Stereo zesilovač do 20 tisíc

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Re: Stereo zesilovač do 20 tisíc

Příspěvek od DhifiK »

Jo? OK, já jsem se jen zeptal ;) Sám mám vidlice o vnitřní šířce 6 - 8mm (rozdílná vybrání) a právě mi šlo o vnější šířku (14mm), aby se bezkontaktně vešly vedle sebe.
Zkusím tedy probrat tvou nabídku s Martinem, určitě ji beru v potaz! *palec*

radek77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek77 »

DhifiK píše:Zesilovač musí disponovat nastavením vzdálenosti reprobeden od posluchače
To má každej zesilovač, požadovaná funkce se jmenuje balance :idea:

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

A což tak Audiolab 8200A - http://www.audiolab.co.uk/ProductDetail ... Tab2=8200A, mám v černé i stříbrné barvě. Poradí si s ledasjakými reprosoustavami, mám odzkoušeno i Dynaudio a Martin Logan, které obojí bývají problematické.
Hifi Studio Panský dvůr

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

TO Radek: ono to bylo původně myšleno trošku jinak.. ;)

TO Pavel: díky za doporučení, cena je OK a vypadá docela slušně *palec* Jen těch 60W/kanál mi přijde docela málo..

Chtěl bych se jen ostatních zeptat na názory, týkající se toho výše uvedeného Marantz a případně také přemýšlím již delší dobu nad NAD C 370 (372).

Díky!

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Proč si myslíš, že 60W je málo? Já hraji na lampáč Leben 2x12W a na zesilovač Red Wine Audio, který má 2x30W a vůbec si nestěžuji. Pokud mají bedny dostatečnou citlivost, nemůže být žádný problém.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

No, pokud si vzpomínám dobře, citlivost mají 89dB a sám Martin (chceck) doporučoval minimum kolem 65-70W. Nebo myslíš, že by pro tuto citlivost a občas mírně hlasitější poslech 60W stačilo?

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Svojho času som narazil na túto recenziu a možno by to stálo za uváženie: http://www.hifinazory.cz/forum/posting. ... =6&t=11413 . Je to už trochu nad limit, ale do nižšieho modelu (A50) sa zmestíš a predpokladám že bude zvukovo na tom podobne. Ešte je to aj pekné.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

Uprav prosím odkaz :)

Odar

Příspěvek od Odar »

DhifiK --> Poznam jedneho majitela VMA-II, ma k tomu BVaudio, je s tym spokojny.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

DhifiK píše:No, pokud si vzpomínám dobře, citlivost mají 89dB a sám Martin (chceck) doporučoval minimum kolem 65-70W. Nebo myslíš, že by pro tuto citlivost a občas mírně hlasitější poslech 60W stačilo?
Ve vintage sestavě mám koncový zesilovač Pioneer Spec, který má VU metry. Když hraji hodně hlasitě, měřiče neukazují nikdy více než 5, ve špičkách 10W. Používal jsem k němu bedny o citlivosti 89dB. Taktéž jsem k těmto bednám používal zesilovač Red Wine Audio, který má 2x30W. Žádný úbytek dynamiky jsem nezpozoroval.
Včera jsem byl ve studiu u Pavla Dioka v Ostravě. Poslouchali jsme na lampáči s výkonem 2x15W s bednami s citlivostí 91dB. Nechápal jsem, kde se bere v tom malém zesilovači tolik síly.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

DhifiK píše:Uprav prosím odkaz :)
Naviem čo zblblo, skúsim ešte raz: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... -a-70.html

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ten Marantz od Prospera se mi taky líbí. http://www.volny.cz/vostry/marantz_cd17_pm17.htm

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

TO JV: děkuji za odkaz, no Pioneer bych si nekoupil. Dle mého je pro kvalitnější poslech sterea v domácím prostředí nedostatečný..

TO fox: Díky za zkušenost s výkonem, nad reálnou zkušenost nic není *palec*
Co se toho Marantz týče, hodně mě zaujal, proto jsem již Prosperovi psal vzkaz s několika dotazy, no dle testů z nich nic mimořádného nevypadlo - víceméně píší o ve vyšších hlasitostech nepříjemně ostrém zvukovém podání (což je problém i Harmanu) a o zvuku, který ničím neoslní. Faktem zase je, že v této cenové hranici nemohu očekávat kdo ví co.. Harman původně také stál kolem 50 tisíc, nyní jej prodám možná tak za 10. Proto se přikláním k něčemu použitému a všiml-li jsem si správně, ten Marantz původně stál asi kolem 45 tis. Kč, což není (pro mě) málo.

Např. Martin Vitvar doporučuje BVaudio A300SE, jenže je opět typickým příkladem někoho, kdo lpí na svém "připlať si, ono se to vyplatí" a nechce si nechat vysvětlit, že hledám něco do 20 tisíc - ono teoreticky bych už těch 9 tisíc navíc možná našetřil, no otázkou je, zda je opravdu BVaudio zvukově kvalitnější, než např. ten Marantz. Budu se tedy muset spolehnout na vaše doporučení :)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

V každém případě by to bylo dobré vyzkoušet.

Odar

Příspěvek od Odar »

A300SE z druhej ruky sa zvyknu pohybovat okolo 600 EUR. Lenze je problem ich zohnat.

Odpovědět