Výběr kompletní stereo sestavy - 120 tis. Kč

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr kompletní stereo sestavy - 120 tis. Kč

Příspěvek od kvičko »

Pravdu máš,bola to Praga. *2thumbsup*

Havax22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havax22 »

Tak po odmlce jsem opět na příjmu, děkuji za trpělivost…

Sekal píše : Pokud jde o posloupnost nákupů, začal bych jednoznačně výběrem beden. Repro BV Audio – věž. Může totiž klidně nastat situace, kdy tazateli bude po jejich připojení ke stávajícímu aparátu zvuk už natolik vyhovovat, že od výměny dalších komponentů ustoupí. Dále bych doporučil zvážit úplné oddělení prostoru kuchyně a obýváku, (pokud to samozřejmě bude s ohledem na WAF možné).

Oddělení obýváku od kuchyně…, to bohužel možné není, ty by mi stopro neprošlo…

Co se týče nákupu celé sestavy komplet najednou, myslel jsem, že by to mohla být spíš výhoda (tj. dobře nakombinovaná sestava vzájemně optimálně sladěných komponent, ať už dle zkušenosti audio studií, nebo zdejších uživatelů), ale samozřejmě je nákup možné řešit i na etapy. Vánoce jsem už stejně prošvihl, no tak co… Buď nejprve reprobedny a k nim pak dodatečně CD + zesilovač, nebo je možná i verze nejprve vzájemně sladěná kombinace repro + zesilovač a dodatečně pak CD, resp. DA převodník…
K možnosti zachování stávajícího železa bych se obával, že zvukové možnosti nových reprosoustav, zapojených do stávajícího starého, ne příliš výkonného integrovaného zesilovače Technics SU610 (výkon 2x50W / 4Ohm), by mohly být pro nějaké posuzování reprosoustav negativně zkresleně, jestliže např. pro VMA I je uváděn jako výkonově vhodnější zesilovač HYPA17, než méně výkonný HYPA10, které oba dva jsou oproti Technicsu výkonově o dost výše...

Jinak tedy na Vaše opakované doporučení definitivně opouštím komerční železo typu NAD, Rotel, Arcam a CA, ať již z důvodu akustických, tak i případně četnějších servisních. Technics mi vydržel dvacet let a po dvou letech se mi vybírat něco dalšího nechce. Rovněž bazarový nákup v případě zajímavé nabídky by asi po zvážení všech pro a proti byl schůdný, vždyť i stávající aparaturu jsem nekupoval novou.Co se týče větších zahraničních výrobců a nákupu nových komponent, tak by dle některých vašich názorů mohla nadále ve hře zůstat Yamaha, ať již v řadě, 1000, 2000, resp. oproti původnímu rozpočtu výše postavená nová a poměrně dobře hodnocená řada 2100, v tomto případě ale spíš pouze zesilovač, CD/SACD přehrávač je v této řadě už na mé potřeby hodně cenově vysoko, tam bych sáhnul o patro níž, tj. po řadě 1000, případně aktuálně výběhový typ 2000.

Sekal píše : ostře znějící zesilovače typu DPA nebo BV Audio

Zajímalo by mne, zda se toto hodnocení týká jen těchto dvou CZ-SK výrobců (resp. značek) zesilovačů, nebo tento charakter zvuku platí i pro Custom Works…?

Boxer píše : zesilovače silně kreslící jako, Soulution, TAD, Bryston, Esoteric, některé ML

