Prosím o pomoc s výběrem reproduktorů popř. i zesilovače
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o pomoc s výběrem reproduktorů popř. i zesilovače
Tím drahé repro jsem myslen dražší než cca 60.000. Tak se tedy bude nejlepší prvně zaměřit na zesilovač a pak na repro.
Tak já aktualizuji návrhy : VINCENT SV 232, NAD C355BEE, Onkyo A-9555, H/K KH 980, Yamaha A-S700, DENON PMA-1500AE
Počítám, že nejlepší bude ten Vincek. Díval jsem se i na Vincenta SV 121, ale ten se mi už na svou cenu nepozdává.
Osobní zkušenosti s Vincky a seznamen kandidátů? Poruchovost, něco co vám na nich vyloženě vadí a pod.
Myslíte tedy, že zesík za cca 16.000 nemá cenu kupovat a pokud ano, tak na levné repro, které bez rpoblému utáhne?
Tak já aktualizuji návrhy : VINCENT SV 232, NAD C355BEE, Onkyo A-9555, H/K KH 980, Yamaha A-S700, DENON PMA-1500AE
Počítám, že nejlepší bude ten Vincek. Díval jsem se i na Vincenta SV 121, ale ten se mi už na svou cenu nepozdává.
Osobní zkušenosti s Vincky a seznamen kandidátů? Poruchovost, něco co vám na nich vyloženě vadí a pod.
Myslíte tedy, že zesík za cca 16.000 nemá cenu kupovat a pokud ano, tak na levné repro, které bez rpoblému utáhne?
Zajeď si do Melissy! Možná Ti pak odpadnou veškeré pochybnosti a odpadne i spousta otázek, které se zde nedají zodpovědět k naprosté spokojenosti. Bydlím v paneláku a po mnoha věcech, které jsem vyzkoušel, považuji AC (a to i regálovky - nutno slyšet!) a Vincent za vynikající volbu. AC vezmeš nové, Vincent 234 i vyšší se často objevují z druhé ruky. Myslím, že je tu pár lidí, kteří měli podobný problém a po návštěvě v Melisse měli volbu jasnou. P. Holcner je guru 
ani 121 rozhodně není špatný zesilovač...
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Takže ty Vincenty jsou v porovnání s mnou uvedenými "běžnějšími" značkami lepší?Borek píše:Zajeď si do Melissy! Možná Ti pak odpadnou veškeré pochybnosti a odpadne i spousta otázek, které se zde nedají zodpovědět k naprosté spokojenosti. Bydlím v paneláku a po mnoha věcech, které jsem vyzkoušel, považuji AC (a to i regálovky - nutno slyšet!) a Vincent za vynikající volbu. AC vezmeš nové, Vincent 234 i vyšší se často objevují z druhé ruky. Myslím, že je tu pár lidí, kteří měli podobný problém a po návštěvě v Melisse měli volbu jasnou. P. Holcner je guru
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Co třeba Cabasse MT4 Java? Slyšel je někdo?
Nebo značka Focal. Těch značek je tolik, že si člověk není stavu aspoň zevrubně vybrat.
Nebo značka Focal. Těch značek je tolik, že si člověk není stavu aspoň zevrubně vybrat.
Naposledy upravil(a) BloodyBrick dne 23 lis 2009 17:46, celkem upraveno 1 x.
Kromě Denonu neznám ani jeden z těch zesilovačů
Nejsympatičtější z těch značek je asi Vincent. Uwe by měl radost. (Uwe Bartel, majitel Vincentu)
Zase musím říct, že s tak omezeným rozpočtem (16.000 Kč) bych šel i v případě zesilovače do second handu.
Nejsympatičtější z těch značek je asi Vincent. Uwe by měl radost. (Uwe Bartel, majitel Vincentu)
Zase musím říct, že s tak omezeným rozpočtem (16.000 Kč) bych šel i v případě zesilovače do second handu.
Prosím Vás z Vámi uvedených zesilovačů je Vincent SV 232 nejlepší volbou ! Proč to se musí slyšet nejlépe ve studiu u pana Holcnera.
Vincent poruchový není. SV 121 nemá takový výkon jako SV 232. A celkově je dělaný o něco kompromisněji.
Osobní zkušenost se zesilovači vincent už zde byla několikrát napsána. Stejně jsou to všechno subjektivní dojmy.
Musí jít do studia a tam si to poslechnout !! Není nad osobní zkušenosti a samosřejmě to přinést si tam vlastní muziku a poslechnout si jí tam. Cesta k hifi přez internet nevede protože na internetu se to většihnou nedá poslechnout.
Vincent poruchový není. SV 121 nemá takový výkon jako SV 232. A celkově je dělaný o něco kompromisněji.
Osobní zkušenost se zesilovači vincent už zde byla několikrát napsána. Stejně jsou to všechno subjektivní dojmy.
Musí jít do studia a tam si to poslechnout !! Není nad osobní zkušenosti a samosřejmě to přinést si tam vlastní muziku a poslechnout si jí tam. Cesta k hifi přez internet nevede protože na internetu se to většihnou nedá poslechnout.
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá tedy, bude-li možnost, koufnul bych ten Vincent.
Aurum Cantus Melody 102 nebo 103 taky nevypadají vůbec špatně. Jako kandidát na sestavu by to šlo. Každopádně musím navštívit ten kuřim.
Pokud by šlo o second hand. Máte nějaké osvědčené stránky či něco podobného? Samozřejmě se prvně podívám na klasické aukční stránky a hifibazary na které narazím.
Aurum Cantus Melody 102 nebo 103 taky nevypadají vůbec špatně. Jako kandidát na sestavu by to šlo. Každopádně musím navštívit ten kuřim.
