Výběr kompletní stereo sestavy - 120 tis. Kč

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
sekal

Re: Výběr kompletní stereo sestavy - 120 tis. Kč

Příspěvek od sekal »

Pokud jde o posloupnost nákupů, začal bych jednoznačně výběrem beden (můj tip). Může totiž klidně nastat situace, kdy tazateli bude po jejich připojení ke stávajícímu aparátu zvuk už natolik vyhovovat, že od výměny dalších komponentů ustoupí. Dále bych doporučil zvážit úplné oddělení prostoru kuchyně a obýváku, (pokud to samozřejmě bude s ohledem na WAF možné).

Odar

Příspěvek od Odar »

Dinosaurjr --> Myslim, ze existuje vela ludi, ktorym preslo toho rukami hodne a nevedia, co chcu. Ale to je uz ina tema 8-)

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

havax 22:Zaujímavá téma.Keby som si mal ja teraz kúpiť novú hi-fi zostavu,tak by som si jednoznačne zvolil osvedčenú značku Yamaha.Zosík Yamaha A-S 700 + CD prehrávač z tejto rady.K Yamahe ide repro Chario-kvalitná talianska prácička,príjemný muzikálny neunavujúci zvuk.Máš na dvadsať rokov pokoj a za zvyšok peňazí môžeš zobrať celú rodinu niekam na výlet a ešte ti vystane aj na novú kuchynskú linku.Do málo známych značiek by som nešiel,väčšinou sa jedná o nablýskaný čínsky odrb.Akože navrhnuté v UK,dizajn tiež UK a výroba v Číne z lacných a nekvalitných čínskych súčiastok.Napríklad taký NAD,Rotel,CA...atď.Je okolo toho veľa rečí a nakoniec sa to po dvoch rokoch pokazí....

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Tak už mi zbývá jen 16 měsíců, začínám stříhat metr :cry: . Díky za info *palec*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

dkdkdk píše:Tak už mi zbývá jen 16 měsíců, začínám stříhat metr :cry: . Díky za info *palec*
CO? Sedíš v base? :lol: :lol:

sartel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sartel »

Ne, mám 8 měsíců starý zes a za 16 by mi měl tedy shořet.

sartel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sartel »

Pardon, psal jsem z mobilu a nepřečetl si to po sobě, co z toho korekce vytvořily. Ale takhle nějak jsi to myslel, ne?

Havax22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havax22 »

Tak zas všechny zdravím...

Omluvy:
• K PC se v tomto období dostanu jen občas, proto ty odmlky...
• HYPA / HYPO - omlouvám se jak Hynkovi, Pavlovi, tak i Basstlovi, jsem to trochu popletl...

A k tomu ostatnímu :
• Upgrade hifi sestavy celé najednou preferuji, neb i když původní aparát sloužil hodně dlouho (jak jsem již uvedl cca 20 let), tak už pomalu doo dosluhuje a technické problémy se pomaličku ale jistě čím dál častěji objevují...
• Aktivní bedny - ne
• Převodník DAC, oproti CD přehrávači - asi čím dál víc spíše ano, neb ty CD přehrávače s trochu kvalitnějšími převodníky jsou vcelku dost předražené a cesta tímto směrem se do budoucna bude zcela jstě čím dál více ubírat...
• Ten cenový strop samozřejmně není pevně daný, a to ani směrem dolů, takže když bude nějaká shoda, že pro mnou preferovanou hudbu (viz úvodní příspěvěk), která třeba v době nahrání nemohla být ve studiu (nebo živě) ani princpiálně nahrána v TOP kvalitě, není potřeba pořizovat aparaturu v této cenové úrovni, tak proč ne...
• VMA I SL, včetně Custom Works (DAC 1 USB, HYPA1, HYPA10) vychází celkem na nějakých 80 tis. Kč, BV audio vyjde lehce dráž a zdroj signálu jsem ani v jejich nabídce nenašel..., tak zatím nejreálněji vypadá kombinace VMA+CW..., nebo jsou stále ve hře za tyto peníze zvukově srovnatelné zahraničí firmy (železo YAMAHA ???) a reprosoutavy - viz předešlé příspěvky...?

Odar

Příspěvek od Odar »

S Martinom prekonzultuj, či na ne bude Hypa10 dostatočne výkonná.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

to Havax22

......aktivní bedny - ne....

Keď nie, tak nie, ale aký máš dôvod? Zdroj PC, cez externý prevodník a aktívne repro - systém umožňuje všetko - od primeranej kvality,výkonu, doladenia akustiky priestoru procesingom v kompaktnom vyhotovení, s pohodlnou obsluhou. Bez potreby prestavby miestnosti(í), bez patálií s káblami a bižutériou.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

palipol píše:to Havax22
......aktivní bedny - ne....
Keď nie, tak nie, ale aký máš dôvod? Zdroj PC, cez externý prevodník a aktívne repro - systém umožňuje všetko - od primeranej kvality,výkonu, doladenia akustiky priestoru procesingom v kompaktnom vyhotovení, s pohodlnou obsluhou. Bez potreby prestavby miestnosti(í), bez patálií s káblami a bižutériou.
V aktívných repro sú poväčšinou lacné chip-ampy, alebo class-D zosilňovače rôznej kvality.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Class D zosilňovače rôznej kvality...takže zlej, aj špičkovej. Pre odporcov class D sa nájde aj lineárna amplifikácia, v oboch prípadoch sa stačí len rozhodnúť
do akej cenovej hladiny pôjdem - vždy je to však ekonomickejšie riešenie ako skladať reťazec - zosilňovač, káble, reprosústavy.
Podstatné na tom všetkom je predovšetkým výkonová, frekvenčná i fázová optimalizácia meničov elekronickými filtrami vyšších rádov,
čo v pasíve nie je až tak jednoduché (v serióznom odladení a použití kvalitných komponentov výhybiek ani lacné) a v konečnom dôsledku
len kladie vyššie nároky na pripojený zosilňovač.
Pre tých, čo tomu neveria, čarujú so zvukom podľa vlastných predstáv a neradi sa "podriaďujú" nemennému riešeniu aktív samozrejme nie je cesta.
Čarovať sa však dá aj v procesingu, je len na slobodnej vôli, či ho použijem, alebo nie.

