Výběr kompletní stereo sestavy - 120 tis. Kč
Re: Výběr kompletní stereo sestavy - 120 tis. Kč
Pokud mohu doporučuji skutečně ty Horní Počernice. Chlapi mají úžasné reference a jsou to české výrobky.
Odkud jsi?
Napiš si i o poslech u členů, kteří bydlí poblíž, když nemáš moc času, takové návštěvy s poslechem a pokecem taky nejsou od věci
. Klidně se stav, jestli nejsi daleko od Štramberku
.
Napiš si i o poslech u členů, kteří bydlí poblíž, když nemáš moc času, takové návštěvy s poslechem a pokecem taky nejsou od věci
Dík za další zaslané tipy, ať už z oblasti nového, či použitého aparátu, zatím, jestli mi něco z těch bazarových kousků opravdu hodně nesedne, tak spíš zůstanu z důvodů, které jsem popsal minule, spíš u výběru nových komponent, no u těch beden bych si použité asi dovedl představit spíš, než u toho železa.
Jsem z Liberecka, popis a náčrtek místností a umístění sestavy udělám a zašlu o (po) víkendu.
Termín pořízení aparátu není až tak podstatný, když jsem to s Technicsem vydržel dvacet let, tak to ještě nějaký pátek snad dám, ale poslechnout si na Vánoce nový zvuk by taky nemuselo být špatné (nebo když se netrefím tak možná taky zkažený Vánoce
), no ten termín není až tak moc podstatný, ale na druhou stranu se dá předpokládat, že za půl roku toho o moc víc nevymyslím…
U beden bych asi kvůli prostoru okolo nich spíš volil provedení uzavřené, nebo modely s bassreflexem dopředu, tj. ne dozadu, ani do stran, tak v té udané cenově-kvalitativní relaci 50 – 70 tis. Kč / pár… a jak jsem již psal, spíš 3p sloupy, navržené pro prostor 16 - 30 m2.
U CZ/SK železo-komponentů se k těm CustomWorks ještě podívám na obě další doporučované, tj. BVA a DPA… Je u těchto dvou výrobců oproti HYPO nějaký výraznější plusový rozdíl, zaznamenatelný i neaudiofilem…? Ještě by mě zajímalo, jak je to s praktičností občasného poslechu hudby z Pc, pouze přes DAC, tj. v případě HYPO, bez CD přehrávače. Jo a bude v případě (patrně) slušného převodníku DAC od CustomWorks kvalita poslechu plus mínus v úrovni vyšších CD přehrávačů….? Jestli je v mých otázkách něco KO, předem se omlouvám, v Hi-fi se jak jsem již psal, až tak nepohybuji, natož v DA převodnících… Pěkný podvečer.
Jsem z Liberecka, popis a náčrtek místností a umístění sestavy udělám a zašlu o (po) víkendu.
Termín pořízení aparátu není až tak podstatný, když jsem to s Technicsem vydržel dvacet let, tak to ještě nějaký pátek snad dám, ale poslechnout si na Vánoce nový zvuk by taky nemuselo být špatné (nebo když se netrefím tak možná taky zkažený Vánoce
U beden bych asi kvůli prostoru okolo nich spíš volil provedení uzavřené, nebo modely s bassreflexem dopředu, tj. ne dozadu, ani do stran, tak v té udané cenově-kvalitativní relaci 50 – 70 tis. Kč / pár… a jak jsem již psal, spíš 3p sloupy, navržené pro prostor 16 - 30 m2.
U CZ/SK železo-komponentů se k těm CustomWorks ještě podívám na obě další doporučované, tj. BVA a DPA… Je u těchto dvou výrobců oproti HYPO nějaký výraznější plusový rozdíl, zaznamenatelný i neaudiofilem…? Ještě by mě zajímalo, jak je to s praktičností občasného poslechu hudby z Pc, pouze přes DAC, tj. v případě HYPO, bez CD přehrávače. Jo a bude v případě (patrně) slušného převodníku DAC od CustomWorks kvalita poslechu plus mínus v úrovni vyšších CD přehrávačů….? Jestli je v mých otázkách něco KO, předem se omlouvám, v Hi-fi se jak jsem již psal, až tak nepohybuji, natož v DA převodnících… Pěkný podvečer.
za sebe si dovolím přidat čistě svůj názor: koupí nových komponentů získaš sice 2 roky záruku, ale kvalita bude oproti stejně drahému second-handu ve většině případů nižší. Sám jsem si tím prošel a věř mi, že už nikdy bych si nekoupil novou "spotřebku" typu Sony QS, Rotel, Marantz a spol. Pokud se jedná o komponenty typu zesilovač, CD, bedny apod. Jakmile ty nové verky přineseš domů, ztratí na hodnotě 1/3 - 1/2 ceny. Vím, že nákup z druhé ruky nese jistá rizika, ale dají se při dodržení základních pravidel eliminovat na minimum. Z mého pohledu totiž suma 120tis, káčé není pro nákup nové audiosestavy nic moc, a to myslím bez urážky (!). Sám jsem také začínal s daleko menší sumou. Není to však na žádné vyskakování, spíš bych řekl na slušný základ.