Prokreslený zvuk, prostorový zvuk, muzikální zvuk, dynamický, (a do určité míry detailní) zvuk…, asi všechny tyto výrazy, byť jako Hi-fi méně znalý nemám naposlouchané jejich konkrétně přesné určení, jsou mi pocitově bližší, než opačné označení typu - studený, analytický, ostře znějící, atd. projev. Ale druhý protipól - tj. zvukový projev zahuhlaný, pod dekou, slitý apod. také patrně nikdo nevyhledává. U těchto výše uvedených kvalitních výrobců zesilovačů je cenová hladina nových komponent bohužel cca o řád výše, než rozpočtová složka, mnou vyčleněná na železo. Počítám, že asi ani při alternativním nákupu těchto komponent z druhé ruky není moc často (možná vůbec...?) v bazarových nabídkách zesilovač + CD (dva – tři roky stáří a velmi slušný stav), v té požadované cenové hladině. Otázkou rovněž je (už se možná opakuju), zda při pouštění hudby, převážně nahrané v šedesátých a sedmdesátých létech, budou zvukové vlastnosti takto vysoce postavené úrovně komponent využity, nebo zda jejich zvukově precizní vlastnosti nebudou vzhledem k nedokonalostem nahrávek spíše kontraproduktivní…, to neumím odhadnout. Je pravda, že záruka dvacet let, jako je garantovaná u Brystonu, by určitě nikoho nerazila, zejména v případě nynějším velkovýrobci rozšířeném osazování přístrojů lacinými a tedy i méně spolehlivými čínskými součástkami, jek zde již bylo popisováno…
Jsou tedy k těmto uvedeným, cenově již poměrně vysoce postaveným značkám alternativy, u kterých by se obecně při uvedeném stáří komponent cca do tří let, dal zesilovač + CD přehrávač z druhé ruky ve velmi slušném stavu pořídit v uvedeném rozpočtu cca 60 tis. Kč…? Můžete zde uvést i webové odkazy na nějaké zajímavé CZ/SK/DE bazarové Hifi stránky…?

Ještě pro rekapitulaci, abych moc neuhýbal z předchozí cesty, je doposud nadále alternativou nákup nových komponent od CW - HYPA, resp. z větších komerčních výrobců YAMAHA 1000, 2000, 2100. No a k tomu nadále repro, v alternativách VMA I, BVA (SLIM3D, nebo F3 - zde mám bohužel trochu problém s věžovitým designem). Dále byly v předchozích příspěvcích uváděné konkrétní kvalitní modely reprosoustav od Xavian, Qadral, Usher, Chario…, a dalších... Zde nadále upřednostňuji kvůli omezenému prostoru buď uzavřenou koncepci ozvučnice, nebo s bassreflexem dopředu.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Boxer to myslel jistě ironicky :)

sartel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sartel »

Havax22 píše:Jinak tedy na Vaše opakované doporučení definitivně opouštím komerční železo typu NAD, Rotel, Arcam a CA, ať již z důvodu akustických, tak i případně četnějších servisních. Technics mi vydržel dvacet let a po dvou letech se mi vybírat něco dalšího nechce.
Mám osobní zkušenost s Yamaha řady 1000, 2000. Úmyslně jsou osazeny podřadnými čínskými kondenzátory, aby to vydrželo jen do záruční doby. Dal jsem za to hromadu peněz a teď mi to tu leží jako neopravitelné. I šrouby držící kryt byly z měkkého materiálu, hlavičky se rozmrvily jak sýr.

...a teď vybírej :mrgreen:

Havax22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havax22 »

kvičko napsal : Prečo železo od Yamahy? Yamaha si vždy udržala slušnú úroveň kvality ich výrobkov.Na rozdiel od NAD-u,kde sa dokonca úmyselne osádzajú podradné čínske kondenzátory, aby to vydržalo len po záručnú dobu.Mám osobnú skúsenosť s NAD-om, dal som zaň hromadu peňazí a po dvoch rokoch skončil ako neopraviteľný v šrote. Ešte aj šróby držiace kryt boli z mäkkého materiálu, hlavičky krížových šróbov sa rozmrvili ako syr. *fnuk* Keď sa vám to stane ,tak vám zamrzne úsmev a potom si môžete strihať meter a odpočítavať mesiace....skončia srandičky.

sartel napsal : Mám osobní zkušenost s Yamaha řady 1000, 2000. Úmyslně jsou osazeny podřadnými čínskými kondenzátory, aby to vydrželo jen do záruční doby. Dal jsem za to hromadu peněz a teď mi to tu leží jako neopravitelné. I šrouby držící kryt byly z měkkého materiálu, hlavičky se rozmrvily jak sýr.

