Výběr repro a zesilovače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr repro a zesilovače

Příspěvek od adrian »

Opravujem... zdvyhom o dva decibely.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

No trosku vim o cem pisu. Zrovna podobny rozdil jsem mel i na svych bednach.
V tom mereni zadna mistnost NENI. Uz jsem to psal.

K rezonanci membrana-zaves treba zde:
http://www.troelsgravesen.dk/Edge-coating.htm
10 repraku ze stejne serie se ti bude v oblasti 1-2kHz lisit, i u premiovych znacek, natoz u AC. Stejne tak i nad 2kHz a v oblastech breakupu. Vyrobni tolerance atd.

A ty vyskace, opet, datasheet delali par let zpatky, a merene vyskace treba az roky pote, to se zmeni dodavatel tohodle a tamtoho, a je to. To je uplne normalni problem kazde vyrobni firmy.
Dale pasky a AMT a jejich vyrobni tolerance a rozdily mezi kusy, u techto technologii to je dost problem. Opet overeno merenimi.
A dale starnuti toho pasku a jeho casti, tohle se deje i u kalot, zvlaste hadrovych. Novy mozna meril rovneji, ale po par letech.... Videl jsem treba problemy u RAAL nebo Viawaves myslim, kde byl s tim paskem problem hned po zaslani zakaznikovi. Zakaznik umel merit, a hned to bylo videt, plus i na oko byl myslim deformovany. Tzn vyrobce myslim resil, jak to lepe posilat. A rozhodne to nebylo promacknute z venku. A RAAL a Viawaves jsou trosku vic na detaily nez AC. Pasky, AMT, planary jsou proste technologie, kde je opakovatelnost problem. A tyka se to i Founteku (myslim, ze komercne dost rozsirene).
No a argument Cina, no zde to plati. Spousta vyrobcu si kvalitu ohlidaji, a vycvicit je, to jsou nervy.
Tzn nejde o defektni kusy. Ty stredaky jsou normalni kus-kus rozdily, a u vyskacu to muze byt, ze cela serie ujela.
O nejakem parovani, a zrovna u AC, nebo vybirani atd. nemam vubec naivni predstavy.
To vsechno dohromady jsou duvody, proc to jednomu hraje nahore moc, jinemu malo atd. Tedy krom toho, ze kazdy slysi jinak, a ma jinou akustiku a zelezo.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

edit: zmazane (omyl)

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Tak jak se podařilo nakoupit za méně jak 50% původní ceny za skoro nové :mrgreen: ?

dada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dada »

:) beru to jako vtip
ale pro nezorientované noch einmal: nerad nakupuju v bazarech. cokoliv.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

dada píše:
12 dub 2020 11:13
OK, tím je to vyřešeno, budou to sloupky.

Bazar mám asi takto: nemám problém pokud někdo nabídne adekvátní cenu. Adekvátní cena je pro mě 50% za skoro nový komponent. Chápu že prodávající mívá s tímto problém. Holt tím pádem nejsem ten správný zákazník bazaru.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Hlavne nezkoumat napis na zadni strane reprosoustav, kde bude v 99,5% napsane Made in China, jinak bude nenavratne pryc zapadacke nadseni z noveho hifi :D.

dada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dada »

Opravdu nevím co je tak závadného na tom, že nechci ani kentusy, ani nic z bazaru, a už vůbec nechci kentusy z bazaru :)

ale pro pomalejší se to pokusím vysvětlit:

bazar a nákupní strategie: nákup zboží jako je audio, není snad nijak zvlášť zasažen mechanismy pokřivujícími tržní ekonomiku, jako jsou třeba dotace nebo horentní spotřební daň. Lze tedy dobře aplikovat mechanismy nabídky a poptávky. Navíc přidaná hodnota je zvláště u high-endu značná, tj. cena rozhodně nereflektuje jen výrobní náklady. Z toho vyplývá značný rozptyl v cenových hladinách u vcelku podobného zboží. A tedy platí VZ poučka, že každý zboží má svýho kupce.

