Prosím o pomoc s výběrem reproduktorů popř. i zesilovače
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o pomoc s výběrem reproduktorů popř. i zesilovače
Zdravím vás, chtěl bych vás požádat o radu s výběrem reproduktorů v cenovém rozmezí 30.000 - 60.000. Jako zesilovač jsem si vybral Harman/Kardon HK 980. V ceně okolo 15.000 se mi zdál nejkvalitnější v porovnání s : Yamaha A-S700 , Marantz PM7003, Onkyo A-9555, Cambridge Audio Azur 640A.
Reproduktory bych chtěl rozhodně sloupové. Jde mi o co nejvyšší kvalitu s co největším rozsahem frekvencí a o to, aby s daným zesilovačem hrál co nejsladěněji (pokud byste měli návrh na zesilovač jiný, neváhejte a pište) Nikde jsem na stereo zesilovači neviděl výstup pro subwoofer ( proto ten rozsah frekvencí). Jsem pouze laik, proto, pokud existuje způsob, jak připojit subwoofer do stereo zesilovače pro poslech hudby, prosím, poraďte. Navíc, v parametrech reproduktorů se zrovna moc nevyznám.
Moji kandidáti na repro :
Magnat Quantum 709
JBL LS 60
JBL TL 260 limitovaná edice - http://www.prodvd.cz/jbl_tl_260.htm
Mordaunt-Short Mezzo 8
BW 683
BW CM9
Zbytek mojí audio sestavy :
Deck Pioneer CT S670D
Equalizer Pioneer GR 209 ( byl koupen pro kazeťák, který byl a stále je připojen na A/V Pioneer 708 RDS. Zvuk nebyl zrovna nijak světový a dle našich uší jej equalizer značně vylepšil )
CD Pioneer PD S707
Gramec Pioneer PL 990 - v plánu zakoupit Pro-Ject debut 3
Subwoofer Pioneer S-W100S
Hudba, kterou pouštím je z 99% progresivní rock, hard rock (Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep, Jethro, Eloy, Pink Floyd atd.) Bydlím v v panelovém domě tj.: bytě. Ale sem tam, při nějakých akcích, popustíme uzdu a repro značně zesílíme.
Děkuji předem všem za věcné rady.
Reproduktory bych chtěl rozhodně sloupové. Jde mi o co nejvyšší kvalitu s co největším rozsahem frekvencí a o to, aby s daným zesilovačem hrál co nejsladěněji (pokud byste měli návrh na zesilovač jiný, neváhejte a pište) Nikde jsem na stereo zesilovači neviděl výstup pro subwoofer ( proto ten rozsah frekvencí). Jsem pouze laik, proto, pokud existuje způsob, jak připojit subwoofer do stereo zesilovače pro poslech hudby, prosím, poraďte. Navíc, v parametrech reproduktorů se zrovna moc nevyznám.
Moji kandidáti na repro :
Magnat Quantum 709
JBL LS 60
JBL TL 260 limitovaná edice - http://www.prodvd.cz/jbl_tl_260.htm
Mordaunt-Short Mezzo 8
BW 683
BW CM9
Zbytek mojí audio sestavy :
Deck Pioneer CT S670D
Equalizer Pioneer GR 209 ( byl koupen pro kazeťák, který byl a stále je připojen na A/V Pioneer 708 RDS. Zvuk nebyl zrovna nijak světový a dle našich uší jej equalizer značně vylepšil )
CD Pioneer PD S707
Gramec Pioneer PL 990 - v plánu zakoupit Pro-Ject debut 3
Subwoofer Pioneer S-W100S
Hudba, kterou pouštím je z 99% progresivní rock, hard rock (Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep, Jethro, Eloy, Pink Floyd atd.) Bydlím v v panelovém domě tj.: bytě. Ale sem tam, při nějakých akcích, popustíme uzdu a repro značně zesílíme.
Děkuji předem všem za věcné rady.
Re: Prosím o pomoc s výběrem reproduktorů popř. i zesilovače
musí to být nové bedny ? V případě nějakého rozumného second-handu to mohou být podstatně kvalitnější bedny.
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem o tom již přemýšlel, ale ne, pro second / ani jiné vyšší pořadové číslo / hand nejsem. Záruka mi dává jistý pocit bezpečí. Radši se spokojím s menší kvalitou a vědomím, že případnou poruchu vyřeším zárukou.
u beden ze "secoše" takovou chybu zase udělat nemusíš a ušetřit spousty peněz-jak navrhuje Renown.
-dá se to prohlédnout,odzkoušet a jseš cenově (a kvalitativně) někde jinde.
-dá se to prohlédnout,odzkoušet a jseš cenově (a kvalitativně) někde jinde.
