Cibuv gramofonovy koutek
Re: Cibuv gramofonovy koutek
Já se také přizpůsobím, nemám to daleko..
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Všichni se přispůsobíme, že? Ale podstatné je, že Peer to nechce stresovat v prosinci, takže větší klid bude v lednu. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že nejlépe se takovéto poslechové seance dělají v počtu majitel+2 lidi, maximálně majitel+3 lidi. Při větším počtu lidí je z toho guláš a nikdo z toho nic nemá (myslím poslech). Pokud se jedná o posezení s přátely u vínka a pokec o hudbě, tak počet lidí nerozhoduje, ale na druhou stranu to už je zase lepší se sejít v hospůdce, ne?
P.S. To Tomíček, Pašul, a ostatní
:
proč si do svého profilu nenapišete odkud jste, aby to bylo hned jasné. Místo obligádních hlášek typu:

P.S. To Tomíček, Pašul, a ostatní
proč si do svého profilu nenapišete odkud jste, aby to bylo hned jasné. Místo obligádních hlášek typu:
Tomíček píše:Já se také přizpůsobím, nemám to daleko..
to Mark Levinson:
Tomíčka znám spoustu let. Bydlí za rohem. Doslovně...
Tomíčka znám spoustu let. Bydlí za rohem. Doslovně...
ML: Sorry, napraveno... 
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Já se omlouvám Cibovi, že mu to tu cpeme do vlákna.
Já to nemyslel zle, naopak spíš v dobrém. To když se jede na nějakou seanci k někomu nebo na výstavu apod., tak to usnadní domlouvání na sraz či na cestu. Jako například kdo koho a kde může přibrat do auta nebo k někomu mohou jet dva jedním autem apod., stačí se jen podívat kdo odkud je.
Mark Levinson píše:![]()
Já se omlouvám Cibovi, že mu to tu cpeme do vlákna.
Já to nemyslel zle, naopak spíš v dobrém. To když se jede na nějakou seanci k někomu nebo na výstavu apod., tak to usnadní domlouvání na sraz či na cestu. Jako například kdo koho a kde může přibrat do auta nebo k někomu mohou jet dva jedním autem apod., stačí se jen podívat kdo odkud je.
to Ciba:
pohled dovnitř phono zesilovače je opravdu krásný...
Dobře jsi koupil...
Zdroj Never Connected jsi nefotil?
pohled dovnitř phono zesilovače je opravdu krásný...
Dobře jsi koupil...
Zdroj Never Connected jsi nefotil?
Ahoj vsem , vyuzil jsem svatky a trochu pokrocil s mym gramofonem , lozisko je jiz hotove a funkcni ( vylepsena konstrukce s axilanim ulozenim na keramicke kulicce s protikusem z teflonu + nove radialni jehlove lozisko , vylepsene tolerance a material hridelky -14220 , 64 HRC , velke podekovani patri M.H.) vse jiz zamontovane , base plate jiz namontovana a nahrubo serizena , vypada to ve skutecnosti dost dobre ..

perfekt !!!!!!
Vcera jsem dokoncil tuning gramofonu (jeste vymenim originalni motorek za Papst + regulaci ) , vse bylo sestaveno , v ramci moznosti nastaveno a zapojeno do me sestavy -

