Supercharger odpálil Titany
Re: Supercharger odpálil Titany
Výhybka Quadral Titan mk3:

Firemní prospekt T3. Sice komerční materiál, ale informací je tam dost.
http://www.titanstory.de/downloads/TITA ... echnik.pdf
http://www.titanstory.de/downloads/TITA ... echnik.pdf
smutná příhoda.
holt s hlasitostí se to nemá přehánět.
to ví např. i chlapík, co si v bratislavě zapojil nově dovezené repro avalon indra, připojil k integráči, špatně zmáčknul tlačítko na dálce a....sháněl nové výškáče z keramiky.
(tímto jej zdravím)
nepříjemné zkušenosti. špatné kombinace?
(osobně bych zrovna 550ky k Titanům nepřipojil. doporučil bych je k regálovkám sonus faber, triangle apod.)
k titanům určitě model 750k. a ještě lépe upgradovaný.

off topic:
včera jsem měl možnost poslouchat též supercharger. MF750k by LG (upgrade by renown) na TAD evolution one.
neskutečný zvuk! naprosto úžasný zážitek. též tak hodinu při koncertní hlasitosti.
TAD hrály jako o život. MF750k by LG ( po xlr) sekundoval ultimativním bednám zcela bez zaváhání.
děkuji tímto majiteli sestavy za jedinečný zážitek!
(po mnoha letech jsem při poslechu této famózní sestavy zase zalitoval, že jsem se stal kinařem)
holt s hlasitostí se to nemá přehánět.
to ví např. i chlapík, co si v bratislavě zapojil nově dovezené repro avalon indra, připojil k integráči, špatně zmáčknul tlačítko na dálce a....sháněl nové výškáče z keramiky.
(tímto jej zdravím)
nepříjemné zkušenosti. špatné kombinace?
(osobně bych zrovna 550ky k Titanům nepřipojil. doporučil bych je k regálovkám sonus faber, triangle apod.)
k titanům určitě model 750k. a ještě lépe upgradovaný.

off topic:
včera jsem měl možnost poslouchat též supercharger. MF750k by LG (upgrade by renown) na TAD evolution one.
neskutečný zvuk! naprosto úžasný zážitek. též tak hodinu při koncertní hlasitosti.
TAD hrály jako o život. MF750k by LG ( po xlr) sekundoval ultimativním bednám zcela bez zaváhání.
děkuji tímto majiteli sestavy za jedinečný zážitek!
(po mnoha letech jsem při poslechu této famózní sestavy zase zalitoval, že jsem se stal kinařem)
to lachim :
750K je schopno dát do 4 ohmů 1,22kW, do šesti ohmů, což mají ty Quadraly dají tak 1kW, to bohatě stačí na to, aby to tu bednu spolehlivě zničilo.
550K dá 750W do čtyř a 550W do osmi ohmů, takže o jejich vhodnosti k regálovkám by se dalo pochybovat, i když vím na co narážíš, ale to je velmi speciální případ.
to Syčák : proč by měly být 550K v limitaci ve chvíli kdy ty bedny odešly do věčných lovišť ?
750K je schopno dát do 4 ohmů 1,22kW, do šesti ohmů, což mají ty Quadraly dají tak 1kW, to bohatě stačí na to, aby to tu bednu spolehlivě zničilo.
550K dá 750W do čtyř a 550W do osmi ohmů, takže o jejich vhodnosti k regálovkám by se dalo pochybovat, i když vím na co narážíš, ale to je velmi speciální případ.
to Syčák : proč by měly být 550K v limitaci ve chvíli kdy ty bedny odešly do věčných lovišť ?
A priblížite ten špeciálny prípad, prosím, aj nám? Lebo osobne si to neviem predstaviť.
to by musel udělat sám ten majitel té speciální sestavy, to já nemůžu ...
Zdravím všechny, musel jsem se registrovat aby info ohledně problému nebyly zprostředkovávány a abych uvedl věci na správnou míru
Tady už o problému něco je probíráno
http://repromania.net/forum/viewtopic.php?f=24&t=7013
Po opravě zkouším kam až se můžu s hlasitostí dostat, ale už jsem dál než v okamžiku kdy došlo k destrukci za kterou mohly neystředěné membráný rspkt jejich zavěšení
Se soupravou jsem téměř spokojen až na ty basy při vyšších hlasitostech (i když jsou nahrávky kde je to podle představy téměř taak nevím) při normální reprodukci hrají dle představy nááádherně
uvažuju o SW a to docela vážně
žhavým adeptem je tenhle cca za 1290 euro až na rohožku z němec
Teufel Theater 10 M12000SW THX Ultra 2
bohužel nemám čas tam zajet a poslechnout tak ještě malinko váhám
Tak se ptám co na něj odborníci? poradí mi někdo jestli to bude umět řádně rozhýbat bránici?
S heslem volumedoprava zdraví Golďák
a dařte se kucí
Tady už o problému něco je probíráno
http://repromania.net/forum/viewtopic.php?f=24&t=7013
Po opravě zkouším kam až se můžu s hlasitostí dostat, ale už jsem dál než v okamžiku kdy došlo k destrukci za kterou mohly neystředěné membráný rspkt jejich zavěšení
Se soupravou jsem téměř spokojen až na ty basy při vyšších hlasitostech (i když jsou nahrávky kde je to podle představy téměř taak nevím) při normální reprodukci hrají dle představy nááádherně
uvažuju o SW a to docela vážně
žhavým adeptem je tenhle cca za 1290 euro až na rohožku z němec
Teufel Theater 10 M12000SW THX Ultra 2
bohužel nemám čas tam zajet a poslechnout tak ještě malinko váhám
Tak se ptám co na něj odborníci? poradí mi někdo jestli to bude umět řádně rozhýbat bránici?
S heslem volumedoprava zdraví Golďák
a dařte se kucí
Teufel je fajn ze ho muzes bez duvodu vratit. Prakticky vyzkuseno mnou 

