Pomoc s výběrem repro.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Pomoc s výběrem repro.

Příspěvek od Carpediem »

Ahoj,
Přivedla mě sem víkendová příhoda a chtěl bych změnit výbavu.
Hifi co mám doma, mi pomáhal vybírat kdysi dávno jeden hifista.
Doposud jsem měl asi 20 let menší bedny Yamaha NS10.
K tomu receiver Pioneer a CD taky Pioneer PD-9010X.
Měl jsem to v bytě, takže jsem to moc neřešil. Mám už pár let větší prostor, tak nějaký čas řeším, že bych chtěl něco většího. .
A teď, co se mi přihodilo. Byl jsem v Rakousku a slyšel jsem u člověka, kterého zná kámoš, v jeho poslechovce tři písničky. Od the Shadows Apache a Ghost riders in the sky a od Byrds Mr. tambourine man. Má tam monstra Quadral Titan 3. Ty bedny jsem nikdy neviděl a ni jsem netušil, že nějaká značka Quadral existuje. A to mě tak dostalo, že jsem si je nechal pustit asi 10x. Samozř., že ty písničky znám. Ale netušil jsem, že znějí takhle.
Líbí se mi celkově styl 70s.
Mám tak i zařízený interiér, takže dýhované komody, vlněné koberce, rustikal styl, celkově ty sedmdesáté roky. (Tedy ne v ČSSR ale dle zahraničí.)
Takže se mi líbí ty monstrózní repro skříně, co vypadají jako kus nábytku, kam se dá odložit kabát. Určitě ne barevné variace nebo všelijaké futiristické tvary. Něco staršího, co bylo dřív top. Zjednodušeně řečeno, chtěl bych Mercedesa ale za lidovou cenu. Určitě by se mi líbil např. Tannoy westminster royal, ty jsem ovšem za dobrou cenu nikde nenašel :).
A aby to i jako Mercedes hrálo. Předpokládám, že to budu řešit přes ebay, v ČR asi moc velký výběr nebude. A sousedy nemám, takže to může být dost nahlas. Předpokládám, že ten receiver to asi neutáhne, má to nějakých 2x80w. Ale pro začátek.. možná......
To CD asi nechám a gramec mám taky kvalitní.
Uvítám tip na základě zkušeností, odkaz na inzeráty jen tak naslepo mi moc nepomůže. Snad jsem řekl všechno a snad to moc neschytám za blbý vkus :-D
Vím, že vývoj jde dopředu ale se mnou už nikdo nehne, já jsem taková konzerva ve všem. Nosím kožené boty a držím si Mercedesa číňana. :)

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s výběrem repro.

Příspěvek od tesarpa »

Cenový limit?

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Tak to jsem si nestanovil, protože vůbec netuším, kde se to bude pohybovat..

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Mám pocit, že tyhle používal nějaký recenzent pro Stereophile (ale můžu se plést, už je to roků, co jsem to odebíral)
Hifishark

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

A asi blbá otázka, může být po těch letech něco v bednách poškozeno a pokud ano, je to rentabilně opravitelné?

MANA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MANA »

Ahoj, nějaké Quadraly prodává pražské studio Avismart. Pokud tě zvuk těchto repro tak nadchnul, tak je to možná volba pro tebe :)
https://www.avitsmart.cz/produkt/quadra ... titan-vii/

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Neříkám nutně ten Quadral. Prostě nějakou vintage almaru.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Ještě doplním, nelíbí se mi absolutně bedny, kde jsou vidět repráky. . Preferuji ty, kde je celý předek zakrytý textilní mřížkou.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jako první napiš, kolik jsi ochotný do toho dát. Aby ti tu neházeli bedny za 149000.- zbytečně.
Pokud ti jde o zvuk a nechceš riskovat staré měniče v bazarových bednách, tak můžeš zkusit domluvit přesný vzhled, dýhu, zde.
Počítám, že i zakrytí repro se dá domluvit.

https://www.vmaudio.cz/clanky_pokracova ... o.php#main

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

No to právě neumím odhadnout. Viděl jsem např. repro, který stály kdysi majlant za statisíce a v inzerci to bylo třeba za 30 tisíc. Nevím, čím se ty ceny řídí.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak jasně. Zkus napsat, co od toho čekáš a kde přesně máš jasno a nechceš to měnit. Musí to být sloupová bedna, 3-4 pásmo, basák alespoň 300mm, výškáč klasická kopulka nebo něco extra, musí to být staré bedny, musí být alespon 120x40x40cm, musí být bassreflex, uzavřené ne a tak dál. A zkus alespon napsat cenový strop, jinak to bude zase 30 stránek o ničem a to opakovaně. Věřím, že podobné téma už tu bylo.
Jestli ti jde o zvuk a nechceš se v tom zbytečně plácat, tak vem tohle a máš na nějaký čas vystaráno

https://www.xavian.cz/produkt/virtuosa-anniversario/

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Carpediem - je potřeba vyjít z toho kolik metrů čtverečních je ten větší prostot a podle toho vybrat bedny a dále nekupovat jen bedny ale také zesilovač a zdroj hudby v adekvátní cenové relaci k bednám abys je využil.

Odpovědět