Cibuv gramofonovy koutek
Re: Ebay - gramofon Sunsen
Známý ji měl na gramofonu Roksan. Zbavoval se jí. Již nevím proč, asi se mu to nelíbilo. Ale nemusel to mět sladěné. Gramofon jsem mu sice nastavoval podle šablony, měl to rozladěné ale měl i blbej phono preamp...
Kdybych nebyl u Toma a neslyšel ji, jak ji zvládl, potvrdil bych Peer příspěvek.ciba píše:Mel uz nekdo tuto prenosku - Sumiko Blue Point no. 2 , co si o ni myslite ?
Sumiko Blue Point No.2
Je vynikající!!!
Ale řeknu i to ostaní.
Chce své.
Tom ji zvádl na jedničku. Na laciném Pro-Ject RPM-5 a Actidampu IV.je zvuk je nádherný.
Změřenou kapacitu signálových kabelů od ramínka po signálový Van Den Hul. Když to vše vezmeme v patrnost, je Sumiko vynikající volba.
Rockové alba ožijí novým životem.
Pro Phono pracuje jako MM přenoska.
Má vyšší rozlišení a dynamiku ve srovnání s MM.
Pokud je na gramofonu něco špatně, uslyšíš to Cïbo.
Moje povolené ložiska ramínka RPM-9 mě ve srovnání s tolerantním MM Gradem a Goldringem zaskočily. Sumiko jimi zvonilo.
Inu vyšší rozlišení, více informací! I těch nepříjemných.
Doporučuji ti pro začátek MM.
Ortofon Alpha, 2M Bronze a spousta dalších.
Co chlap, to názor.
Analog je dřina, ale i láska.
Z toho vyplývá, že na laciný gramofon necpat drahou přenosku. A ne MC...
Tak jsi to myslel Efičáku?
Hoj Cibo,
V Rožnově jsme párkrát prohodili několik postřehů, vidím, že jsi se rozhodl nečekat na preamp od p. Macury. Výběr jsi
ale udělal pěkný. Co se týče Sumiko BP II mám ji a používám s mírně upraveným Actidampem IV k spokojenému poslechu.
Má malinko sladší výšky, ale na druhou stranu hodně nízký povrchový šum s LP a praskot starších LP je taky více než
slušný. Pokud jak píšeš pro začátek a uvažovaném ponechání na tomto gramofonu OK. Poslech u mne uspokojil i efičáka
což je pro mne pocta
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=71xz8eCey2.jpg tady je ještě test :
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0504/sumiko.html
V Rožnově jsme párkrát prohodili několik postřehů, vidím, že jsi se rozhodl nečekat na preamp od p. Macury. Výběr jsi
ale udělal pěkný. Co se týče Sumiko BP II mám ji a používám s mírně upraveným Actidampem IV k spokojenému poslechu.
Má malinko sladší výšky, ale na druhou stranu hodně nízký povrchový šum s LP a praskot starších LP je taky více než
slušný. Pokud jak píšeš pro začátek a uvažovaném ponechání na tomto gramofonu OK. Poslech u mne uspokojil i efičáka
což je pro mne pocta
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=71xz8eCey2.jpg tady je ještě test :
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0504/sumiko.html
Tak tedy MM .. Podivam se po nich . Diky Eficaku za komentar , zajimave cteni (tuto fazi vybirani a nakupovani miluju
)
Tom - ahoj , dekuji za referenci , no trpelivost neni zrovna moje nejsilnejsi stranka .. i tak dalsich 14 dni cekani na phono bude pro mne hodne krusnych , jeste pockam na doporuceni Lubora , on ten gramofon zna nejlip a pak se rozhodnu .
Tom - ahoj , dekuji za referenci , no trpelivost neni zrovna moje nejsilnejsi stranka .. i tak dalsich 14 dni cekani na phono bude pro mne hodne krusnych , jeste pockam na doporuceni Lubora , on ten gramofon zna nejlip a pak se rozhodnu .
Tak pokud MM tak Ortofon 2M Black ale tu si i klidně vzít potom na nový gramec 
Díky parťáku. Přesně tak.Peer píše:Z toho vyplývá, že na laciný gramofon necpat drahou přenosku. A ne MC...
Nechej Cibo Sunset spíše jako desingovou studii.
Co všechno na něm podniká anglický Revolver před vpuštění na náročný trh, nevím.
Rozlišení MM, je tolerantní a pro úvod do říše analogu postačí.
Je hezké projít celým vývojem od začátku a postupovat zrychleně časovou posloupností.
Pokud se blízko nenachází program dr. Freckerta a měřák pikofarajdů pro správnou zátěž v němž bude modré Sumiko pracovat spokojeně, je MC špatnou volbou.
Vzpomeňme na nepříjemný zvuk phona Dynavector na jinak výborné Ortofon Valencia.
Až úprava zátěže v útrobách novozélandské skříňky na potřebných 100 Ohmů, dostavil se správně propracovaný zvuk našich hraček. Uf, to je makačka. Nebýt doktora fyziky Rowinga, mohlo se vyvodit mnoho špatných teorií a dogmat.
Díky Tome.
Jedině u tebe má modré Sumiko sladké výšky. Fidelity doporučují spíše elektronkový předzesilovač Pro-Ject Tube Box SE, právě kvůli agilnosti středů.
Diky Eficaku , budu se drzet tvych rad , bude to MM
, Dr. fleickerta si necham az na Amazona s Morchem a nove desky . I tak se ale tesim na ten ,,sici stroj z Ciny ,, az bude hrat, respektive na me stare pecky .
Co řákáte na Oracle Alexandria?Je v inzerci a za dost dobrou cenu.Jediný problém je,že se mi opravdu nelíbí.A to dost.Ovšem koukám po testech a je to hodně dobře hodnoceno.
Vrátil jsem se z německa a koupil jednomu kolegovi nové Audio.Já Německy ani slovo a proto jsem si ho nekoupil taky.Ovšem na konci je tento gramofon:
Clear Audio Innovation Universal

