Všechny zesilovače na zeměkouli zvuk dotvářejí - šumí, zkreslují, mají svůj charakter slyšitelně odlišný od jiných zesilovačů. Z toho plyne co? Že pokud říkáš, že kvalitní zesilovač zvuk nedotváří, pak dle tebe neexistuje kvalitní zesilovač = všechny jsou nekvalitní.Jarda69 píše:Kvalitní zesilovač zvuk nedotváří
Výběr recieveru
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Výběr recieveru
Zde:
Aha, ten můj text mi přijde trochu jiný, než jsi napsal ty. Ale myslím, že už tvému stylu rozumím.
Napadlo tě někdy, že lidský sluch má svoje limity a když zesilovač "šumí, zkresluje atd" pod těmito limity, tak "zvuk" nemění ?
Napadlo tě někdy, že lidský sluch má svoje limity a když zesilovač "šumí, zkresluje atd" pod těmito limity, tak "zvuk" nemění ?
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 31 kvě 2015 20:35, celkem upraveno 1 x.
Nu, tak tedy tolik k výběru receiverů 

Nenaděláš nic. Jsou tu jedinci, kteří si nenechají ujít příležitost někoho opravit i když si vlastně pouze domýšlí něco, co v příspěvku vůbec není.
Ale takový je život
Ale takový je život

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nesmíš vnímat a porovnávat jen slova - ta se liší, ale třeba i jejich významy. A na ty aplikovat to, co se obecně nazývá výroková logika, nikoliv domýšlení. Učí se to na základní škole - odhaduji 4. - 5. třída.Jarda69 píše:můj text mi přijde trochu jiný, než jsi napsal ty
Pokud říkáš, že "kvalitní zesilovač zvuk nedotváří" a pokud zároveň platí, že každý zesilovač produkuje různou míru a různý charakter zkreslení, tedy dotváří zvuk svým specifickým způsobem (o čemž se jednoduše nedá polemizovat, to tak prostě je), pak platí, že všechny zesilovače jsou: A) kvalitní, B) nekvalitní?

Ne, taková pitomost mě nenapadlaJarda69 píše:Napadlo tě někdy, že lidský sluch má svoje limity a když zesilovač "šumí, zkresluje atd" pod těmito limity, tak "zvuk" nemění ?

Na fóru jsi nový, v hifi evidentně taky - chce to více naslouchat a méně autoritativně psát tyhle nesmysly o zvuk neměnících zesilovačích a zkreslení daném jen velikostí

drfish:
Jak vidno, osvěty není nikdy dost

Zesilovačů s nelineárním zkreslením pod 0,01% (v celém rozsahu výkonu) je poměrně málo a jsou vesměs dosti drahé, (pomineme-li produkci čes. a sloven. manufaktur). Reprosoustavy s nelineárním zkreslením 0,1% v oblasti nízkých kmitočtů žádné neznám..Jarda69 píše:..většina slušných zesilovačů, má všechna zkreslení hluboko pod 0.01% většina slušných reprobeden má, většinou kolem bassů, zkreslení kolem 0.1%
Jinak souhlasím s drfishem. Vedete tady naprosto planné a zbytečné diskuze. Bežte si raději pustit nějakou pěknou hudbu, popř. ti pilnější pomozte přítelkyni či manželce s dom. pracemi..

Nesmíš vnímat a porovnávat jen slova - ta se liší, ale třeba i jejich významy
jak jsem psal, myslím, že už jsem tě pochopil

S tou desetinou procenta u beden se omlouvám. Byl to jenom nástřel do příkladu. Jinak si snad rozumíme.
Jak dojde na to
Jinak se to zvrhne na bitvu filozofů o tom, co je a co není zvuk.
, tak je asi lepší debatu přerušit.že zvuk mění pod hranicí slyšitelnosti
Jinak se to zvrhne na bitvu filozofů o tom, co je a co není zvuk.
A co spotreba ve standby, take polovicni?drfish píše:Současný nástupce mého receiveru má přesně poloviční hmotnost- asi ultralehké materiály...

TX NR545 onkyo bude mit MOC 15990,- a internetova neco pres 14000,- - takze podle nekterych co tvrdi ze pod 10.000 nebrat, by mel byt dostatecne kvalitni, no ni?
Ten můj má 3,2 W standby, jinak 1200W. Moc hezky dokáže vytopit můj malý pokojík.Ram píše:A co spotreba ve standby, take polovicni?drfish píše:Současný nástupce mého receiveru má přesně poloviční hmotnost- asi ultralehké materiály...
TX NR545 onkyo bude mit MOC 15990,- a internetova neco pres 14000,- - takze podle nekterych co tvrdi ze pod 10.000 nebrat, by mel byt dostatecne kvalitni, no ni?

TX NR545 bude určitě dobrý začátek, i když nemá DTS-X

V desnich parnech asi lahudka... Tkze standby nema 2x ale 10x vyssi - neco za neco. Co mas za zazrak? NR5000e?
To musis mit na plnej ceres aby bylo 1200W.
Jo taky jsem mel plasmu, prikon 500-600W, sla z domu asi po 20 hodinach, pritapela ze bych musel dat klimatizaci, nehlede na ucty za elektriku, kdyz mi panel jede prakticky nonstop, dobijim z nej z USB vsechny mobilni zarizeni poustim youtube atp.
To musis mit na plnej ceres aby bylo 1200W.
Jo taky jsem mel plasmu, prikon 500-600W, sla z domu asi po 20 hodinach, pritapela ze bych musel dat klimatizaci, nehlede na ucty za elektriku, kdyz mi panel jede prakticky nonstop, dobijim z nej z USB vsechny mobilni zarizeni poustim youtube atp.
Já příkon nijak neřeším. Mám plazmu, receiver, koncák- všecko bere slušně. Hlavně, že to dobře hraje. K TX-NR5000e je připojený ještě koncák CA 851W, který nahrazuje ty horší koncáky, co jsou v receiveru na oba hlavní kanály. Zbytek- centr a zadní jedou z receiveru. Jinak bydlím ve sklepním bytě, stabilní teplota 19 stupňů v zimě v létě, takže přitápění mi dost vyhovuje 

řešit při vyberu hifi/kina spotrebu jednotlivych komponent me prijde uplne mimo
predpokladam, ze jde o zvuk a nejake "kilowaty" na elektromeru by nemely hrat zadnou roli ....
kdybych premyslel kolik "žere" moje kino pri "plnem" zatahu, tak bych si nikdy nepustil nic
( jenom monobloky pro predek jsou 3 x 1500, plazma bude 700, preamp atd atd ... )
predpokladam, ze jde o zvuk a nejake "kilowaty" na elektromeru by nemely hrat zadnou roli ....
kdybych premyslel kolik "žere" moje kino pri "plnem" zatahu, tak bych si nikdy nepustil nic

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Souhlas, řešit spotřebu je pitomost. Je to jen dnešní nemocná móda mít vše "ekologické" za každou cenu.
Člověk utratí desítky či stovky tisíc Kč za aparaturu a pak řeší desetikoruny za elektřinu
.
Člověk utratí desítky či stovky tisíc Kč za aparaturu a pak řeší desetikoruny za elektřinu

Zapnout domácí kino a spadnou jističe
to byl vždycky můj sen. Myslím, že už se tomu pomalu blížím. Ovšem jsou tu pořád větší borci