Já jsem tady v roli kupce (pro toto forum) levných a (pro mě) hezky vypadajících kousků a nerad je nakupuju použité. Někdo jiný si zas raději koupí jetinu a je spokojený, že ušetřil třeba 20% (přikladem budiž skoro nový Marantz PM7000 za 25kilokorun). Já to ale nebudu. Příklad s 50% slevou byl pak doveden záměrně ad absurdum i když pro mě to absurdní není. Prostě pro mě důvodem ke koupi jetiny by mohla být jedině dostatečně zajímavá cena. Tou ale MOC mínus 20% prostě není. Chápeme už?

Nechápeme? tedy ještě jeden příklad: před nějakou dobou kupovali dva moji kamarádi auto. Oba podobný rozpočet a záměr. Ten první koupil 4 nebo 5 let starou Ochcávku 1.6tdi za 388k. Ten druhý nový Megane combi 1.5 dci za 349k. Já nechápu toho co koupil tu Ochcávku a pochválil sem toho co koupil Megana. Ale jistě se tu najdou takoví co by radši vzali tu škodověnku....
...no a to je každýho biznis. Dokud máme tu svobodu že si se svejma penězma můžem dělat co chceme je to fajn. Třeba si i nekoupit nic když na to nemám.

Taky věřím, že bazarové kovboje tak nějak vzrušuje sjíždění příslušných stránek a sledování co se zrovna objevilo v nabídce. Já ale nechci kupovat to, co už zrovna někdo nechce. Naopak jsem zcela spokojený, když si můžu vybrat z aktuální kompletní nabídky všech výrobců. To v bazaru opravdu nejde.

S made in china problém nemám. Chci bedny který se mi líběj, mají dobrej poměr výkon/cena a chci si je poslechnout. Trh beden je obrovský a AC jsem neměl zatím důvod do užšího výběru zahrnout a po tý masírce tady sem si prakticky jistej že je do výběru nezahrnu.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Myslim ze by mohla byt dobra doba volat do studii a skusat si zjednavat zlavu, napr. na stare modely repro ak ich este niekde maju.

Inak otvorene ma i https://hifipartner.cz/

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Nechapavy je nejspis tazatel, jasne pisu ze at vybere jakykoliv, muze si byt jisty, ze zbozi bude vyrobek mit na zadni strane Made in China a muze mit na predni strane logo treba zlateho prasete. Nemam potrebu nekomu vnucovat AC stejne jakoukoliv jinou znacku. :geek:

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Kocour píše:
15 dub 2020 23:54
No trosku vim o cem pisu. Zrovna podobny rozdil jsem mel i na svych bednach.
V tom mereni zadna mistnost NENI. Uz jsem to psal.

K rezonanci membrana-zaves treba zde:
http://www.troelsgravesen.dk/Edge-coating.htm
10 repraku ze stejne serie se ti bude v oblasti 1-2kHz lisit, i u premiovych znacek, natoz u AC. Stejne tak i nad 2kHz a v oblastech breakupu. Vyrobni tolerance atd.

