Stereo zesilovač do 20 tisíc
Re: Stereo zesilovač do 20 tisíc
Vyzkoušet to by bylo opravdu vhodné, většinou ale tato možnost bohužel není. Přes republiku s sebou tahat bedny nechci (jednak je mám nějak umístěné, jednak jedna váží 20 kilo a nejsou zrovna malé a jednak je dýha dost citlivá + i ta cesta něco stojí) a nikdo zase nebude jezdit kvůli mě. Je to spíše o vzájemné solidaritě (koupím, vyzkouším, nebudu-li spokojen, vrátím), nebo o risku.
Co se toho A300SE týče, ten vnímáte např. v porovnání s tím Marantz, nebo NAD C370 (2) jak, máte-li zkušenost?
Co se toho A300SE týče, ten vnímáte např. v porovnání s tím Marantz, nebo NAD C370 (2) jak, máte-li zkušenost?
Líbí se mi Audiolab. Spojte se s panem Diokem. Ten by mohl poradit, kde se dá nejblíže půjčit, nebo poslechnout.
Měl jsem kdysi NAD C162 předzesilovač s dvěma koncáky C272, které májí podobný charakter zvuku jako C370. I když jsem je měl zapojené v můstku s výkonem asi 2x300W, jasně je přehrál zesilovač Red Wine Audio, který má 2x30W. Zpět k NADu bych se už asi nevracel.
BVaudio jsem nikdy neslyšel.
Měl jsem kdysi NAD C162 předzesilovač s dvěma koncáky C272, které májí podobný charakter zvuku jako C370. I když jsem je měl zapojené v můstku s výkonem asi 2x300W, jasně je přehrál zesilovač Red Wine Audio, který má 2x30W. Zpět k NADu bych se už asi nevracel.
BVaudio jsem nikdy neslyšel.
to Dhifik: já myslím, že řešíš nesmysli! Pokud si nemůžeš vyzkoušet zesilovač na svých bednách, tak bych se zaměřil na prostudování technických parametrů zesilovače a design - víc nemá smysl. Mimochodem ten Marantz, o kterém se tu mluví je nejenom překrásný, ale parametrově se zdá být dobrý. Navíc s vestavěným DA převodníkem je to příjemný bonus - třeba v mém případě bych ušetřil komponent navíc... Jo a navíc dálkový ovladač bych osobně taky bral 

S tím souhlasím, tak nějak to chci praktikovat, ovšem zvuk je specifická oblast a ačkoli se na každých reprobednách v každém prostředí projevuje daný přístroj jinak, ptaním se na vaše zkušenosti se snažím neúspěch eliminovat - napíše-li mi 8 lidí z 10, kteří vlastní různé sestavy, že je např. Marantz dobrou volbou, je velká šance, že tomu tak opravdu je.
V případě toho Marantz design neřeším, alespoň dle fotek mi nijak výjimečný nepřijde (což např. Harman ano), ostatně o design mi nejde nikdy vůbec - to je až poslední položka na seznamu benefitů. Dálkový ovladač je mi rovněž na 2 věci, abych z původních 10 metrů délky kabelů udělal 2,5, resp. 1,5 pro RCA, musel jít zesilovač pod stůl hned vedle mě, čili na něj snadno dosáhnu
Nepopírám, že se mi ten Marantz líbí pro svou cenu vs. původní cenu i pro své parametry. Mám jen strach ze zvuku, nikdy jsem to neslyšel a nechci zůstat na tom samém, co mám, nebo si ještě pohoršit. Hledám přesný, ale dynamický zvuk s co nejsametovějším a nejteplejším přednesem. Harman mě po chvíli poslechu začíná vadit, je hodně ostrý a po chvíli z něj bolí uši. Při nízkých hlasitostech je zase hrozně fádní a nutí zvuk přidávat. Tomu se chci už vyvarovat. Pokud bude resumé této debaty "nic lepšího zkrátka neseženeš, připlať si", nebudu zbytečně vyhazovat peníze oknem. Já se řídím heslem, že lepší to může být vždy a i kdybych teď koupil zesilovač za 300 tisíc, kolega vedle bude mít za 500 tisíc a už mi bude radit, abych se k němu přidal. Vím, že to ideální v této cenové hladině nikdy nebude, no na druhou stranu u mě očividně fungují pouze postupné krůčky, do jednorázové investice se nutím těžko - a navíc mě to baví. Proto chci něco, co sice možná nebude ideální, no bude zase o skok lepší, než současný Harman, který používám.
Vesměs mám následující kandidáty:
1) Marantz PM 17MkII
2) Audiolab 8200A
3) BVaudio A300SE
... NAD asi vyřazuji, je sice legendou, no přijde mi na nižší úrovni, než zde zmíněné. Nechci zase šetřit za cenu nevyhovujícího zvuku. Někteří jste se už vyjádřili, za to vám děkuji, ostatní prosím buď o návrh něčeho nového, nebo o zhodnocení nejen dle parametrů, ale též dle vlastních zkušeností s modelem (značkou), který z nich by mohl nejlépe splňovat mé požadavky. Ani jeden není za tak markantní cenu, abych si jej nemohl dovolit.
Ještě jednou díky!
V případě toho Marantz design neřeším, alespoň dle fotek mi nijak výjimečný nepřijde (což např. Harman ano), ostatně o design mi nejde nikdy vůbec - to je až poslední položka na seznamu benefitů. Dálkový ovladač je mi rovněž na 2 věci, abych z původních 10 metrů délky kabelů udělal 2,5, resp. 1,5 pro RCA, musel jít zesilovač pod stůl hned vedle mě, čili na něj snadno dosáhnu