Další krásný kousek.
Vrátil jsem se z německa a koupil jednomu kolegovi nové Audio.Já Německy ani slovo a proto jsem si ho nekoupil taky.Ovšem na konci je tento gramofon:
Clear Audio Innovation Universal

Další krásný kousek.
Hledím na to raménko... 
Pravda je ta, že ten můj známý nahradil na Roksanu MC přenosku Sumiko Blue Point 2 MM přenoskou Clearaudio Aurum Beta. Hrálo to lépe. Pasovalo si to víc... Bylo to klidnější bez jakéhosi stresu...
Ale to je zřejmě případ od případu...
Ale to je zřejmě případ od případu...
Kde lze objednat tu Ortofon 2M Black ? Rad bych ji nekde koupil , ale nejak nemuzu najit vhodny shop 
Tobě se Alexandria nelíbípasul píše:Co řákáte na Oracle Alexandria?Je v inzerci a za dost dobrou cenu.Jediný problém je,že se mi opravdu nelíbí.A to dost.Ovšem koukám po testech a je to hodně dobře hodnoceno.
Navíc u Oracle je top kvalita zaručena.

Obě fota jsou Oracle Alexandria. Jaká je ta dobrá cena v inzerci a kde
Re: Cibuv gramofonovy koutek
Na obrázcích je vidět, že Alexandria může vypadat rozdílně. Jaké je použité raménko u prvního obrázku? U druhého je to SME IV.
Re: Cibuv gramofonovy koutek
Je to ten spodní na tvém obrázku.Inzerát je na Lopuchu a na hifiinzerci.Cenu bych asi neměl psát.Prodávající tam cenu nemá a zašle ji na email.Ale opravdu dobrá.Myslím,že nový stojí přes 100K a tenhleten je i s raménkem někde na 1/3.