Na prvni poslech a doladeni detailu byla namontovana MM Ortofon 2M Black , po serizeni vseho mozneho vcetne Tichord Research phono a asi jednodeniho poslechu jsem pak nasadil MC Ortofon Rondo Bronze a poslechl si nekolik novych , ale i starsich LP . Necekal jsem tak velke rozdily ve zvuku mezi vyse jmenovanymi prenoskami MM system neni nic pro me a pravdepodobne ani pro ten Tichord - jednoznacne vynikajici se jevi ta Rondo Bronze , na dobre nahranych deskach je zvuk velmi dobry az vynikajici a bavi me , samozrejme v absolutnim srovnani s mym CD Audio Aero je velmi jasne slyset omezeny odstup signalu od sumu u gramofonu a take jiste potlaceni dynamiky . To se vsak dalo ocekavat a neni to nic co by mi az tak vadilo ( v tomto danem pripade) , co je pro mne vsak velmi zajimave , ta MC Ortofon velmi nekompromisne ukaze na kvalitu nahravky a vyselektovala mi tim dukladne moji sbirku LP desek , prakticky stejne jako v pripade mych CD nosicu
Kazdopadne mam velkou radost z tohoto pristroje , hraje presne tak jak jsem doufal a ocekaval , vim samozrejme , ze jako celek je ten gramofon kompromis , ale to co od neho ocekavam mi dokaze zahrat a tak cekani na lepsi stroj nebude tak dlouhe .. Jo a jeste neco , dost veci jsem na gramofonech pochopil , behem vyvoje vsech tech uprav , jejich testovani a nastavovani .. to mi zcela jiste pomuze pri vyvoji naseho planovaneho DYI stroje spolu s M.H.

Na prvni poslech a doladeni detailu byla namontovana MM Ortofon 2M Black , po serizeni vseho mozneho vcetne Tichord Research phono a asi jednodeniho poslechu jsem pak nasadil MC Ortofon Rondo Bronze a poslechl si nekolik novych , ale i starsich LP . Necekal jsem tak velke rozdily ve zvuku mezi vyse jmenovanymi prenoskami MM system neni nic pro me a pravdepodobne ani pro ten Tichord - jednoznacne vynikajici se jevi ta Rondo Bronze , na dobre nahranych deskach je zvuk velmi dobry az vynikajici a bavi me , samozrejme v absolutnim srovnani s mym CD Audio Aero je velmi jasne slyset omezeny odstup signalu od sumu u gramofonu a take jiste potlaceni dynamiky . To se vsak dalo ocekavat a neni to nic co by mi az tak vadilo ( v tomto danem pripade) , co je pro mne vsak velmi zajimave , ta MC Ortofon velmi nekompromisne ukaze na kvalitu nahravky a vyselektovala mi tim dukladne moji sbirku LP desek , prakticky stejne jako v pripade mych CD nosicu
Kazdopadne mam velkou radost z tohoto pristroje , hraje presne tak jak jsem doufal a ocekaval , vim samozrejme , ze jako celek je ten gramofon kompromis , ale to co od neho ocekavam mi dokaze zahrat a tak cekani na lepsi stroj nebude tak dlouhe .. Jo a jeste neco , dost veci jsem na gramofonech pochopil , behem vyvoje vsech tech uprav , jejich testovani a nastavovani .. to mi zcela jiste pomuze pri vyvoji naseho planovaneho DYI stroje spolu s M.H.
To raménko tomu gramofonu opravdu sluší 
-
boxer
Ciba
Máš nějaký komplexní obrázek tvého hifizařízení,pokud ho jsi ochoten zveřejnit?
Máš nějaký komplexní obrázek tvého hifizařízení,pokud ho jsi ochoten zveřejnit?
to Ciba:
Vypadá to nádherně. A co vlastně z původního gramofonu zbylo? Jen základna?
Vypadá to nádherně. A co vlastně z původního gramofonu zbylo? Jen základna?
Ahoj Peere , skutecne zbyly jen obe nosne desky a serizovatelne nozicky .. dnes jeste pouzivam puvodni motorek a jeho regulaci , ale nejevi se mi jako optimalni jeho chod a umisteni na stejne desce na ktere je take samotne ramenko , takze i toto budu chtit zmenit . Dalsi vec bude jeste jiny talir (specialni slitina s velkou hustotou) , ale to bude jeste chvili trvat .
Fotky cele sestavy sem umistim vecer .
Fotky cele sestavy sem umistim vecer .
Držím palce. Něco takového je velké dobrodružství a člověk se o konstrukci gramofonu dozví hodně, přímo v praxi. Není nad osobní zkušenost. Jen mě připadlo zábavné, že jsi koupil gramofon a celý ho předělal. Nebylo jednodužší ho rovnou postavit komplet?
Jak to vypadá s tím zátěžovým prstencem?
Jak to vypadá s tím zátěžovým prstencem?