Pokud vemu tvůj výběr CD přehrávače za cca. 20-30 tis. (což mi u nového kusu přijde doslova jako vyhození peněz oknem - v dnešní době i pravověrní cédéčkáři přecházejí často na PC HDD, ale budiž), tak z druhé ruky koupíš za uvedenou sumu ověřené a vyhledávané komponenty, které nebudeš mít problém opět v budoucnu prodat (namátkou Pioneer PD-95, Sony X7ES, Teac VRDS 25, dokonce lehce přes 30k byl k mání i Accuphase DP-55, apod). Je to jen můj pohled na věc, ke kterému jsem během cca. 20 let v audiu dospěl. Ale ruku na srdce, kdo za pár let štěkne po nějakém Rotelu za 20k? Nikdo, to ti můžu s klidným svědomím potvrdit. Určitou výjimku představují DIY stavby a komponenty některých čs malovýrobců (k dohledání zde na foru, lopuchu a jinde).
Na druhé straně respektuji tvé rozhodnutí, obcházením studií sám uvidíš, co lze za dané peníze koupit, protože většina těchto specializovaných "obchodů" vede i tzv. "ex-demo" komponenty nebo i přímo second-hand (zejména dražší audiofilské značky).
Přeji šťastnou ruku při výběru a hlavně ať jsi sám spokojený a dlouho ti slouží
Pokud vemu tvůj výběr CD přehrávače za cca. 20-30 tis. (což mi u nového kusu přijde doslova jako vyhození peněz oknem - v dnešní době i pravověrní cédéčkáři přecházejí často na PC HDD, ale budiž), tak z druhé ruky koupíš za uvedenou sumu ověřené a vyhledávané komponenty, které nebudeš mít problém opět v budoucnu prodat (namátkou Pioneer PD-95, Sony X7ES, Teac VRDS 25, dokonce lehce přes 30k byl k mání i Accuphase DP-55, apod). Je to jen můj pohled na věc, ke kterému jsem během cca. 20 let v audiu dospěl. Ale ruku na srdce, kdo za pár let štěkne po nějakém Rotelu za 20k? Nikdo, to ti můžu s klidným svědomím potvrdit. Určitou výjimku představují DIY stavby a komponenty některých čs malovýrobců (k dohledání zde na foru, lopuchu a jinde).
Na druhé straně respektuji tvé rozhodnutí, obcházením studií sám uvidíš, co lze za dané peníze koupit, protože většina těchto specializovaných "obchodů" vede i tzv. "ex-demo" komponenty nebo i přímo second-hand (zejména dražší audiofilské značky).
Přeji šťastnou ruku při výběru a hlavně ať jsi sám spokojený a dlouho ti slouží
Iba k DPA a slovu legendarne, proste blbost ako Brno. Vo svete o nich nikto nema paru, ja samozrejme nemam nic proti ich tvorcovi , ktory to možno nie úplne svojou vinou nedotiahol tam kam mali DPA namierene, ale to slovo je fakt trosku moc. Skor vystiznejsie bude slušne hrajuce skoro 15-20-rocne kusky, nie je mi zname ze by sa dodnes vyrabali.
Teda ak nepocitame "upgrade" od samotneho tvorcu.
Teda ak nepocitame "upgrade" od samotneho tvorcu.
No a musim sa priznat, ze osobne by som volil tiez tu "boxerovu" zostavu mat vo vrecku 120t kc
Vzal bych vse z druhe ruky, hlavne repro, je obrovsky rozdil koupit bedny za 60, nebo z druhe ruky dobre udelane ve vyssi kategorii, samozrejme ne nejake vintage bedny, ale tak treba tri- ctyri roky stare. U zesilovacu a prehravace bych se nebal precizne udelanych vintage pristroju (zkus mrknout a poslechnout i lampy).