Pokud by šlo o second hand. Máte nějaké osvědčené stránky či něco podobného? Samozřejmě se prvně podívám na klasické aukční stránky a hifibazary na které narazím.
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Na čem by hráli lépe dejme tomu AC Melody 102 Na VINCENT SV 226MKII nebo Vincent SV 232?
To jsou dotazy. Nejlepší budou samosřejmě monobloky SP 998 a k tomu adekvátní předek.
Kup si na to SV 234 protože model AC M-102 je již větší bedna a SV 232 by dodala málo štávy. Sám provozuji AC M-103 na SV 233 což je ekvivalent k SV 234. A myslím že je to tak akorát. Myslím že by model AC M-102 je schopen podat větší a rokovější zvuk než M-103 ale velmi záleží na akustických podmínkách a preferencích poslouchače. Tyto debaty jsou o ničem zajed si k panu Holcnerovi a on ti proradí,zapojí ti to tam a ty uslyšíš v přímém porovnání co je lepší. A je to lepší než nikam nevedoucí internetová nekonečná diskuse. Na internetu se nedají nasbírat zkušenosti bohužel si to ale spousta lidí mylně myslí. Ty se získávájí jedině poslechem komponentů at už ve studiu nebo u kamarádů / známých.
Kup si na to SV 234 protože model AC M-102 je již větší bedna a SV 232 by dodala málo štávy. Sám provozuji AC M-103 na SV 233 což je ekvivalent k SV 234. A myslím že je to tak akorát. Myslím že by model AC M-102 je schopen podat větší a rokovější zvuk než M-103 ale velmi záleží na akustických podmínkách a preferencích poslouchače. Tyto debaty jsou o ničem zajed si k panu Holcnerovi a on ti proradí,zapojí ti to tam a ty uslyšíš v přímém porovnání co je lepší. A je to lepší než nikam nevedoucí internetová nekonečná diskuse. Na internetu se nedají nasbírat zkušenosti bohužel si to ale spousta lidí mylně myslí. Ty se získávájí jedině poslechem komponentů at už ve studiu nebo u kamarádů / známých.
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
ještě jednou díky za rady.
Kamarád měl SV-121 s Xaviany a Vincentovským CD. Prý to nehrálo špatně, ale tak nějak mu to nakonec nedalo a šel do své "konečné". Měl ode mě půjčený SV-233 a pro jeho bedny moc výkonu, ale určitě lepší zvuk. Když to takto nepřímo shrnu, tak SV-121 k menším, citlivějším bednám ok, jinak by to nemusel ustát a pak už je jedno, jaké značky je zesilovač. U těch sloupovek bych asi volil jiný typ.
Pokud jde o SV-232, tak jsem ho nikdy neslyšel. Od pohledu a od popisu bych do něj sám nešel. Ale je to spíše moje úchylka pro symetrické vstupy či řešení přístroje. Nemusí hrát špatně. Akorát ty řeči o připojení na televizi, gainu kvůli televizní reklamě... To už na mě lépe působí ta SV-121.
Tohle už ale nejlépe posoudíš ve studiu. Zajdi tam, nemusíš napoprvé koupit, ale budeš mít trochu jasněji, jaké rozdíly to asi mohou být v typech byť jen jednoho výrobce (či dvou když vezmu v potaz repro). Myslím, že můžeš zjistit, že ti budou bohatě stačit levnější bedny a bude lepší přitlačit u zesilovače. Zdá se mi, že tohle zatím vnitřně odmítáš přijmout. Pokud chceš uslyšet porovnání s běžnou hifi značkou, zkus porovnat s Cambridge. Holcner už vybere adekvátní model nebo si zvol sám dle odpovídající ceny. Třeba se ti to bude líbit víc, i když to moc neočekávám.
Pokud jde o SV-232, tak jsem ho nikdy neslyšel. Od pohledu a od popisu bych do něj sám nešel. Ale je to spíše moje úchylka pro symetrické vstupy či řešení přístroje. Nemusí hrát špatně. Akorát ty řeči o připojení na televizi, gainu kvůli televizní reklamě... To už na mě lépe působí ta SV-121.
Tohle už ale nejlépe posoudíš ve studiu. Zajdi tam, nemusíš napoprvé koupit, ale budeš mít trochu jasněji, jaké rozdíly to asi mohou být v typech byť jen jednoho výrobce (či dvou když vezmu v potaz repro). Myslím, že můžeš zjistit, že ti budou bohatě stačit levnější bedny a bude lepší přitlačit u zesilovače. Zdá se mi, že tohle zatím vnitřně odmítáš přijmout. Pokud chceš uslyšet porovnání s běžnou hifi značkou, zkus porovnat s Cambridge. Holcner už vybere adekvátní model nebo si zvol sám dle odpovídající ceny. Třeba se ti to bude líbit víc, i když to moc neočekávám.
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Právě, že souhlasím s tím, aby se do zesilovače vrazilo více financí, jelikož levný by pak nemusel dodat potřebnou dynamiku a ty by pak nezahráli to co umí. Bohužel si nejsem jist, zda je to teď po finanční stránce možné. Každopádně uvidím po pár návštěvách studií.
Zkus si to užít. Není to jednoduché, občas je vyvíjen tlak na koupi. Ale je to tvoje možnost, právo a měla by to být i tvoje radost. Neuspěchej to, pokud nemusíš. Ale psal jsi zesík rychle, tak to asi není ten případ.BloodyBrick píše:Každopádně uvidím po pár návštěvách studií.
A abys neřekl, že jen tak plácáme o dostupnosti SV-233, tak přikládám kopii inzerátu:
Zesilovač je ve stříbrném provedení a ve výborném technickém i optickém stavu. Koupeno v ČR, přecházím na SV-238. Cena: 16 000,- Kč. Tel: 724 306 332