Síťový filtr - pomoc s výběrem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
rotr
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od rotr »

Několikrát zde padlo, zda nestačí kvalitni "pes". Co do teto kategorie patří? Prave potřebuji pro 7 zarizeni

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Cokoliv, co používá zásuvky s kvalitními kontakty a normálně dimenzované propojení mezi nimi. Plus může být varistor proti přepětí, ev. paralelní kondenzátor. To už jsou nadstavby.
Pavel Macura Audio

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Největší průser bývá nekvalitní vypínač. Na psu bez vypínače už se toho tolik pokazit nedá.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

PMA píše:Normální, běžné pračkové voodoo. Jsou to mnohdy vděčné produkty na prodej, nic víc. Komunity jako je tato prodeji podobných produktů utěšeně pomáhají.
Naprostý souhlas *thumbs up*

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ked niekto riesi len "psa" tak Supra robi aktualne dva typy:
-MD06 EU- vo vnutri neni okrem feritovych kruzkov na kabloch ku kazdej zasuvke vobec nic.
http://www.supracables.cz/fotky1498/fot ... k3_800.jpg

-MD06 EU/SP - ma zelenu a cervenu LED, je o nieco dlhsi a vo vnutri je DPS s varistormi (ochrana pred prepatim) a jednoduchy filter
http://www.jenving.com/uploads/koppling ... 200[1].jpg

Dost ludi sa mylne domnieva ze aj ten lacnejsi (bez oznacenia "SP") obsahuje filtraciu a ochranu pred prepatim. Nie je tomu vsak tak a treba si na to pri kupe dat pozor.

Zmatok do toho zanasaju aj predajcovia (na fotke je verzia bez prepatovej ochrany ktora nema mag za lomitkom SP) a popis je k verzii "SP" a v texte nizssie sa objavuje oznacenie oen "EU" bez "SP" (Surge Protection)
http://kohutaudio.sk/elektronika/supra- ... AqVF8P8HAQ

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Ještě mě napadají dva levné filtry:
Xindak XF-2000B http://hifidesign.cz/doplnky/2116
Kilbru power DC filter pokud se ještě vyrábí prodejci-studia/kilbru-power-t9652.html

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Co se bude dit, kdyz tu listu supra bez filtru zapojim do filtrvane zasuvky? Ziskam z te supry listu s vsemi filtrovanymi zasuvkami? Bude se to mezi sebou nejak prat? Diky.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

kychtax píše:Co se bude dit, kdyz tu listu supra bez filtru zapojim do filtrvane zasuvky? Ziskam z te supry listu s vsemi filtrovanymi zasuvkami? Bude se to mezi sebou nejak prat? Diky.
Nevím jak se bude chovat supra, ale já používám za filtrem dvě lišty ( NA má na mé potřeby málo zásuvek) a to Nordost QB4 pro koncové zesilovače a Pro-ject (CONNECT IT POWER 4 10A) pro analogovou větev (předzes a BD32 jdou napřímo) a nevnímám rozdíl oproti tomu, když je to zapojeno napřímo. Ale uvidíme, zda to stejné budu tvrdit i za 14dní, až dokončím proces výměny a sjednocení napájecích kabelů... :-)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Krychta..to pak záleží na komponentech, jestli něco nevrací do sítě. Pokud ano, tak je lepší extra filtr, pro každý přístroj co ruší.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Malá poznámka k tomu jak to někdo nazval " tlumítko ", je to AC Line Filtr ( ACF ).

Psalo mi a volalo hodně hifistů, je to jen a jen můj koníček a na hifistech nechci vydělávat a cena je 800,- Kč. Ne jak mi někdo psal pomalu 3.000,-.

Zkompletoval jsem to na začátku jen pro začínajícího hifistu, který měl hlubokoko do kapsy -- a v kombinaci s kovovým psem od ProJectu a stíněním sítovým kabelem Lapp 7x1.5 a ACF to splňovalo požadavky. Osobně to mám u DK a LEDKy ve spojení s lištou HMS Energia a plná spokojenost.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Jarda69 píše:Krychta..to pak záleží na komponentech, jestli něco nevrací do sítě. Pokud ano, tak je lepší extra filtr, pro každý přístroj co ruší.
TÉMĚŘ každý přístroj ruší a do každého rušení jde po kabelu. Já to řeším tak, že do každého přístroje dovnitř umístím LC filtr anebo pokud to jde a není to moc pracné osadím ho přístrojovou zásuvkou s LC filtrem. GM nabízí různé filtry za příjemné ceny.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Mám to taky tak. Ale asi to není řešení pro profi přístroje za desetitisíce. Já mám filtr jak v zesilovači, tak ve sluchátkáči, který používám i jako předzes pro zvukovou kartu.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

"to není řešení pro profi přístroje za desetitisíce" (???)
Takový filtr udělá víc než přívodní kabel za 50000.- Tomu věř!

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

TRANSIWATT píše:"to není řešení pro profi přístroje za desetitisíce" (???)
Takový filtr udělá víc než přívodní kabel za 50000.- Tomu věř!
Podle mne to myslel tak, že kdo má přístroje za desetitisíce, těžko si do nich bude sám bastlit tento filtr. Takový člověk již hledá nějaké sofistikované řešení v krabici.

Odpovědět