A ty vyskace, opet, datasheet delali par let zpatky, a merene vyskace treba az roky pote, to se zmeni dodavatel tohodle a tamtoho, a je to. To je uplne normalni problem kazde vyrobni firmy.
Dale pasky a AMT a jejich vyrobni tolerance a rozdily mezi kusy, u techto technologii to je dost problem. Opet overeno merenimi.
A dale starnuti toho pasku a jeho casti, tohle se deje i u kalot, zvlaste hadrovych. Novy mozna meril rovneji, ale po par letech.... Videl jsem treba problemy u RAAL nebo Viawaves myslim, kde byl s tim paskem problem hned po zaslani zakaznikovi. Zakaznik umel merit, a hned to bylo videt, plus i na oko byl myslim deformovany. Tzn vyrobce myslim resil, jak to lepe posilat. A rozhodne to nebylo promacknute z venku. A RAAL a Viawaves jsou trosku vic na detaily nez AC. Pasky, AMT, planary jsou proste technologie, kde je opakovatelnost problem. A tyka se to i Founteku (myslim, ze komercne dost rozsirene).
No a argument Cina, no zde to plati. Spousta vyrobcu si kvalitu ohlidaji, a vycvicit je, to jsou nervy.
Tzn nejde o defektni kusy. Ty stredaky jsou normalni kus-kus rozdily, a u vyskacu to muze byt, ze cela serie ujela.
O nejakem parovani, a zrovna u AC, nebo vybirani atd. nemam vubec naivni predstavy.
To vsechno dohromady jsou duvody, proc to jednomu hraje nahore moc, jinemu malo atd. Tedy krom toho, ze kazdy slysi jinak, a ma jinou akustiku a zelezo.
Pises o tolerancii k paskovym ci amt vyskovym reproduktorom. Zaujimave je, ze tolerancia u kritizovanych paskovych menicov Aurum Cantus je prikladna. Opakovanost vyroby - toto tvrdenie si odporuje s tvrdenim, ze im usla cela seria, preto maju zhodnu charakteristiku oba vyskove menice. Tak je to kus od kusu alebo je mozne vyrobit viac kusov s rovnakou charakteristikou ?
K tomu parovaniu, vychadzas z osobnych skusennosti s touto znackou a s ich vyrobkami, ci prenasas skusenosti na tuto znacku s inymi ? Zatial som si precital len skusenosti s inymi znackami. Zaujimave, ze stredak im nevysiel ako kus, no vysky usli ako cela seria - hop sem, hop tam, ako to vyhovuje alebo " kycha to jako kachna, vypada to jako kachna, bude to tedy kachna ." Len aby bolo jasne, ze vobec nespochybnujem Tvoje vedomosti, ci skusenosti a teda sa nesnazim nad Tebou vyvysovat, ale k danej situacii mi tie argumenty vobec nesedia.
A to, ze to hra niekomu tak a druhemu tak, moze byt sposobene pouzitymi komponentami, kablami ci akustikou miestnosti a samotnym posluchacom, ktory preferuje taky ci onaky zvuk.
K tej akustike miestnosti, kde boli merania prevadzane. Len otazku. Bolo umyslom prezentovat len polovicu merania, cize vynechat basove pasmo a cast stredoveho ? Ak ano, kto mal tento umysel, clovek, ktory ho robil ci clovek, ktory ho tu prezentuje ?

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

dada píše:
19 dub 2020 16:36
Opravdu nevím co je tak závadného na tom, že nechci ani kentusy, ani nic z bazaru, a už vůbec nechci kentusy z bazaru :)

ale pro pomalejší se to pokusím vysvětlit:

bazar a nákupní strategie: nákup zboží jako je audio, není snad nijak zvlášť zasažen mechanismy pokřivujícími tržní ekonomiku, jako jsou třeba dotace nebo horentní spotřební daň. Lze tedy dobře aplikovat mechanismy nabídky a poptávky. Navíc přidaná hodnota je zvláště u high-endu značná, tj. cena rozhodně nereflektuje jen výrobní náklady. Z toho vyplývá značný rozptyl v cenových hladinách u vcelku podobného zboží. A tedy platí VZ poučka, že každý zboží má svýho kupce.

Já jsem tady v roli kupce (pro toto forum) levných a (pro mě) hezky vypadajících kousků a nerad je nakupuju použité. Někdo jiný si zas raději koupí jetinu a je spokojený, že ušetřil třeba 20% (přikladem budiž skoro nový Marantz PM7000 za 25kilokorun). Já to ale nebudu. Příklad s 50% slevou byl pak doveden záměrně ad absurdum i když pro mě to absurdní není. Prostě pro mě důvodem ke koupi jetiny by mohla být jedině dostatečně zajímavá cena. Tou ale MOC mínus 20% prostě není. Chápeme už?

Nechápeme? tedy ještě jeden příklad: před nějakou dobou kupovali dva moji kamarádi auto. Oba podobný rozpočet a záměr. Ten první koupil 4 nebo 5 let starou Ochcávku 1.6tdi za 388k. Ten druhý nový Megane combi 1.5 dci za 349k. Já nechápu toho co koupil tu Ochcávku a pochválil sem toho co koupil Megana. Ale jistě se tu najdou takoví co by radši vzali tu škodověnku....
...no a to je každýho biznis. Dokud máme tu svobodu že si se svejma penězma můžem dělat co chceme je to fajn. Třeba si i nekoupit nic když na to nemám.

