Stereo zesilovač do 20 tisíc

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Stereo zesilovač do 20 tisíc

Příspěvek od DhifiK »

Ahoj všem,

poněvadž řečí bylo dost, napíši přesně specifikované požadavky a prosím vás znalé o pomoc. Nehledám spekulace, ani naduté úsměvné příspěvky, těch jsem si na různých fórech užil, když jsem přemýšlel a spekuloval co vlastně hledám a v jakých cenových relacích.
Nyní ale k věci:

Vlastním sloupové reprobedny, projekt VMA II. Pro někoho nic moc, v rámci finanční únosnosti a těch děsů, které nabízejí obchodní řetězce pro mě špička v relacích do 100 tisíc.
Momentálně poměrně nedobrovolně stále používám zesilovač (úplně zbytečně 7.1, neboť hraji výhradně na stereo - zbyl mi ze staré sestavy) Harman/Kardon AVR 645.
Z 99% hraji přes PC, zvuková karta Asus Xonar Essence ST (192kHz), zvukové stopy FLAC.
Délka repro kabelů = 2,5 metrů, průřez 2,5mm, běžná metráž, již mám připravený nový o průřezu 4x2mm s masivními zlatými vidlicemi Proson, no na stávající zesilovač nelze nasadit, svorky jsou příliš malé.
Kabel PC<-> zesilovač = RCA z 99,9% bezkyslíkaté mědi, trojitým stíněním, zlacené koncovky, poměrně masivní, délka 1,5 metru.

V pokoji (pracovna) o 16m2 používám tyto reprobedny především při práci u PC, poněvadž u TV mnoho času netrávím, nahrazují mi běžné domácí kino. Jsem limitován prostorem, proto u reprobeden sedím poměrně dost blízko (přímou čarou od čela do 1 metru). Ano, jsem si vědom, že toto řešení není optimální, budu-li se v budoucí době stěhovat, zajisté uspořádání změním - nyní tu možnost nemám. Vyhovuje mi proto funkce kalibrace zvuku, nebo není-li použita, alespoň manuální nastavení vzdálenosti posluchače od reprobeden, které mi Harman nabízí.

Co hledám:
Poněvadž absolutně zbytečně mrhám potenciálem 7,1 receiveru, když jej využívám výhradně na stereo poslech zvukových stop, chtěl bych jeho použití eliminovat a zesilovač prodat.
Hledám výhradně stereo zesilovač, žáýdný koncák a preamp, obyčejný integrák - vím, že toto řešení není ideální, no preamp + koncák + propojení = cena daleko přesahující můj limit a špatně sehnatelné komponenty.
Vůbec mi nezáleží na blbostech typu displej, či dálkové ovládání, optické vstupy a další novodobé fičury jsou mi rovněž zcela volné.

Požadavky:
- Cena do 20 tis. Kč. Ano, vím, je to málo peněz. Kde kdo mi cpal dražší zesilovače se slovy "připlať si, vyplatí se to!" a já již x-krát kývl, že ano. Jenže poněvadž takto spekuluji už 2 roky a pořád se nemám k tomu něco koupit, rozhodnutí je jasné - do vyšších částek nejdu, investuji do spousty věcí a nejsem schopen se svou trpělivostí na např. 50 tisícový zesilovač našetřit. Zalíbí se mi jeden doplněk na auto a už desetitisíce létají druhým oknem.

- Zřejmě lepší něco kvalitního a použitého, než nového a šmejdatého. Klidně zvolím zesilovač z 80 let za cenu posunu ve zvuku

- Důležité!: Zesilovač musí disponovat nastavením vzdálenosti reprobeden od posluchače! Obávám se, že vzhledem k mizerné poslechové vzdálenosti by byl konečný požitek z poslechu bez této funkce špatný, hledám prostor, podobající se poslechu sluchátek bez umělých ptákovin typu dolby stereo.

- Mám rád hluboké basy bez zbytečného hučení vyšších kmitočtů => žádné zbytečné basování, ale když tam basy být mají, aby se mnou pohly
- Výšky Harmanu mi přijdou trošku ostré, hledám sametovější vyznění
- Středové pásmo je u Harmanu realistické, ale v dynamické hudbě trošku splývavé - hledám něco s pronikavým středovým pásmem

- Zesilovač by měl disponovat pozlacenými konektory a masivními šroubovacími svorkami

- Výkon na kanál by měl být alespoň 75W při 8 Ohmech, ideálně kolem 100, do 150W

- Na rozměrech mi nesejde, na váze rovněž ne - samo, čím větší, tím lépe

... tolik ke konkrétním požadavkům. Spektrum mého poslechu je opravdu široké, rád poslouchám kvalitní nahrávky, tudíž se mi zatím osvědčila Madonna, či Kosheen, rád si poslechnu klasiku typu Queen, či Depeche Mode, občas mám však náladu také na akusticky podprůměrné Nightwish, či Evanescence.
Hledám tedy něco dle vašeho doporučení, co by mohlo posunout zvuk oproti stávajícímu stavu zase alespoň o level výše v rámci zachování dané cenové úrovně. Pokud v této cenové relaci něco podobného nalézt nelze, holt se s tím musím smířit a více než spekulace a urážky o neznalosti mě potěší jasná odpověď.

PS: Prosím, nemá-li někdo teoreticky zájem přístroj vyměnit za mého Harmana, nedoporučujte mi konkrétní bazarové kusy, neboť bych nákup stejně dříve, než za měsíc nerealizoval. Vše závisí na tom, zda něco najdeme, či nikoli.