Nepopírám, že se mi ten Marantz líbí pro svou cenu vs. původní cenu i pro své parametry. Mám jen strach ze zvuku, nikdy jsem to neslyšel a nechci zůstat na tom samém, co mám, nebo si ještě pohoršit. Hledám přesný, ale dynamický zvuk s co nejsametovějším a nejteplejším přednesem. Harman mě po chvíli poslechu začíná vadit, je hodně ostrý a po chvíli z něj bolí uši. Při nízkých hlasitostech je zase hrozně fádní a nutí zvuk přidávat. Tomu se chci už vyvarovat. Pokud bude resumé této debaty "nic lepšího zkrátka neseženeš, připlať si", nebudu zbytečně vyhazovat peníze oknem. Já se řídím heslem, že lepší to může být vždy a i kdybych teď koupil zesilovač za 300 tisíc, kolega vedle bude mít za 500 tisíc a už mi bude radit, abych se k němu přidal. Vím, že to ideální v této cenové hladině nikdy nebude, no na druhou stranu u mě očividně fungují pouze postupné krůčky, do jednorázové investice se nutím těžko - a navíc mě to baví. Proto chci něco, co sice možná nebude ideální, no bude zase o skok lepší, než současný Harman, který používám.
Vesměs mám následující kandidáty:
1) Marantz PM 17MkII
2) Audiolab 8200A
3) BVaudio A300SE
... NAD asi vyřazuji, je sice legendou, no přijde mi na nižší úrovni, než zde zmíněné. Nechci zase šetřit za cenu nevyhovujícího zvuku. Někteří jste se už vyjádřili, za to vám děkuji, ostatní prosím buď o návrh něčeho nového, nebo o zhodnocení nejen dle parametrů, ale též dle vlastních zkušeností s modelem (značkou), který z nich by mohl nejlépe splňovat mé požadavky. Ani jeden není za tak markantní cenu, abych si jej nemohl dovolit.
Ještě jednou díky!

Este si mozes podla mna do vyberu pripisat Cambridge Audio 740A / 840A (samozrejme second hand), alebo jazdeny Arcam. A verim tomu, ze to tu mozeme doplnat do zoznamu este mesiac.
Ja byt tebou, pozriem do penazenky, vidim, ze tam mam 20 000. Ak pritlacis, tak mozno budes mat viac. Pozriem, co je momentalne k dispozicii v inzeratoch. Skonzultujem a kupim. Inej cesty niet. Ja osobne som chcel ten A300SE navrhnut hned, lenze viem, ze zohnat ho je naozaj problem a novy pravdepodobne kupovat nebudes. To je o dost viac, ako 20 000. Ako alternativu (vykonovo) by som zaradil do vyberu ten Roksan a este je teraz v inzercii CA 840A v2 na hifionline. Ten Audiolab so 60 W sa mi zda slaby. Rozhodnut sa ale musis sam a to bez vyskusania vo vlastnych podmienkach nejde. Viac sa tu podla mna radit velmi neda. Drzim palce, urcite daj vediet, co si kupil a ako ti to hra.
Ja byt tebou, pozriem do penazenky, vidim, ze tam mam 20 000. Ak pritlacis, tak mozno budes mat viac. Pozriem, co je momentalne k dispozicii v inzeratoch. Skonzultujem a kupim. Inej cesty niet. Ja osobne som chcel ten A300SE navrhnut hned, lenze viem, ze zohnat ho je naozaj problem a novy pravdepodobne kupovat nebudes. To je o dost viac, ako 20 000. Ako alternativu (vykonovo) by som zaradil do vyberu ten Roksan a este je teraz v inzercii CA 840A v2 na hifionline. Ten Audiolab so 60 W sa mi zda slaby. Rozhodnut sa ale musis sam a to bez vyskusania vo vlastnych podmienkach nejde. Viac sa tu podla mna radit velmi neda. Drzim palce, urcite daj vediet, co si kupil a ako ti to hra.
No, pokud jsi to BVaudio A300SE chtěl sám doporučit a doporučuje jej také sám tvůrce Martin, asi do něj půjdu. Vychází v přepočtu asi na 29 tisíc, což je ještě relativně únosné. Navíc jsem okamžitě nic kupovat nechtěl a na rozdíl od rychlých akcí alá inzerát v bazaru, tento nový kus seženu třeba za půl roku, což by možná nejvíce odpovídalo mé představě (prémie a dostatečná rezerva).
A vesměs toho jsem chtěl docílit - mít jasnou představu co chci a kolik mě to bude stát
A vesměs toho jsem chtěl docílit - mít jasnou představu co chci a kolik mě to bude stát

