Porucha sestavy Primare

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha sestavy Primare

Příspěvek od tombas »

Ok, já jen že na stránkách LYNX jako samostatný modul nemá, jen jako komplet. Ale je možné, že ho montuje i samostatně.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Primare PRE 60 opraven Danielem Vránou, výměnou vadného převodníku v rekordním čase a to jednoho dne, za cenu dvou kartonu kvalitních cigaret.
Píšu to proto, že autorizovaný servis Primare si i po diagnostice nebyl jistý poruchou a nabídl mi opravu výměnou desky převodníku v ceně necelých čtyřiceti tisíc korun, což je sakra rozdíl.
Daniela Vránu doporučuji již řadu let, tentokrát však zaperlil přímo excelentně, příjemný, vstřícný a navíc fachman.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

mam rad stastne konce, enjoy

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

A kde jsi ten novy prevodnik vzal,ze stal vlastne jen 2 litry?

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Dva litry stála jen ta výměna. Pokud to chápu správně.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

PavelDosko,
děkuji Ti za soucítění. :)

Špičkový převodník, součástka, stojí pár stovek pro nás hifisty, za kolik je nakupují výrobci přístrojů, to nevím, určitě však výrazně levněji.
Cena je komplet i s výměnou, jestli se jedná o cenu nějak zvýhodněnou, to netuším, neptal jsem se, výměna proběhla bleskově.

Dan Vrána se vyjádřil, že tedy za ty peníze, co to stojí, ten převodník není žádná hitparáda, nabídl mi upgrade svým modulem Lynx.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tak super. Pan Vrána umí. Což se nedá říct o některých autorizovaných servisech.Celkem ostuda pro Primare.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Lemon,
podle mě, závadu zjistili, jen proč se drbat s titěrným pájením, když mohou vydělat víc, výměnou celé jedné součásti předzesilovače, myslím si, že mi neřekli celou pravdu.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

To je možné, celkem běžná praxe.

sekal

Příspěvek od sekal »

V tom předzesilovači je DAC Cirrus Logic CS4398 (https://audio.com.pl/images/0/3/5/26035 ... _fot13.jpg). Jeho MOC je cca 330,- Kč bez poštovného (https://www.vpcentrum.eu/cs4398-czz-pre ... dc-tssop28).

Plně dávám p. Vránovi za pravdu. Tady je vidět, jak je to celé slavné HiFi předražené. A btw ani ten koncový zesilovač není moc dobrý vzhledem k jeho šumovým vlastnostem, které jsou podprůměrné (http://www.wilbert.nl/images/stories/vi ... FiNews.pdf).

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tomu se rika happy end a zaroven cloveku otevre oci, jake lestene prdy si kupuje. Za me celkem velke zklamani od Primare, ve jmenu svedske kultury a nemale ceny preampu jasny palec dolu. Zlate ceske rucicky a opravnene "PR"! At ti to hraje a dej vedet kdyby doslo na doporuceny upgrade, jaky je pokrok proti puvodnimu svabovi za par stovek :).

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

koudy,
děkuji Ti, nejedná se pouze o toho švába, ceny švábů jsou skoro stéjné, pár stovek.
Doporučil vyměnit celou desku za Casea Lynx, mám představu jak by to hrálo, zrovna na Lynxi hraji, Dan však poznamenal, že by to mělo být ještě lepší, žádné dráty, žádné další spoje, jen přímo hned do předzesu.

sekal,
ano, mám ten konec vzít a příští týden přivézt, má už nějakou představu.
Co se týče zvuku, mám srovnání s H 590, cena podobná a stejně si toho Primareho nechám, zní mým uším lépe, milosrdněji, líbivěji.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

To je jen chipset. I ostatni defacto "jen soucastky" stoji podobne penize. Sabre ES 9023 stoji par dolaru,ci euro a pouzivaji se také v DACanech za desitky tisic. O kvalite DACu jako pristroje rozhoduje spousta jinych věcí. Celé desky,obvody,diskretni soucastky atd. Proto jsem se divil,kdyz psal Zdeny,ze mu vymenil prevodník. Vymenil jen chip a většina jich je v řádu stovek kč. Je jich plný internet.
Naposledy upravil(a) Bazi 36 dne 14 bře 2019 16:09, celkem upraveno 1 x.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

No Zdeny,zrovna píšu to samé ve stejný čas.

sekal

Příspěvek od sekal »

Trvám na tom, co jsem napsal. Ceny DPS ani těch pár dalších součástek nejsou opodstatněním cen, za které se to pak prodává v obchodě. A připomínám, že výrobce nakupuje součástky za zcela jiné ceny než běžný koncový zákazník. Já jsem si vědom, že pultová cena se nemůže rovnat výrobní (cenotvorba), ale toto už je "trochu" moc.

Dokladem výše napsaného je zrovna diskutovaný případ Zdena1. On si pořídil sestavu zesilovačů, jejichž MOC činí více než 400000,- Kč, a přesto je nucen si je nechat ještě upgradovat. Tak kde to jsme? Já bych chápal podobné úpravy u základní třídy (entry level) komponentů příp. u vintage techniky, ale v tomto případě (?). Celý ten HiFi průmysl je neskutečný ojeb.

Odpovědět