Zkusím tedy probrat tvou nabídku s Martinem, určitě ji beru v potaz!
Stereo zesilovač do 20 tisíc
Re: Stereo zesilovač do 20 tisíc
Jo? OK, já jsem se jen zeptal
Sám mám vidlice o vnitřní šířce 6 - 8mm (rozdílná vybrání) a právě mi šlo o vnější šířku (14mm), aby se bezkontaktně vešly vedle sebe.
To má každej zesilovač, požadovaná funkce se jmenuje balanceDhifiK píše:Zesilovač musí disponovat nastavením vzdálenosti reprobeden od posluchače
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A což tak Audiolab 8200A - http://www.audiolab.co.uk/ProductDetail ... Tab2=8200A, mám v černé i stříbrné barvě. Poradí si s ledasjakými reprosoustavami, mám odzkoušeno i Dynaudio a Martin Logan, které obojí bývají problematické.
Hifi Studio Panský dvůr
TO Radek: ono to bylo původně myšleno trošku jinak.. 
TO Pavel: díky za doporučení, cena je OK a vypadá docela slušně
Jen těch 60W/kanál mi přijde docela málo..
Chtěl bych se jen ostatních zeptat na názory, týkající se toho výše uvedeného Marantz a případně také přemýšlím již delší dobu nad NAD C 370 (372).
Díky!
TO Pavel: díky za doporučení, cena je OK a vypadá docela slušně
Chtěl bych se jen ostatních zeptat na názory, týkající se toho výše uvedeného Marantz a případně také přemýšlím již delší dobu nad NAD C 370 (372).
Díky!
Proč si myslíš, že 60W je málo? Já hraji na lampáč Leben 2x12W a na zesilovač Red Wine Audio, který má 2x30W a vůbec si nestěžuji. Pokud mají bedny dostatečnou citlivost, nemůže být žádný problém.
No, pokud si vzpomínám dobře, citlivost mají 89dB a sám Martin (chceck) doporučoval minimum kolem 65-70W. Nebo myslíš, že by pro tuto citlivost a občas mírně hlasitější poslech 60W stačilo?
Svojho času som narazil na túto recenziu a možno by to stálo za uváženie: http://www.hifinazory.cz/forum/posting. ... =6&t=11413 . Je to už trochu nad limit, ale do nižšieho modelu (A50) sa zmestíš a predpokladám že bude zvukovo na tom podobne. Ešte je to aj pekné.
Uprav prosím odkaz 
DhifiK --> Poznam jedneho majitela VMA-II, ma k tomu BVaudio, je s tym spokojny.
Ve vintage sestavě mám koncový zesilovač Pioneer Spec, který má VU metry. Když hraji hodně hlasitě, měřiče neukazují nikdy více než 5, ve špičkách 10W. Používal jsem k němu bedny o citlivosti 89dB. Taktéž jsem k těmto bednám používal zesilovač Red Wine Audio, který má 2x30W. Žádný úbytek dynamiky jsem nezpozoroval.DhifiK píše:No, pokud si vzpomínám dobře, citlivost mají 89dB a sám Martin (chceck) doporučoval minimum kolem 65-70W. Nebo myslíš, že by pro tuto citlivost a občas mírně hlasitější poslech 60W stačilo?
Včera jsem byl ve studiu u Pavla Dioka v Ostravě. Poslouchali jsme na lampáči s výkonem 2x15W s bednami s citlivostí 91dB. Nechápal jsem, kde se bere v tom malém zesilovači tolik síly.
Naviem čo zblblo, skúsim ešte raz: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... -a-70.htmlDhifiK píše:Uprav prosím odkaz
Ten Marantz od Prospera se mi taky líbí. http://www.volny.cz/vostry/marantz_cd17_pm17.htm
TO JV: děkuji za odkaz, no Pioneer bych si nekoupil. Dle mého je pro kvalitnější poslech sterea v domácím prostředí nedostatečný..
TO fox: Díky za zkušenost s výkonem, nad reálnou zkušenost nic není
Co se toho Marantz týče, hodně mě zaujal, proto jsem již Prosperovi psal vzkaz s několika dotazy, no dle testů z nich nic mimořádného nevypadlo - víceméně píší o ve vyšších hlasitostech nepříjemně ostrém zvukovém podání (což je problém i Harmanu) a o zvuku, který ničím neoslní. Faktem zase je, že v této cenové hranici nemohu očekávat kdo ví co.. Harman původně také stál kolem 50 tisíc, nyní jej prodám možná tak za 10. Proto se přikláním k něčemu použitému a všiml-li jsem si správně, ten Marantz původně stál asi kolem 45 tis. Kč, což není (pro mě) málo.
Např. Martin Vitvar doporučuje BVaudio A300SE, jenže je opět typickým příkladem někoho, kdo lpí na svém "připlať si, ono se to vyplatí" a nechce si nechat vysvětlit, že hledám něco do 20 tisíc - ono teoreticky bych už těch 9 tisíc navíc možná našetřil, no otázkou je, zda je opravdu BVaudio zvukově kvalitnější, než např. ten Marantz. Budu se tedy muset spolehnout na vaše doporučení
TO fox: Díky za zkušenost s výkonem, nad reálnou zkušenost nic není
Co se toho Marantz týče, hodně mě zaujal, proto jsem již Prosperovi psal vzkaz s několika dotazy, no dle testů z nich nic mimořádného nevypadlo - víceméně píší o ve vyšších hlasitostech nepříjemně ostrém zvukovém podání (což je problém i Harmanu) a o zvuku, který ničím neoslní. Faktem zase je, že v této cenové hranici nemohu očekávat kdo ví co.. Harman původně také stál kolem 50 tisíc, nyní jej prodám možná tak za 10. Proto se přikláním k něčemu použitému a všiml-li jsem si správně, ten Marantz původně stál asi kolem 45 tis. Kč, což není (pro mě) málo.
Např. Martin Vitvar doporučuje BVaudio A300SE, jenže je opět typickým příkladem někoho, kdo lpí na svém "připlať si, ono se to vyplatí" a nechce si nechat vysvětlit, že hledám něco do 20 tisíc - ono teoreticky bych už těch 9 tisíc navíc možná našetřil, no otázkou je, zda je opravdu BVaudio zvukově kvalitnější, než např. ten Marantz. Budu se tedy muset spolehnout na vaše doporučení
V každém případě by to bylo dobré vyzkoušet.
A300SE z druhej ruky sa zvyknu pohybovat okolo 600 EUR. Lenze je problem ich zohnat.