Předem všem děkuji za pomoc a pro jistotu ještě upozorňuji, že k tomu nikoho nenutím - to abych se vyvaroval otrávených rejpalů.. *palec*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Stereo zesilovač do 20 tisíc

Příspěvek od Renown »

Důležité!: Zesilovač musí disponovat nastavením vzdálenosti reprobeden od posluchače! Obávám se, že vzhledem k mizerné poslechové vzdálenosti by byl konečný požitek z poslechu bez této funkce špatný, hledám prostor, podobající se poslechu sluchátek bez umělých ptákovin typu dolby stereo.
to snad mají pouze AVR, žádný stereo HiFi zesilovač tohle nemá, protože to je přesně to co tady popisuješ jako "umělá ptákovina"

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Používám jako druhý zesilovač tento:
http://www.hifidatabase.com/Detailed/So ... S_3376.php
Dá se sehnat za zhruba 8 - 11.000 Kč. Má korekce, nízké kmitočty se dají zdůraznit.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

TO Renown: Máš pravdu a jsem si toho vědom, no celkově je má poslechová vzdálenost na prd a bohužel, abych neměl zvuk někde 2 metry za sebou, budu zřejmě muset tuto funkci využívat i nadále..

TO Fidas: Děkuji ti za tip, určitě to nechci shazovat, jen se ptám - já měl vždy za to, že Sony zvukově za moc nestojí. Mýlím se, nebo jde o výjimku?

Děkuji *palec*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

U sterea nastavení vzdáleností reprobeden nemá žádný smysl. Tato funkce se používá pouze u vícekanálového poslechu na vyvážení zpoždění reproduktorů.
V moji dřívější "poslechovce" jsem poslouchal ze vzdáleností cca 1.5 m. Zvuk jsem nikdy za sebou neslyšel.
Myslíš si, že když, například, nastavíš vzdálenost repro na deset metrů a posloucháš jeden metr od beden, budeš slyšet zvuk devět metrů za sebou ? To mi připadá úsměvné.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

TO fox: Děkuji za reakci, vesměs přesně něco podobného jsem potřeboval vědět. Sám jsem pro tuto sestavu nic jiného, než Harman dosud nepoužíval a tak jsem trošku mimo objektivní posouzení toho, jak daleký přínos tato funkce má, zda to pouze zvuk nemrví.
Tvá zkušenost mi tedy velmi pomohla a pokud píšeš, že to na zvuk a jeho prostor z vlastní zkušenosti nemá pozitivní vliv, budu ti věřit a v tom případě tuto položku ze seznamu mých priorit mažu - budu tak rád za další doporučení.
Například mě oslovil zesilovač Creek Evolution (viz.: http://www.highend.cz/productpages/creek/evoamp.html), nevím ale, zda se nejedná o nesmysl, smysluplnější investicí bude možná něco staršího za podobnou cenu..

Díky! ;)

Odar

Příspěvek od Odar »

Nikdy som to sice nepocul, ale par ludi, co ho malo si ho chvalia http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -kandy-k2/ Design je svojsky, ale hrat by to snad mohlo http://www.stereophile.com/integratedam ... index.html

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

Děkuji za tip. Faktem je, že design je opravdu trošku zvláštní (připomíná mi nějaké čínské hračky) a v celém článku se zabýval spíše ovládáním, než zvukem, no má-li někdo z přítomných na fóru zkušenosti, rád si je přečtu a samozřejmě budu tento kus brát v potaz. Nikdy jsem ale ani tuto značku neslyšel :oops:

Odar

Příspěvek od Odar »

Cina to nie je http://www.roksan.co.uk/contact-us.html Ten predny panel, na ktorom bude vidno kazdy otlacok prsu sa nepaci ani mne.

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

Jasně, já myslel čistě ten design. Naopak právě to, že se jedná o anglický produkt, mě zaujalo, protože co vím, angličani audio umí..

petrp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrp »

napadá mě zkusit se zeptat přímo tvůrce beden VMA checka. Určitě je slyšel s více různými zesilovači a mohl by v dané cenové hladině něco vhodného doporučit

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

Skvělý nápad, toto mě upřímně ani nenapadlo - zkusím Martinovi napsat a uvidím, co mi doporučí *palec*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No…jen nerad delam reklamu „ve vlastni veci“ :lol: , ale: cetl jsi uz muj inzerat ve vlakne prodam? Troufam si rici, ze by to bylo presne to, co pozadujes. ;)
Marantz PM 17MkII ve zlate barve (a dalkove ovladani ber jako bonus! :D )
Jeste stale bych byl nejradeji pro osobni vyzvednuti (kvuli minimalizaci rizika poskozeni), ale na tve vyslovne prani (a zodpovednost) bych mohl “zorganizovat” i doruceni postou z CR, na dobirku, na tebou uvedenou adresu.
VMA se samozrejme pro jistotu zeptej, pokud by ale potom zajem byl, muzes se mi ozvat pres SZ. ;)

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

Tvůj inzerát vypadá dost zajímavě, děkuji za upozornění *palec*
Nad Marantzem jsem již nesčetněkrát přemýšlel, nikdy jsem ale nedospěl k závěru, zda se jedná o kvalitu, nebo podprůměr - názory se hodně liší a nikdy jsem jej neslyšel.

Jinak jak tak koukám na ty svorky, nejsem si jist, zda by mi stačily. Mám opravdu masivní repro kabel s velkými vidličkami - zde to vypadá, že bych se nevyhnul vzájemnému kontaktu :(

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

???
PM 17MkII ma bud svorky WBT 0735 Classic nebo WBT 0765 Classic (tezko rict), oboje jsou ale schopne pojmout “holy” kabel do prumeru 6mm, 4mm bananky nebo i “vydlicky” 6-8mm.
Na tom by to tedy ztroskotat nemelo. Jeste dalsi otazky? :roll:

Odpovědět