Kvalita současných vinylových výlisků

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
LUK

Re: Kvalita současných vinylových výlisků

Příspěvek od LUK »

jirkash:
Trapnej a hlavně marnej pokus. S "Já ne, já ne, to ty, to ty" pochodíš možná tak na prvním stupni žákladní školy, nebo tedy spíš tam kde nikdo neumí číst, ale tady ne, tady lidi číst umí. Ale vám dvěma s Cernanem už holt nic jinýho nezbejvá, že jo, takže....., no nepřekvapils. :lol: *bravo*

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Žádnej pokus, ale realita, nic s tím neuděláš, jeď si svou, ale to je asi tak všechno.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

jirkash píše:
22 bře 2022 23:20
Jak už jsem říkal, jde o to nenechat tu bez povšimnutí když tu někdo píše naprostý nesmysly a ještě to předestírá "poučovacím tónem" a jako absolutní pravdu.
Nápodobně. :lol:
Jirkash, ja to beriem, celkom i viem predstavit, ze ked vnimas hudbu cez 35 rocne budgetove bedne od Linnu, tak sa tie rozdiely medzi jednotlivymi zdrojmi stieraju a dokonca sa ti moze javit aj kazeta lepsie.
LS250 znamena boli konstruovane na cenu 250 libier. Asi tak, tam sa skutocne setrilo na kazdom kusku konstrukcie, najma na kvalite menicov.

LUK

Příspěvek od LUK »

jirkash:
*bravo* Píšeš hovadiny a nesmysly a když ti to někdo řekne začneš to vydávat za realitu a otáčet to že to ostatní píšou nesmysly *bravo* :lol:. Co lidi vede k tomu se takhle veřejně ztrapňovat to jsem nikdy nepochopil. Můžeš se to snažit otočit na ostatní jak chceš, ale bohužel pro tebe my ostatní tady narozdíl od tebe a Cernana víme jaká ta tvoje realita doopravdy je, takže s tím tu nepochodíš. A prskat můžeš jak chceš.

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

LUK to si myslel vážne, že nezáleží na tom kto má akú audiovetvu?
Čo sa týka zosilovača, tak som pôvodne chcel kúpiť zosilovač za 2000euro. Išiel som na posluchovku, ale moc sa mi zvuk nepáčil. Potom som si všimol , že majú v posluchovke môj terajší za cenu čo som už spomínal. Keď som počul ten rozdiel zvuku z vinylu na vysokých frekvenciách, tak som iný nechcel. Nakoniec som ho kúpil cez ebay-kleinanzeigen.de za 2700euro a išiel som preňho osobne do Berlína. Je síce vyrobený v roku 2014, ale je ako nový. Schválne som sa teraz pozrel na jeho schému a len na jednej hlavnej doske jedného z kanálov má 38 tranzistorov. A to ešte nehovorím o gramofónovom predzosilovači. Pozeral som ceny tých tranzistorov a keby som si chcel poskladať tento zosilovač sám, tak by stál dvakrát toľko. (10000euro)
Ak má niekto lacnú audiovetvu, tak tak mu to skreslý zvuk aj vtedy, keď si púšťa kvalitne nahraný nosič!!!

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Fidji,
Naprosto souhlasím,to je to samé,jako že na gramofonu z mdf osazeným mm přenoskou,nelze posuzovat limity lp.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

nezáleží na tom kto má akú audiovetvu
Majte akú chcete, počúvajte čo chcete, kľudne aj verklík (flašinet) alebo fonograf, ale hlavne tu netlačte "audiohaluze" (nezmysly).
To, že sa niekomu niečo páči, že to preferuje, že sa nechal zblbnúť marketingovými kecami, jeho jedna vec, ale nič to nehovorí o skutočnej kvalite reprodukcie (a o to tu ide, nie o "prifarbený naivistický obrázok"). Ale objektívna realita, technické fakty je vec druhá a nespochybniteľná, bez ohľadu na niekoho emócie, predsudky a nedostatok informácií a vedomostí. ;)
A toto
tak mu to skreslý zvuk
dosť hovorí..

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Jj, marketing dělá hodne a jak pak praskaji zilkky, kdyz dnesni repro za 50tis smaznou zvukove starsi vintage repro. A to plati nejen u repro. Navic dulezity je zvuk a ne cena, to je vec druha a hluchota nekterych, kteri digitalni a upraveny sound berou jako kvalitnejsi. Jo, pravda boli a jen oni s tim maji problem. :)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

jirkash

Proč pořád přiléváš olej do ohně, Tobě to ještě nestačilo a nedocvaklo Ti jak seš mimo mísu? Pouze to pořád násobíš.

"" kdyz dnesni repro za 50tis smaznou zvukove starsi vintage repro "" , no přece suprové Vintage ..., ale Ty nejsou jen " zvukově starší ", ale hlavně technologicky zastaralé a ještě k tomu opotřebované - bohužel to je realita. Výměna a repase čehokoliv to nespasí, tady většina lidí už měla možnost i toto slyšet. Tady skutečně nelze porovnávat kvalitu formátů.

Nechybí Tě tam jedna nula ( 50tis ), když hovoříme o kvalitě? ( ty nešťastné peníze - to bude zase Herrer prskat )

Přál bych Ti slyšet skutečně kvalitní aparaturu a zejména reprobedny, abys poznal, jak si vedle. Vůbec netvrdím, že Ti ta Tvoje "historie" hraje špatně na Tvůj vkus a že nemáš z toho dobrý požitek - to je individuální, ale vynášet na základě toho kategorické soudy, je jaksi úsměvné.

Neber to ve zlém a v klidu si poslouchej na tom, co máš. Nevím kolik Ti je let, ale každý jsme nějak začínali a bylo to krušné, ale asi s větší pokorou ke zkušenějším a lépe vybaveným. To by nás tenkrát zkušení a vybavení členové HIFIKLUBU rozmázli jako čučoriedku.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Neberu to vubec ve zlem. :) A mimo misu take nejsem.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Oldear: Herrer prskat nebude, Herrer už pochopil, že Staré ucho novým kouskům nenaučí :-)

Jinak je docela zábavný sledovat, že od tý doby, co tě nezajímám, jsi si na mě vzpomněl v obou přípěvcích. Pak že neumíš bejt milej. Dokonce jsem tě naučil slovo pokora :-)
Nadral reprosoustavy

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Herrer
Snaž se diskutovat k tématu diskuse a né k osobě. Edukaci od Tebe nepotřebuji, mně učili jiné kapacity. Žij si se svým komplexem v klidu a pohodě. Já jsem Tě v minulosti nenapadl nikdy, to vždy Ty mně, nikoliv k obsahu diskutovaného problému, ale vždy se to točilo kolem financí souvislých s aparaturou. Oprosti se od toho. Mrzí mně, že jsi tam dole a máš z toho myndráky.
Ta je asi tak všechno.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Omlouvám se za OT a zbytečné rýpání, ale věta "mně učili jiné kapacity" (plus ty další minely) jsou hezké upozornění od prozřetelnosti ohledně té nepotřeby edukace :D .

Méně je někdy více.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Taky se všem omlouvám, nemělo to smysl od samého začátku, užil jsem si ale aspoň chvíli konverzace s člověkem, který je tak moc (nejen) nade mnou, že bych na něj v běžném životě neměl šanci ani dohlédnout, natož ho oslovit.

No nic, jdu se znovu soustředit na léčbu mYndráků :-)
Nadral reprosoustavy

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jo, sorry - pravopis mně nikdy nešel a je to ostuda.

Odpovědět