta, ale to si asi nemusime vysvetlovat.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Carpediem píše:
03 lis 2024 15:06
Fidji99 píše:
Leony5 píše:
02 lis 2024 09:40
Quadral-Palette_1987-1.jpg Řada Mk3
Rovnako ako QUadraly boli na danu dobu dobre repro, aj ked ani vtedy to nebola ziadna topka. Taky nemecky nadpriemer.

Ale odvtedy je uz hifi uplne inde, aj cenovo, aj moznostami. Ked chces nieco lacnejsie [a 30k naozaj nie je vela] tka by som pozeral nieco z druhej ruky, tak max do 5 rokov, idealne skus nejakeho predajcu, co ma veci odkupene na protiucet.

Tak zrovna tohle auto je super. Mám několik aut a shodou okolností starou V70. A to je vážně opravdu skvělé auto. Bez běžných výměn má najeto přes milion a bez závad nebo náznaku koroze. Tihle auto se povedlo. A pokud jde o ten vývoj, chápu. Proto jsem se ptal, jestlitakové starší sloupy budou dobře hrát nebo jestli je jde nějak upgradovat, "onovit", aby dobře hrály.
Vybirne - takze rozumies co to obnasa - potencialne zhananie nahradncyh dielov, atd atd.
Ja tiez zbieram nejake starsie veci - a zastavam teoriu, ze sa v problematike musis vyznat, ked chces robit takyto vintage. Alebo poznat niekoho kto sa vyzna.

A urcite ich obnovit pojde, len ta to bude stat vurazne viac ako 30 tisic, ked ich chces mat v top stave, aby ti prinasali radost dalsich x rokov.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Jarda69 píše:
03 lis 2024 16:25
Aha. A díval jsi se na to VMaudio nebo to vyložené musí být bazarové repro s nejasnou minulostí?
Díval. A nezpochybňuju zvuk. Jen se mi nelíbí ty tvary. A velké bedny tam zrovna nemají. Takže proto jsem se ptal, jestli ty starší jdou nějak zvukově renovovat.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

cqs píše:
03 lis 2024 16:48
@Carpediem ja by som sa nenechal odradit. Quadral boli vyborne repro v ich dobe a su dobre aj v tejto, hlavne vzhladom k svojej cene na bazarovom trhu.. Sam som po roznych obmenach modernych repro v obyvaku skoncil s 30 rocnymi almarami a nelutujem. NIc nieje ciernobiele. Kupa bazaroviek samozrejme prinasa rizika ako aj kupa ojeteho auta, ale to si asi nemusime vysvetlovat.
Proto se ptám na názory a jdo má zkušenost. A chtěl jsem vědět, jestli se dá na té bedně něco opravit, pokud tam bude něco blbě. Ať už vyměnit měnič nebo opravit výhybku. Ale k tomu se nikdo nevyjádřil...

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Fidji99 píše:
03 lis 2024 17:02
Carpediem píše:
03 lis 2024 15:06
Fidji99 píše:

Vybirne - takze rozumies co to obnasa - potencialne zhananie nahradncyh dielov, atd atd.
Ja tiez zbieram nejake starsie veci - a zastavam teoriu, ze sa v problematike musis vyznat, ked chces robit takyto vintage. Alebo poznat niekoho kto sa vyzna.

A urcite ich obnovit pojde, len ta to bude stat vurazne viac ako 30 tisic, ked ich chces mat v top stave, aby ti prinasali radost dalsich x rokov.
Jo, tak jsem to myslel. Auto si umím opravit, takže si udělám sám rozvody nebo přebrousím hlavu. Repráky nedělám. To bych nechal odborníkovi. Takže záměr byl, jdyž koupím starší velké bedny v "rozladěném" stavu a někdo je za 30 tisíc "opraví", tak to je to, co by mi vyhovovalo.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Je to asi mimo rozpočet, ale tohle by asi už vydrželo, bez potřeby dalšího upgrade

https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... as-1-mkii/

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Keď retro almary, tak sa skús pozrieť na Klipsh. Nové sú samozrejme nad rozpočet, ale keby si popátral po bazárových tak sa možno môžeš zmestiť.
https://www.l-e.cz/klipsch-forte-iv-orech
Trochu menšie, ale asi by sa ešte dali zaradiť do pojmu "almary":
https://www.l-e.cz/klipsch-heresy-iv-orech
Keby sa pod ne dali nejaké kamenné podložky na vyvýšenie....

Na bazoši som nejaké našiel. Neviem kolko je to na koruny, ale mohlo by to byť +- niekde v tvojom limite:
https://elektro.bazos.sk/inzerat/169593 ... resy-i.php
Tu som nepochopil ten dôvod predaja:
https://elektro.bazos.cz/inzerat/191384 ... resy-l.php

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Díky, zkusím se tím prokousat a něco si o jednotlivých kusech něco načíst. A hlídací pes mi vyhodil toto.
https://hudba.bazos.cz/inzerat/19343379 ... m-mk-3.php
Zná to někdo nebo nemá je někdo a jestli ta cena odpovídá??
Jihlava je blíž jak Praha, jel bych se podívat, třeba by byla dohoda možná. Psal jsem dotyčnému, tak uvidím.

mejla
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mejla »

Bedna s takovým basákem bude vyžadovat patřičně silný zesilovač, aby sis basy užil a neposlouchal jen dunění a hučení. Obávám se, že to receiver Pioneer nezvládne. Ale třeba se mýlím. Každopádně pořádná výkonová rezerva není na škodu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Basák má pomuchlaný vrchlík. Jak hodně to vadí, těžko říct.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

mejla píše:
04 lis 2024 18:18
Bedna s takovým basákem bude vyžadovat patřičně silný zesilovač, aby sis basy užil a neposlouchal jen dunění a hučení. Obávám se, že to receiver Pioneer nezvládne. Ale třeba se mýlím. Každopádně pořádná výkonová rezerva není na škodu.
No, ten můj má 2x 80w, takže žádný silák. Otázka, co adekvátního k tomu dát aby to hrálo?

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Jarda69 píše:
04 lis 2024 18:53
Basák má pomuchlaný vrchlík. Jak hodně to vadí, těžko říct.
Jo, už jsem s dotyčným mluvil. Prý mu to promáčklo děcko a vysavačem to vycucl zpět. Ale tak to by na zvuk nemělo mít vliv, ne? Prý zkoušel kvůli estetice koupit jiný ale prý už je v Německu nedělají.

mejla
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mejla »

Měl bys volit zesilovač alespoň 2x300W/4ohm. Např. Musical Fidelity M6, Kinki Studio, Hegel H390...Každý se projevuje jinak, je třeba zkoušet.

Odpovědět