Prosím o pomoc s výběrem reproduktorů popř. i zesilovače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o pomoc s výběrem reproduktorů popř. i zesilovače

Příspěvek od agavel »

BloodyBrick píše:Pohodovím zesíkem jsi myslel například který?
U mě se takto začaly chovat až lepší zesilovače. S rezervou ve výkonu a značným ztrátovým teplem. Např. zmíněný Vincent byl takový a současný Audio Research taky není nasrávací. Měl jsem doma i Cairn a ten rozhodně byl tím případem, kterému bych se raději vyhnul, i když to byl taky Francouz. A Mike narazil na výkon. Není to vše a bude rozdíl v udávaných watech mezi Sony, Harmanem nebo Electrocompaniet. U sloupových beden může být někdy náročné je rozehrát a zesilovači by neměla docházet šťáva. Já jsem měl velmi pěkně hrající Creek, ale zapojit ho na hladovější sloupové bedny byla konečná. Zvuk se úplně rozpadl.
Jak jsi chtěl vše nové, tak potřebuješ, aby to bylo koupené tady? Existují zajímavé nabídky na nové nebo ex-demo věci, ale holt ze zahraničí. Sice existuje cosi jako evropská záruka, ale tu těžko vymůžeš v jiném než právním státě. A to podle mě my nejsme. A taky to neposlechneš dopředu.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Bude asi těžké najít reprobedny za 60 (secondhand už vůbec ne), které předvedou vše co v nich je s Harman/Kardon HK 980.
Pokud nechcete časem měnit zesilovač, držel bych se spodní cenové hladiny.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Protože jsi z Brna, máš výbornou možnost poslechu AURUM CANTUS v Melise. Protože máš H/K, tak bych si rozhodně zajel poslechnou i NHT do AVISATU v Kuřimi. AC jsou skutečně vynikající, NHT si zase výborně s H/K rozumí (ta kombinace je sice osvědčená, ale v ČR málo preferovaná pro slabé zastoupení NHT).

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Slovo "popř." bych s názvu threadu škrk, s HK nepoznáš, jak už nakous Sostakovic, rozdíl mezi 60ti a 20titisícovou bednou. Za 60 tis koupíš 2hnd vyborně hrající bedny i ze zesíkem. V poslední době se mi líbil Vincent s Aurum Cantus, AURUM CANTUS V3F nebo V3M k tomu Vincent 234, na ebay se dá sehnat při troše štěstí lehce nad 30 tis i 238, top integráč od Vincka, a bude Ti to hrát jak z praku!!!
Jinak za 60 papírů můžeš koupit Vincka a AC i funglovku, ale zvukově to bude o třídu slabší... na druhou stranu mnohem lepší jak HK a bedny za 60 tis. Neříkám, že to je jediná správná kombinace, těch jsou stovky, jen to ber jako jednu z možných alternativ, rozhodně pokud máš tu možnost si to v Brně poslechnout, neváhal bych ani minutu... jo a vem si pod paži to HKačko ať máš srovnání ;-)

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Ještě taková poznámka uváděl jsi tam repro značky Magnat předem bych se značkám Magnat,Heco,Canton,Jamo vyhnul je to takové na půl hifi.
A samosřejmě máš 60 000kč na bedny tak to chce odpovídající zesilovač a ne něco za 15 000kč tím ty bedny zabiješ.
Pokud je tedy celkový rozpočet cca 75 000kč volil bych rozumné repro a k tomu odpovídající zesilovač.
Třeba Monitor Audio nejsou špatné bedny model GS se ted na slovanetu prodávají za 45 000kč jeté nové stojí přez 80 000kč.
Chce to hlavně zajet do nějákého hifistudia diskutování na foru je bez poslechu k ničemu.

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Ahoj, taky bych se přikláněl ke koupě z druhé ruky, ale pokud trváš na nových věcech, velmi dobrý poměr cena výkon u zesíků i repro nabízí z www.bvaudio.sk Samozřejmě to musíš slyšet, mé uši jsou jiné než Tvé ;)

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Mike píše: A samosřejmě máš 60 000kč na bedny tak to chce odpovídající zesilovač a ne něco za 15 000kč tím ty bedny zabiješ.
Pokud je tedy celkový rozpočet cca 75 000kč volil bych rozumné repro a k tomu odpovídající zesilovač.
Třeba Monitor Audio nejsou špatné bedny model GS se ted na slovanetu prodávají za 45 000kč jeté nové stojí přez 80 000kč.
Tyhle dvě myšlenky bych podtrhl. Pokud to mají být pořádné sloupovky, bude rozpočet nedostatečný. Máš dvě možnosti. Vzít něco vyrovnaného, kde při lepším zesu může být lepší i celek. Skutečně, i méně dobré bedny změní zvuk s pořádným železem a to snad i vymlouvané Heco či Jamo (nemám tu zkušenost, ale u Mission to tak bylo). Druhou možností je čekat na příležitost. Např. když slovenské Britishaudio mělo bleskovou akci na Spendory a spol. To pak ušetříš na nových bednách a můžeš posílit zesík. Pokud bys někde bral kombinaci zes a bedny, jsou prodejci (např. v Brně), kteří jistě dokáží ocenit odběr sestavy. A hlavně by měl prodejce vědět, co mu s čím hraje dobře, tím ušetříš hodně času i peněz.
Pokud jde o Monitor Audio, tak je to taky jedna z Čín, které by mohly zaujmout. Napadly mě už předtím, než to Mike psal. Už to je holt anglické jen ve vývoji, pokud vůbec. Ale ty bedny jsou docela pěkné, hrály vcelku slušně, kdykoliv jsem je slyšel (řada GS).

