Síťový filtr - pomoc s výběrem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 445
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od overgrounder »

Zdravím všechny,
jelikož se mi odporoučel starý stíněný pes, vyhodnotil jsem, že půjdu již dále cestou filtru. Rád bych někde sehnal NA Sunrise, nicméně momentálně je tento produkt nedostupný, ani NA jej v tuto chvíli nemůže nabídnout. Otázka tedy zní, co jiného v podobné cenové (kvalitativní) relaci by stálo za úvahu. Můžete někdo doporučit filtr, s nímž máte osobní zkušenosti?
Předem díky.


Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2508
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od kychtax »

Ja bych vyzkousel i to Pytlovo kouzelne tlumitko nebo jak to nazvat. Jednoduse pichnes do zasuvky a filtrujes. Nevim, jestli bylo nekde foto..

Dela to neco podobneho ?? za zlomek ceny..
http://www.studiospalicek.cz/katalog/dl ... o3-isoplug

sekal
Příspěvky: 1460
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od sekal »

Ten starý pes už nejde opravit? Co se na něm pokazilo?

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od terahera »

Pytlovo udělátko
Obrázek
Funguje perfektně

BVa
Příspěvky: 2447
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od BVa »

kouzelne tlumitko
Zapojte si do zásuvky psa "motorový" kondenzátor cca 5-10uF /400V AC a je to, máte paralelný filter. Len to berie jalový prúd..Prípadne aj s nejakou prepäťovkou paralene ku kondenzátoru. Ostatné je len vec peknej krabičky.
BVaudio, výroba a predaj

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od Jarda69 »

Jaký odběr bude ten kondík mít, když se při zapnutí trefí do max napětí a kondík bude vybitý ?

TRANSIWATT
Příspěvky: 468
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od TRANSIWATT »

kychtax píše:Ja bych vyzkousel i to Pytlovo kouzelne tlumitko nebo jak to nazvat. Jednoduse pichnes do zasuvky a filtrujes. Nevim, jestli bylo nekde foto..

Dela to neco podobneho ?? za zlomek ceny..
http://www.studiospalicek.cz/katalog/dl ... o3-isoplug

"za zlomek ceny !!!" 2790.-
Chtěl bych vidět vnitřek. Bude tam odrušovací kond za cca 50.-K , v lepším případě trochu propracovanější filtr i s indukčností za cca 150.-K

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od Jarda69 »

kychtax ...tlumítko...výsledek bude hodně závislý na použitých kabelech. Je to jenom paralelní kondík, možná R+C. Na slušnou filtraci je zvykem alespoň nějaká tlumivka v sérii. Zde asi pouze kabel+dráty rozvodu.

TRANSIWATT
Příspěvky: 468
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od TRANSIWATT »

Jarda69 píše:Jaký odběr bude ten kondík mít, když se při zapnutí trefí do max napětí a kondík bude vybitý ?
Jardo, jelikož je to střídavý proud, tak ten kond se neustále nabíjí a vybíjí. poteče jím trvale tzv jalový proud. Proud předbíhá napětí.
Pokud např . v síťovém zdroji za usměrnovačem přivedeme napětí na vybitý kond , tak zpočátku jím poteče nejvyšší možný proud daný vnitřním odporem zdroje a usmernovacích diod, postupně klesá k nule až se kond nabije.

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od Jarda69 »

Ale na to jsem se neptal. Já se ptal na zapnutí. Poslední větu máš dobře, aplikuj jí na můj dotaz.

Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 445
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od overgrounder »

Tak ten "rozbitý" pes je stará kovová krabička nazývaná odrušovací filtr s přepěťovou ochranou s klasickou pvc šňůrou, takže nějaká oprava či tuning rozhodně nepřichází v úvahu.
To Pytlovo tlumítko jsem měl doma na vyzkoušení společně se psem Project a nezaznamenal jsem žádnou změnu. Bydlím v rodinném domku, sice starém, ale elektrika je tu kompletně nová, na hifi samostatnou žílu nemám - klasickej obývákovej zásuvkovej okruh.
Filtr od NA jsem měl možnost vyzkoušet i s patřičnými kabely, rozdíl ve zvuku oproti tomu starému psovi jsem slyšel jen se zapojeným kabelem koncáku do zásuvky ve filtru, když to bylo ve zdi a byly zapojené jen předek se zdrojem, posun ve zvuku byl někde na hranici mých rozlišovacích schopností. Jeden by řekl, že aspoň ušetřím, pravdou je, že s koncákem ve filtru (Parasound A21) se projev trochu pročistil a zklidnil, nicméně nemohu hovořit o žádném jiném výsledku (basy, prostor...vše cca na stejno). Říkám si, zda by neudělalo stejnou službu Pytlovo tlumítko na druhé zásuvce :-), ale nemám ho tu k dispozici.
Jinak všechnu ostatní komponentovou kabeláž mám SUPRA LoRad 2.5 Silver Anniversary s koncovkami Rich Bay.
Na druhou stranu vím, že bych to napájení neměl odfláknout jen proto, že rozdíl ve zvuku nepoznám tak jako jiní - tedy již při prvních tónech a velmi zřetelně. Buď tedy neslyším a stačil by mi opravdu nějaký slušný pes (Isotek, Project) plus Pytlovo tlumítko, anebo pro klid duše pořídit Sunrise a neřešit nic dál. Vím, že za mě nikdo nic nerozhodne, ale nyní opravdu hledám alternativu k nedostupnému Sunrise. Psa a tlumítka mohu pořídit vždycky.
Pak si ještě mohu myslet, že mám doma čistou síť jak slovo boží a nakupovat napájecí serepetičky pro pohlazení a klid oka a duše :-)

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2508
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od kychtax »

Neresil bych filtr a kabely, dokud tam mas to oppo/casea. Zbytkem sestavy uz jsi nekde jinde imho..
Ale možná se pletu.

zabiny007
Příspěvky: 1278
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od zabiny007 »

kychtax píše:Neresil bych filtr a kabely, dokud tam mas to oppo/casea. Zbytkem sestavy uz jsi nekde jinde imho..
Ale možná se pletu.
To by mne zajimalo, jak jsi na toto přišel. Ty jsi tyto kombinace slyšel a zkoušel? Podle mých zkušeností s casea v CXU u mne a s casea v OPPO u dvou hifistů v okoli (mimochodem oba s bednami ATC a filtrem NA) je totiž přínos filtrace i správně zvolené kabeláže neoddiskutovatelný.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2508
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od kychtax »

Jenom opatrnost. S ruznymi mody. Oppo jsem slysel.
Muzu nekde privezt sve dacy a srovnejme je.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Vohrada, weiron a 3 hosti