Upgrade ?
Re: Upgrade ?
Reprobedny s větší citlivostí jsou také Triangle. Před pár lety se je chystalo prodávat i nějaké české studio, ale nevím, jak to dopadlo.
Triangle by měli mít v Praze: triangle-hifi.cz (snad to není jenom další česká spící firma)
(koukám, že příspěvky nelze dodatečně upravovat - to chválím! Nesnáším ty paranoidní posery, co svoje příspěvky dodatečně vylepšují nebo dokonce mažou, jak je špatným zvykem na slovanetu)
(koukám, že příspěvky nelze dodatečně upravovat - to chválím! Nesnáším ty paranoidní posery, co svoje příspěvky dodatečně vylepšují nebo dokonce mažou, jak je špatným zvykem na slovanetu)
ja tu opravu ocenoval - nasekam spoustu preklepu a zjistim to az po odeslani 
Tak si před odesláním dej "náhled" a podle něj to uprav.
Tak te´d z jiné strany:
vzpomínám, jak jsem na HE2009 navštívil expozici Marantz/Cabasse. Pokecal s prodejcem a nechal si, pustit sestavu ve střední třídě, komponent za asi 100.000.
Hrálo to dost dobře, úžasná, výbušná dynamika, prostora drajv. Potom mi prodejce řekl, že takový charakter mají i ty nejlevnější bedny Cabasse. Kdysi dávno jsem u nějakého hifisty z Prahy kupoval preamp RiAudio. Měl doma nějaké dvoupásmovky Cabasse a k nim nějaký lampáč. A kurňa, jak to hrálo. Citlivost přes 90dB.
Takže Cabasse by mohly být tip který by se měl vzít v potaz.
vzpomínám, jak jsem na HE2009 navštívil expozici Marantz/Cabasse. Pokecal s prodejcem a nechal si, pustit sestavu ve střední třídě, komponent za asi 100.000.
Hrálo to dost dobře, úžasná, výbušná dynamika, prostora drajv. Potom mi prodejce řekl, že takový charakter mají i ty nejlevnější bedny Cabasse. Kdysi dávno jsem u nějakého hifisty z Prahy kupoval preamp RiAudio. Měl doma nějaké dvoupásmovky Cabasse a k nim nějaký lampáč. A kurňa, jak to hrálo. Citlivost přes 90dB.
Takže Cabasse by mohly být tip který by se měl vzít v potaz.
Jo, francouzské Cabasse nebo Triangly. Nebo tamtéž populární Klipsch. Je to jiný zvuk.
dobře napíšu to jinak, AURUM CANTUS je jedna z nejlepších variant , kterou bych mohl doporučit!bh69 píše:zase dalsi chytrej ... promin, ale nemuzu to jinak napsat ... Jasne, ze nez neco koupim musim to (dukladne) slyset, ale je snad logicky nechat si napred poradit CO vubec stoji za to zkusit. U proto, ze v Plzni nemame jedine slusne hifi studio, takze to znamena i casove (a vlastne i financne) narocne jezdeni, minimalne do Prahy.Borek píše: Nechápu podle čeho si chceš vybrat sestavu když ne podle poslechu, myslel jsem že ji budeš poslouchat a ne o ni diskutovat na netu, pokud si hodláš nakupovat sestavu na pár let, tak ta cesta ti snad zato stojí. Uši budou tvé měřítko.
Žádné další repro mne v poslední době tak neoslovily. Svůj dojem jsem popsal ve vláknu k AC. Považoval bych za velkou chybu vybírat nové repro a nevyzkoušet AC! Pomůže to takhle?
diky, predtim to vyznelo trochu jinak (nebo jsem to blbe pochopil, tak se omlouvam, za reakci)
Bez poslechu to nejde. Tvé zadání, dle mého názoru splňují právě AC!
Souhlas s Borkem,také bych zahrnul AC do výběru. Je to ale o zvukových preferních. Takže jezdit po studiích a poslouchat. I když chápu že internetová diskuse dokáže zůžit výběr ale cennné zkušenosti z poslechu nahradit nedokáže.
třeba Aurum CantUs V2M mají citlivost podle Stereophile ne 88 ale 84dB/2,83V/1m. ten tvůj zesák s nima nehne...
jestli chceš hodně dobré středy tak možná Epos M5
a precizní prostor KEF QX20
jestli chceš hodně dobré středy tak možná Epos M5
a precizní prostor KEF QX20
to bh69:
Podle toho, jaké máš podmínky pro výběr:
- posloucháš hlavně akustickou hudbu, klasiku, jazz, občas nějaký rock a chceš, aby reprodukce byla vzdušná, transparentní s velkým množstvím detailů a barev, ale zároveň přirozená a muzikální.
- menší poslechovka, u které nechceš řešit problémy s basy.
- cena za repro cca 40 - 50t
... Ti mohu z vlastní zkušenosti doporučit repro AURUM CANTUS. Sám vlastním nejvyšší stojanový model VOLLA a jsem s ním více než max. spokojen
.
Volbou této značky, je nad míru splněna Tvoje první podmínka. Vzhledem ke druhé to jednoznačně vidím na některý ze stojanových modelů (s jedinou reálnou vyjímkou a tou je sloupový model M-103). A na základě Tvého posledního omezení, tj. max. ceny, bych z nich za nejvhodnější volbu považoval buď typ V3M, nebo LEISURE 3SEMKII (nebo eventuelně M-103).
