Cibuv gramofonovy koutek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cibuv gramofonovy koutek

Příspěvek od efičák »

Jo, Tome.
2M Black jela bez zátěže ostře.
Musíme ji podobně jako Tvé SBP2 vystlat do hladkého analogu a především sladkých výšek, pleťových středů.
tom píše:40cm Van den Hul D502 od Lubora má 65pF. To znamená 65+100 = 165( začátek doporučené kapacity 2M Black )
jak se tak dívám na ty přepínače co poslal Peer(díky) tak pro MM je jen jedna možnost a to 100pF+laborovat s
kapacitou káblíku. A druhá je pro zesílení
To by potřeboval phono kabel o délce alespoň 80 cm. Tím by se zátěž zvýšila celková zátěž včetně Trichord, na 230 pF?
Chce to vyzkoušet. Též rozhýbání chvějky bude trvat 50-100 hodin.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ano, mezi gramo a phono je kabel nejdůležitější. Měl jsem kdysi k dispozici několik kabelů nejrůznější cenové kvality. A neplatilo, že čím je dražší, tím je lepší. Chce to zkoušet, popř. spočítat. U jednoho drahého kabelu se mi stalo, že zvuk dokonale zabil. Bylo to jako ze sklepa... Momentálně používám VdH MC 501 - stříbrný kabel.
Mám v záloze originál kabel Oyaide, jen musím vyměnit pětikolíkový konektor. Jsem nesmírně zvědavý na jeho přínos...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Kdyz jsem tak hledal nejake podrobnosti o tom SME ramenku narazil jsem na stranky , kde nabizeji bronzove lozisko misto orig. nylonoveho , kdyby nekdo zkusenejsi mohl napsat o vyznamu takove vymeny , byl bych rad .. diky bardi
http://www.analogtubeaudio.de/52-1-sme-tweaks.html

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ložiska se dělala buď nylonová nebo ocelová.
Bronzové ložisko je kvalitnější. U mě původní ocelové jsem nahradil tímto bronzovým...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Peer píše:Ložiska se dělala buď nylonová nebo ocelová.
Bronzové ložisko je kvalitnější. U mě původní ocelové jsem nahradil tímto bronzovým...
Diky Peere , uz to je objednane (a take nove stribrne draty dovnitr )

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Také se prodává bronzová podstava místo původní kovové (ocelové).
Tu jsem také vyměnil... :)

boxer

Příspěvek od boxer »

Jo Peeeer má ten gramec vychytanej. *thumbs up*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Boxer:
jo ale toto raménko nepoužívám. Hraji na SME V. To je modernější a kus vepředu.
Ale přemýšlel jsem, že bych gramofon osadil dvěma raménky... Ale nevím, jestli se mi bude chtít dělat takové přestavby...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

No koukam , ze postup pro vylepseni toho SME jsem zvolil docela dobre , samozrejme ten V model je nekde jinde , ale to vyzaduje zase gramofon z jine ligy .. :P
O tom druhem ramenku jsem take uvazoval , respektive o dvouch prenoskach , Jednu pro stare , hrane desky (original Sunsen) a druhou pro nove koupene (SME) , zatim nejsem rozhodnut

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

ciba píše:Peer
Montazni sablona a navod bude u toho (PDF) , pak ji necham udelat az to dojde , tady v MB mam jednoho zkuseneho hifistu gramofonistu, kamarada jmenuje se M. Hluchy , ktery mi s tim pomuze , tusim , ze to nebude jednoduche ..
Musím vypíchnout vypečené jméno M. Hluchého, který bude pečovat o kondici Cibova analogu. :D
Jistou ruku a silné nervy! Především u výměny prodrátování ramínka.

Angláni z Revolveru kterí Sunset upravují, dodávají japonské ramínko Jelco-Ichikawa, budou koukat na výsledek od pana M. Hluchého!

ObrázekObrázek

Ortofon 2M black s hrotem Shibata máš na hrané desky.
Na pozlaceném ramínku Morch, budeš mít nějakou absolutní pecku výhradně pro nové alba.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Eficak
No jo Milan .. ma moc sikovne ruce - on si vyrobil i svuj DYI gramofon a i predzesilovac .. To budou v Anglii (ale i v Cine) koukat :lol:

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Mala prosba , mohl by mi nekdo , kdo vlastni ramenko SME 3009 orientacne zmerit sirku a delku te podkladove desticky (plechu) v kterem se da posunovat ramenkem ? Dekuji predem za namahu .. (necham ji vyrobit take z kevlaru , pro zkousku , bronzova je objednana)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Jasně ale až odpoledne...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Trocha dalsich informaci o mem novem gramofonu - ramenko uz dorazilo ( prakticky to musi byt novy nepouzivany kus , vypada fakt jako nove vcetne baleni (myslim si , ze cena byla umerna ) na ceste je take kapalinovy tlumic pro radu 3009 , dale prislo nove bronzove lozisko , na vymene ted pracuji .. dale jsem rozebral komplet cely gramofon a zjistil nasledujici - hlavni osicka v lozisku je kriva a z mekkeho materialu a ma take velkou vuli v taliri (cca 0.7 mm) v samotnem ulozeni cca 0.2 mm takze jsem zkonstruoval vse nove , kalene a cementovane s patricnymi presahy . Pro axialni ulozeni bude slouzit keramicka kulicka s teflonovym protikusem pro radialni bronzove pouzdro , vse je jiz ve vyrobe . Base plate pro ramenko je vyrabeno ve trech verzich ( 10mm kevlar , bronz a akryl) zvukove pak otestuji , ktere bude nejvhodnejsi . Jo a taky jsem poridil MC Ortofon Rondo Bronze .. Navic jsou jiz objednane step-up trafa (1:15) pro vyzkouseni s MM vstupem na zesilovaci http://www.display.nl/vmchk/Audio-video ... o/TM3.html. Je to vsechno velka zabava a ani sem netusil jak to muze bavit . :mrgreen:

Odpovědět