Taky věřím, že bazarové kovboje tak nějak vzrušuje sjíždění příslušných stránek a sledování co se zrovna objevilo v nabídce. Já ale nechci kupovat to, co už zrovna někdo nechce. Naopak jsem zcela spokojený, když si můžu vybrat z aktuální kompletní nabídky všech výrobců. To v bazaru opravdu nejde.

S made in china problém nemám. Chci bedny který se mi líběj, mají dobrej poměr výkon/cena a chci si je poslechnout. Trh beden je obrovský a AC jsem neměl zatím důvod do užšího výběru zahrnout a po tý masírce tady sem si prakticky jistej že je do výběru nezahrnu.
To, ze porovnavas auta s hifi, je dost zvlasne. To, ze si vyberas reprosustavy na zaklade pohladu, je kazdemu jasne. To, ze Ti vyhovuje skor wow efekt u reprosustav, je tiez kazdemu jasne. Z toho usudzujem, ze kvalitu asi nevies ocenit, popripade ani netusis v com ta kvalita tkvie.
Jedno mi vsak nie je jasne. Preco a na zaklade coho si oznacil znacku Aurum Cantus ako kentus ? Vsetci, co ich tu kritizuju, ich v zivote nepoculi a teda nemozu vychadzat a ani nevychadzaju z osobnych skusenosti. O porusovani praviel tu tiez nema zmysel asi pisat.
Kup si co chces, co sa ti paci, co uznas za vhodne, potom napis, preco si si vybral prave to, co si si vybral a popis ich kvality, nech vsetci diskutujuci vedia, co preferujes.
Este na zaver. Zle si pochopil, ze sa ti snazim vnutit znacku Aurum Cantus. Len so ti doporucil zaradit ich vyrobky medzi kandidatov a ostatne je na tebe. Jedine o co sa snazim je obhajit ich kvalitu na zaklade vlastnych skusenosti a to, ze tu kvalitu maju, je fakt a nie je to len moja skusenost.
Napr. spominane Leisure 3 SE mkII su hodnotene na webe audiodrom.cz bodovym hodnotenim 52 % . Prejdi si cele portfolium danej webstranky a zisti si cenu inych reprosustav s podobnym popripade zhodnym hodnotenim, ked si ich oznacil za kentus.
Na stranke vyrobcu Aurum Cantus si mozes precitat popis k vyhybke / pouzitiych suciastok / pouzitej v Leisure 3 SE mkII ci v inych ich vyrobkov a porovnat ich s vyhybkami inych vyrobcov v rovnakej cenovej kategorii a tiez pouzitej kabelaze.
Dalej si mozes porovnat ich povrchovu upravu a tuhost ozvucnice s konkurenciou.
Som zvedavy naco prides.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Klasicke trollovite vlakno o 10 strankach, tazatel sam nejlip vi co chce. Jeho usY a Yntelegt mluvi za vse a rozhodne ;). Skoda interpretace a vysvetlovani, jde o provokaci tot vse. Doprej mu anonymni internetove vseznalkovstvi.

Sowa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sowa »

Čau, sorry že ti lezu do vlákna ale můj dotaz je podobný ale týká se jenom výběru nových beden.

Potřeboval bych poradit nebo doporučit vybrat vhodné bedny. Moje místnost 20m2 4,5m x 4,5m čtverec.
Vlastním bedny VMA-II S krmím to zesilovačem Creek 100A + pro-ject DAC box s2+.
Se zvukem jsem víceméně spokojený co mi ale poslední dobu vadí jsou velice výrazné sykavky a vůbec ostrý charakter zvuku, zkoušel jsem korekce na zesíku i ve foobaru ale to není ono. Takže ve mě uzrála myšlenka zkusit jinou stáj a poznat zase něco jiného. Můj favorit a černý kůň je https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ergy-ae309 Recenze je velice pozitivní a navíc vzhledově se mi sloupky moc líbí. Poslouchám v podstatě cokoliv ale rock/metal nejvíc.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

pro Sowa
Zkoušel jsi ty bedny i na jiném zesilovači? VMAudio neznám ale měl jsem Creek 50A s Elac 244 a výšky byli někdy až nepříjemně ostré. Viděl bych to na stejný problém v zesilovači.

Odpovědět