Přivedla mě sem víkendová příhoda a chtěl bych změnit výbavu.
Hifi co mám doma, mi pomáhal vybírat kdysi dávno jeden hifista.
Doposud jsem měl asi 20 let menší bedny Yamaha NS10.
K tomu receiver Pioneer a CD taky Pioneer PD-9010X.
Měl jsem to v bytě, takže jsem to moc neřešil. Mám už pár let větší prostor, tak nějaký čas řeším, že bych chtěl něco většího. .
A teď, co se mi přihodilo. Byl jsem v Rakousku a slyšel jsem u člověka, kterého zná kámoš, v jeho poslechovce tři písničky. Od the Shadows Apache a Ghost riders in the sky a od Byrds Mr. tambourine man. Má tam monstra Quadral Titan 3. Ty bedny jsem nikdy neviděl a ni jsem netušil, že nějaká značka Quadral existuje. A to mě tak dostalo, že jsem si je nechal pustit asi 10x. Samozř., že ty písničky znám. Ale netušil jsem, že znějí takhle.
Líbí se mi celkově styl 70s.
Mám tak i zařízený interiér, takže dýhované komody, vlněné koberce, rustikal styl, celkově ty sedmdesáté roky. (Tedy ne v ČSSR ale dle zahraničí.)
Takže se mi líbí ty monstrózní repro skříně, co vypadají jako kus nábytku, kam se dá odložit kabát. Určitě ne barevné variace nebo všelijaké futiristické tvary. Něco staršího, co bylo dřív top. Zjednodušeně řečeno, chtěl bych Mercedesa ale za lidovou cenu. Určitě by se mi líbil např. Tannoy westminster royal, ty jsem ovšem za dobrou cenu nikde nenašel

A aby to i jako Mercedes hrálo. Předpokládám, že to budu řešit přes ebay, v ČR asi moc velký výběr nebude. A sousedy nemám, takže to může být dost nahlas. Předpokládám, že ten receiver to asi neutáhne, má to nějakých 2x80w. Ale pro začátek.. možná......
To CD asi nechám a gramec mám taky kvalitní.
Uvítám tip na základě zkušeností, odkaz na inzeráty jen tak naslepo mi moc nepomůže. Snad jsem řekl všechno a snad to moc neschytám za blbý vkus

Vím, že vývoj jde dopředu ale se mnou už nikdo nehne, já jsem taková konzerva ve všem. Nosím kožené boty a držím si Mercedesa číňana.