Při porovnání použitých páskových měničů s konvenčními výškovými kalotami, je neuvěřitelné, jakou dostane reprodukce lehkost a vzdušnost. Přibudou drobné detaily, barvy nástrojů a mikrodynamika. Když se potom vrátíš zpátky, tak máš dojem, jako kdyby Ti ve zvuku něco chybělo a byl takový „šedivější“.
Co se týče zesilovače, tak pro mě vzhledem k výbornému poměru cena/výkon určitě VINCENT. Tady chybu neuděláš už od základního integráče, záleží jen na Tvém hudebním vkusu a peněžence. Moje osobní zkušenost je ale: čím výkonější, tím lepší, a to i na relativně „malých“ regálovkách. Možná by stál za úvahu, vzhledem k tomu, že preferuješ tišší poslech, některý model s výstupní „A“ třídou.
Myslím si, že teoretizování na téma citlivost, zesílení, apod. je v tomto případě na nic - stejně si to nakonec musíš poslechnout a zhodnotit Ty sám. Být Tebou, udělám si jeden den čas, zajedu do Brna do MeLiSSY, kde si všechny uvedené modely můžeš poslechnout a případně porovnat s jinými a uvidíš. Ono stále platí - jednou slyšet je více, než stokrát číst
Podle toho, jaké máš podmínky pro výběr:
- posloucháš hlavně akustickou hudbu, klasiku, jazz, občas nějaký rock a chceš, aby reprodukce byla vzdušná, transparentní s velkým množstvím detailů a barev, ale zároveň přirozená a muzikální.
- menší poslechovka, u které nechceš řešit problémy s basy.
- cena za repro cca 40 - 50t
... Ti mohu z vlastní zkušenosti doporučit repro AURUM CANTUS. Sám vlastním nejvyšší stojanový model VOLLA a jsem s ním více než max. spokojen
Volbou této značky, je nad míru splněna Tvoje první podmínka. Vzhledem ke druhé to jednoznačně vidím na některý ze stojanových modelů (s jedinou reálnou vyjímkou a tou je sloupový model M-103). A na základě Tvého posledního omezení, tj. max. ceny, bych z nich za nejvhodnější volbu považoval buď typ V3M, nebo LEISURE 3SEMKII (nebo eventuelně M-103).
Při porovnání použitých páskových měničů s konvenčními výškovými kalotami, je neuvěřitelné, jakou dostane reprodukce lehkost a vzdušnost. Přibudou drobné detaily, barvy nástrojů a mikrodynamika. Když se potom vrátíš zpátky, tak máš dojem, jako kdyby Ti ve zvuku něco chybělo a byl takový „šedivější“.
Co se týče zesilovače, tak pro mě vzhledem k výbornému poměru cena/výkon určitě VINCENT. Tady chybu neuděláš už od základního integráče, záleží jen na Tvém hudebním vkusu a peněžence. Moje osobní zkušenost je ale: čím výkonější, tím lepší, a to i na relativně „malých“ regálovkách. Možná by stál za úvahu, vzhledem k tomu, že preferuješ tišší poslech, některý model s výstupní „A“ třídou.
Myslím si, že teoretizování na téma citlivost, zesílení, apod. je v tomto případě na nic - stejně si to nakonec musíš poslechnout a zhodnotit Ty sám. Být Tebou, udělám si jeden den čas, zajedu do Brna do MeLiSSY, kde si všechny uvedené modely můžeš poslechnout a případně porovnat s jinými a uvidíš. Ono stále platí - jednou slyšet je více, než stokrát číst
Cantusy jsou určitě špičkové bedny, ale ve vlákně Poslechová hlasitost bh69 napsal: Mne to prijde jako randal i kdyz ty prsty jeste slysim s NATAZENOU rukou. mam proste rad tichy poslech ... jenze prusvih je , ze ta moje aparatura potichu hraje podstatne hur.
poslouchá HODNĚ potichu.
a vy mu doporučujete bedny s citlivostí 84dB a 300W zesáky!!!
poslouchá HODNĚ potichu.
a vy mu doporučujete bedny s citlivostí 84dB a 300W zesáky!!!
slyšel jsem AC s Vincentem, takže bych předpokládal, že se budou provozovat s Vincentem (jedná se o celkový upgrade sestavy, tedy i zesilovače). Doporučuji osobní poslech, protože pak zřejmě odpadne i ta námitka s citlivostí při tichém poslechu. Připadlo mi že právě díky páskovému měniči jsou i pro tichý velmi vhodné. Ten zesilovač Marantz sice není špatný, ale má své limity a předpokládám, že bh69 se chce posunout celkově dál. A to AC s Vincentem by skok byl obrovský. Tady bych se s názorem recenzenta na AC naprosto shodl http://www.audiodrom.cz/ac-vs-focus.html
Předpokládám, že AC budou dobře fungovat i s řadou zesilovačů různých značek, ale raději bych vsadil na jistotu a tou je Vincent. Ještě se mi zdála dobrá kombinace s TAC V60, ale SV234 je určitě levnější řešení. Ještě pro ilustraci v diskuzi u zesilovače se právě hovoří o osobní zkušenosti s tichým poslechem u AC http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... nt-sv-234/
Předpokládám, že AC budou dobře fungovat i s řadou zesilovačů různých značek, ale raději bych vsadil na jistotu a tou je Vincent. Ještě se mi zdála dobrá kombinace s TAC V60, ale SV234 je určitě levnější řešení. Ještě pro ilustraci v diskuzi u zesilovače se právě hovoří o osobní zkušenosti s tichým poslechem u AC http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... nt-sv-234/