Upgrade ?
Re: Upgrade ?
> víš, já třeba nevěřím na poslechy ve studiích a tak.
Presne !! Ja taky ne. Jednak je to narocny uz z toho duvodu, ze nestaci jedna navsteva na pul hodinky ale chce to kazdou vec slyset nekolikrat. Ale hlavne ta studia jsou uplne neco jinyho nez mit to delsi domu doma (tam se pak ukaze ze to co vypadalo zajimave je po case treba obtezujici a nebo se teprve po zvyknuti si a "usazeni" a rozehrati sestavy ukaze jeji skutecna kvalita).
A taky bez primeho srovnani ve stejnych podminkach je to stejne na houby - jenze kazde studio ma nejake sve znacky a prime porovnani udelat ve vetsine pripadu nejde. A nebo tam nacpou jiny CD, jiny zesik a uz je zase vsechno jinak.
Kdyz jsem vybiral to co mam ted, tak jsem taky beha mezi dvema studii a porovnaval. I kdyz jsem slysel vsechno nekolikrat, stejne jsem se asi moc soustredil na ruzne technicke aspekty, hledal mouchy, kde jaky zvuk je preciznejsi a nejak se z toho vytratilo, ze hudba neni o dokonalosti ale hlavne o pocitech. A ty pocity se prave projevi az v klidu doma po delsi dobe.
Takze mam naivni predstavu, ze mi poradi lidi co maji stejny hudebni vkus a stejny pohled na to jaky typ reprodukce docilit a poradi mi nejake osvedcene znacky a typy, abych nemusel ztracet prilis casu a penez experimentovanim.
Prece to hifi neni jenom subjektivni alchymie, kde se neda predvidat vysledek - nebo ano ??
Presne !! Ja taky ne. Jednak je to narocny uz z toho duvodu, ze nestaci jedna navsteva na pul hodinky ale chce to kazdou vec slyset nekolikrat. Ale hlavne ta studia jsou uplne neco jinyho nez mit to delsi domu doma (tam se pak ukaze ze to co vypadalo zajimave je po case treba obtezujici a nebo se teprve po zvyknuti si a "usazeni" a rozehrati sestavy ukaze jeji skutecna kvalita).
A taky bez primeho srovnani ve stejnych podminkach je to stejne na houby - jenze kazde studio ma nejake sve znacky a prime porovnani udelat ve vetsine pripadu nejde. A nebo tam nacpou jiny CD, jiny zesik a uz je zase vsechno jinak.
Kdyz jsem vybiral to co mam ted, tak jsem taky beha mezi dvema studii a porovnaval. I kdyz jsem slysel vsechno nekolikrat, stejne jsem se asi moc soustredil na ruzne technicke aspekty, hledal mouchy, kde jaky zvuk je preciznejsi a nejak se z toho vytratilo, ze hudba neni o dokonalosti ale hlavne o pocitech. A ty pocity se prave projevi az v klidu doma po delsi dobe.
Takze mam naivni predstavu, ze mi poradi lidi co maji stejny hudebni vkus a stejny pohled na to jaky typ reprodukce docilit a poradi mi nejake osvedcene znacky a typy, abych nemusel ztracet prilis casu a penez experimentovanim.
Prece to hifi neni jenom subjektivni alchymie, kde se neda predvidat vysledek - nebo ano ??
ja vim, diky. Jsem ale z Plzne, takze to je mimo muj akcni radius coz mne mrzi, protoze na vystave na mne jejich prezentace i kratky rozhovor s nimi tenkrat udelal velmi dobry dojem - mel jsem pocit, ze to nebyli jenom obchodnici jako jine stanky, ale i fandove muzikyMark Levinson píše:To bh69:
Nevím odkud jsi, ale zančku Reference 3A dováží do ČR High end studio Pánský dvůr z Ostravy.
víš problém je spíš ve slovech než ve zvuku. spousta lidí by řekla, že má ráda tichý probarvený bohatý zvuk. a že má takový aparát. pak k nim příjdeš a každému to hraje jinak!
někdo poslouchá "témbry", jiný se vyžívá v "prostorovém zobrazení", jeden má rád "hutnost", druhý "průzračnost"...
taky je otázka, kolik tomu můžeš a chceš obětovat. peněz a času.
