Výběr regálovek a zesilovače
Výběr regálovek a zesilovače
Ahoj, potřebuji poradit při koupě nových zařízení. Považuji se za začatečníka v oblasti hifi poslechu, doteď jsem měl pouze receiver a cd z datartu. Nyní k 50 si chci udělat radost. Umístění bude v obýváku s kobercem 24 m2. Žánrově mám rád rock, blues, jazz, country. Chci především stremovat ze spotify a i poslech z cd, ktere koupím později. Nechtěl bych moc studený, bezbarvý zvuk- no vlastně nevím, neměl jsem možnost poslechu kvalitního hifi. Cenově bych se ze zesilovačem rád dostalna 15-20 t kč a s repro taky kolem 20 t.Víc investovat si myslím, že nemá pro mě cenu. Známý mi radil repro Dali, s tím že je to kvalitní zaběhaná značka s dobrým hodnocením, tak jsem se na ně koukl a zalíbili se mi - možná že ty opticon 2, ale nevîm vůbec co od toho čekat, jen si říkám, že cena je už slušná, tak zvuk snad bude taky kultivovany- teda pro mě. A tak nevím a potřebuji poradit. Do studia se mi moc nechce, nemam rad takove to osobní přemlouvaní apod.
Re: Výběr regálovek a zesilovače
Doporučuji k přečtení poslední příspěvek na tomto odkazu...
reprosoustavy/stpove-stereo-rada-t17747.html
reprosoustavy/stpove-stereo-rada-t17747.html
Jo díky, četl jsem. 

No, finanční limit, potažmo na nové kusy, je docela nízký. Co třeba něco takového:
https://www.whathifi.com/naim/mu-so/review
https://www.whathifi.com/naim/mu-so/review
Chápu, že z finanční stránky to není, bůh ví co, ale snad něco vybrat půjde. Takové ty moderny pod TV mě moc netáhnou.
Dobře děláš, za 40k Kč určitě pořídíš lepší parádu než nějaký placatý nesmysl. Otázka jestli ti bude stačit regálovka do 24m2, ale jde také o to jak daleko je poslechové místo. Zkus nějaké hifistudio, když jdeš do novoty. Nudné rozhodně nejsou Aurum Cantus a jejich páskáč je návýkový
. Zesilovač k nim často bývá Vincent, i když hodně lidí ho má jako startovní a přesedlá výš.

To je těžká otázka, protože kombinací je nekonečné množství. Nicméně k repro, které nejsou studené jak psí čumák, bych navrhnul například Xavian, nebo Sonus Faber. obojí v této ceně budou stojanové soustavy, což pro 24m2 stačí - mám ověřeno ze svého pokoje 26,5m2. Základem ale bude umístit je tak, aby nebyl přímo u protilehlé zdi a měly kolem sebe aspoň metr místa od zadní a bočních stěn. Zesilovač - těžká volba. Rozočet není příliš vysoký a jako cestu bych volil nákup SH přístroje z vyšší cenové hladiny, než nového z nižší. Můj tajný tip by byl starý, ale excelentní zesilovač od firmy Pioneer a to model A-91D, který by se do rzpočtu vejít mohl, je to nejen zvukově výtečný stroj, ale také je přímo nádhernýa dovedu si jej představit k repro Xavian. Má však jednu vadu a tou je naprostá vzácnost, objeví se jednou za uherský rok. Dobrý je (což mám také vyzkoušeno) zesilovač Nait5i od firmy Naim. teplý zvuk, ale dostatečně detailní a dynamický. Dá se sehnat, jen to chce chvíli hledat. Nové přístroje neznám, protože moje představa o hifitechnice se neslučuje s výrobky komerčních značek soudobé éry. Myslím si také, že kombinace slovenské značky BVAudio by s uvedenými repro mohla být zajímavá a zaplatitelná (konkretně tyo 300). Nejlepší bude si něco někam vyrazit poslechnout a podle toho se rozmyslet.
- píšeš, že chceš streamovat Spotify. Jak to máš vymyšleno? Budeš pořizovat nějakou další krabičku k zesilovači nebo by měl mít SpotifyConnect zesík?
- chceš regály. Znamená to, že bedny budou na nějaké komodě nebo např. v jednom z výklenků obývákové stěny?
- chceš regály. Znamená to, že bedny budou na nějaké komodě nebo např. v jednom z výklenků obývákové stěny?
DKDKDK: stremovat chci přes playstation, vystupem optikou do zesilovače. Umístění repro na komodě, za repro zhruba 30 cm od zdi , poslech z 2 -3 m.
Radíte mi asi dobře, ale na mě to je dost peněz, co tady nabízíte.
Nenechte se mýlit vzhledem. Naim Mu-So není soundbar pod televiziDobře děláš, za 40k Kč určitě pořídíš lepší parádu než nějaký placatý nesmysl. Otázka jestli ti bude stačit regálovka do 24m2, ale jde také o to jak daleko je poslechové místo. Zkus nějaké hifistudio, když jdeš do novoty. Nudné rozhodně nejsou Aurum Cantus a jejich páskáč je návýkový. Zesilovač k nim často bývá Vincent, i když hodně lidí ho má jako startovní a přesedlá výš.
A počkejte za diskusi k tématu

Jasně, že z pohledu hifi je takový all-in-one přístroj, dokonce s integrovaným repro rouhání, ale já si doma stejně jako většina tady tím HiFi za 40tisíc prošel a vím, že žádný zázrak to není.
Optika spotify z ps4 je uplna tragedia. Skusal som to.
Nenechte se mýlit vzhledem. Naim Mu-So není soundbar pod televizi
Tak pod to se podepíši. Slyšel jsem u prodejce doma ve velkém prostoru a čučel jsem, jak taková krabička umí hrát a jak jednoduše se to ovládá. Fakt jsem automaticky šel nejdřív koukal na sloupové bedny, co tam měl. Kdybych pod TV neměl doma centr od kina, tak už jej mám, protože by to na normální poslech velmi dobře posloužilo a ovládat by to mohla jak žena, tak i děti...
Whisp: proč tragedie, dekoduje to receiver.