Cibuv gramofonovy koutek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Cibuv gramofonovy koutek

Příspěvek od Rowing »

Peer píše:Na obrázcích je vidět, že Alexandria může vypadat rozdílně. Jaké je použité raménko u prvního obrázku? U druhého je to SME IV.
Nevím, ale zeptej se Alana Pinkertona ze Stirlingshire ve Skotsku. To je jeho gramofon :P

tom
Kontaktovat uživatele:

Re: Ebay - gramofon Sunsen

Příspěvek od tom »

ciba píše:Kde lze objednat tu Ortofon 2M Black ? Rad bych ji nekde koupil , ale nejak nemuzu najit vhodny shop :?:
efičák bude vědět

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Tak od Lubora prijde ta Ortofon 2M Black , uz se tesim .. *2thumbsup*

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

No než začal ten blázinec v Rožnově tak jsem poslouchal 2M black + actidamp a byl jsem v pohodě ouplně.
Ale jsou i jiné přenosky, jen pro mne je MM 2M BLACK fakt paráda, hrála mezi 11 30- 15 00 na RAAA

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Ciba:
taky si myslím, že to bude na ten gramofon akorát. A phono máš aspoň nachystaný na ty vyšší mety, které snad brzo přijdou... *thumbs up*

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

tom píše:No než začal ten blázinec v Rožnově tak jsem poslouchal 2M black + actidamp a byl jsem v pohodě ouplně.
Ale jsou i jiné přenosky, jen pro mne je MM 2M BLACK fakt paráda, hrála mezi 11 30- 15 00 na RAAA
Tak to je skoda , jeste jsem tam nebyl kdyz hrala .. no nevadi poslechnu si ji az doma .

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Tak dnes prisla Obrázek - Ortofon Black u mne doma , Pavlovovi reflexy funguji dokonale ..

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

Tak koukám, že trpělivost opravdu není Tvá silná strana :mrgreen: Ale gratuluji ta přenoska je fakt dobrá.
Jen teď musíš "slintatavo-pavlovat" těch 14 dní. Jsem zvědav co na ni řekneš. Ono rozlišení atd... je důležité
ale pokud se podaří sladit raménko-preamp-přenosku a dojde k vtáhnutí do muziky : BINGO je to tam

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ahoj Tome , moc ti dekuju za ,,spoluucast,, v teto akci - posloucham rady zkusenejsich , tak ted musim pockat jen na ten phono , ale take na druhou stranu , mezi tim :mrgreen: jsem si objednal spoustu potrebnejch veci na gramofon a zjistuji , ze to bude opravdu na dlouhy a drahy lokte ...

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

Jo to je běh na dlouhou trat´ , ale to obnáší poslech LP. Ještě mrkni na tady tohle, měl jsem to v Rožnově:
http://www.musicdirect.com/product/74632 používám k naprosté spokojenosti.

pokud je ve slušném stavu "Audio Technica AT 637" tak si pozornost taky zaslouží, momentálně je na ebay
jako : Audio-Technica Electronic Stylus Cleaner

omlouvám se ale vkládat obrázky je nad mé síly, chtěl jsem to probrat s Rowingem ale nestíhal jsem

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Dnes jsem na radu meho pritele Eficaka zakoupil na Ebay jine ramenko , pro muj Sunsen - http://cgi.ebay.de/SME-3009-Improved-To ... 286.c0.m14
toz se velmi tesim az to osadim .. 8-) , jeste chci vymenit talir s loziskem , zatim jsem naklonen pro Clearaudio magnetickokeramicke reseni .

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mám ho taky.V té vyšší MKII konfiguraci a ještě přidán ten olejový tlumič.Dá se pěkně upgradovat.Ještě kablíky a dalšími věcičkami z bronzu a podobně-kontakt tady dával Peer.Ale narazil jsem u tohoto ramene na problém.Nastavení tohoto ramene je v pohodě se staršíma MM systémy.S novou MC přenoskou jsem na hraně pro nastavení mojí přenosky.Je to přeci jen starší kousek tohle rameno a MC přenosky vyžadují jiné nastavení.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Pasul:
Napiš, třeba do vlákna o tomto raménku, co je za problém...?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Aha.Tak to už je opravdu dávno co jsem to dělal(2 roky?) a pamatuji si,že při nastavení se musí vše nastavit do rovnováhy(rameno musí být vodorovně) a všechny závažíčka na nolovou pozici.No a potom se posunou ty závažíčka podle gramů a doporučení výrobce.A u tohohle ramene jsem na maximu co jde na něm nastavit a podle manuálu k přenosce jsem na krajní hodnotě.Takhle nějak to bylo.Ale musel bych se na to kouknout a připomenout si to.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

To znamená, že je přenoska těžká nebo lehká? To raménko má nějaké doporučené hodnoty.
Jinak se mění i rezonanční kmitočet a nemusí to být to nejlepší pro reprodukci.
To přídavné závažíčko se dá rozebrat a požit jen polovina nebo, v případě opačném, se dalo dokoupit závaží těžší...

Odpovědět