Upgrade ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade ?

Příspěvek od petrL »

No on se třeba vydá do pár studií v Praze a uslyší. S tou hlasitostí je to ošidné. Já třeba nejsem schopen poslouchat nahlas špatnou reprodukci. Čím horší, tím tišeji to musím mít. Vlastně pak mám radši ticho, ale píšu o době, kdy jsem žádnou slušnou sestavu neměl. A nikdy by mě nenapadlo, jak nahlas budu poslouchat teď. Když zmizí určité zkreslení, tak to člověka automaticky láká, dát to hlasitěji. To je důvod pověsti Klipsch, že to kupují lidi, co poslouchají nahlas. Ne že to potichu nehraje. Kromě menšího zkreslení tu jsou ty technické výhody v souvislosti díky menším proudům. Proto bych řekl, že mu možná vadí nějaké typické zkreslení současné sestavy. Dál si myslím, že pokud s bednami nehodlá často šíbovat a nemá prostor (v nahrávce) jako prioritu číslo 1, tak by se měl zaměřit na sloupy. Akustické nástroje mají často překvapivě hluboké, i když ne hlasité, basy a je dobré necítit tady žádné omezení. Ale to je obecné. Třeba se mu zrovna budou líbit ty AC.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

petrL píše:Proto bych řekl, že mu možná vadí nějaké typické zkreslení současné sestavy. Dál si myslím, že pokud s bednami nehodlá často šíbovat a nemá prostor (v nahrávce) jako prioritu číslo 1, tak by se měl zaměřit na sloupy. Akustické nástroje mají často překvapivě hluboké, i když ne hlasité, basy a je dobré necítit tady žádné omezení.
no ono problém "dospělých" hifi sloupů je, že mají právě tak na 60-100 Hz pěkný hrb, neboli pěkně zkreslují. spousta hifistů to bere jako ten pravý ořechový "sytý" zvuk. někomu to může ale vadit.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Amplitudové zkreslení je jediné zkreslení, které zas tak moc nevadí, v určitých mezích. Obecně bedny s vyšší citlivostí předimenzovanými basy netrpí. Jednak by to zbytečně žralo výkon, jednak je zesilovače lépe zvládají.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

možná sloupy
možná A.C. a Vincent

ale v tvé ceně je i tohle - podle všeho jedny z nejlepších regálovek vůbec - Merlin Music Systems TSM.
shodnou se na tom mnozí
http://www.tnt-audio.com/casse/merlin_tsm_e.html
http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 90crx.aspx
a všimni si, že spousta lidí vysloveně říká, že hrajou skvěle i potichu.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Po delší přestávce (vloni jsem odložil celou záležitost s ugradem na neurčito) se vracím k diskuzi.

Pokud byla řeč o vyšších citlivostech, měl jste někdo příležitost srovnání AC (V3M, Volla) s Reference 3A ? Ty jsou bezvýhybkové, kolem 92dB a jak už jsem psal, L'Integrale mně při poslechu vyloženě nadchly.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Po delší přestávce (vloni jsem odložil celou záležitost s ugradem na neurčito) se vracím k diskuzi.

Pokud byla řeč o vyšších citlivostech, měl jste někdo příležitost srovnání AC (V3M, Volla) s Reference 3A ? Ty jsou bezvýhybkové, kolem 92dB a jak už jsem psal, L'Integrale mně při poslechu vyloženě nadchly.

Odpovědět