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Tak se prosím předně zaměřte na koupi novou a pak třeba dodatečně připiště i něco ze Secu. Děkuji
Triangle Antal EX
Sonus Faber Concerto Domus
Sonus Faber Toy Tower
Thiel CS1.6
Sonus Faber Concerto Domus
Sonus Faber Toy Tower
Thiel CS1.6
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
No a už to začíná
tak o těchto značkách jsem nikdy nic neslyšel, ale nevadí. Mohl bys mi prosím ještě popsat, proč právě tyto, zkušenosti z poslechů a předně, které z mnou uvedených ne a proč. Díky
Ten HK 980 je tedy v pořádku?
Ten HK 980 je tedy v pořádku?
HK980 bych si nekoupil protože tu značku nemám rád, sice jsem 980 neslyšel, ale slyšel jsem 970 a to se mi nelíbilo. Ale to je subjektivní.
Proč právě tyto ? Protože nimi mám osobní zkušenost. Slyšel jsem je vícekrát a na různých aparátech a nejenom někde na výstavě. Všechny výborně vypadají(no možná Thiel až tak úplně ne), jsou prvotřídně zpracované, všechny hrají za ty peníze dobře, nejsou náročné na zesilovače, jsou to prvotřídní značky a budou se dát později dobře prodat. Je zbytečné tady říkat, že mají takové nebo makové výšky a basy a středy.
Proč právě tyto ? Protože nimi mám osobní zkušenost. Slyšel jsem je vícekrát a na různých aparátech a nejenom někde na výstavě. Všechny výborně vypadají(no možná Thiel až tak úplně ne), jsou prvotřídně zpracované, všechny hrají za ty peníze dobře, nejsou náročné na zesilovače, jsou to prvotřídní značky a budou se dát později dobře prodat. Je zbytečné tady říkat, že mají takové nebo makové výšky a basy a středy.
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
A v porovnání s mými kandidáty? Který zesilovač by se dle tebe více hodil pro tyto repra a pro moje komponenty?
Jsem z Brna, bylo by možné někde v Brně či okolí si tebou uvedená repra poslechnout? Který obchod je asi nejvíce seriozní pro koupi některého typu z těchto repro? Upřímě ty Thiel nejsou zrovna skvost
ale zálěží na kvalitě.
Samozřejmě počkám i na další návrhy či připomínky, ale moc děkuji za tip.
Zkusím se někde porozhlédnout, zda někde není k nim více informací. Kdybys o něčem věděl, tak to sem dej prosím.
Na těch sonusech mi trochu vadí, že jsou to "jen" dvoupásma. TY Triangle vypadají asi nejlépe. Thiel i Sonus jsou bohužel dražší, než kolik bych mohl dát.
Jsem z Brna, bylo by možné někde v Brně či okolí si tebou uvedená repra poslechnout? Který obchod je asi nejvíce seriozní pro koupi některého typu z těchto repro? Upřímě ty Thiel nejsou zrovna skvost
Samozřejmě počkám i na další návrhy či připomínky, ale moc děkuji za tip.
Zkusím se někde porozhlédnout, zda někde není k nim více informací. Kdybys o něčem věděl, tak to sem dej prosím.
Na těch sonusech mi trochu vadí, že jsou to "jen" dvoupásma. TY Triangle vypadají asi nejlépe. Thiel i Sonus jsou bohužel dražší, než kolik bych mohl dát.
Jsi li z Brna, tak se dá určitě zajít k Holcnerovi do Mellisy. Jestli chceš nové, tak tam můžeš najít nástřel toho, co se dá. Např. ty jeho Aurum Cantus mají spousty příznivců. Pokud chceš pár kousků slyšet připojených na Harman, tak Chrudim je sice z ruky, ale tam by to šlo. A mají tam právě i zmiňované JBL.
30 nebo 60 je ale zatraceně velký rozdíl. Osobně bych si dal pozor na výběr zesilovače, u tak kvalitních beden bys to mohl snadno zazdít.
Já se dycky staral o 2nd hand, tak s novýma bednama tolik neporadím. Co psal Renown, tak u Triangle bych si já osobně dal dost pozor na to, aby zesík byl pohodový, pak to může být hodně zajímavé. Ty zmiňované modely Sonusů neznám, ale kromě malých stojanovek se mi jejich zvuk většinou líbil. Jestli zrovna na rock... A Thiely mají JMÉNO, ale vůbec se mi nelíbí, což bych u beden z první ruky asi dost řešil. Jak jsem už psal, poslechl bych si ty Aurumy a pokud bych to už nikdy nechtěl prodat, tak jedny repro v Elektrosystem na Bratislavské. V tomto směru bych nepodceňoval Renownovu poznámku, že něco jde pak lépe prodat. Zvláště u drahých beden by ztráta při případném prodeji mohla zamrzet.
Když se ještě vrátím k 2nd handu, tak je rozdíl koupit bedny naslepo od někoho a nebo od známých. Nemusí to být vždy nejvýhodnější dostupná cena, ale v podstatě stále jsou tu k dispozici zajímavé bedny od lidí, kteří něco neprodávají poprvé. Je tam určitá záruka solidního jednání, pokud už je trochu znáš. Když pořešíš transport, tak bych to nezatracoval ani u větších sloupových beden.
