tak už to maj fokály za sebou...doslova
včera head2head Oberon 7 XXX Chora 826. Oberon 7 KO win!
určitě to budete chtít podrobněji takže....Bojové podmínky: PM7000n+uvedeno, studio s trochu horší akustikou nicméně nedostatek basů byl evidentní. Ani ničím jiným Focaly nezaujaly, prostě působily jako průměrná low-end bedna. To zejména proti minulému soupeři Oberonů což byly MA silver200 které vynikaly detailností až průzračností.
No takže Fokály zvuk horší průměr, vzhledem k velikosti bedny nulové basy. Co je ale naprostá tragédie je provedení a zpracování. Myslím že trvanlivost tý bedny je tak jeden měsíc - přechod mezi čelem a bočnicemi vypadá fakt děsivě a i číňan by se za to styděl

Oberony potvrdily, že krásně pasujou k sedmitisícovce a naprosto mi zvukově vyhovují a stačí.
Trochu sme zápolili se samotnou 7000ou. HEOS mi moc nevyhovuje, štve mě jeho ovládání a taky třeba to, že neumí posun v rámci skladby při přehrávání z USB. Taky oba marantzy zápolili s mojí flashkou, doufám že to byl problém mojí (narvané) flashky. Vrtá mi tak hlavou jestli opravdu chci 7000. Jestli by mi třeba nestačilo NRko (1200).
A prosím dotaz: o 7000 se někdy mluví jako o pm7005 se streamerem. Problém je že streamer NA6006 + pm7005 stojí dohromady míň než pm7000n. O tázka tedy zní: proč integrovat do jednoho komponentu??
díky dáda