Havax: tie Chariá aj Elac čo som spomenul vyššie majú spodný basreflex, takže tam je tak isto menej problémov s umiestnením. Dokonca som niekde čítal názor nejakého audiofilského "guru" že spodný basreflex je najmenej problematický. No a BV robí bedne s predným basreflexom. Počul som v Trnave pred pár rokmi jeho najväčší model a bolo to fajné, len na môj vkus trochu velké, drahé a nesedí mi ani ich dizajn.
MB: ak si si nevšimol tak tie Audiophysicsy majú bočný basák, to jest niečo čo Havax deklaroval že zrejme nechce.
Ešte sa vrátim k téme nové/bazárové - vlastne len zopakujem to čo som písal skôr: treba byť velmi opatrný. Osobne som nemal vela šťastia a takmer žiadny komponent z druhej ruky nebol 100%tný. Komponenty čo som kupoval ako nové slúžia, či slúžili väčšinou bezproblémovo kopu rokov.
Nechcem miešať hrušky s jablkami, ale podobnú skúsenosť mám aj s autami. Nové som síce nikdy nemal, ale každé bazárové auto sa nám po chvíli začalo serkať, zatial čo okolie s novými autami väčšinou riešili iba bežnú údržbu. Samozrejme že aj tu sa nájdu vínimky. Preto opatrne.
MB: ak si si nevšimol tak tie Audiophysicsy majú bočný basák, to jest niečo čo Havax deklaroval že zrejme nechce.
Ešte sa vrátim k téme nové/bazárové - vlastne len zopakujem to čo som písal skôr: treba byť velmi opatrný. Osobne som nemal vela šťastia a takmer žiadny komponent z druhej ruky nebol 100%tný. Komponenty čo som kupoval ako nové slúžia, či slúžili väčšinou bezproblémovo kopu rokov.
Nechcem miešať hrušky s jablkami, ale podobnú skúsenosť mám aj s autami. Nové som síce nikdy nemal, ale každé bazárové auto sa nám po chvíli začalo serkať, zatial čo okolie s novými autami väčšinou riešili iba bežnú údržbu. Samozrejme že aj tu sa nájdu vínimky. Preto opatrne.
Pokud bych si měl vybrat, tak by to byla kombinace VMA/CustomWorks.Havax22 píše: U CZ/SK železo-komponentů se k těm CustomWorks ještě podívám na obě další doporučované, tj. BVA a DPA… Je u těchto dvou výrobců oproti HYPO nějaký výraznější plusový rozdíl, zaznamenatelný i neaudiofilem…? Ještě by mě zajímalo, jak je to s praktičností občasného poslechu hudby z Pc, pouze přes DAC, tj. v případě HYPO, bez CD přehrávače. Jo a bude v případě (patrně) slušného převodníku DAC od CustomWorks kvalita poslechu plus mínus v úrovni vyšších CD přehrávačů….? Jestli je v mých otázkách něco KO, předem se omlouvám, v Hi-fi se jak jsem již psal, až tak nepohybuji, natož v DA převodnících… Pěkný podvečer.
má to několik důvodů:
1. kvalita, jak zvuková, tak parametry i provedení, jsou vysoce nadprůměrné
2. jsou to české značky
3. je to nové, tudíž záruka 2 roky
4. dá se koupit kompletní sestava včetně DACu
5. není problém pozdější upgrade
Co se týče zvuku samotného DACu, tak je na, nebo nad úrovní 100+ tisícových CD/SACD přehrávačů
Za sebe bych doporučil nejdříve návštěvu Trnavy (BVaudio) a teprve následně Počernic (HYPA/SPaudio). U obou těchto výrobců lze po dohodě komponenty i zapůjčit na zkušební poslech domů.
Z druhé ruky lze koupit solidní aparát, ale je třeba již přesně vědět, co chci. A obávám se, že toto není zrovna případ našeho tazatele. Rozpočet 120000,- Kč si již zaslouží určitý čas a energii věnovanou pečlivému a uváženému výběru komponentů. V žádném případě nedoporučuji kupovat něco naslepo, bez dostatečného předchozího poslechu (nejlépe v dom. podmínkách). Přeji šťastnou ruku a chladnou hlavu při výběru a koupi aparátu..
Z druhé ruky lze koupit solidní aparát, ale je třeba již přesně vědět, co chci. A obávám se, že toto není zrovna případ našeho tazatele. Rozpočet 120000,- Kč si již zaslouží určitý čas a energii věnovanou pečlivému a uváženému výběru komponentů. V žádném případě nedoporučuji kupovat něco naslepo, bez dostatečného předchozího poslechu (nejlépe v dom. podmínkách). Přeji šťastnou ruku a chladnou hlavu při výběru a koupi aparátu..