30 nebo 60 je ale zatraceně velký rozdíl. Osobně bych si dal pozor na výběr zesilovače, u tak kvalitních beden bys to mohl snadno zazdít.
Já se dycky staral o 2nd hand, tak s novýma bednama tolik neporadím. Co psal Renown, tak u Triangle bych si já osobně dal dost pozor na to, aby zesík byl pohodový, pak to může být hodně zajímavé. Ty zmiňované modely Sonusů neznám, ale kromě malých stojanovek se mi jejich zvuk většinou líbil. Jestli zrovna na rock... A Thiely mají JMÉNO, ale vůbec se mi nelíbí, což bych u beden z první ruky asi dost řešil. Jak jsem už psal, poslechl bych si ty Aurumy a pokud bych to už nikdy nechtěl prodat, tak jedny repro v Elektrosystem na Bratislavské. V tomto směru bych nepodceňoval Renownovu poznámku, že něco jde pak lépe prodat. Zvláště u drahých beden by ztráta při případném prodeji mohla zamrzet.
Když se ještě vrátím k 2nd handu, tak je rozdíl koupit bedny naslepo od někoho a nebo od známých. Nemusí to být vždy nejvýhodnější dostupná cena, ale v podstatě stále jsou tu k dispozici zajímavé bedny od lidí, kteří něco neprodávají poprvé. Je tam určitá záruka solidního jednání, pokud už je trochu znáš. Když pořešíš transport, tak bych to nezatracoval ani u větších sloupových beden.
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Pohodovím zesíkem jsi myslel například který?
Přiklonil bych se k Agavelovi a zkusil poslechnout AC M-103 cenový limit splnují a nejsou ani tak moc náročné na zesilovač. Ovšem co se zesilovače týká tak zmíněný CA 650 nehraje špatně ale jak zmínil Agavel mohl by jsi to tímto slabým zesilovačem zazdít. Zesilovač by měl stát tolik co bedny ale to je zase mimo rozpočet. V second handu se dá za při troše štěstí pořídit za 17-18 000 Vincent SV 233 a to už je proti CA jiná káva.
Repro si hlavně musí sednout se zesilovačem. Každému kdo s dražším hifi teprve začíná je těžké poradit protože asi schází zkušenosti s poslechem.
Ted to nemyslím zle každý z nás nějak začínal. Napadla mě ještě kombinace Mission 796 a Harman Kardon ale myslím si že model 980 bude příliš slabý nedodá potřebnou dynamiku. Dle mého máte malý rozpočet na adekvátní zesilovač. A nebo koupit něco jen na "přechodnou dobu" a něco málo mezi tím došetřit. A už se nám roztáčí kolotoč nákup prodej
Repro si hlavně musí sednout se zesilovačem. Každému kdo s dražším hifi teprve začíná je těžké poradit protože asi schází zkušenosti s poslechem.
Ted to nemyslím zle každý z nás nějak začínal. Napadla mě ještě kombinace Mission 796 a Harman Kardon ale myslím si že model 980 bude příliš slabý nedodá potřebnou dynamiku. Dle mého máte malý rozpočet na adekvátní zesilovač. A nebo koupit něco jen na "přechodnou dobu" a něco málo mezi tím došetřit. A už se nám roztáčí kolotoč nákup prodej
cus,
jestli jsi z brna, nezapomen navsivit Kurim - AVISAT
poslouchal jsem tam kdysi sloupy NHT Four na HK 970 (pokud se nepletu), mozna by se ti to libilo, do limitu se vejdes v pohode. a kdyby se ti to nezdalo, p.Zeman tam ma spoustu jinych...
http://www.avisat.cz/?257,nht-absolute-four
jestli jsi z brna, nezapomen navsivit Kurim - AVISAT
poslouchal jsem tam kdysi sloupy NHT Four na HK 970 (pokud se nepletu), mozna by se ti to libilo, do limitu se vejdes v pohode. a kdyby se ti to nezdalo, p.Zeman tam ma spoustu jinych...
http://www.avisat.cz/?257,nht-absolute-four
V prvním dotazu se zmiňuješ o zapojení subwoferu do stereo sestavy. Zapojit lze celkem snadno, horší to bude se seřízením. Na hudbu musí být také kvalitnější než jsou běžné SW do domácího kina.
Nicméně tohle bych řešil až po nákupu reproduktorů, většinou totiž zjistíš, že nebude SW potřeba.
Nicméně tohle bych řešil až po nákupu reproduktorů, většinou totiž zjistíš, že nebude SW potřeba.
A co takhle zkusit si poslechnout Neat Acoustics?
Poslouchal jsem typ Classic Elite SE a opravdu se mi to moc líbilo.
http://www.neat.co.uk/p_pages/elite.php
http://www.tykon.cz/neat-acoustic/index.htm

Poslouchal jsem typ Classic Elite SE a opravdu se mi to moc líbilo.
http://www.neat.co.uk/p_pages/elite.php
http://www.tykon.cz/neat-acoustic/index.htm