To je sartele spíš parafráze na kvičkův názor, nebo je to doo v případě komerčních velkovýrobců a všech jejich cenových řad modelů prašť jak uhoď...? Nebo je to nějaká přebíjená prodejců...? Je tedy vůbec nějaká schůdná alternativa v případě koupě nových komponent železa od větších zahraničních výrobců...?

sekal

Příspěvek od sekal »

Co konkrétně bylo na těch strojích od Yamahy a NADu neopravitelné ? Kondenzátory by se měly dát rel. snadno vyměnit..

sartel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sartel »

Havax22: No a tady to máš.
Předešlý text, který jsem napsal byla samozřejmě lež a zároveň ukázka, že 100x opakovaná lež se stává pravdou. No a nebylo to ani potřeba 100x opakovat *palec* . Všechno je to jednoduše elektronika, na které se může kdykoliv cokoliv podělat a v dnešní době nemáš spoleh ani na záruku (tedy pokud to není záruka typu: mašina za stovky tisíc Kč a výrobce ti ji vymění/opraví i když by ti na ni spadl třeba barák), jejíž vyhodnocení a uznání je na nějakém technikovi v kumbále.
Na tvém místě bych vzal to, co se mi zalíbí esteticky, parametrově a funkčně a na co budu mít vyhraditelné finance. Třeba právě ty nové líbivé Yamahy.

Havax22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havax22 »

Sartel : jo, jo…, tím použitím prakticky zcela totožné argumentace na jiného výrobce jsem si říkal, že to bude spíš nějaká sranda, že by vás všechny bavilo pořád demontovat panel přístroje a tvrdost šroubů…, spíš bych to chtěl koupit na poslouchání, než na trénování sborky-rozborky… :) .
No a ještě k té Yamaze, jaký celkově má charakter zvuku komponent tohoto výrobce? A jaký je výraznější rozdíl mezi uvedenými typovými řadami 1000, 2000, a 2100…? Cenově je to vcelku znát. Aktuálně se dá na řady 1000 a 2000 pro komplet zesilovač plus CD vyzískat nějaká slušná akční sleva, na 2100, vzhledem k novosti tohoto modelu to asi bude spíš horší… Do jaké úrovně má cenu investovat u přehrávače CD, myslel jsem, že u zesilovače asi spíš jít výš a u CD postačí, bez degradace zvuku celého kompletu CD + A jít na nižší model…? Jsou nějaké výraznější cenové rozdíly při nákupu komponent v ČR a v jiné zemi EU, třeba v Německu…? A s jakými reprosoustavami bývá železo Yamaha obvykle dobře sladěné, pro uvedený typ hudby…? Hodně otázek najednou, že…?

A ještě opět viz poslední dotazy k železu - jak je na tom zvukově komplet DA převodníku a zesilovačů HYPA od CW?

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Za 120t by som bez debaty išiel do aktívnej verzie. Ja v akejkoľkovek cenovke ale za 120 sa dá kúpiť skvele hrajúca zostava. Neviem čo je teraz na trhu, dávno som sa o to nezaujímal, ale čo som kedysi počul, tak nad aktív skrátka nie je.

Kedysi před rokmi keď bol u mňa zraz tak boli porovnané nejaké stĺpové Dynaudiá s masívnym deleným koncom v novej cenovke cca 200 000 a regálovky od Aconu v cene 100 000 a regálovky teda hrali čistučko, pevné basy. Majiteľ tej pasívnej zostavy sa vtedy vyjadril, že po Aconoch boli Dynaudiá jako keď sa na kazeťáku zaplo Dolby. A je to tak. Tieto http://www.acon.sk/aconweb/data/produkty/a723/a723.htm
Tu padol názor, že aktívy sú lacné PC búdky, no znalci vedia, že realita je úplne inde. Kto poznal Mareka z BA tak ten mal aktívne, digitálne regálovečky Dynaudio a hrali famózne.
Myslím, ž esú to tieto¨ http://www.zvuk.sk/produkt/dynaudio-pro ... 99384.html

Skrátka zabudnime na to, že aktívy sú plastové pidibúdky k PC. Všetky profi štúdiá fičia na aktívnych monitorech lebo to je jediná cesta k profikvalite

