Síťový filtr - pomoc s výběrem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od kychtax »

Ted rozsroubuju Pavluv filtr a zjistim, ze je tam 6 Pytlovych tlumitek... :o :P
Je nekde fotka NA Sunrise vnitrku?

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
Taky máte někdy pocit, že jste se dostali do časové smyčky? *headbang*

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Pratele, kamaradi, asi takhle. Po dlouhem uvazovani a zkouseni, s prictenim tech nekolika zalostne malo podnetnych prispevku a po trose toho hledani na internetu jsem usoudil, ze v cenovce NA Sunrise nema smysl resit moc co jineho. Za stejny peniz od renomovanych znacek dostanete defacto prazdnou krabici. A protoze jsem u me doma Sunrise mel s vyse popsanym poslechovym vysledkem, musel bych pravdepodobne sahnout mnohem hloubeji do kapsy, abych "slysel" tak velky posun, za nejz bych byl ochoten zaplatit.
Dnes jsem si doma zapojil 16A sitoveho psa od Projectu, do vedlejsi volne zasuvky jsem prdnul jedno Pytlovo tlumitko, do okruhu na psovi druhe tlumitko a musim rict, ze vysledek je rozhodne uspokojivy. Neslysim zadne podstatne zmeny, nepatram po objeveni detailu ci utazenejsich basech, proste to hraje jak ma, je to citelnejsi, cistsi, pokud mohu soudit, kompaktnejsi a stereo scena objemnejsi.
Tot vse, nic vic, nic min.
Pokud to nekomu pomuze, budu rad, ale samozrejme je jasne, ze vse bylo aplikovano v mych domacich podminkach. Chtel jsem tim rict, ze v tehle cenovce se da pomerne hezky usetrit, pokud jsou k dispozici aspon troksu slusne el. rozvody.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

overgrounder píše:Zdravím všechny,
jelikož se mi odporoučel starý stíněný pes, vyhodnotil jsem, že půjdu již dále cestou filtru. Rád bych někde sehnal NA Sunrise, nicméně momentálně je tento produkt nedostupný, ani NA jej v tuto chvíli nemůže nabídnout. Otázka tedy zní, co jiného v podobné cenové (kvalitativní) relaci by stálo za úvahu. Můžete někdo doporučit filtr, s nímž máte osobní zkušenosti?
Předem díky.

Sunrise je momentálně opravdu nedostupný z důvodu výpadku dodávky klíčových součástí z dodavatelské strany. Situace by se měla změnit doufám do max. dvou měsíců. Na jednotku vznikl pořadník se zájemci, kteří si chtějí počkat.
Kdo máte zájem udělejte objednávku přes mé stránky (žádné zálohy se neplatí) jen tak můžete získat jistotu uspokojení své poptávky z plánované výrobní série. Děkuji za pochopení a případnou trpělivost.
Noble Audio - výroba a prodej

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Věřím, že tento filtr https://www.gme.cz/fil3600 udělá víc práce než prázdná krabice 20 litrů *2thumbsup*

sekal

Příspěvek od sekal »

koudy42: Ten zrovna není nic moc. Jarda69 sem dal výše podstatně lepší typ, (který je ovšem samozřejmě také dražší). Při standartních nárocích bych si koupil něco takového. Jinak za 20000,- se už dá pořídit solidní pes s účinným filtrem. Je třeba ovšem hledat jinde, než u highendových firem.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Zalezi aj na tom ale ako a kam ten filter nabastlis. Ak to bude vrabbcie hniezdo kde to nabastlis (chuchvalec kablov) tak take riesenie ti moc s nicim nepomoze.

jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jisk »

ohledně filtrace napájení doporučuji přečíst tento článek
http://www.dps-az.cz/vyvoj/id:2931/potl ... -az-30-mhz

takže filtr za cca 500 Kč + nějaký slušně udělaný "pes" v hliníkové krabici s přepěťovou ochranou za 800-1000 Kč udělá službu jako přístroje za desetitsíce
princip je jen jeden, všechno ostatní je jen pozlátko zabalené do pěkné krabice a okecané spoustou líbivých slov

takže koudy42 máš pravdu
a argumenty typu tenhle není dobrý bez jakéhokoliv zdůvodnění jsou jen zbytečné řeči
(pardon jestli jsem se někoho dotknul)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To jisk