*offtopic* Ještě dotaz. Všichni, kteří házíte špínu na Harman, jste o nich slyšeli nějaký slušnější stereo zesík? Nebo dokonce konkrétně 980 či 990? Já jen aby to nebylo plácání do vody na základě poslechu AVR. Moje poslechová zkušenosti je pouze s řadou Signature a to byla doba, kdy sám Harman měl pod svou značkou perfektní stroje. Jak je to dnes netuším.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Myslím, že teď už Krvavá Cihla nebude vědět kde mu hlava stojí :shock:
Teď už v tom musí mít totální chaos :D

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Renown
*bravo*

BloodyBrick
... a aby toho nebylo málo, tak si zkus ohlídat, aby kupovanému zesilovači nebyl cizí rytmus. Přeju ti dobrej kauf.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Já na místě Cihly bych obešel brněnská studia a udělal si sám názor.
A nejraději bych si něco půjčil domů aby bylo jasno, jak to hraje v domácích podmínkách.
A zvětšil bych i rádius a navštívil i mimobrněnská studia.
Není nad vlastní poslechovou zkušenost.

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BloodyBrick »

Já vám všem děkuji za příspěvky. Problém je v tom, že zesák musí být koupen ihned. Náš A/V odchází do křemíkového nebe a je potřeba koupit zesík ihned. Více poslouchám hudbu a proto jem se rozhdol koupit prvně stereo zesík a konečně oddělit film od hudby. Myslim, že mé současné repro Pioneer CS-9070 budou hrát lépe skoro na všem. Koupi repro plánuji na příští rok až budou finance. Teď před Vánoci do se mi do toho moc nehcce. Proto řeším repro již teď, aby při jejich koupi byly již jakš takš sladěny se zesíkem. Na filmy jsem si sestavil komplet z repráků Bose, na filmy jsou dobré ale hudbu hrají hůře než ty pioneery.

K rozpoču, kupovat drahé repro do panelového bytu je podle mého scestné.

Ano přiznávám, již jsem trošku zmaten. Jen jsem chtěl aspoň nějaké návrhy, abych pak do toho nešel úplně naslepo. Možná, že by ten zesík mohl zvýšit na 20.000 ale výš to bohužel nepůjde.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Tvoji situaci plně chápu, odpovídá moji akorát já beru z druhé ruky. Ale vytáhl jsi docela slušný obnos, tak se nediv, že se ne vždy držíme při zemi. Jestli chceš ekonomickou volbu do paneláku, tak Vincent (zkus sehnat slušnou SV-233 a potom vezmeš bedny ze spodní části naznačeného cenového spektra) a Aurum Cantus. Ode mě jasný názor pro bezproblémovou volbu. Stejně nepostihneme všechny faktory a tímto budeš mít o moc lepší sestavu, než sis dokázal dosud představit.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Trošku tě nechápu píšeš nejdříve že chceš investovat do repro 60 000kč a pak napíšeš že do panelového bytu nemá smysl kupovat drahé repro.
Já sám bydlím v činžáku ale ve zděném pravda je to lepší jak panel. Panel proti cihle "zvoní" ale všechno se dá doladit.
Znám spoustu lidí co bydlí v paneláku a hraje jim to tam špičkově.
Jak zde bylo už napsáno sestava AC + Vincent by mohla být velmi dobrým řešením. Jedná se o to aby jsis nekoupil nějáký zesilovač třeba i za dobré peníze a pak tomu dal repro které si s železem moc nerozumí. Tak by se mohl rozjet kolotoč nákup prodej a toho by jsis se mohl vyvarovat pokud se budeš alespon částečně řídit dle výše uvedených rad.
I když on si tím kolotočem musí projít asi každý sám aby se vyléčil z toho že když mám nějáké bedny které byly drahé tak to bude konečná na celý život a pod. Dobrá volba do začátku může být i zesilovač NAD oproti AVR to je značný posun v před. Ale když jsi uvedl tak vysoký rozpočet tak jsme ti nenabízeli třeba NAD c370 + starší wharfedale,mission a tak dále. Kombinací je mnoho chce to jen správně vybrat a v první řadě objezdit pár hifistudií a tam zjistit co vyhovuje charakterem zvuku.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Také bude záležet na tom, jaký styl hudby posloucháš.
Nevím, jestli to bylo napsané nebo ne...

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Peťo-psal to na začátku:
(Hudba, kterou pouštím je z 99% progresivní rock, hard rock (Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep, Jethro, Eloy, Pink Floyd atd.)-myslím,že má poměrně dost možností za dobrý peníz...Pokud by to vzal opravdu "z druhé" ruky,tak se vleze do velmi slušné relace.(nabídek je všude dost)-spoustu tipů už tu zaznělo...

Odpovědět