je tady pasulova cesta - kupovat prostě to momentálně nejlepší na trhu. tím se samozřejmě myslí nejdražší. na to ovšem musíš mít děngi.
je tady DIY cesta.
cesta rozumného kompromisu.
cesta víry.
cesta technicistních měřitelných parametrů.
cesta voodoo.
cesta oblíbené značky.
a spousta jiných cest.
tím chci říct - záleží na spoustě jedinečných věcí, které nikdo jiný než ten kdo upgraduje nezná (neslyší).
podívej. já mám třeba rád vynikající lokalizaci (regálovky), opravdu velkou "scénu" (vyboural jsem kvůli toho jeden pokoj v bytě), pocit, že jsem u hudební produkce přímo přítomen, musí tam být to "napětí" (jenže bydlím v paneláku a nerad ruším a poslouchám nahlas, takže minimálně tlumím a to přineslo velké potíže s umístěním beden (řešil jsem to půl roku a bylo to drsné)) atd.
zkrátka je to těžké něco poradit jen tak od klávesnice...
možná si tím každý musí projít sám. nevím.
moje rada: zkus citlivé regálovky. víc nemám odvahu ti radit.
někdo poslouchá "témbry", jiný se vyžívá v "prostorovém zobrazení", jeden má rád "hutnost", druhý "průzračnost"...
taky je otázka, kolik tomu můžeš a chceš obětovat. peněz a času.
je tady pasulova cesta - kupovat prostě to momentálně nejlepší na trhu. tím se samozřejmě myslí nejdražší. na to ovšem musíš mít děngi.
je tady DIY cesta.
cesta rozumného kompromisu.
cesta víry.
cesta technicistních měřitelných parametrů.
cesta voodoo.
cesta oblíbené značky.
a spousta jiných cest.
tím chci říct - záleží na spoustě jedinečných věcí, které nikdo jiný než ten kdo upgraduje nezná (neslyší).
podívej. já mám třeba rád vynikající lokalizaci (regálovky), opravdu velkou "scénu" (vyboural jsem kvůli toho jeden pokoj v bytě), pocit, že jsem u hudební produkce přímo přítomen, musí tam být to "napětí" (jenže bydlím v paneláku a nerad ruším a poslouchám nahlas, takže minimálně tlumím a to přineslo velké potíže s umístěním beden (řešil jsem to půl roku a bylo to drsné)) atd.
zkrátka je to těžké něco poradit jen tak od klávesnice...
možná si tím každý musí projít sám. nevím.
moje rada: zkus citlivé regálovky. víc nemám odvahu ti radit.
No ja nevim, jestli to nejdrazsi je i to nejlepsi - slysel jsem na vystavach naprosto priserne produkce ze sestav ta stovky tisic .. Asi verim nejvic na solidni stredni tridu - veci , ktere jeste nejsou urcene pro snoby - snad i dneska jeste neco takovyho je ?
Navic mam pocit, ze cim drazsi veci tim vetsi alchymie a do takoveho kolotoce hledani a vecne nespokojenosti urcite nechci naskocit
Jak jsem uz napsal, v tomhle smeru nejsem hifista 
taky je ve hře i osobní vkus. co mít doma něco takového?

nebo tohle?

50k jsem dal za Klipsch RF-7. Nemusíme tady snad řešit, že tohle strčí do kapsy ty malinké regálovky výše.
mne je celkem fuk jak to bude vypadat, kdyz to bude pekne hrat, ale tohle mi teda prijde jako dost velka divocina 
v jakem smeru ? ted jsem si o nich neco nasel na webu a neprijdou mi jako nejvhodnejsi na jemnou akustickou muziku a do maleho pokojepetrL píše:50k jsem dal za Klipsch RF-7 .. tohle strčí do kapsy ty malinké regálovky výše.
petrL
to byl pokus o vtip.
to byl pokus o vtip.
Já je mám v podobné místnosti. Jestli ti jde především o pro100r, tak to není jejich silná stránka v takové malé místnosti. Ale myslím, že si stejně nebudeš moct dovolit jakékoliv reprobedny postavit daleko od stěn. Na vokály, akustickou muziku jsou vynikající. A s takovouhle citlivostí můžeš připojit skoro libovolný zesilovač, ačkoliv musím říct, že takový T-amp (asi 10 W) s nimi nehraje dobře. Ale lampáč 1.5 W zase jo. Ono tady už nejde o výkon, ale o kvalitu. Podle mě když jenom zvýšíš citlivost beden, tak i tvůj Marantz bude hrát podstatně líp.