Je fakt, že hledat na bazarovém trhu je o momentální nabídce nebo trpělivosti a následně i náhodě, aby byl přístroj v naprostém pořádku a nepotřeboval další opravy... Mezi staršími kousky jsou velmi ceněné všechny zesilovače od Accuphase (dají se sehnat kolem 20.000,-) a Luxman (konkrétně modely L-510, L-530 a L-550 - poslední zmíněný přesahuje finanční rámec) U těchto dvou značek bych si byl jistý, že zvukový projev se bude líbit a bude dosahovat požadovaných jemných výšek! Jinak je otázka zda se nepodívat po lampovém zesilovači...
Každopádně ten BVaudio zesik vypadá dle parametrů, že zvládne s přehledem jakékoliv bedny a navíc se o něm píše, že je za tu cenu skvělý - takže hurá do něj.
Každopádně ten BVaudio zesik vypadá dle parametrů, že zvládne s přehledem jakékoliv bedny a navíc se o něm píše, že je za tu cenu skvělý - takže hurá do něj.
Jeste doporucim paoluv bazar:
http://www.rothaudio.eu/hifibazar/index ... ry&path=36
Jsou tam zesilovace presne tve cenove kategorie a pokud jsi z Prahy, tak doporucuju osobni navstevu.
http://www.rothaudio.eu/hifibazar/index ... ry&path=36
Jsou tam zesilovace presne tve cenove kategorie a pokud jsi z Prahy, tak doporucuju osobni navstevu.
Já myslím, že mám jasno. Pokud na to BVAudio nejsou žádné negativní ohlasy a je navíc doporučeno přímo k mým VMAII samotným Martinem, myslím, že se jedná o vhodný kompromis mezi cenou a kvalitou. Zatím nemám jasno, kdy přesně jej budu kupovat, no určitě s ním počítám a všem mockrát děkuji za cenné rady!
Z Prahy bohužel nejsem, jsem z druhého konce ČR

Z Prahy bohužel nejsem, jsem z druhého konce ČR

nějak to blbne, vložilo se to duplicitně - tento příspěvek prosím neberte v potaz 

chlape ked mas na to prachy chod BVa, to moze byt kludne zosilnovac na cely zivot, mozno budes menit komponenty okolo ale s nim uz hybat netreba. Pride mi, ze tie prachy navyse sa urcite oplatia dosetrit hlavne ak to nemusis mat hned a bude to nove, Tvoj novy zosilnovac vyrobeny maloseriovo a rucne a skutocnym odbornikom. Bez urazky a aj ked su to dobre zeliezka tie Luxmany a Marantze atd...ale to je uplne ina trieda. Je to rozdiel ako kazetak Yamaha KX 393 a Nakamichi ZXL. Pritom su krasne oba, pekne su aj tie Marantze, Rotely, Luxmany vyzeraju paradne a hlavne tie vintage a su to masinky a najradsej by som mal doma uplne vsetky ale vyberat jeden jediny...
Ja nemam Nakamichi ani BVa takze nie preto a nie nacitane z internetu.
Ja nemam Nakamichi ani BVa takze nie preto a nie nacitane z internetu.
to nstar :

svatá prostotochlape ked mas na to prachy chod BVa, to moze byt kludne zosilnovac na cely zivot, mozno budes menit komponenty okolo ale s nim uz hybat netreba. Pride mi, ze tie prachy navyse sa urcite oplatia dosetrit hlavne ak to nemusis mat hned a bude to nove, Tvoj novy zosilnovac vyrobeny maloseriovo a rucne a skutocnym odbornikom. Bez urazky a aj ked su to dobre zeliezka tie Luxmany a Marantze atd...ale to je uplne ina trieda.

Mi by se k tomu líbil Azur 840,nabízí ho za 14
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... azur-840a/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... azur-840a/
Tato nabídka taky není k zahození. http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=33&t=1976