Nehovorím to preto, že ja mám aktív, ale to je vlastne jedno

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Havax22 píše:No a ještě k té Yamaze, jaký celkově má charakter zvuku komponent tohoto výrobce? A jaký je výraznější rozdíl mezi uvedenými typovými řadami 1000, 2000, a 2100…? Cenově je to vcelku znát. Aktuálně se dá na řady 1000 a 2000 pro komplet zesilovač plus CD vyzískat nějaká slušná akční sleva, na 2100, vzhledem k novosti tohoto modelu to asi bude spíš horší… Do jaké úrovně má cenu investovat u přehrávače CD, myslel jsem, že u zesilovače asi spíš jít výš a u CD postačí, bez degradace zvuku celého kompletu CD + A jít na nižší model…? Jsou nějaké výraznější cenové rozdíly při nákupu komponent v ČR a v jiné zemi EU, třeba v Německu…? A s jakými reprosoustavami bývá železo Yamaha obvykle dobře sladěné, pro uvedený typ hudby…? Hodně otázek najednou, že…?
Osobne som tie vyššie modely nemal možnosť počuť ale z toho čo som čítal by charakter Yamahy mal ísť smerom k neutralite - to jest by nemalo nič nejak extra vyčnievať, nemal by mať ani teplý ani studený charakter, ani zahuhlané, ani príliš ostré.
Tu sú linky na recenzie (možno si už čítal): A-S2100: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... s2100.html , SACD CD-S2100: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... s2100.html .
Teba by mohla potešiť táto veta z recenzie: "Co je na celkově spíše mírně analytičtějším projevu Yamaha A-S2100 výjimečně dobré, to je i tolerance k méně kvalitním nahrávkám".

Ohladom miešania rôznych modelových rád navzájom - podla mňa by to bola škoda nedať k sebe mašinky ktoré sú na to určené. V tom SACD 2100 dosť chvália prevodník. Neviem či majú túto vymoženosť aj staršie modely. Ale podla mňa by si si určite vystačil aj 1000kovou radou, možno aj nová 701 nemusí byť zlá (v týchto vodách sa zrejme budem pohybovať ja). No ale pokial si môžeš dovoliť vyššie modely tak prečo nie? *palec*
Ohladom reprákov - ja som si asi pred rokom k mojej dosluhujúcej zostave kúpil vo výpredaji stojanové Chariá a to ma teraz núti uvažovať o upgrade železa (niečo okolo tej 700ky, možno bazarová 1000ka) nech lepšie využijem ich potenciál. Chario má trochu mäkší, taký pohodovejší zvuk možno s trochu menším objemom detailov (ale to skôr pripisujem môjmi starému železu). Samozrejme závisí aj od modelu - skúšal som aj 3p. podlahovky nižšieho radu kde to hralo možno viac od podlahy (super na rock) ale chýbala tomu istá zamatovosť čo majú tie stojanovky. Tolko za mňa k Chariu.
Niekde som čítal že už neviem aký predajca si špeciálne na predvádzanie Xavianov zaobstaral Yamahy (1000?, 2000?).
Ono skús kontaktovať nejaké štúdiá čo ponúkajú Yamahu (pokial viem tak v Čechách by ju mali mať http://www.excelia-hifi.cz/ , http://www.luxusni-elektronika.cz/ a ešte by ju malo mať tuším nejaké štúdio v Brne) a poradiť sa s čím to párujú.

Tolko k Yamahe. Tých možností je kopec, ale pokial sa ti páči dizajn Yamahy tak prečo nie, chybu podla mňa nespravíš. Ale tú by si zrejme nespravil ani s Rotelom a podobne kvalitnými značkami.

K BV - spomínal si SLIM3D, alebo F3. Mal som dávnejšie možnosť počuť oboje a ak si to dobre pamätám, tak tie "slimy" sa mi po dizajnovej stránke celkom páčili, ale ich zvuk bol na môj vkus dosť suchý a možno až tak neutrálny že ma to nebavilo, tak isto mi tam chýbalo viac spodku. Ale samozrejme niekomu ten charakter môže vyhovovať. Tie velké búdy sa mi zase pre zmenu nepáčili vzhladovo, ale ich majestátny zvuk mi celkom sadol. Takže ak by si chcel ísť týmto smerom, tak rozhodne treba najpv počuť.
Naposledy upravil(a) JV dne 10 pro 2014 11:02, celkem upraveno 1 x.

Odar

Příspěvek od Odar »

Havax22, uz to aj nabera nejaky konkretny smer? Podel sa o infosky 8-)

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

...a čo takto KANTATA 205 http://stareradia.blog.cz/0910/kantata-205 ?Veď najlepšie hi-fi sa predsa vždy vyrábalo v Sovietskom zväze!Aj kondenzátory mali perfektné,nezničiteľné.Keby som mal teraz kupovať hi-end za 120 tisíc,tak to jedine Kantatu.

Odpovědět