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Prečo železo od Yamahy? Yamaha si vždy udržala slušnú úroveň kvality ich výrobkov.Na rozdiel od NAD-u,kde sa dokonca úmyselne osádzajú podradné čínske kondenzátory,aby to vydržalo len po záručnú dobu.Mám osobnú skúsenosť s NAD-om,dal som zaň hromadu peňazí a po dvoch rokoch skončil ako neopraviteľný v šrote.Ešte aj šróby držiace kryt boli z mäkkého materiálu, hlavičky krížových šróbov sa rozmrvili ako syr. *fnuk* Keď sa vám to stane ,tak vám zamrzne úsmev a potom si môžete strihať meter a odpočítavať mesiace....skončia srandičky.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Havax22 píše:• Upgrade hifi sestavy celé najednou preferuji, neb i když původní aparát sloužil hodně dlouho (jak jsem již uvedl cca 20 let), tak už pomalu doo dosluhuje a technické problémy se pomaličku ale jistě čím dál častěji objevují...
• Aktivní bedny - ne
• Převodník DAC, oproti CD přehrávači - asi čím dál víc spíše ano, neb ty CD přehrávače s trochu kvalitnějšími převodníky jsou vcelku dost předražené a cesta tímto směrem se do budoucna bude zcela jstě čím dál více ubírat...
• Ten cenový strop samozřejmně není pevně daný, a to ani směrem dolů, takže když bude nějaká shoda, že pro mnou preferovanou hudbu (viz úvodní příspěvěk), která třeba v době nahrání nemohla být ve studiu (nebo živě) ani princpiálně nahrána v TOP kvalitě, není potřeba pořizovat aparaturu v této cenové úrovni, tak proč ne...
• VMA I SL, včetně Custom Works (DAC 1 USB, HYPA1, HYPA10) vychází celkem na nějakých 80 tis. Kč, BV audio vyjde lehce dráž a zdroj signálu jsem ani v jejich nabídce nenašel..., tak zatím nejreálněji vypadá kombinace VMA+CW..., nebo jsou stále ve hře za tyto peníze zvukově srovnatelné zahraničí firmy (železo YAMAHA ???) a reprosoutavy - viz předešlé příspěvky...?
Ten nákup všetkého naraz ti schvalujem (aj tíško závidím - toto by som chcel aspoň raz zažiť a nie po každom komponente čakať rok - dva kým ten predošlý splatím, aby som si mohol požičať na ďalší *headbang* ). Máš niekde po ruke nejaké štúdiá, najlepšie aspoň 2, nech môžeš porovnávať a nenaletíš hneď prvému predavačovi čo chce zarobiť? Ak áno, pozri aké značky ponúkajú, prípadne sem daj link a budeme ti prípadne vedieť povedať čomu sa vyhnúť a nad čím prípadne porozmýšlať. Myslím že seriózny predajca pri kúpe celej zostavy možno aj niečo spustí z ceny.

Kadejaké prevodníky a hranie s kompu vs. klasické CD - k tomu sa ti velmi neviem vyjadriť. Ja som skôr klasik mám rád originálne nosiče či už CD, alebo LP, ale uznávam že niekomu to nemusí vyhovovať a chce ísť s dobou. Takže toto rozhodnutie je čisto na tebe. Možno až budeš v nejakom štúdiu, tak si môžeš vyskúšať obe cesty, a uvidíš čo ti viac sadne.

Ohladom VMA a podobne, vs. komerčné firmy - dobre spravená malosériová výroba môže byť pravdepodobne o niečo kvalitnejšia ako komercia, ale podla mňa ti nikto nezaručí že to tak naozaj je, prípadne že budeš mať o rok kde reklamovať. Zatial čo u zavedených značiek je dosť velká pravdepodobnosť že budeš mať možný servis aj za 20 rokov. To je samozrejme môj pohlad na vec ako elektrotechnického laika čo si doma neopraví nič (čo sa elektroniky týka - kvapkajúci vodovod zvládnem ;) ).
Čo sa týka výberu komerčného železa, určite by som netvrdil ako niekto na predošlej strane že je Yamaha postavená na kvalitnejších súčiastkách ako Rotel, Pioneer, Onkyo, Nad a podobne. Šetrí sa asi všade.
Yamaha je teraz zaujímavá skôr tým že prakticky začala ako prvá s komerčých značiak návrat k stereu v akomsi "retroštýle" a celkom sa im to podarilo. Súdim tak samozrejme iba na základe recenzií a hlavne ohlasov spokojných užívatelov. Ja mám yamahácke komponety v prevádzke zhruba od roku 2000 (+ - nejaké dva roky ako som ich postupne dokupoval) a slúžia viacmenej bezproblémovo doteraz, takže na základe tejto skúsenosti budem pravdepodobne pokračovať moje "hifiťaženie" s touto značkou naďalej a kludne ju budem odporúčať aj okoliu. Čím ale samozrejme nechcem vyhlasovať že nič lepšieho nie je. Je to všetko o osobných preferenciách.

Odpovědět