Cibuv gramofonovy koutek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Cibuv gramofonovy koutek

Příspěvek od Rowing »

Jo jo, na analogu je krásné, že si s ním člověk může pěkně pohrát a spoustu věcí si udělat, vylepšit, poladit. Je to parádní zábava, užívej si *thumbs up*

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

ciba píše:Je to vsechno velka zabava a ani sem netusil jak to muze bavit . :mrgreen:
To mi povídej! Mě se už ani nezdá o ženských nohách, ale o nožičkách pod gramofon.
*2thumbsup*

All :
Už je náš...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

No je to uplny analog , se vsim vsudy .. ted sem zjistil , ze to lozisko v ramenku zatim nemuzu vymenit , protoze u originalniho nylonoveho je pridana jeste mala plosina pro spousteni dolu packou (je to v celku s loziskem) , a ta plosinka neni u toho bronzoveho , takze to bude treba jeste nejak vymyslet .. proste analog *sunglases*

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ramenko SME 3009 Improved s base plate z akrylu - Obrázek
Gramofon dnes , pred frezovanim - Obrázek

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

[quote="ciba"]hlavni osicka v lozisku je kriva a z mekkeho materialu a ma take velkou vuli v taliri (cca 0.7 mm) v samotnem ulozeni cca 0.2 mm takze jsem zkonstruoval vse nove , kalene a cementovane s patricnymi presahy [quote]
To byly radialni vule? :shock:
Neco o ramenkach SME3009: http://www.analogue-classics.com/html/s ... _3012.html

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Psal jsem o vulich hridele v lozisku talire .

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Hm, tak to se musel talir uplne viklat, ne? Vule hridele u meho Pro-jectu 1.2 je miziva, vlastni vahou klesa subtalir do loziska pomalu. Gramo vypada perfektne, a az odstranis ty mechanicke chyby (nastesti jich na gramu nemuze byt moc), tak urcite bude dobre i hrat.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ahoj , no on se viklal a to docela dost , jak sem uz psal na vine byla osicka na ktere je ulozen vlastni talir , to vse bude ted uplne nove s jinou konstrukci - precizni , prakticky to bude uplne jiny gramofon , vcetne dalsich dvouch taliru pro zvukove zkousky .. :D

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Pro informaci - vcera padlo rozhodnuti vyvinout spolu s Milanem H. novy typ gramofonu , fotografie stare verze jsou tady -Obrázek
Obrázek
Obrázek
verze na fotografiich je s klasickym ramenkem , existuje ale jeste stejna varianta avsak s ramenkem tangencialnim - Milanova vlastni konstrukce (mimochodem velmi sofistikovana) , mely by vzniknout zatim ctyri kusy , cili jeden bude navic .. Ja to budu financovat a navrhnu design a Milan bude opet zodpovedny za konstrukci .

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Je to nádhera. *thumbs up*
Vášeň je vášeň...

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Ta "stará verze" gramofonu, jak píšeš, vypadá parádně *thumbs up*
Jsem zvědav na ten nový typ. Celkem by mě zajímaly bližší informace - zejména talíř, ložisko, motor :P
Jo jo, je to vášeň *2thumbsup*

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ahoj , nektere podrobnosti znam , ale nemam zadne obrazky - zkusim je sehnat . Co vim je , ze motorek je asynchronni , rizeny externim kontrolnim obvodem a napajenim , je to v principu podobne Projectu Speedbox , Milan tvrdi , ze dokonalejsi .. Skoda , ze nemam fotku toho tangencialniho ramenka , tudy pak povede cesta *2thumbsup*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

jeden je volný Zdenku ? červíček zahlodal .....

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Ciba :

Pozor na špióny! Velký bratr nikdy nespí...

Tvou materiálně technickou základnu Ti s kolegou Tomíčkem jen tiše závidíme :-(.
Když vidím kvalitu prvních vzorků, je mi jasné jak Škodovka (s ohledem na stávající krizi v automobilovém průmyslu) brzy využije své volné výrobní kapacity. Docela by mě potěšilo zadání části výroby do budějovického Bosche. Litovel je pro mne přeci jen trochu z ruky :-).

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Renown píše:jeden je volný Zdenku ? červíček zahlodal .....
Ahoj Lubore , zatim to je stale otevrene , bohuzel nektere prace a material bude nutne nakoupit a zaplatit (vsak to jiste znas) , sam jsem zvedavy na kolik .. to vsechno vyjde . *sunglases* , ovsem verim , ze se dostanem na absolutni spicku v oboru .. :mrgreen:

Odpovědět