Jinak jsem ale na Cambridge příliš dobrého neslyšel, zvuk je prý docela placatý. Ale prodávám, jak jsem nakoupil, sám jsem jej nikdy neslyšel.
Stereo zesilovač do 20 tisíc
Re: Stereo zesilovač do 20 tisíc
Děkuji za další návrhy, mohu nad tím popřemýšlet, no jak jsem psal - lepší alternativou je asi něco nového, neboť okamžitou koupi nějaké aktuální nabídky neplánuji
Jinak jsem ale na Cambridge příliš dobrého neslyšel, zvuk je prý docela placatý. Ale prodávám, jak jsem nakoupil, sám jsem jej nikdy neslyšel.
Preco si tlcies hlavu kvoli tomu, ze som sa podelil o to co si myslim?Renown píše:to nstar :svatá prostotochlape ked mas na to prachy chod BVa, to moze byt kludne zosilnovac na cely zivot, mozno budes menit komponenty okolo ale s nim uz hybat netreba. Pride mi, ze tie prachy navyse sa urcite oplatia dosetrit hlavne ak to nemusis mat hned a bude to nove, Tvoj novy zosilnovac vyrobeny maloseriovo a rucne a skutocnym odbornikom. Bez urazky a aj ked su to dobre zeliezka tie Luxmany a Marantze atd...ale to je uplne ina trieda.
Asi mu te je lito.... 
Zbytečně se nehádejte
Já všem děkuji za cenné rady, nasměrovali jste mě tím správným směrem a já si už pouze vyberu z kandidátů
Já všem děkuji za cenné rady, nasměrovali jste mě tím správným směrem a já si už pouze vyberu z kandidátů
Pánové. Nerozumím tomu, proč všichni preferujete /-me / zesilovače s co nejvyšším výkonem. Včera jsem byl na návštěvě ve studiu Panský Dvůr v Ostravě. Pavel Diok měl zapojené bedny Martin Logan na zesilovač Leben 300 s výkonem 2x15W. Byl jsem udiven úžasnou dynamikou této sestavy. I když nejsem příznivcem tvrdého metalu, zkoušeli jsme, co tato sestava dokáže. Nakonec jsme dospěli až k Metalice. K mému velkému překvapení to hrálo přímo fantasticky. Připadal jsem si skoro jako na koncertě.
K do má možnost, ať si zajede na poslech. Myslím, že změní zažitá klišé.

K do má možnost, ať si zajede na poslech. Myslím, že změní zažitá klišé.

je to tak já to říkám pořád, přimárně záleží na kvalitě zesilovače a jeho konstrukci.
rozdíl mezi řekněme 60 W a 500 W je 9 dB, kvalitní 60 W amp stačí v podstatě na cokoli, při ozvučení v běžných podmínkách.
na druhou stranu nemůžeš porovnávat klasické a elektrostatické repro, ty vykrmíš klidně 1 W zesilovačem díky jejich vysoké citlivosti.
rozdíl mezi řekněme 60 W a 500 W je 9 dB, kvalitní 60 W amp stačí v podstatě na cokoli, při ozvučení v běžných podmínkách.
na druhou stranu nemůžeš porovnávat klasické a elektrostatické repro, ty vykrmíš klidně 1 W zesilovačem díky jejich vysoké citlivosti.
Citlivost beden je opravdu nadprůměrná, ale 91dB není zas až tak extrémně mnoho. 
tak já sem myslel že sjou to elstaty, ale oni to jsou nějaké hybridy elstaty pro středy a výšky a dole je klasický basák, kdyby to byl kompletně elstat, tak by byla ta citlivost vyšší, ale to by zase musely být mnohem větší "tabule".
teď koukám na nějaké specifikace a ty citlivost skutečně nejsou nijak extrémně vysoké, měl sem za to, že ty elstaty mají větší citlivost.
ale ono i 91 dB při 1 W je slušný rachot
při těch 15 W ve špičce yb to bylo kolem 103 dB, což už je slušný rachot.
teď koukám na nějaké specifikace a ty citlivost skutečně nejsou nijak extrémně vysoké, měl sem za to, že ty elstaty mají větší citlivost.
ale ono i 91 dB při 1 W je slušný rachot
při těch 15 W ve špičce yb to bylo kolem 103 dB, což už je slušný rachot.
Poněvadž protože a neboť se jedná o elektronkový zesilovač a má tudíž vysokou přebuditelnost
co to je vysoká přebuditelnost?