Když už je řeč o skupinách, Dynaudio prý upřednostňují lidé, kterým vyhovuje suchý tranzistorový zvuk, je to stejný směr zkreslení.
Když už je řeč o skupinách, Dynaudio prý upřednostňují lidé, kterým vyhovuje suchý tranzistorový zvuk, je to stejný směr zkreslení.
Měl jsi ve výběru Aurum Cantus, což je velmi solidní volba. Ale bez poslechu se dá těžko sdělit v čem tkví to kouzlo i ve srovnání s povedenými Dynaudii. V Melisse se můžeš udělat představu o rozdílech, zkusit si tichý poslech... Nechápu podle čeho si chceš vybrat sestavu když ne podle poslechu, myslel jsem že ji budeš poslouchat a ne o ni diskutovat na netu, pokud si hodláš nakupovat sestavu na pár let, tak ta cesta ti snad zato stojí. Uši budou tvé měřítko.
Už rok mám doma Aurum cantus melody 103, které hraji přez Vincenta 234 a CD S5. Podle mé zkušenosti se na tichý poslech hodí. Páskový výškáč i při tichém poslechu přenese mnoho detailů a barev, přednes zůstane záživný a dynamický s velkým prostorem. S hybridním zesilovačem Vincent 226 je zvuk ještě barevnější, větší, jemnější, jen basy byly trochu měkčí. Vincent 236 by byl asi nejlepší volba. Já jsem se rozhodl pro tranzistory protože poslouchám i tvrdý rock a metal. Přestože 234ka je celkem silný zesilovač běžně hraji na poloviční výkon 50 ze 100 a rozhodně nejde o nějakou přehnanou hlasitost. Nemusíte se tedy bát skokového zesilování. Měl jsem možnost slyšet také AC lesiure 3 Mk, hrají také velmi příjemně. Nemyslím že na tichý poslech jsou vhodné jen velmi citlivé bedny. Zkuste se domluvit na poslechu v Melisse s panem Holcnerem, věci rozumí a poradí Vám nejlíp. Prodává i Dynaudio, budete mít možnost srovnání. Určitě si zkuste reproduktory před koupí také doma, přeci jen je zvuk v upravené poslechovce a doma rozdílný.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
Prechozi prispevek je zajimavy a muzu se podelit o podobnou zkusenost. zminene AC 103 jsou sloupy, a taky jedine AC na kterych se mi libila i rockova hudba. S Vincentem to hraje dobre. Trochu bych asi polemizoval s polovicnim vykonem 50 ze 100
....
Mozna by stalo si poslechnout regaly JMR Duet - zajed poslechnout do Prahy, nemas to daleko http://www.svensound.cz/reprosoustavy_d9.html
nebo se podivat po starsich Sonus Faber, na tvuj vyber muziky by se hodily. Maji take mensi citlivost, ale barevny, sladky, prijemny zvuk.
Mozna by stalo si poslechnout regaly JMR Duet - zajed poslechnout do Prahy, nemas to daleko http://www.svensound.cz/reprosoustavy_d9.html
nebo se podivat po starsich Sonus Faber, na tvuj vyber muziky by se hodily. Maji take mensi citlivost, ale barevny, sladky, prijemny zvuk.
zase dalsi chytrej ... promin, ale nemuzu to jinak napsat ... Jasne, ze nez neco koupim musim to (dukladne) slyset, ale je snad logicky nechat si napred poradit CO vubec stoji za to zkusit. U proto, ze v Plzni nemame jedine slusne hifi studio, takze to znamena i casove (a vlastne i financne) narocne jezdeni, minimalne do Prahy.Borek píše: Nechápu podle čeho si chceš vybrat sestavu když ne podle poslechu, myslel jsem že ji budeš poslouchat a ne o ni diskutovat na netu, pokud si hodláš nakupovat sestavu na pár let, tak ta cesta ti snad zato stojí. Uši budou tvé měřítko.