Boxer to napsal úplne presne!boxer píše: 18 500
46 000
49 000
--------
113 500 Kč a máš sestavu jak víno, proti všem těm Rotelům a pod.
U teto sestavy neni, myslim, obava z problemu vubec na miste, jedinou obavu, kterou bych na tvem miste mel je ta, ze mi ty strojky nekdo vyfoukne pred nosem!Havax22 píše:Dík za další zaslané tipy, ať už z oblasti nového, či použitého aparátu, zatím, jestli mi něco z těch bazarových kousků opravdu hodně nesedne, tak spíš zůstanu z důvodů, které jsem popsal minule, spíš u výběru nových komponent, no u těch beden bych si použité asi dovedl představit spíš, než u toho železa.
"Primare" a "Audiophysic" jsou presne ty "neortodoxni" znacky, o kterych jsi se zminoval ve tvem prvnim prispevku a za tu cenu super!
Moc casto se pouzite k prodeji nevyskytuji...a v Cechách uz vubec ne.
...někdo to tu srovnával s ojetými auty - koupit ojeté auto je několikanásobně rizikovější než koupě staršího hifi ...... a to tomu autu v podstatě nemusí "nic" být než "jen" opotřebení a pokračující koroze - už jen to stačí k tomu aby se z toho stala někdy i bezedná kasička....
To se u hifi skoro nemůže stát (když pominu cd mechaniku apod.) , takže určitě by bylo minimálně hloupé nekoukat po něčem starším, protože ten pokles ceny absolutně neodpovídá poklesu hodnoty jako třeba u těch aut...
To se u hifi skoro nemůže stát (když pominu cd mechaniku apod.) , takže určitě by bylo minimálně hloupé nekoukat po něčem starším, protože ten pokles ceny absolutně neodpovídá poklesu hodnoty jako třeba u těch aut...
JV : pisal som že ja by som si to kúpil, riesit takyto problem so 120t kč, AP potrebuju priestor to uznavam ale ja ho mam dost.
Myslím, že kromě obavy z případných skrytých problémů u komponent z druhé ruky a také absence dvouleté záruky, je to jak napsal sekal, nutnost určité výše znalostí a zkušeností v této problematice, tedy i potřeba dost přesně vědět, co chci. Vedlejší možná ani není o dost větší časová náročnost, než zájemce na něco takového předem vytypovaného následně v inzerátech narazí...
V dalším výběru budu určitě brát v potaz obě verze CZ + SK malovýrobců VMA + Custom Works, resp. BVaudio i když souhlasím s JV, že vyšší řada repro BVA (F3 SE) mi už nějak dizajnově nesedí. Co se týče přechodu z mého původního požadavku mít jako zdroj hudby CD přehrávač, na zde spíše doporučovaný PC + kvalití DAC (např HYPO), bych s tím mohl být spíše menší problém.
Z komerčních výrobců železa je samozřejmně možné opustit v úvodu vybrané výrobce ARCAM / ROTEL, ale potřeboval bych také vědět, které jiné komerční výrobce, či třeba méně známé kvalitní zahraniční výrobce (a jejich konkrétní typy komponent), které nepočítáte do spektra běžných spotřebek do výběru doporučujete zařadit, buď již v té uvedené cenové úrovni, případně v úrovni alespoň ne výrazně vyšší. To samé by mi pomohlo i v oblasti reprosoustav, některé zajímavé alternativní typy beden už zde konec konců padly...
V dalším výběru budu určitě brát v potaz obě verze CZ + SK malovýrobců VMA + Custom Works, resp. BVaudio i když souhlasím s JV, že vyšší řada repro BVA (F3 SE) mi už nějak dizajnově nesedí. Co se týče přechodu z mého původního požadavku mít jako zdroj hudby CD přehrávač, na zde spíše doporučovaný PC + kvalití DAC (např HYPO), bych s tím mohl být spíše menší problém.
Z komerčních výrobců železa je samozřejmně možné opustit v úvodu vybrané výrobce ARCAM / ROTEL, ale potřeboval bych také vědět, které jiné komerční výrobce, či třeba méně známé kvalitní zahraniční výrobce (a jejich konkrétní typy komponent), které nepočítáte do spektra běžných spotřebek do výběru doporučujete zařadit, buď již v té uvedené cenové úrovni, případně v úrovni alespoň ne výrazně vyšší. To samé by mi pomohlo i v oblasti reprosoustav, některé zajímavé alternativní typy beden už zde konec konců padly...
Několikrát jsi tu zmínil HYPO.
Co to je? Žádnou takovou značku neznám.
Co to je? Žádnou takovou značku neznám.