Je to urcite jedna z variant pro ten Sunsen , ja tam poslu mail s dotazem a uvidim .Rowing píše:Jen upozornění. Ten co prodávají na StudioLine jak jsi dával link je asi ještě verze I. Nikde není poznámka o verzi Mk-II, kterou mám já a měl jsem ji také na srazu v Rožnově.
Vzhledově vypadá naprosto stejně, změny jsou uvnitř. Úprava topologie PCB a zapojení, změna některých součástek, nová poloha switchů (v Mk-II symetricky) atd.
Ten Dynavector není za daný peníz vůbec špatný, k tomu Sunsenu to je jeden z vhodných partnerů. Pokud se pro něj rozhodneš, dej si pozor, aby jsi kupoval verzi Mk-II.
Cibuv gramofonovy koutek
Re: Ebay - gramofon Sunsen
Jinak ten již tvůj Sunsen je opravdu čínská kopie gramofonu Revolver Replay - viz. foto:
Sunsen na srazu v Rožnově:

Revolver Replay link:

Konstrukčně vycházejí z gramofonu Delphi od Oracle Audio, který se již dělá mnoho let a stále se vylepšuje. Nyní je ve verzi Mk-V.
Rozdílů proti levnějšímu Revolveru či tomu Sunsenu bude hodně. Hlavní bych viděl v těch 3 nohách.
Delphi v nich má velmi sofistikované tlumení. Delphi od Oracle je prostě špička.

Sunsen na srazu v Rožnově:

Revolver Replay link:

Konstrukčně vycházejí z gramofonu Delphi od Oracle Audio, který se již dělá mnoho let a stále se vylepšuje. Nyní je ve verzi Mk-V.
Rozdílů proti levnějšímu Revolveru či tomu Sunsenu bude hodně. Hlavní bych viděl v těch 3 nohách.
Delphi v nich má velmi sofistikované tlumení. Delphi od Oracle je prostě špička.

To vypada fakt hezky (Oracle) , urcite by to mohlo byt definitivni reseni , ale to ted neni mym cilem , to si necham az na pristi rok , ted jsem nadsen i tim Sunsenem a potrebuji jen stejne kvalitni phono a prenosku , (i kdyz vcera me napadla myslenka koupit ten Amazon rovnou ted , treba k vanocum
.. ) .
Rowing - Tak ten Dynavector je verze mkII .
Bezva. Nevím, proč to tam nenapíšou. Takhle to vypadá, že to je nějaká starší skladovka Mk-I.ciba píše:Rowing - Tak ten Dynavector je verze mkII .
Ten Dynavector je malá krabička, oproti ostatním phonům vypadá směšně, ale vyrovná se výrazně dražším phonům a má pár technických vychytávek z dílny Dr. Tominariho - napájení, Phono Enhanced mód. Phono enhanced mód si ovšem moc nesedl s Efičákovou Ortofon Valencia. Když jsem Dynavector přeswitchoval do klasického MC módu se 100ohm zátěží, hrála výrazně lépe. U mé přenosky je s PE módem posun vpřed znatelný. Záleží jak PE mód sedne s danou přenoskou, když ne dá se použít klasický MC mód.
Potreboval bych s tebou mluvit po telefonu , muzes mi prosim te poslat SZ s tvym cilsem ?Rowing píše:Bezva. Nevím, proč to tam nenapíšou. Takhle to vypadá, že to je nějaká starší skladovka Mk-I.ciba píše:Rowing - Tak ten Dynavector je verze mkII .
Ten Dynavector je malá krabička, oproti ostatním phonům vypadá směšně, ale vyrovná se výrazně dražším phonům a má pár technických vychytávek z dílny Dr. Tominariho - napájení, Phono Enhanced mód. Phono enhanced mód si ovšem moc nesedl s Efičákovou Ortofon Valencia. Když jsem Dynavector přeswitchoval do klasického MC módu se 100ohm zátěží, hrála výrazně lépe. U mé přenosky je s PE módem posun vpřed znatelný. Záleží jak PE mód sedne s danou přenoskou, když ne dá se použít klasický MC mód.
Oracle je opravdu nádherný stroj. Dokonce upravují raménko SME V a pod vlastní značkou ho prodávají. Já, pokud bych uvažoval nad novým gramofonem, tak bych zřejmě volil tuto variantu.
Občas se objeví starší verze na ebay ale zřídka a rychle se prodá. Starší verze mají tu výhodu, že si můžeš dokoupit tuning na verzi poslední... To dělá málokdo. Částečně třeba Michell, kde si můžeš dokoupit části z dražšího modelu...
U pražského zastoupení se mě zdála cena dosti vysoká. Rozhodně bych zkusil nákup v zahraničí.
Pokud si chceš dělat radost již k Vánocům, tak zvaž phono zesilovač a přenosku ve vyšší cenové kategorii. Nebudeš se pak muset za ničím honit. Podíval bych se na net s čím ten dotyčný gramofon testují a používají... Třeba ti to něco naznačí...
Občas se objeví starší verze na ebay ale zřídka a rychle se prodá. Starší verze mají tu výhodu, že si můžeš dokoupit tuning na verzi poslední... To dělá málokdo. Částečně třeba Michell, kde si můžeš dokoupit části z dražšího modelu...
U pražského zastoupení se mě zdála cena dosti vysoká. Rozhodně bych zkusil nákup v zahraničí.
Pokud si chceš dělat radost již k Vánocům, tak zvaž phono zesilovač a přenosku ve vyšší cenové kategorii. Nebudeš se pak muset za ničím honit. Podíval bych se na net s čím ten dotyčný gramofon testují a používají... Třeba ti to něco naznačí...
Tak phono jsem vyresil prave ted - http://www.audioaffair.co.uk/index.php? ... ductId=433 objednano z tohoto shopu (bonus LP Dire Straits - Brothers in Arms - 180g RTI Double LP )
Jsem fakt zvedavy , tak jeste prenosku ..
Výborné phono
Časem můžeš dokoupit jako upgrade NCPSU zdroj.
To jsem objednal take , tak uvidime . Tobe patri tez velky dik za rady a doporuceni , pomalu se vzdelavam v tomto hifi oboru , ale bez vasich zkusenosti to vse spravne zaridit nejde .Rowing píše:Výborné phono![]()
Ty jsi šel do Diabla? To je překvapení...
Musím říct, že jsi udělal dobře. Nebudeš litovat. Je to ďábel...
A jakou přenosku plánuješ?
Musím říct, že jsi udělal dobře. Nebudeš litovat. Je to ďábel...
A jakou přenosku plánuješ?
Prave to zkoumam , ale za dalsi rady budu vdecny , tuto prenosku potom uz necham na tom Sunsen , takze se snazim najit neco odpovidajiciho ..
Co tak nějakou odpovídající Ortofon? Pro začátek. Určitě ti dobře poradí Renown!
Jo a ta cena za Diablo je dobrá, nemluvě, že dostaneš bonus LP.
Mel uz nekdo tuto prenosku - Sumiko Blue Point no. 2 , co si o ni myslite ?
Sumiko Blue Point No. 2 Specifications.
Cartridge Type: MC
Frequency Response: 15Hz-35KHz
Output Voltage/Channel: 2.5mV
Channel Separation: 32dB
Channel Balance: 0.5dB
Compliance: (x10-6 cm/dyne) 15
Stylus Size/Shape: .3x.7/Elliptical
Load Impedance: 47k Ohms
Tracking Force Range: 1.6-2.0 grams
Recommended Force: 1.8 grams
Cartridge Weight: 6.3 grams