Musím konstatovat dle Tvého závěru, že jde o nepochopení a z toho článku rozhodně nevyplívá, že ten filtr z odkazu předřazený před (zásuvkového psa) udělá stejnou služku jako jednotky za desetitisíce. Ano, udělá obdobnou služku jako hodně ošizené jednotky do 20.000,- viz obrázek na předešlé stránce. Ale neudělá to službu jako jednotka, která obsahuje vícero jednotlivých filtrů což přináší odrušení jednotlivých přístrojů navzájem. Při paralelním připojení vícero přístrojů k výstupu jednoho filtru se jejich zdroje mohou jednoznačně ovlivňovat, nedej bože pokud má něco v sestavě spínaný zdroj. Dále již sofistikovaně řešené jednotky disponují odlišnými filtry pro linkové přístroje a pro zesilovače, kde je potřeba zabezpečit nebrždění dynamiky a změkčování spodku. Ještě mívají filtrace stejnosměrné složky a filtrace ochranného vedení. A to jsme se ještě nedostali k otázce kvality použitých jednotlivých součástek ze kterých jsou filtry sestavené, tam existují nezanedbatelné rozdíly a na ceně se to podepisuje značně. Takto postavené jednotky se prodávají většinou už nad 40.000,- a pokud obsahují ty fajnovější součástky tak dramaticky více.
Onen 16A filtr za 500,- je svou filtrační schopností dost jinde než ten linknutý od Jardy 69 se čtyřnásobnou cenou. Pokud nebudeš věnovat čas studiu této problematiky tak přirozeně nemůžeš vnímat rozdíl, budou to jen kovové krabičky s označením „filtr“ a rozdílnou cenou.Tento levný má jen velmi omezenou filtrační schopnost, slušné je to až na velmi vysokých kmitočtech a pro předřazení před zesilovač je i takto dimenzovaná varianta ještě ne plně ideální. Já používám pro zesilovače filtr alespoň 25A.
Ale pokud chceš mít radost z ušetření a vlastní tvořivosti, tak pořiď kloudné zásuvky, ten lacinej filtr a něco kam to vmontuješ a užij si dobrý pocit.
Noble Audio - výroba a prodej

sekal

Příspěvek od sekal »

Pro zdůvodnění si stačí porovnat tech. dokumentaci obou diskutovaných filtrů. Je třeba tomu ovšem alespoň trochu rozumět.

Jinak bych rád viděl slušně udělaného psa v hliník. skříni a s přepěť. ochranou za 800 - 1000,- Kč. To by mohlo být zajímavé i pro ostatní spořivé členy zdejšího pléna.

Edit: NA mě předběhnul..:)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

V patek mi sikovny kutil Daliborr doveze filtraci, ktera ma kazdy vystup osetreny zvlast filrem, ktere objednaval extra ze zahranicniho audioshopu. Schvalne mi k tomu nic nerekl jak vnimal jeho zapojeni do sestavy, at sam nezavisle reknu co (ne)slysim.

To jisk: zdravim Jirko a doufam, ze Xindak Chariu poradne "zatapi" ;).

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Sekal
Slusne udelany pes v hliniku a s prepetovkou za 1000 kc?? To bych chtel videt!
Mel by alespon 4 zasuvky?
*2thumbsup*
Vazne. Pokud by se ti to podarilo vyrobit, objednavam si 7 kusu.
Zavazne! 6-ti pes bude i za 1500 cenova bomba!

Jisk
Pripojim se k nazoru NA! Nemam ani zbla jeho technicke erudice.
Mam vsak prakticke zkusenosti se spoustounruznych filtru.
Kez by to bylo tak jednoduche jak se domnivas. Kez by!
Bohuzel je tva domnenka pouze teoreticka, vyctena.
Filtr, aby nezbil sestavu, je o penezich. Navrh, kvalitni soucastky, distribuce= vysoka cena. Jako vse kolem hifi.
Lze koupit velice drahy a velice spatny filtr. Nelze vsak koupit skvely, nek...ici filtr za malo penez.
Bohuzel.
(Pokud ho tedy nekoupis z exekuce)
Muzeme debatovat zda ma smysl koupit napr isotek titan za tu prodejni cenu.
Ale urcite ho nelze " zvukove" nahradit filtracni krabickou za 2000 kc. O tom debatovat by byla ztrata casu.
:)

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

myslím, že k tomuto tématu je ideálnější si přečíst a zapřemýšlet na základě vedlejšího diskuze: filtry-trafa/ruseni-v-siti-230v-pracky- ... 17130.html

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Měl jsem Gigawatt za 7tis - super poměr cena/výkon. Následně NA Sunrise, cenově dostupný filtr, který dobře funguje. Nyní mám ProPower PT 15 (absolutní špička).
Záleží na podmínkách v poslechovce a na audiu. Ale zrovna u mě doma - asi bych ze zkušenosti zůstal u Gigawattu.

Jinak mám jeden tátův filtr stále na prodej:

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ower/pt15/

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Přidal bych se s dotazem byť lehce mimo téma. Když tu byly zmíněný zásuvkové lišty, měl by někdo tip na ekonomickou variantu, která je alespoň udělaná kvalitně? Na hliníku netrvám, stačí mi vypínání a možná přepěťová ochrana. Doplnil bych ji Pytlovým udělatkem a stíněnými kabely od přístrojů. Napadl me třeba Legrand?

Odpovědět