a měl si prosím tuten model?kychtax píše:Teufel je fajn ze ho muzes bez duvodu vratit. Prakticky vyzkuseno mnou
mám strach aby to nebylo slabý, kupuju starší tak vracet nemůžu a kde si ho koupil?
dík
Pro tvoje požadavky lovíš ve spatných vodách (hi-fi). Potřebuješ v první řadě vysokou citlivost, jinak reproduktory zase upečeš. Zkus Klipsch série Heritage, nebo vůbec něco z PA. Subwoofer asi budeš potřebovat - kup 2 ks (stereo).
Alebo tie Bartoliho bedne aspon bude pokoj s nimi.
Lenže toho otravného mudrlanta sa aj tak nezbavíme.
Už sa prisposobil a dáva si pozor aby nevystupoval vulgárne.
Lenže toho otravného mudrlanta sa aj tak nezbavíme.

Už sa prisposobil a dáva si pozor aby nevystupoval vulgárne.
možná že je jednou upeču, ale zatím jak jsi si moh přečíst, došlo k destrukci cívky vlivem špatného vystředění po výměně závěsu (momentálně mám strach spíš o MF550K, po půlhodině poslechu se na nich nedá udržet ruka. Odhaduju cca 60-65st.nic ale nebliká tak snad dobrýpetrL píše:Pro tvoje požadavky lovíš ve spatných vodách (hi-fi). Potřebuješ v první řadě vysokou citlivost, jinak reproduktory zase upečeš. Zkus Klipsch série Heritage, nebo vůbec něco z PA. Subwoofer asi budeš potřebovat - kup 2 ks (stereo).
nevím coe PA, ale jsem v podstatě spokojen, uvidím co přijde se SW. Nejsem moc náročnej a investovat víc jak 2 kilča nechci a doufám že ani měnit nic nebudu... doufám,
Ved si daj poradiť. Ak chceš počuvať tak hlasno potrebuješ omnoho citlivejšie reprosustavy.PA je označenie na profesionalne ozvučovanie.
Ked odpáliš aj MF550K tak budeš spokojnejší.
Dobre to už napísal hore petrL.
Ked odpáliš aj MF550K tak budeš spokojnejší.

Dobre to už napísal hore petrL.

No to je technicky vycucane z prstu.Sycak píše:Bohužel to vypadá, že majitel Titany úplně normálně odpálil. Když jsem se ho ptal na hlasitost poslechu, řekl mi, že si mám představit normální rockový koncert. Místnost má cca 80 m2 a na basech prý měl korekce na max, myslím + 6 dB. Titan 3 je bedna s bezproblémovou minimální impedancí 6 Ohm, ale s citlivostí jen asi 84 dB. Na basech hrají velmi nízko, používají TML, 12" basák se 100 mm podvinutou cívkou má velmi nízkou rezonanci. Je jasné, že za popsaných podmínek musel jít zesilovač okamžitě do limitace a basák dostal plné napájecí napětí, což nemohl přežít. Žádnou vadu zesilovače ani beden bych v tom nehledal. Ostatně nemluvíme o reprosoustavách z třicátých let, Titany 3 se svojí technikou nijak neliší od současné špičky, ve výhybce nejsou použity žádné elyty (na rozdíl od většiny novějších výrobků) a všechny měniče jsou mimořádně kvalitně provedeny. Navíc před basákem nebývá ve výhybce tak jako tak nic, co by ho mohlo ochránit před napěťovou špičkou, takže ani případná vada některé součástky se zde neuplatní. Domnívám se, že v tomto případě se pouze jedná o nevhodnou sestavu pro daný účel. Pán se svými nároky na hlasitost poslechu potřebuje menší PA aparát, Titany se svojí nízkou citlivostí a kmitočtovým rozsahem od 16 Hz nejsou pro ozvučování koncertů to pravé.
Pocinaje udajem 16 Hz a konce tou impedanci.
Nejake mereni te impedance mas, chci videt jak ma basak v titanech impedanci min 6 ohmu?
http://www.titanstory.de/downloads/TITAN_III_Test.pdf
Minimální impedance je dle toho měření spíše 5 ohmů, a to od cca 8 kHz výše. Minimum 6 ohmů na basech (70-100 Hz) vcelku odpovídá. 16 Hz ovšem nepřenesou ty bedny ani náhodou.
Minimální impedance je dle toho měření spíše 5 ohmů, a to od cca 8 kHz výše. Minimum 6 ohmů na basech (70-100 Hz) vcelku odpovídá. 16 Hz ovšem nepřenesou ty bedny ani náhodou.