Cibuv gramofonovy koutek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cibuv gramofonovy koutek

Příspěvek od Tomíček »

Já se také přizpůsobím, nemám to daleko..

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Všichni se přispůsobíme, že? Ale podstatné je, že Peer to nechce stresovat v prosinci, takže větší klid bude v lednu. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že nejlépe se takovéto poslechové seance dělají v počtu majitel+2 lidi, maximálně majitel+3 lidi. Při větším počtu lidí je z toho guláš a nikdo z toho nic nemá (myslím poslech). Pokud se jedná o posezení s přátely u vínka a pokec o hudbě, tak počet lidí nerozhoduje, ale na druhou stranu to už je zase lepší se sejít v hospůdce, ne?

P.S. To Tomíček, Pašul, a ostatní *headbang*:
proč si do svého profilu nenapišete odkud jste, aby to bylo hned jasné. Místo obligádních hlášek typu:
Tomíček píše:Já se také přizpůsobím, nemám to daleko..
:lol: :lol: :lol:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Mark Levinson:
Tomíčka znám spoustu let. Bydlí za rohem. Doslovně... :)

Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomíček »

ML: Sorry, napraveno... :oops:

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

*offtopic*
Já se omlouvám Cibovi, že mu to tu cpeme do vlákna.
Já to nemyslel zle, naopak spíš v dobrém. To když se jede na nějakou seanci k někomu nebo na výstavu apod., tak to usnadní domlouvání na sraz či na cestu. Jako například kdo koho a kde může přibrat do auta nebo k někomu mohou jet dva jedním autem apod., stačí se jen podívat kdo odkud je. :idea:

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Mark Levinson píše:*offtopic*
Já se omlouvám Cibovi, že mu to tu cpeme do vlákna.
Já to nemyslel zle, naopak spíš v dobrém. To když se jede na nějakou seanci k někomu nebo na výstavu apod., tak to usnadní domlouvání na sraz či na cestu. Jako například kdo koho a kde může přibrat do auta nebo k někomu mohou jet dva jedním autem apod., stačí se jen podívat kdo odkud je. :idea:
*2thumbsup* Cau , to patri do tohoto vlakna , pokud bude pocasi v klidu , rad se po Novem roce na Moravu opet vydam a vezmu nejake phono + LP na porovnani .. *thumbs up*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Ciba:
pohled dovnitř phono zesilovače je opravdu krásný...
Dobře jsi koupil... :)
Zdroj Never Connected jsi nefotil?

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ahoj vsem , vyuzil jsem svatky a trochu pokrocil s mym gramofonem , lozisko je jiz hotove a funkcni ( vylepsena konstrukce s axilanim ulozenim na keramicke kulicce s protikusem z teflonu + nove radialni jehlove lozisko , vylepsene tolerance a material hridelky -14220 , 64 HRC , velke podekovani patri M.H.) vse jiz zamontovane , base plate jiz namontovana a nahrubo serizena , vypada to ve skutecnosti dost dobre ..
Obrázek
Obrázek

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

*thumbs up*
perfekt !!!!!!

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Vcera jsem dokoncil tuning gramofonu (jeste vymenim originalni motorek za Papst + regulaci ) , vse bylo sestaveno , v ramci moznosti nastaveno a zapojeno do me sestavy -
Obrázek

Na prvni poslech a doladeni detailu byla namontovana MM Ortofon 2M Black , po serizeni vseho mozneho vcetne Tichord Research phono a asi jednodeniho poslechu jsem pak nasadil MC Ortofon Rondo Bronze a poslechl si nekolik novych , ale i starsich LP . Necekal jsem tak velke rozdily ve zvuku mezi vyse jmenovanymi prenoskami MM system neni nic pro me a pravdepodobne ani pro ten Tichord - jednoznacne vynikajici se jevi ta Rondo Bronze , na dobre nahranych deskach je zvuk velmi dobry az vynikajici a bavi me , samozrejme v absolutnim srovnani s mym CD Audio Aero je velmi jasne slyset omezeny odstup signalu od sumu u gramofonu a take jiste potlaceni dynamiky . To se vsak dalo ocekavat a neni to nic co by mi az tak vadilo ( v tomto danem pripade) , co je pro mne vsak velmi zajimave , ta MC Ortofon velmi nekompromisne ukaze na kvalitu nahravky a vyselektovala mi tim dukladne moji sbirku LP desek , prakticky stejne jako v pripade mych CD nosicu :mrgreen:
Kazdopadne mam velkou radost z tohoto pristroje , hraje presne tak jak jsem doufal a ocekaval , vim samozrejme , ze jako celek je ten gramofon kompromis , ale to co od neho ocekavam mi dokaze zahrat a tak cekani na lepsi stroj nebude tak dlouhe .. Jo a jeste neco , dost veci jsem na gramofonech pochopil , behem vyvoje vsech tech uprav , jejich testovani a nastavovani .. to mi zcela jiste pomuze pri vyvoji naseho planovaneho DYI stroje spolu s M.H.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

To raménko tomu gramofonu opravdu sluší *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

Ciba

Máš nějaký komplexní obrázek tvého hifizařízení,pokud ho jsi ochoten zveřejnit?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Ciba:
Vypadá to nádherně. A co vlastně z původního gramofonu zbylo? Jen základna? :)

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ahoj Peere , skutecne zbyly jen obe nosne desky a serizovatelne nozicky .. dnes jeste pouzivam puvodni motorek a jeho regulaci , ale nejevi se mi jako optimalni jeho chod a umisteni na stejne desce na ktere je take samotne ramenko , takze i toto budu chtit zmenit . Dalsi vec bude jeste jiny talir (specialni slitina s velkou hustotou) , ale to bude jeste chvili trvat .
Fotky cele sestavy sem umistim vecer .

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Držím palce. Něco takového je velké dobrodružství a člověk se o konstrukci gramofonu dozví hodně, přímo v praxi. Není nad osobní zkušenost. Jen mě připadlo zábavné, že jsi koupil gramofon a celý ho předělal. Nebylo jednodužší ho rovnou postavit komplet? :)
Jak to vypadá s tím zátěžovým prstencem?

Odpovědět