Stereo zesilovač do 20 tisíc

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Re: Stereo zesilovač do 20 tisíc

Příspěvek od DhifiK »

Děkuji za další návrhy, mohu nad tím popřemýšlet, no jak jsem psal - lepší alternativou je asi něco nového, neboť okamžitou koupi nějaké aktuální nabídky neplánuji *palec*
Jinak jsem ale na Cambridge příliš dobrého neslyšel, zvuk je prý docela placatý. Ale prodávám, jak jsem nakoupil, sám jsem jej nikdy neslyšel.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

Renown píše:to nstar :
chlape ked mas na to prachy chod BVa, to moze byt kludne zosilnovac na cely zivot, mozno budes menit komponenty okolo ale s nim uz hybat netreba. Pride mi, ze tie prachy navyse sa urcite oplatia dosetrit hlavne ak to nemusis mat hned a bude to nove, Tvoj novy zosilnovac vyrobeny maloseriovo a rucne a skutocnym odbornikom. Bez urazky a aj ked su to dobre zeliezka tie Luxmany a Marantze atd...ale to je uplne ina trieda.
svatá prostoto *headbang*
Preco si tlcies hlavu kvoli tomu, ze som sa podelil o to co si myslim?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Asi mu te je lito.... :lol:

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

Zbytečně se nehádejte ;)
Já všem děkuji za cenné rady, nasměrovali jste mě tím správným směrem a já si už pouze vyberu z kandidátů *palec*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pánové. Nerozumím tomu, proč všichni preferujete /-me / zesilovače s co nejvyšším výkonem. Včera jsem byl na návštěvě ve studiu Panský Dvůr v Ostravě. Pavel Diok měl zapojené bedny Martin Logan na zesilovač Leben 300 s výkonem 2x15W. Byl jsem udiven úžasnou dynamikou této sestavy. I když nejsem příznivcem tvrdého metalu, zkoušeli jsme, co tato sestava dokáže. Nakonec jsme dospěli až k Metalice. K mému velkému překvapení to hrálo přímo fantasticky. Připadal jsem si skoro jako na koncertě. *2thumbsup*
K do má možnost, ať si zajede na poslech. Myslím, že změní zažitá klišé.

Obrázek
Obrázek

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

je to tak já to říkám pořád, přimárně záleží na kvalitě zesilovače a jeho konstrukci.
rozdíl mezi řekněme 60 W a 500 W je 9 dB, kvalitní 60 W amp stačí v podstatě na cokoli, při ozvučení v běžných podmínkách.

na druhou stranu nemůžeš porovnávat klasické a elektrostatické repro, ty vykrmíš klidně 1 W zesilovačem díky jejich vysoké citlivosti.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Citlivost beden je opravdu nadprůměrná, ale 91dB není zas až tak extrémně mnoho. :)

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

tak já sem myslel že sjou to elstaty, ale oni to jsou nějaké hybridy elstaty pro středy a výšky a dole je klasický basák, kdyby to byl kompletně elstat, tak by byla ta citlivost vyšší, ale to by zase musely být mnohem větší "tabule".

teď koukám na nějaké specifikace a ty citlivost skutečně nejsou nijak extrémně vysoké, měl sem za to, že ty elstaty mají větší citlivost.

ale ono i 91 dB při 1 W je slušný rachot

při těch 15 W ve špičce yb to bylo kolem 103 dB, což už je slušný rachot.

radek77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek77 »

Poněvadž protože a neboť se jedná o elektronkový zesilovač a má tudíž vysokou přebuditelnost

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

co to je vysoká přebuditelnost? :o

Odpovědět