Jak poznám první press?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak poznám první press?

Příspěvek od Liamee »

PetrD píše: Díky, to mi stačí.
To by ale nemělo. Jednotlivý verze/vydání Wilsonových remixů alb Jethro Tull jsou dělaný vždy ze stejnýho remixu, nehledě na to jestli jde o CD, LP či Hi-res (nebo na čem všem to ještě vyšlo) a všechny trpí stejným problémem a to je právě ten remix, nejedná se o pouhej remaster. Wilson vzal původní master pásky a vlastně z nich vytvořil nový nahrávky. Remixy starých alb se dneska dělají každou chvíli, ale jako vždy jde o to jak se to udělá, pokud se to udělá citlivě a správně, tak ještě dejme tomu, ale Wilson změnil v těch nahrávkách kde co a ty jeho remxy jsou zkrátka od původních nahrávek silně odlišný. A bohužel ne k lepšímu, ale k horšímu.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

PetrD píše:
11 zář 2024 14:19
Antony píše:
11 zář 2024 14:05
. . . Vinyl ani jeden. Stačilo mi několik desítek CD. Přesně vím, jak se zvukem a mixem pracuje.
Díky, to mi stačí.
Mně to rozhodně stačilo taky. Navíc, když jsem si udělal velice podrobnou analýzu, jak Wilson nahrávky mrší. CD nebo LP, je to jedno.
Rozepsáno zde:
post189896.html?hilit=aqualung#p189896

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Silně tendenční názor 🤔

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

A má ta tendence nějaké jméno?

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Liamee píše:
11 zář 2024 16:37
. . . Wilson změnil v těch nahrávkách kde co a ty jeho remixy jsou zkrátka od původních nahrávek silně odlišný. A bohužel ne k lepšímu, ale k horšímu.
Která alba na vinylu Jethro Tull jsi porovnával originály s Wilsonovými remixy?

Je to vlastně *offtopic* , tak tu Stevenovy remixy neřešme.
Naposledy upravil(a) PetrD dne 11 zář 2024 20:26, celkem upraveno 1 x.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Antony píše:
11 zář 2024 14:01
Jarda69 píše:
11 zář 2024 13:37
"Vinylové ripy mají DR11" to se asi dá nastavit při ripovaní nebo ne?
Při ripování ne. Až při následné úpravě digitálního souboru pomocí různých pluginů.
Jasně. Bral jsem výraz "rip" jako finální produkt ripování LP.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Ano. Říká se tak finálnímu produktu, i surovému souboru.
Je pravda, že při ripování můžeš špatně nastavit vstupní úroveň a pak dojde k oříznutí hlasitosti. A tím ke snížení DR, takže správná odpověď na otázku jestli se to při ripování dá nastavit je, že směrem dolů ano. Ale takový případ považuji spíše za závadu v samotném procesu ripování, nikoli za nějaké řízené nastavení.
Vlastní proces úprav mezi surovým a finálním ripem může být potom různý. Software umožňuje jak žádoucí zásahy, tak i nežádoucí. Záleží na každém uživateli, co konkrétně provede.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

PetrD píše:
11 zář 2024 20:15
Liamee píše:
11 zář 2024 16:37
. . . Wilson změnil v těch nahrávkách kde co a ty jeho remixy jsou zkrátka od původních nahrávek silně odlišný. A bohužel ne k lepšímu, ale k horšímu.
Která alba na vinylu Jethro Tull jsi porovnával originály s Wilsonovými remixy?

Je to vlastně *offtopic* , tak tu Stevenovy remixy neřešme.
"Jednotlivý verze/vydání Wilsonových remixů alb Jethro Tull jsou dělaný vždy ze stejnýho remixu, nehledě na to jestli jde o CD, LP či Hi-res (nebo na čem všem to ještě vyšlo) a všechny trpí stejným problémem a to je právě ten remix"

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Takže na mou otázku, na kterou jsi neodpověděl ("Která alba na vinylu Jethro Tull jsi porovnával originály s Wilsonovými remixy?") je tedy odpověď . . . ŽÁDNÁ, že ;)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

PetrD píše:
11 zář 2024 20:15
Takže na mou otázku, na kterou jsi neodpověděl ("Která alba na vinylu Jethro Tull jsi porovnával originály s Wilsonovými remixy?") je tedy odpověď . . . ŽÁDNÁ, že ;)
Odpověděl jsem naprosto jasně už dvakrát, ale holt tedy zopakuju a zdůrazním ještě potřetí:
"Jednotlivý verze/vydání Wilsonových remixů alb Jethro Tull jsou dělaný vždy ze stejnýho remixu, nehledě na to jestli jde o CD, LP či Hi-res (nebo na čem všem to ještě vyšlo) a všechny trpí stejným problémem a to je právě ten remix"

Mluvím o tom co znám. Mám například i tenhle box:
https://www.discogs.com/release/3204552 ... rs-Edition

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ciste subjektivme konkretne Aqualung - ak by som si mal naslepo vybrat, ktory mix je lepsi, ci original alebo S Wilson, urcite by som uprednostnil S Wilsona.
Niekedy je treba povedat, ze kral bol nahy a zbavit sa fetisu “len povodna verzia moze byt dobra”. Mam original UK press povodne vydanie. Dobra muzika, nie uplne podareny mix a mastering. Ale zase kazdy ma svoje priority.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Jen původní verze může být autentická, věrně přinášející dobové umělecké dílo. Žádná náhražka už tento účinek nemá, byť je jakože "vylepšená", ve skutečnosti však zničená.
Samozřejmě trendy líbivý tuc tuc remix v multikanálu může vyhovovat těm, kteří autenticitu ignorují a přístup k umění mají postavený na hlavu, jejich volba. Každý si může vybrat originál nebo nakašírovanou náhražku.
Co všechno Wilson v remixech mrví jsem rozepsal velice podrobně. Ten, kdo tohle považuje za lepší u mne ztrácí důvěryhodnost jako posluchač.
Král byl tehdy velice solidně dobově oblečený, Wilson na něj navléknul umělý, barevný, obtažený latexový obleček..

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Tohle je totalne subjektivni. Navic v drtive vetsine kazdy takovy remix / remaster podleha schvalovani drzitelem autorskych prav. V tomhle pripade Ian Anderson sam prisel za Wilsonem at to udela na zaklade jeho prace na King Crimson albech, sam to schvalil a chvali, sam priznava technicke a kvalitativni nedostatky puvodniho mixu...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Zásadní omyl. Autenticita určitě není subjektivní. Je pevně svázaná s dobou vzniku, tedy naprosto objektivně definovatelná. Rozhodně není spojena s tím, zda z pozdějšího pohledu má nedostatky. Je taková, jak byla provedena v době vzniku, to ji činí unikátní a jedinečnou. Díky tomu je originálem. Všechno další je napodobenina. Pro někoho líbivá napodobenina, OK, ale pořád jen napodobenina.
Jakákoli tzv. opravená verze je nová, dodatečná, odlišná, svázaná s úplně jinou dobou. Je zcela jiná. Self-revival.

Odpovědět