Porucha sestavy Primare

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
lubos
Příspěvky: 210
Registrován: 21 dub 2008 11:56
Kontaktovat uživatele:

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od lubos » 23 úno 2019 10:07

Vyskúšaj iný zdroj hudby, ktorý napojíš na pream pre60. Možno blbne dac v pre60.

BVa
Příspěvky: 1736
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od BVa » 23 úno 2019 10:14

Presne tak, vyskúšať iný zdroj signálu pripojený do niektorého analógového vstupu.
BVaudio, výroba a predaj

Zdeno1
Příspěvky: 390
Registrován: 22 dub 2008 12:31
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od Zdeno1 » 23 úno 2019 10:17

Dobře, vyzkouším, všeho jsem se zbavil, půjčím si něco, aspoň nějaký DVD player.

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 549
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od RedBaron » 23 úno 2019 12:23

Normalne mobil s jack-2xRCA kabelem, zacit na nejnizsi hlasitosti

Zdeno1
Příspěvky: 390
Registrován: 22 dub 2008 12:31
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od Zdeno1 » 23 úno 2019 14:20

koudy, lubos, pán Bunta,
děkuji Vám a vlastně všem, kdo se mi snažil pomoci, líbí se mi, že to zde není jen prostor pro bavení se hádkami o hloupostech.
Tak jak jste poznamenali, chyba je v převodníku, jak se to tak samo zničehonic pokazilo, to je mi záhada.
Pravděpodobně poprosím o pomoc Dana Vránu, jiného odborníka na převodníky neznám, snad si najde chvilku.
DVD přehrávač ve analogovém vstupu hraje úžasně, tedy přístroje fungují.

Zdeno1
Příspěvky: 390
Registrován: 22 dub 2008 12:31
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od Zdeno1 » 23 úno 2019 14:29

Nebo bych se mohl obrátit i na Vás pane Bunto?

BVa
Příspěvky: 1736
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od BVa » 23 úno 2019 16:18

Bohužiaľ, DACy nie sú moja "parketa", navyše bez dokumentácie.... Nie je to len tým streamerom (dáta..), neskúsil ste napr. nejaký vstup cez optiku?
BVaudio, výroba a predaj

koudy42
Příspěvky: 774
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od koudy42 » 23 úno 2019 17:37

Ukazovalo to na preamp/integ.dac :(, tak at je oprava co nejmene zavazna a neni to cenova raketa, vzhledem k jeho porizovaci cene a brzy hraje k plne spokojenosti.

BTW: jen pro vysvetleni, tim kabelem co jsme radili, bylo mysleno neco takove https://m.alza.cz/premiumcord-jack-m-3- ... gLfBvD_BwE

Zdeno1
Příspěvky: 390
Registrován: 22 dub 2008 12:31
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od Zdeno1 » 23 úno 2019 18:33

BVa
To se nedá nic dělat, napíšu panu Vránovi, snad se smiluje.
Optiku jsem teď vyzkoušel, nefunguje, to je mrzuté.
Ještě jednou Vám děkuji.

Zdeno1
Příspěvky: 390
Registrován: 22 dub 2008 12:31
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od Zdeno1 » 23 úno 2019 18:36

koudy
pochopil jsem to později, jasně. :)
Uvidíme, co to bude stát, když jedu do Jičína, většinou se vracím s něćím zajímavým, také se může stát, že integrovaný dac, bude nahrazen jinou deskou, poradím se, zda když už tam poleze, zda to rovnou už neupgradovat.

tombas
Příspěvky: 265
Registrován: 30 pro 2008 15:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od tombas » 23 úno 2019 18:48

Jestli je ten DAC definitivně kaput, tak jsou v podstatě jen dvě možnosti, buď objednat originální modul od výrobce, nebo jej nahradit např. modulem DAC Sirius 3 z vlastní produkce Casea:
http://www.casea.eu/moduly.php?p=Sirius%203
Bohužel ani jedno řešení není levné.
Ale třeba se podaří najít pouze vadnou součástku a tu levně vyměnit. Držím palce.
Mimochodem p. Vrána má už skoro dva měsíce můj Audiolab a už více jak 3 týdny přetahuje termín a stále to nevypadá, že by bylo hotovo, takže předpokládám, že bude zavalen prací. Navíc se chystá do Prahy na Audio show, která je 1.-2.3. (nebo tak nějak), takže počítej, že to asi hned tak opravené nebude. :(

Zdeno1
Příspěvky: 390
Registrován: 22 dub 2008 12:31
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od Zdeno1 » 23 úno 2019 19:09

tombas
s Danem Vránou se znám už snad dvacet let a Tebou popisovaný zádrhel je standardní, myslím to však v dobrém, je třeba mu dát prostor a nebazírovat na dodržení termínu, má toho hodně, jeho laskavost to vše vynahrazuje. :)
Mám ten dojem, že se naposledy zmiňoval o modulu Lynx, možná se mi něco plete, nechtěl bych vyvolat nějaké fámy.

tombas
Příspěvky: 265
Registrován: 30 pro 2008 15:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od tombas » 23 úno 2019 19:28

V pohodě, já to tak beru a ten termín jsem bral jako hodně orientační, když jsem viděl, kolik tam má rozebraných strojů v pořadí. Naštěstí mám na čem poslouchat, alespoň provizorně, jinak bych se asi ukousal :D.
LYNX je kompletní DAC ve skříni, nikoliv pouze modul.
http://www.casea.eu/produkty.php?p=Casea%20Lynx

Dasta
Příspěvky: 816
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od Dasta » 23 úno 2019 19:39

Ano, Lynx je DAC ve skříni ale též modul, mám ho ve svém cd přehrávači od roku 2016.

Zdeno1
Příspěvky: 390
Registrován: 22 dub 2008 12:31
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od Zdeno1 » 23 úno 2019 20:08

Ano, tak jsem to myslel, o modulu jsem mluvil, převodník Lynx znám dost dobře, mám ho a tak bych ten modul úplně lehce nesl jako náhradu. :)Je to dobrý převodník.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 3 hosti